Помощ!! Приятелката ми пуши! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Помощ!! Приятелката ми пуши!
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1597 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 14. Имам проблем с това че ям много шоколад. Вреди ми- имам акне от него, а когато прекаля понякога случайно ми става лошо. Но не мога да го спра. Постоянно искам още. Настойникът ми ми забрани да ям сладки неща. Сега когато почнахме училище си вземам по нещо сладко без тя (настойника ми) да знае.
На първия учебен ден най-добрата ми приятелка ми с ходели че пуши. Казами че не е редовно. Но на следващия ден постоянно ми вонеше на цигари. Опитах се да говоря с нея, но тя само ми се ядоса. Заплашиха я че ще кажа на родителите й, а тя заплаши мен, че ще каже на настойника ми за това че ям шоколад ако аз я издам. Не знам как да й обясня за спре цигарите. Аз опитвам да спра с честото ядене на шоколад, но тя дори не се замисля за това да спре да пуши. Знам само още че пуши зареди мисълта й че да пушиш е на мода. "Повечето хора по света пушат" ми каза. Моля ви дайте ми съвет как да я откажа от цигарите без да се налага да ме заплашва. (Може ли да ми кажете и начин да откажа шоколада). Мисля че това е всичко. Извинявам се за правописните грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0b11e203ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е твоя работа да я отказваш от пушенето, не и се меси. Всеки има право на избор, как така ти е най-добра приятелка, пък ще я заплашваш? Приятелите са, за да си помагат, а не да си вредят. Сигурен съм, че тя знае за вредите от пушенето, но ако не знае, можеш да и намериш брошура или някаква статия от Интернет, в която са описани, за да е информирана, и толкова, до там стига "приятелския ти дълг". Не си и майка, че да и се бъркаш и да я заплашваш.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7e43a94202
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Яж си там шоколада и я остави на мира. Ще казвала на родителите й.... егати приятелката си, нямам думи.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 635238524f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е твоя работа. Защо се държиш все едно ти е дъщеря? Казала си и мнението си, направила си каквото можеш и това е. Спри сега, ще си съсипеш приятелството.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6186e639e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е личен избор, дано се осъзнае. Но за шоколада при теб, сладкото заменя други липси в живота ти. Незнам какъв ти е случай, но се опитай да не се нахвърляш, като невидяла. Просто не се тъпчи, вземи малко парче шоколад и се отпусни, не го дъвчи, а го смучи, наслади се на сладостта му, вместо да плюскаш, ще ти достави по-голямо удовлетворение. Приятелка ти може да види някое клипче в нета, ако иска разбира се.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a964225efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Порасни.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: dfd3eca6be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Тя няма как да откаже пушенето докато сама не осъзнае, че това е най-голямата глупост на света! Повечето хора пушили... на баба ти хвърчилото! Не ви знам в кой град сте и къде живее тя, но обикновено пушат повечето хора в крайните квартали и по гетата. Както и да е, това ще го разбере след няколко години. Колкото до твоя проблем с шоколада, ами и аз имах същия, докато не почнах да спортувам! Пък и заради шоколада бях качила много килограми и като ме хвана срам реших, че трябва да се взема в ръце. И сега пак ям шоколад, ама много по-малко от преди. Пък и казах ти, спортуването много ми помогна и вече го няма тоя ужасен глад за сладко. Опитай!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e4833a5140
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Веднага ще ти кажа - ти също си пристрастена, имаш лош навик с който не можеш да се пребориш, а се месиш в живота на приятелката си - не е правилно! Нямаш основание да и се месиш, ти си и само връстничка (това не е приятелство да се заплашвате) не знам дали ще ме разбереш - все едно наркоман да казва на пушач или алкохолик че това убива, ситуацията е подобна на твоята. Още е много малка да пуши, но щом твърдо е решила - не прави опити да я разубедиш, не я заплашвай, тя също ще те заплашва. Гледай своите проблеми - има и друга приказка (присмял се хърбел на щърбел)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c1600e1892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "Отказ от тютюнопушене" и " Лечение на никотинова зависимост" на сайта medpedia.framar.bg, са две статии в интернет, от които твоята приятелка ще научи (ако ги прочете), че е никотинова наркоманка и може да се разболее от рак и много други факти за никотиновата зависимост. Понеже ти ще вдишваш нейният цигарен дим, това те поставя и теб под риск - като пасивен пушач. В това, че обичаш шоколад няма нищо лошо, напротив - хапвай си колкото искаш, но тайно от другите. Шоколадът е полезна храна - подобрява концентрацията на вниманието и по-лесно ще запаметяваш уроците, активира хормона на щастието (натуралния шоколад) и по-лесно се справяш със стресови ситуации. Относно акнето - когато си в къщи, хапвай всеки ден чесън - на прах или на скилидки. Добавяй го към храната като подправка и акнето постепенно ще изчезне. Намали мазните храни. Доколкото знам, акнето се появява в резултат на засилени функции на мастните жлези по време на пубертета. Щях да забравя - пушенето отдавна не е на мода. В развитите европейски държави има малко пушачи, и доколкото знам, тютюнопушенето е една от водещите причини за преждевременна смърт в целия свят.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8fd6ff5e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката:
Много ви благодаря за коментарите. Наистина ми отворихте очите. Разбрах че съм сгрешила. Извиних се на приятелката ми за това, че съм я заплашвала. И тя ми се извини. Найстина не е моя работа. Аз не съм й майка. Благодаря на номер 6 за съвета ще опитам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker