Как да си уча думите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да си уча думите?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1578 пъти
Здравейте! Момиче на 14 години съм в 8 клас. От тази година съм в ПМГ с математика и английски и както се досещате имам по 18 часа английски на седмица. Дойдох тук специално заради него за да мога да го науча като хората понеже не знам и бъкел както се казва. Госпожата всеки ден ни дава нови думи който аз си уча всеки ден и дори уча думите от урока който не знам. Проблемът е колкото и да ги уча не ги запомням. Уча по следния начин пиша 1 дума по половин страница малка формат като докато пиша си говоря как се пише и какво означава и изписах доста но след това изобщо не помня какво съм писала даже. Може и да е проблем в техниката ми за това ви моля вас за помощ ако има някой който е бил като мен Моля ви помогнете ми! Извинете че има грешки и че няма запетаи просто бързам. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: c9e1e88557
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяко начало е трудно! Аз лично учих като теб преди немски език и се получи накрая, но при следващите езици по-лесно стана като просто четях текстове, слушах музика, гледах филми без суптитрите и в youtube има на всякакви теми англоезични видео-та, блогъри и така нататък, но трябва сама да изпробваш
Също препоръчвам при упражнения да преписваш цялото изречение, не само отговора, чети си текстовете и всеки ден упражнявай езика поне 2 часа независимо как.
Който отдели 10 000 ч. от времето си за нещо, няма начин да не го владее накрая перфектно. Минимум 2 часа! През ваканцията пове

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 574c6619e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не ги помниш, защото не се концентрираш. Не е нужно да ги пишеш аз много мразя тази техника и я считам за безсмислена и отдавна остаряла.
Аз правя така като имам много думи ги разделям на по около 5 и ги гледам известно време колкото ми е необходима и се старая да ги запомням. След това се връщам на тях и проверявам дали съм ги запомнила като се самоизпитвам. Тези кои не съм си ги отбелязвам и после пак се връщам на тях

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 44afc6d1f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Правиш си тесте малки листчета. От едната страна ги пишеш на английски, а от другата на български. На 1 листче по една дума. Първо започваш да ги учиш от български на английски, като обръщаш за проверка. После обратно. Като при всяко превъртане на всички думи, развиваш тестето. И така, докато ги научиш.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 61c207781d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не мога да уча както тебе.
Когато трябва да си уча думите по немски, сядам на дивана, пускам телевизора, взимам си думите и почвам.
Аз така си ги уча и ги научавам, или просто езика ми се отдава, ддз

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c7db388bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Добре ги пишеш. След това, при всяка научена дума се връщаш на старите. Примерно, ако имаш 2 колони - едната с думата на английски, а другата с превода й, закриваш едната колонка на вече научените думи и се самоизпитваш да се сетиш каква е другата. Редувай ги, самоизпитвай се след всяка нова научена дума и няма да имаш проблеми.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7b6b555068
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Просто си намери някой приятел в Фейсбук/от чужбина/ и си пишете на английски... когато не можеш да се изразиш поради липса на думи ще потърсиш в интернет и ще я запомниш, понеже ти е необходима... друг начин е да напишеш думите с превода поред на един лист/ английски от ляво, български от дясно/, поглеждаш превода и веднага след това го закриваш, като оставяш само написаното на английски, казваш си думите с превода, докъдето си запомнила/например четвърта дума/, след това отново поглеждаш и започваш отново/от начало! /... това всъщност е най- забавния, бърз и лесен начин за учене, след това при мен се налагаше да ги прочета още 2/3 пъти на другия ден, за да ги запомня трайно, но отнема по малко от 5 минути...
Като цяло 8ми клас е така, взима се твърде много лексика, но пък после всичко е лесно... и накрая да изразя лично мнение- английския е най- лесния език който съм срещал, така, че не се притеснявайте чак толкова, веднъж започнеш ли да разбираш всичко е лесно...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9a6c000390
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имам същия проблем, уча си ги като теб, но не ги запомням. Открих, че гледането на филми със субтитри ми помага, но ако да речем на 1 филм научавам по 5 нови думи, то днес аз трябва да изгледам поне 5 филма, за да не изоставам и да напредвам с думите. Просто не ни вървят езиците и затова трябва да се изтормозим повече от останалите, но няма нищо, което да не може да се научи. :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e4d296d607
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Нас 5-6 клас госпожата ни караше да ги пишем не по 10 пъти, а по 10 реда. Имаше ефект, но не беше никак приятно занимание.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2bbecb5f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен имаш един от следните проблеми:
1. Не си учила материала като хората преди 8 клас(или изобщо не си учила английски)
2. Просто не ти се отдават езиците
3. Може да имаш и дислексия, но се съмнявам, защото си пишеш горе-долу нормално.
4. Техниката ти е грешна!!! Аз уча в немската гимназия.... не трябва да зубриш думите, трябва да ги разбираш, да правиш асоциации с тях.
Беше споменала, че влизаш в математическата, заради английски. Още една грешка-това е ПМГ-математика, изучаване на природни науки. Според мен това също е причина да ти е по-трудно. Все пак в английска, например, също имат 18 часа на седмица.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e22d835529
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Прави изречения с новите думи - това е най-добрия начин да научиш английския.

Good luck in the future ;)

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 512963b7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей!
Аз съм в 6ти клас и ги уча по следния начин. Пиша всяка дума по пет пъти(ако е по-дълга и по-трудна я пиша по малко повече)и се старая да я запомня, с които думи си прилича на български. Колкото по-смешно ми звучат толкова по-добре ги запомням. Също мисля, че не е добре нещо да те разсейва например каро телевизор, компютър, прахосмукачка може би.... и т. н.
Дано съм ти помогнала(забравих да кажа че съм момиче)и
Успех!!! :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d053d658c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всяка нова дума я пишеш в тетрадка-речник. Тетрадка само с думите и превода. Може да направиш допълнитена колона, за да отбелязваш поредността на думите. Така знаеш и колко думи имаш. Новите думи ги нанасяш в тетрадката-речник. След това почваш да пишеш всяка нова дума по три реда. Като приключиш с писането, преговаряш. Закриваш колонката отляво с ангийските думи и по българския превод трябва да се сетиш за английския. После обратното. После правиш и преговор на старите думи по същия начин. Ако си забравила някоя, пак я пишеш три реда. Думите се преговарят редовно.
За упражнение на езика четеш уроците на глас и след като си научила новите думи, правиш превод на текста.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker