Уж приятелка ,защо ме обижда? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Уж приятелка ,защо ме обижда?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2713 пъти
Здравейте. Пише ви момиче на 17. Има нещо глупаво ,което обаче само ми човърка мозъка. Има едно момиче от класа ми ,с което се познаваме от 3 години и в повечето време сме заедно. Принципно тя е забавна ,отговорна и верен приятел ,но има нещо ,което много ме дразни. Обижда ме без причина. Винаги за каквото намери да се захване. Например стоим си и изведнъж без причина ми казва „Ох много си грозна.” Става ми неприятно не само ,защото ме е обиждала ,а защото е без да съм я провокирала по какъвто и да е начин. А и плюс това тя далеч не е по-хубава от мен ,всъщност е обратното. Принципно не бих спряла да общувам с нея само заради тези подхвърляния ,но е страшно неприятно. Каквото и да направя тя го приема с насмешка. Например веднъж си накъдрих косата-другите ми казват колко ми отива и т.н. ,а тя естествено започва да се държи подигравателно. Вече не знам наистина ли го мисли или просто ми се дразни и нарочно се опитва да ме засегне? Аз се държа добре с нея ,помагам и ,не знам с какво съм провокирала това повeдение. Защо мислите ,че го прави?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 977abfca03
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, и аз съм същият. Обиждам приятелите ми от училище, присмивам и се, дразня ги, колкото и да се опитвам не мога да спра

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b4ef578b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Държи се така понеже ти завижда.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6bca4ab7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Опитва да ти свали самочуствието защотото те има за по красива от нея :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6bca4ab7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Опитва да ти свали самочуствието защотото те има за по красива от нея :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 94f24c6f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Щом сте близки може направо да я попиташ. Иначе аз не мога да ти кажа точно защо понеже не ви познавам и незнам с какъв тон го казва. Попринцип има хора, които обиждат на шега и мислят, че хората не се обиждат(аз съм имала такива приятелки и на техните шеги не се засяхам, а даже се смея), а има и такива които просто са болезнено откровени и си казват мнението направо(и такава приятелка имах и поговорих с нея, казах и че на мен лично ми харесва да ми казват истината, но не е лошо да я смекчи малко). Ако обаче твоята приятелка обижа само теб това е проблем и може би значи, че не те харесва.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e38916bd36
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Прави го защото НЕ ти е приятелка. Просто се няма с кого друг да се размотава. Истинските приятели не се държат така.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 903a752b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, изглеждаш ми добро и умно момиче. Не се занимавай с такива хор, които само да те обиждат и свалят самочувствието без причина! Важно е ТИ как се чувстваш, защото всеки от нас трябва да има собствена самооценка и самочувствие! И съвета ми е- започни да я избягваш, тя в един момент ще ти се разсърди... И си намери такава аудитория, която да те уважава и приема такава каквато си! Дано дъм ти помогнала :)
Момиче13

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 903a752b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Виж, изглеждаш ми добро и умно момиче. Не се занимавай с такива хор, които само да те обиждат и свалят самочувствието без причина! Важно е ТИ как се чувстваш, защото всеки от нас трябва да има собствена самооценка и самочувствие! И съвета ми е- започни да я избягваш, тя в един момент ще ти се разсърди... И си намери такава аудитория, която да те уважава и приема такава каквато си! Дано дъм ти помогнала :)
Момиче13

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9f2314c31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Защото ти завижда!
Това не е приятелка! Ако бях на твое място въобще и няма да си правя труда да напиша нещо за нея... Не й мълчи! Отвърни й... кажи й нещо, което ще я засегне и обиди. Остави я без думи... както казват тийнейнджърите - "садни" я :д.
Нека и тя да има такова чувство... защо си мълчиш... не ми е ясно. Така още повече я караш да те дразни и обижда. Като вижда, че не й отговаряш на обидите, естествено че ще продължи с тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 85aec7a694
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто завист!

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a81c422b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Хората са гадни, започни да казваш каквото мислиш, но дори и да не го мислиш го казвай. Изобщо не си поплювай и да не те е грижа за чувствата на другите. Хората се възползват от слаби хора, запомни го и спри да мислиш като дете. Също забрави и " ударят ли те по едната буза-обърни и другата"/ В живота хора с това мислене свършват в клиниките за психично болни, защото от толкова мачкане се разболяват. Мачкай на ред , момиче!!!! ТИ СИ ВЪРХЪТ, ЗАПОМНИ ГО!!!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 03103ecd8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Един съвет зарежи я явно не ти хе истинска приятелка щом се държи така с теб !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 43acf89edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Завижда ти :) Няма друга причина. Щом казваш, че ти си по-хубава от нея значи ти завижда :) Потърпи я още малко и ако продължава поговори с нея. Кажи и че не ти е приятно така и и поискаи обяснение защо го прави :) Успех :*

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 365c7e76b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не ти е приятелка.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 167463e2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Завижда.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8aba11d884
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Оххх.. така да не ги разбирам тези отношения, честно. Как може едно момиче да се нарича твоя "приятелка", а да те обижда толкова грубо? ! Изобщо, не бих могла да разбера що за човек ще каже на някой друг, гледайки го в очите, че е много грозен, след което ще се прави, че му е близък приятел. Първо, тази обида е изключително повърхностна и смешна, обикновено хората се заяждат за външния вид на другите, когато няма за какво друго, защото така е най-лесно, но толкова по-зле за човека, който го прави. Второ, каквато и да е обида, излизаща от устата на твоя приятелка, трябва веднага да те навежда на мисълта, че това момиче може да ти е всичко друго, но не и приятелка. Очевидно говорим за злобни и заядливи коментарчета, с които те залива всеки ден, а не за нещо, подхвърлено на майтап. Всеки трябва да е способен на малко самоирония, това е полезно. Но всяко нещо си има граници. И аз съм казвала на приятелка: "Ох, че си тъпа... " или "Много си гадна", което ВИНАГИ е било в кръга на шегата, заради някаква нелепа ситуация, в която сме били поставени например, и аз съм имала възможност да се пошегувам с нея. Това е нещо съвсем различно.
Та, към върпоса ти, вече установихме, че не ти е истинска приятелка, сега.. защо се държи така? Ами най-вероятно си лесна мишена, върху която тя е избрала да избива собствените си комплекси. Така процедират някои хора. Критикуват и обиждат останалите, за да се почувстват по-добре за себе си. Много е жалко, наистина. А ти ако се държиш добре с нея, мила си, помагаш, не отговаряш на злобните й подмятания, това те прави още по-удобна за нейните обиди. Съветвам те да се дистанцираш от това момиче. Но първо, можеш да й кажеш да си запази обидите за другите си "приятелки" и че на теб ти е писнало да се държи толкова грозно. Да спре да се излага, като се занимава с това как изглеждаш, защото явно й е много важно, и да гледа себе си. Трябва да си отстояваш позицията и да не позволяваш никой да те кара да се чувстваш като нещо по-малко от това, което си. Не го драматизирай пред нея, просто й покажи, че имаш самочувствие, което е достатъчно силно, за да устои на нейните нападки, както и че не ти трябва човек, който да се държи така. Ще си мноооого по-добре без нея, повярвай ми. Тегли й чертата и толкова.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e91fa6a4ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Завист!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9a29b8a474
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз съм с 10-тина години по-голяма от теб и имам близка приятелка, която някога за кратко се държеше по този начин. Всъщност мисля, че бяхме точно на 16-17.
Бяхме много близки и тя започна да прави някакви обидни подмятания и то не само като бяхме двете, но и в компанията на други хора.
Беше ми супер неприятно и един ден, когато бяхме навън и тя започна тези коментари, аз просто и казах: "Прибирам се тогава! Хайде чао! ". Тогава тя явно разбра, че ми е доста неприятно и няма да търпя повече. Разубеди ме да не си тръгвам и това беше последния ден, в който чух обида от нея. До ден днешен сме близки приятелки, както казах.
Когато хората порастват и се превръщат в самостоятелни личности, те минават през различни етапи и се държат странно. Кажи/покажи и, че това, което прави не е ок за теб. Ако тя държи на теб, ще промени поведението си. Ако пък не го стори, не тъжи. По-добре един истински приятел, отколкото 20 фалшиви. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker