Отличничка с петица по физическо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Отличничка с петица по физическо
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 3236 пъти
Аз съм в седми клас и попринцип съм умна. По всички предмети свързани с учене изкарвам шестици. По Ф. В. С. обаче най-често изкарвам петици, въпреки че много се старая. Не е като госпожата да е лоша, защото повечето ми съученици имат шестици. Не съм и дебела даже напротив. Просто не съм спортна натура. Приятелите и съучениците ми са мили и никой не ми се подиграва. Казват че този предмет не е важен, а и аз така мисля и миналата година се примирих с петица за края на годината. Тази година, обаче ще получим свидетелства за основно образование и ми се струва странно в свидетелството до моите шестици по всички останали предмети да има петица по физическо. Сега единият ватиант е просто да оставя нещата така и да се надявам че госпожата ще ми напише шестица за да не ми развали свидетелството, а другия да кажа на мама да говори с нея (тя и без това ми предложи да го направи миналата година). Проблемът е, че незнам как ще реагира госпожата (може да се ядоса, че мама е мама и се бърка и да си изгради негативно отношение към мен). Моля ви кажете вашето мнение по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: f86f3fd003
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Повечето отличници не са спортни натури. Познавам много такива, дори самата аз бях такава. Ето и няколко съвета. Ако учителката е добра, в края на срока иди при нея и я питай колко ще ти пише, защото се притесняваш за успеха си. Тя ако е добър човек, когато пише срочните, ще ти погледне оценките по другите предмети и ще ти пише 6. По тези предмети по принцип учителите трябва да са по-благосклонни. Друг е въпросът, че и класната би трябвало да ви следи оценките и като види, че даден ученик има по всичко 6, а по ФВС (Рисуване, Музика) са за 5, да говори с учителя и той ще го има предвид. Лошото е, че на повечето класни не им пука.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9e8f40bd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Предлагам ти друг вариант. Отиваш при учителката сама и я питаш учтиво, но и без мрънкане, за да разбере, че имаш сериозни намерения, има ли някаква възможност да си повишиш оценката. Нека тя да види. че си амбицирана и, че държиш на нейния премет. Заяви. че си готова да вземаш допълнителни часове и да те изпитва индивидуално. Ти нищо не губиш, малко повече движение ще ти е само в полза. а ако не се съгласи. в което се съмнявам, защото всеки преподавател се ласкае, когато му покажат, че дисциплината му е важна, не е болка за умиране. Доколкото зная оценката по физическото не е балообразуваща. Ти наблягай на другите предмети, но не зубри, а учи и чети много не само учебниците, а и художествена научнопопулярна литература. Така ще имаш богат речник и богата обща култура а, това помага през целия живот, вярвай ми. Успех, момиче!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 40c62a6971
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Винаги съм смятала, че часа по физическо е абсолютно излишен.
Какъв е смисъла 2 пъти седмично ли колко беше да се потиш по 40 мин. И после всички потни в час обратно и някои логично доста вмирисани.

Разбира се, че спорта е важен. Но който желае да спортува си спортува - футбол, фитнес, баскетбол, плуване или просто йога... или просто излиза да тича сутрин - всеки избира според характера си.

Но е тъпо да го има като предмет в училище и да се поставят и оценки!
Да си представим едно по - пълничко момченце или момиченце. Ами да отслабне ще кажете. Е, да, ама то това отслбване се сещате, че не може да стане за 1-2 седмици. Ами ако е пълен/пълна, защото има някакво леко заболяване, или просто защото родителите са му/й лепнали такива гени? Е как тези хора да са равностойни с останалите по време на оценяването?

Ами авторке, моя съвет е да не се занимавате. Верно тази даскалка може да се издразни. А и освен това аз ти гарантирам, че никой няма да му дреме, че точно по физическо нямаш 6...
А и оценките са нужни само за кандидатстване за следваща степен за образование. Никъде другаде в живота за никой няма да е от значиние какви оценики си имала. Важното е какво имаш в главата!
Забравете го това физическо с майка ти.
И гледайте напред към по - смислени и полезни неща!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 77bbb09dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дано да се осъзнаеш колко глупаво се държиш, защото животът, здраво ще те плесне и ще ти се изсмее на 6-тиците

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 93ad713581
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   И аз бях същата, даже една година имах 4 по физическо. Еми, не успях да си покрия норматива и това е. И страшно ме беше яд. Винаги съм се чудила защо я махнаха системата с Да и Не. В един период по физическо, рисуване и музика нямаше оценки, а само ти пишеха ДА (значи минаваш) или НЕ. И съответно всички си имаха да без значение дали са за 3, 4, 5 или 6. Защото в крайна сметка тук не става дума само за старание, но и за физически възможности. И не е честно да разваляш дипломата на някой само защото не може да изтича 100 метра за определеното време или защото няма музикални способности или не рисува добре. За това според мен всеки, който покаже старание, заслужава 6. Без значение от резултата, важното е, че е показал интерес към съответния предмет и е положил усилия. Можеш да помолиш госпожата да те изпита допълнително за 6 и да и обясниш, че по всички други предмети имаш 6 и не искаш да си разваляш дипломата. Дано се съгласи. А ако мислиш, че няма да ти обърне внимание, няма нищо страшно и срамно да помолиш майка си да говори с нея. Не мисля, че това ще ти навреди, но все пак има по-голям шанс госпожата ти по физическо да се съгласи да те изпита за 6. Все пак майка ти като възрастна би следвало да има повече авторитет.
Стискам палци да стане. Тя едва ли ще ти пише 6 ей така, ама може да те накара да направиш нещо допълнително.
Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f4e441d095
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз имах такъв случай. В моят баща ми отиде и говори с учителя (без да съм го молила). А най-странното е, че след като станах студентка започнах активно да спортувам, та и до сега.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c137a01062
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз бях така, но не ми пукаше, защото оценките не са нещо съществено. Бележкарството ме отвращава. Учи се за знания, не за бележки.

Alpha, ж. 26

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f52c740cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да ти има и проблема! Чудо голямо като по физическо имаш 5 нали по всичко останало е 6. Не ти зависи живота от тая оценка! Никой в бъдеще няма да те пита защо си имала 5 по физическо. Ела да видиш в университета ако имаш някой по - тежък изпит по дисциплина, която не ти се отдава как ще се радваш на тройката по нея, като на 6 ца.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f52c740cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да ти имам и проблема! Чудо голямо като по физическо имаш 5 нали по всичко останало е 6. Не ти зависи живота от тая оценка! Никой в бъдеще няма да те пита защо си имала 5 по физическо. Ела да видиш в университета ако имаш някой по - тежък изпит по дисциплина, която не ти се отдава как ще се радваш на тройката по нея, като на 6 ца.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f52c740cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Още нещо мила, дори да имаш 5 по физическо ти пак си отличника макар и непълна. И аз никога не съм завършвала с пълно 6 винаги успехът ми е бил някъде 5. 50 - 5. 60. То е и почти невъзможно да имаш пълно 6 е има и такива хора, но няма как на човек абсолютно всичко да му се отдава и да му е интересно. Просто приеми, че спортът не ти се отдава.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 01381262bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   По-нагоре прочетох коментари от сорта на "допълнителни часове", "да те изпита индивидуално". Не се излагайте - това е физическо. Какви допълнителни часове по този предмет ви гонят :). А физическото е измислено в училищата, за да има разнообразие, не става по цял ден да седиш на чина и да пишеш ;)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0d91cc2dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 4 каза най верните неща, а номер 3 каза абсолютните помии...

6-ците ти няма да послужат за нищо освен за кандидатстване..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a2ccaec215
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Извинявай за думите, но пишеш като истинско зубърче. И кво като нямаш шестици по всички предмети, голям проблем просто. Живот ти не зависи от оценските, които изкаркаш. Готова си да те съжаляват.. Жалка работа.. Не ти ли е минало през акъла, че просто не те бива по физическо и да се примириш и толкоз?? Аз никога не съм била отличничка, но нито съм умряла, нито са ме упреквали.. А майка ти явно ти е създала голям коплекс.. Какво ви става бе деца, , оценките не са абсолютно ниакъв критерий за успех и ум, още повече, ако са ти целите в живота.. Една петичка та съсипва, нито ще ти развали успеха, нито ще ти повлияе на акъла.. Господи...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 150b70570c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Спокойно! При мен е същата ситуация. Сега съм в 8 клас. В 6 клас имах 6 по всичко а по ФВС 5. Тогава господина ми каза че за 7 клас ще ми пише 6. Но така и не стана.... и отново имах 5 само по ФВС. Но вече се примирих. Има и по-важни неща от оценки по ФВС. Според мен просто питай госпожата какво можеш да направиш за да ти пише 6. Например някакви извънкласни неща... знам колко е натоварено в 7 клас и това е последното което ти трябва, но ако толкова държиш за имаш 6 по всичко.... Та желая ти успех на матурите и дано г-жата ти пише 6!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3348af50f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Моят съвет, след като прочетох как пишеш ("попринцип", "не знам"), е да си сядаш на дупето и да се научиш да пишеш правилно. Защото това са елементарни грешки по български език, който може да влезе като балообразуващ, за разлика от физическото. И, което е по-важно, умението ти да се изразяваш правилно ще има значение в живота. Написаните оценки - не.

Колкото до въпроса с оценката ти по физическо, отговорът е, че няма значение. Само 1-2 години след като завършиш 8 клас това свидетелство ти самата ще си го забравила. Ако толкова те човърка, дай си малко зор и кажи на учителката си по физическо, че се стараеш, за да не останеш само по този предмет с оценка, различна от 6.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8ed58db7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ще ти дам няколко съвета за физическото :)
Сега съм 8 клас и съм в ново училище и страшно много се притеснявах за физическото там, защото колкото и да се стараех в старото ми училище винаги се провалях. Аз дори не съм чак толкова зле физически, просто страшно много се притеснявах и просто не показвах истинските си възможности. Много ми пукаше за този предмет и това ми пречеше.
А сега в новото училище реших да не го мисля и наистина ми е по-приятно и се справям повече.
Недей да го мислиш толкова и бъди винаги редовна, защото дори и да не се справяш брилянто като види учителката, че винаги присъстваш и се стараеш ще те поощри.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5c043505f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И аз бях така в 7 клас. Само че аз съм наистина закръглена и нямам физическата възможност да покрия нормативите и такива неща. Учителката ни беше много строга и следователно бързо я намразих. В 6 клас ми беше писала 2 за първия срок, след което майка ми отиде да говори с нея, което я настрои още по - негативно към мен. Годишната ми оценка по физическо във 7 клас беше 4, но отново завърших с над 5, 50 и изкарах добри оценки на матурите, а тази 4-ка не повлия на абсолютно нищо. Сега уча в една от най - елитните гимназии в Бургас, така че не се притеснявай за една нищо и никаква оценка по физическо.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 190a667d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Значи имаш доста време. Захващай се и спортувай! Звучи тъпо наистина да се бъхтиш за една оценка цяла година по два- три пъти в седмицата, но замисли се, че го правиш и за себе си. Няма да боледуваш, ще се чустваш по- добре, ще изглеждаш по- добре. Ако все пак да спортуваш, редовно не ти харесва, тренирай само за нормативите. Упражненията всяка година са едни и същи и за месец и половина преди да трябва да ги изпълниш по три пъти в седмицата тренировки и ще си готова за 6 по- нормативите. Тя допълнително като види, че си по- добра от миналата година и 6- тицата ти е в кърпа вързана. Пък и така може само втория срок. Първи 5 втори 6 и шест за годината. Пък може и да вземе да ти хареса спорта, а и мъжете харесват стегнати коремчета и момичета с ум в главата ;)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 892e3051fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Да ти имам проблема. Защо се занимаваш с простотии, този предмет дори и преподавателите му не го взимат на сериозно. Когато питам господина ми колко имам той ми отговаря- добър 6

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3f86f91527
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Момиче, не се ядосвай за глупости!
Това свидетелство за нищо няма да ти потрябва.
След като влезеш в гимназия ще го захвърлиш и няма да помниш в кой шкаф си го оставила.
Аз завърших средното си образование без нито една шестица в дипломата, а сега, накрая на обучението си в университета, имам само петици и шестици, така че, не се ядосвай, ще имаш много по-важни дипломи и свидетелства от тези за прогимназия и гимназия, които след университета се обезсмислят, от тези дипломи важни са само балообразуващите предмети!

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 46965f6bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ами дааа... Аз миналата година не взех стипендия заради 4 по физическо :(

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9e2a1c8993
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Защо този предмет има оценка? ! Имаше момичета, които спазваха диети и просто яаха физическата сила, да покрият норматива. Някой от тях завършиха с дипломи от по 5. 96, което не е 6. 00 и можеше да осакати шансовете за успех в живота им, ако не бяха приети в добрите университети за да учат за високоплатени професионалисти.
И защо им е това физическо? Да им порвали живота!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f5061baaf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ако още си следиш темата да те успокоя и аз съм така. Но съм шести клас. Запиши се да спортуваш или бягай. Успех

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 73d228d4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Навремето бях освобождаван от часовете по ФВС сега в 12 клас когато имах физкултура ми писаха 4 на първия срок и втория се позасилих с 6 нма нищо страшно сега минават 5 години откакто завърших всичко е наред при мен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 351d817026
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Здравейте!
Наскоро се сетих за темата и макар че е малко старичка реших да напиша какво се случи (все на някого може да послужи), но първо да ви благодаря за съветите, някои наистина ми бяха доста полезни. И така аз реших, че не е добра идея мама да говори с госпожата, за да не се настрои зле. Просто се държах добре и си стараех да се харесам на госпожата, да не бездействам в часовете и да си покрия нормативите(което не се получи въпреки огромното ми желание). За първия срок имах 5. На края на втория госпожата ми каза че ще имам 5 и 5 за годината, но аз седнах до нея и си поговорихме. Тя ме разпита за другите ми оценки и аз и казах че ще са шестици. Когато и споделих че на изпита по математика имам 100 точки тя много се вдъхнови и ме разпитва за училища и накрая предложи да ме изпита. Аз разбира се само това чаках и веднага се съгласих. Право да ви кажа доста ме измъчи и няколко дни бях с мускулна треска, но важното е че си получих шестицата. Имаше обиче няколко момичета в класа ми, които си останаха с петици и даже две, които имаха 5 само по това. И така съветвам всички които са в подобна ситуация да говорят с учителката си сами и да я помолят да ги изпита за по-висока оценка.
От авторката

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 210de3811d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Виж... няма перфекни хора които са добри във всичко. Не всичко е лесно. Една петица не е фатално, то не е като двойката затова отпред пише"МН. ДОБЪР 5". Обясни на майка ти че е трудно, а ти се труди с много усилия...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fc007a669c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   С глухи не се спори. Тук половината не знаят за какво става въпрос или са дебили.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c5b7c2c2a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Хора, какво нападнахте момичето? Много правилно прави, бори се докрай и не отказва. Повечето съвети бяха от сорта на: Примири се, откажи се, това е само физическо. Е, да ама това може да ти попречи да вземеш стипендия. Аз също тази година завърших с една петица и бях много разочарована, понеже всички години ги завършвах с 6. 00. И когато отидохме да се черпим някои момичета ме дразнеха и си завираха грамотите и наградите в лицето ми. Ужасно е да си се старал толкова много и накрая трудът ти да отиде на кино...
- Monnie

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker