Кажете ми как се живее с това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Кажете ми как се живее с това?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1648 пъти
Здравейте! Пише ви едно изключително измъчено 16 годишно момиче от малко градче, където изживявам Ада. И така.. Всичко започна още когато бях на 5. Ясно си спомням какъв е бил винаги баща ми. Той е толкова мила, нежна и романтична душа, че ако не беше мой баща, щях да се омъжа за него. Но майка ми.. Тя е истинско въплъщение на Адолф Хитлер с женска злоба и гръцка наглост! Тя е истински сатрап, дори не знам дали тази дума я описва достатъчно добре. И така, тя съсипва живота ми вече почти 17 години. С баща ми са разведени и аз и сестра ми живеем с нея. Тя е алкохолик, историчка, досадна, изключително глупава и мозъкът и е като горски орех. Манталитетът и е под всякаква критика. И тъй като аз отстоявам позицията и мнението си, тя ме мачка безмилостно по всякакъв възможен начин (физически и психически). Имам неколцина добри приятели, но, за съжаление, те са далеч. Баща ми е в чужбина. Не съм го виждала от 5 години и не съм го чувала от 7 месеца. Но това не е всичко... Личните ми провали са ужасно много и реално, това ме съсипва. Приятелки нямам, нямам доверие на момичетата като цяло. На всичкото отгоре, живея в един наистина ужасен град, където хората са свикнали само на интриги и проблеми вече 5-6 поколения. Училището е ужасно, учителите са без квалификация за това, класа ми е пълен с животни и кухи лейки. Имам проблеми с доверието и съм доста чувствителна на тема приятели, защото най-добрия ми такъв се самоуби. Общо взето, целият ми живот е каша, от която няма излизане. Всичко е перфектната обстановка да те накара да полудееш.. Но няма измъкване, защото нямам годините. И като казах години. Заради стреса преди 4 години хванах цигарите. От 3 години насам пуша трева и вземам амфетамин. Напоследък ми стана ежедневие, иначе не мога да живея. Моля ви, дайте ми съвет. как се живее по този начин? :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 31dff4b3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има отидете със сестра ти в Закрила на детето

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7da1ad6b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Щях да ти помогна със съвет, докато не спомена това за пушенето и наркотиците и не ми падна в очите. Ще ти кажа само едно - това няма да ти помогне, а напротив. Ще влоши нещата, няма да има изход и за всичко ще си виновна сама. Нито града ти, нито майка ти, нито училището, нищо освен теб.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9d25b26e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имаш още две години да устискаш, след това заминаваш при баща ти в чужбина. И там учиш нещо, хващаш се на работа и така ще си далеч от този кошмар, който описваш. През това време вместо да пушиш трева и да взимаш хапчета, започни да учиш езика на държавата, в която е баща ти. Или пък друг език в държава, в която може да учиш.
Изполвай тези две години, които ти остават до пълнолетие да си подготвиш бягството от този град и от майка ти. Не се отчайвай. Много хора са в нелеки ситуации, вместо да тъгуваш, планирай как да се махнеш оттам. и действай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d740c85259
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче,
Зарежи всички наркотици веднага!!! ТОва на първо място.
На второ, ако можеш зарежи и цигарите, алкохола, въобще тези неща ги забрави. По никакъв начин не ти помагат тези боклуци.
Малка си, но не толкова колкото си мислиш. Имаш правото да работиш и да се издържаш доколкото е възможно. След като не издържаш повече по този начин хващаш си нещата, опаковаш ги и заминаваш за Варна или София. Ако избереш първото, може да се запознаем някой ден. Ако избереш второто ще имаш много по-голям шанс за израстване, купони, момчета и възможности като цяло.
Сигурна съм, че си много объркана и самотна, но както виждаш явно си абсолютно сама. А защо не си чувала/виждала баща си? Питам, защото ако сте били в добри взаимоотношения не става ясно как сте изгубили връзка. Не можеш ли да се свържеш с него да ти помогне, да те изтегли теб и сестра ти, защо сте прекъснали връзка??
Обмисли тези варианти. Щом околните те дърпат надолу трябва да се махнеш, сега си на такава възраст, в която можеш да сбъркаш, но ще е за добро. Моят съвет, който изхожда от личен опит и решения, е да се махнеш от града, в който живееш, и да учиш и работиш в друг град.
Ако сметнеш за необходимо говори със сестра си дали не иска да се изнесете заедно, защото така ще ви е по-лесно - ще можете да си помагате за квартира, разходи, готвене и винаги ще сте си опора една на друга. На колко години е тя, ще може ли да работи, готова ли е да замине с теб?
Знам, че сигурно някой ще ми скочи, че едва ли не ви карам да избягате от родителското гнездо. Има безброй случай за семейства, в които моделът на възпитание е абсолютно грешен и родителите въобще не са добри родители. И ако това е вашият случай по-добре да не затъвате още повече, а да се оправяте сами и надалеч от всичко лошо.
Работа лесно можете да си намерите, аз говоря в множествено число, защото си мисля, че сте на приблизителна възраст. Ще трябва обаче да се справяте с всичко сами-да се преместите, да си намерите квартира, да си чистите, готвите, да ходите на училище и така нататък. Аз се отделих много рано от семейното гнездо поради подобни причини и не съжалявам за секунда, защото се научих още на 15 да правя всичко, включително да работя и сега ми е леко.
Щом и учителите ти в училище не са добри според теб, няма за какво да стоиш там. Ще се преместиш в друго училище, където можеш да си избереш какво да учиш. Другият ми съвет е да се насочиш към езиците или компютрите, също може счетоводство, финанси или икономика като цяло. Зависи какви интереси имаш, трябва вече да си се ориентирала малко.
Ще следя темата, защото искам да знам какво се случва. Насреща съм, не губи кураж!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5b8d4807b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Започни да учиш яко за кандидатстудентските изпити. Те са билетът ти за излизане от всичко това. Спирай амфетите от раз! Много е трудно, знам, но с правилния стимул, какъвто е новия живот в друг град, всичко става по-леко. Особено, ако започнеш да учиш усилено нещо, което ти доставя интерес и удоволствие. Стрелям на посоки, но ти препоръчвам графичен/уеб дизайн. Ако ти се отдава и го овладееш на добро ниво, след 2 години (като навършиш пълнолетие) могат да се вземат на работа, дори и без диплома. Смениш ли веднъж обстановката и навиците си, всичко ще започне да се пренарежда в твоя полза.

Сподели с баща си, как се чувстваш. Потърси помощ и от сестра си, ако сте близки.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: be2d8ec0de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо ВЕДНАГА спираш тия боклуци амфетите! То и тревата не е супер, ама все пак е по-приемлива, така ако можеш и от нея да се откажеш-най-добре. За да се измъкнеш от тоя ад ти трябва свеж ум, а не да си "на друга планета", защото така най-много съвсем да затънеш.
Второ, вече си на 16, така че ти остават само 2 години до пълнолетие, което от една страна е хубаво, че ще можеш да се изнесеш от вас, но от друга страна имаш само 2 години да се подготвиш да си поемаш сама отговорността в живота. За това вместо да се друсаш и да правиш простотии използвай времето си за полезни неща. Учи си добре, ако можеш запиши се на някакъв курс (козметичка, фризьорка, каквото там те влече), идеята е на 18, ако по някаква причина не те приемат да учиш висше (или пък просто не искаш да учиш такова) да имаш някаква квалификация за да можеш бързо да си намериш работа и да се махнеш от вас.
Пък и така ще имаш причина да не седиш у вас и да слушаш глупости на майка си, но за да се случи това, ще трябва да положиш малко усилия.
Иначе още дълго ще трябва да живееш в този ад, който даже ще става още по-лош, ако след 18 не се изнесеш, защото ще трябва да слушаш приказки, че вече си пълнолетна, пък тя продължава да те храни.
Успех и запомни всичко зависи от теб. Ако положиш усилия ще се измъкнеш, ако обаче избереш лесния път с амфетите и тревата ще затънеш и животът ще стане още по-голям кошмар.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e3abb8573f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много агресия и болка има в теб, не можеш да промениш никой, приеми го нито майка ти, нито града, но можеш да помислиш за себе си. Като начало спри всички цигари, от това няма нищо положително. Стресът и проблемите се решават с много упоритост, а не с цигарите. Освен здравето ти, смрад и много пари. Майка ти ясно, но защо и баща ти не се грижи за теб, дори не се обажда нали?
Много е трудно но се опитай да погледнеш обстановката по друг начин, бъди по смирена, толерантна и борбена. Вместо да губиш енергия в това защо живееш по този начин с тези хора и на това място, учи, чети и се развивай. Тези проблеми могат да ти помогнат утре да станеш човек, бори се. Нета изобилства от информация, просто чети. Лошото е, че ако продължаваш в същият дух, утре ставайки самата ти родител, ще установиш, че ще повториш поведението на майка ти и ще се завъртиш в порочен кръг, ще го осъзнаем след години, когато самата ти си продължила това. За да се измъкне от блатото, от града, от цигарите трябва да имаш желание, професия, но за целта трябва доста да се развиеш духовно, интелектуално да четеш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e3abb8573f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Много агресия и болка има в теб, не можеш да промениш никой, приеми го нито майка ти, нито града, но можеш да помислиш за себе си. Като начало спри всички цигари, от това няма нищо положително. Стресът и проблемите се решават с много упоритост, а не с цигарите. Освен здравето ти, смрад и много пари. Майка ти ясно, но защо и баща ти не се грижи за теб, дори не се обажда нали?
Много е трудно но се опитай да погледнеш обстановката по друг начин, бъди по смирена, толерантна и борбена. Вместо да губиш енергия в това защо живееш по този начин с тези хора и на това място, учи, чети и се развивай. Тези проблеми могат да ти помогнат утре да станеш човек, бори се. Нета изобилства от информация, просто чети. Лошото е, че ако продължаваш в същият дух, утре ставайки самата ти родител, ще установиш, че ще повториш поведението на майка ти и ще се завъртиш в порочен кръг, ще го осъзнаем след години, когато самата ти си продължила това. За да се измъкне от блатото, от града, от цигарите трябва да имаш желание, професия, но за целта трябва доста да се развиеш духовно, интелектуално да четеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker