Защо трябва да съм като тях? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо трябва да съм като тях?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1497 пъти
Имам проблем с една от приятелките си, момичето, което седи до мен в училище. От известно време, дори вече година, тя се промени. Възрастта е такава, знам, тинейджъри, пубертет, но за мен промяната е фрапираща. Момичето започна да се движи и да дружи с хора, които поне според мен не са подходящи, не желая да я съдя, но не одобрявам това. Оценките й се промениха, но най-важното е, че самото й отношение към училището се промени - за да съм кратка ще кажа, че тя не учи и се надява на това, което аз знам за повечето контролни, а когато откажа да й помогна, просто се сърди и изкарва четворки. Може да не съм права, но си обяснявам ситуацията чрез една нейна приятелка. Тук идва необичайното - тази приятелка външно прилича на мен (много хора са ми го казвали), но е съвсем различна, прави всичко това, за което аз дори не бих си помислила. Имам предвид - пушене, излизане нощем с момчета, лъжи, грубо отношение с родителите, дори алкохол. Може да си въобразявам, някои ще кажат мен какво ме вълнува, но въпросът е в това, че моята приятелка плаче и търпи наказания от родителите си всеки път, когато изкара слаба оценка. За да не питате за възрастта ни, ще ви кажа - аз съм на 13 или в 7 клас. Бих искала да помогна на приятелката си, ако все още мога да я нарека така и да отговоря на въпроса - Нужно ли е да пуша, пия, да се карам с майка си, за да съм едно от популярните и харесвани момичета?
Пиша за първи пъти и се надявам историята да бъде публикувана, за да получа чуждо мнение и решение на въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: fd54ccf9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз ще ти задам няколко въпроса. Нужно ли е да си от популярните момичета? Нужно ли е да си отговорна за чуждата безотговорност? Прави това, което наистина искаш, ако ще и на другите да не им харесва. Не бъди форма без съдържание.

Пубертетът е какъвто си го направиш, всички приказки за хормони са глупости и оправдания. Най-големият проблем на хормоните са пъпките.
Остави съученичката ти да прави каквото си иска, нейна си работа, щом на теб не ти влияе пряко. Пък и си има родители да я ''спасяват'', ако сметнат за нужно.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 97ef1cc96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами може да опиташ да поговориш с нея, но ако тя иска да върви по пътя, които си е избрала (бил той добър или лош), ти няма как да я принудиш да не го прави. В крайна сметка, когато оплеска достатъчно нещата или сама ще се спре (стига да може), или ще затъне повече.
И не. Не е нужно да пушиш, да пиеш и да се караш с родителите си, за да си популярна, пък и това не е най - важното. Просто бъди себе си и прави това, което ти харесва.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f61dea04f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами ако държиш да си харесвана и популярна, ще правиш това което другите харесват. Ако това е да се пуши, лъже, обижда - значи да, ще трябва... Алтернативата е да правиш това което ти смяташ за правилно и да те интересува мнението само на хората които оценяват това. В крайна сметка всеки избира кое е по-важно за него...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 59cc92f0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не миличка, не е нужно да се правиш на такава каквато не си и то само и само да се харесаш на някакви си там лигли. Който наистина ти е приятел ще те приеме такава каквато си. Според мен веднага се дистанцирай от така наречената ти "приятелка" за мен лично тя не държи на теб истински щом иска ти да и изкарваш оценките! В момента за теб е по - важно да се концентрираш върху ученето и да влезеш в добро училище. Тръгнеш ли по нейния и по този на другите пропаднали пикли ще се провалиш разбираш ли! Това, че тя е станала малолетна курва с извинение не означава, че и ти трябва да ставаш такава! Това ли искаш отговори?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cbbeac73bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Децата 03 набор са най-жестоките запомни го от мен...
Момиче на 13г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker