Вдъхнете ми смисъл и надежда, жажда и сила за борбеност! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Вдъхнете ми смисъл и надежда, жажда и сила за борбеност!
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1495 пъти
Имам нужда от подкрепа и утеха. Пиша тук, защото нямам никого, на когото мога да споделя тези слова. Моля добри и позитивни хора да напишат по две думички отдолу, които да ми вдъхнат смисъл и надежда, жажда и сила за борбеност!


Нямам какво да правя! Просто нямам!
Младо момче съм, а вече повехнал. Виждам мои стари познати се развиват, имат си приятели и семейства. Имат си постоянна работа и тепърва започват бизнес. А аз, безделника, си седя по цял ден в една стая и не излизам, не работя, щях да ходя на фитнес, ама щях. Нямам приятели, може би това ме срива най-много психически. От няколко години е така и виждам как това зароди едно чувство, все да гледам в другата чиния и да завиждам. Нямам кого да подкрепям и кой да подкрепя мен.
(пауза за пушене)
Не- не- не, не мога да пиша, толкова ми е зле психическото състояние, че дори не мога да събера думите в текст. Подсъзнанието ми вика за помощ. (пауза за пушене)
Това, което следвам в университета ми се струва безсмислено, а животът ми в България- без много перспективи. В тая посока на мислене, взех смелото решение да прекъсна скоро и да замина за Англия. По думи на познати там се плаща добре и има работа. Имам и желание да запиша ново висше по-напред във времето, но да е там. Умувам това от много време, но не подходих сериозно към нешата. Не съм се информирал за нищо и накрая просто си казах -"заеби, заминавам пък да става к'вото ще"
Онзи ден обаче като се напуших(трева), осъзнах нещо, което от тогава винаги като пуша ми се върти в главата. Аз живея в своите мечти. Замислих се, че може би не всичко е така лесно, както го бях мислил. Не мога просто да нагърбя нашите с идеята да ме издържат на ново място като им кажа, -Ама тоя път ще се стегна, обещавам. (Те си мислят и, че сега съм добре ама.. не съм) Език също не знам толкова добре, как ще запиша висше, като не мога да взема изпитите за езиков сертификат. Как ще ме вземат лесно на работа като те гледат на чужденците с голямо презрение. Квартирите са много скъпи. Всичко това, не си го бях помислял преди. Може би воден от главната идея, че ще избягам от всичко тук, това, че нямам приятели, отивам на по-хубаво място и т. н. Бях обгърнал заминаването си с едни ненужни розови окраски, а то май хич не е толкова леко, колкото го мислех. Искам да започна и да тренирам нещо, да се развивам, срам ме е дори да ида на интервю за работа. Толкова дълго стоя вкъщи, че вече ме е страх от хората... (пауза за пушене)
Текстът ми стана много разпокъсан, напушен съм и обвзет от мисли, трудно ми е да ги обединявам в смислени писания.
По принцип не съм мързелив, но толкова съм отвикнал да спечелвам в живота си, че вече дори и не опитвам. Всичко, с което се захвана се разпада бързо, станал съм непостоянен. А вече и без желания за живот, да пътувам, да откривам нови неща. Искам да опитам от начало, но тоя път да се получи, за да не се обезкуража бързо. Сигурно имам нужда и от момиче до мене, вече и това не знам.


П. П.
"Имаше един пич преди време, дето винаги ме разпознаваше и ми беше коментирал стари теми, с много хубави и положителни коментари и се надявам да ме разпознае отново по стила, защото - Чичко, аз наистина имам нужда да чуя какво имаш да ми кажеш. "

П. П. 2
Хора, моля ви, дайте ми само по няколко позитивни слова! Предпочитам коментари от по-възрастни от мен. Тъй като само някой, който има по-голям житейски опит може да ти бъде педагог- другите просто не знаят за какво говорят. (Пишете си пола и годините отдолу, че да знам поне относително, кой ми е помогнал)

Сърдечно благодаря на всички!
П. П. 3
Пускам темата в "тийнейджърски", понеже не смятам, че поведението ми отговаря на годините и още не съм готов да взема някои много важни решения в живота си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3ddba64e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако щеш и оттатък Луната да отидеш, от себе си няма да избягаш. Ако от тук искаш да се махнеш, най-вероятно и там ще ти се прииска същото. Просто нямаш навика да решаваш проблемите си и те се натрупват където и да си.
Промени себе си, и тука ще ти е добре. Виж старите си приятели, ако не вярваш.
Най-важното е да постигнеш комфорт със самия себе си.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c65b12c597
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, попаднал си в ситуация която вероятно почти всеки е минавал такъв период като в дупка, не виждаш изход, но именно така се завихря въртележката. Колкото повече се вглъбим в тъй наречния ''проблем''толкова по трудно ще станеш и ще тръгнеш отново по пътя си. Напълно наясно съм, че не съм в твоята ситуация нито в твойте обувки, макар, че вероятно всеки поне за малко е изпитвал това което ти преживяваш сега! На първо място си дай време за да се осъзнаеш, защото харесвам да казвам че в такива ситуации човек е заспал в проблемите си, точно затова е проблем. Опитай се да наблюдаваш самия себе си, не ти обещавам че ще стане веднага, опитай се трезво да погледнеш на нещата сякаш не си ти в тази ситуация.
Само ти можеш най добре да си помогнеш. Вероятно имаш ниска себеоценка, защото гледането в друга купа както го каза е че гледаш това което искаш да имаш а именно: връзки, работа и семейство. Не се обвинявай за нищо, а приеми ситуацията засега такава каквато е. От такива трудни моменти можеш като от тръмплин да скочиш нагоре. Приеми недостатъците си преми се такъв какъвто си! Всеки е дошъл да се развива личностно, а не да се сравняваме един с друг. Помисли кога последно си имал успех и се опитай с това минало чуство поне малко да се съживиш. Прави си засега подаръци за себе си. И не си давай времеви граници. Нищо не е по важно от теб в този момент. Това не са празни приказки, от вглъбяването ни в сивата реалност човек заспива и спира да желае има съмнения страх и какво ли не, а си нямаш напредстава на какво си способен! Всеки е способен да си направи рай живота малко обаче осъзнават това и позволяваме събитията и ежедневието да ни контролира! Опитай се поне за ден да наблюдаваш емоциите си и не ги подтискай с цел да ги махнеш нека съществуват те трбва да се освободят като ги приемеш да минат сякаш ставаш празен за негативното! Това е моя съвет. приеми просто този период като период за израстване и т е така. Трудните моменти ни правят хора, правят ни човечни. Дай си време и на първо време, погледни себе си почвай да се гледаш като човек за който няма невъзможно!!! Не е въпроса да вярваш, защото ти си такъв но в момента ситуацията те е загнетила и те кара да се чустваш нищо! Ти си чудесен ти с свойте слабости и таланти си уникален сам по себе си и както всеки може, но малцина не искат да вярват ти си способен на всичко и заслужаш най доброто! Бъди готов за твоята ера. Единствено от теб зависи кога ще настъпи златния ти век! Помни за никаде не бързаш всяко нещо ще си дойде с времето!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fd86f217d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не питай старило, питай патило! На 21 съм, женска... проблемът ти ми е познат, защото и аз имах такъв период. Напуснах университет, така или иначе там главно се друсах и пиех по цели нощи и дни и нямаше голям смисъл. Въобще не обичах това което учех, обичах свободния живот и още го обичам. Излизах с един мъж, който можеше да ми е баща, гладувахме заедно, пушехме, пиехме... рисувахме си бели линии като карта на животите ни и преглъщахме лудостта на големи порции. Рисувахме, пеехме, танцувахме в дъжда.... хората се плашеха от нас, аз също се боях от себе си. Не знаех какво точно искам, там беше проблема, защото го исках-сега! Търсех някаква промяна, но не я търсех там където трябва. Там където бях, всичко беше еднакво. Мислехме си, че сме различни, но не бяхме. Това беше, , зоната ни на сигурност" бяхме уверени в този начин на живот. Обикаляхме София като мишки в лабиринт без изход.
Мисля, че на теб ти липсва това което и на мен ми липсваше-цел в живота. Не знаеш какво искаш да правиш, затворен си в собствения си свят на навици... искаш да избягаш, но не знаеш къде... Докато не намериш цел в себе си, няма да я намериш на картата-нито в Англия, нито другаде. Когато си щастлив ще си щастлив навсякъде-с нещастието е същото.
Pull yourself together!
Няма как някой да ти даде нещо на готово! Смисъла на живота да не е баница, че да отида да ти я купя от магазина и да ти я дам! Никой не може да ти го даде!
Щом искаш отиди, може пък промяната и сблъсъка с гадната действителност да те отрезви малко. Дори не искам да коментирам как смяташ да учиш в Англия без да знаеше език, но иди поне да поработиш, хем ще напреднеш езика хем ще видиш какво е да си сам в чужда държава, без подкрепа, без приятели, без нищо познато около себе си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f07cf03cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами що безделничиш - защо не учиш, не работиш и не ходиш на фитнес? Като ти дойде наум нещо да направиш, направи го. Като започнеш да правиш по-малки неща, после ще искаш да правиш и по-големи неща. Апетитът идва с яденето, както се казва. Иначе оставаш в цикъла на бездействието.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 098eb0e464
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имаше и други коментари, но и моя е такъв. Едната част си я схванал, но другата не... Виж, парите не са важни, ако ще заминаваш в Англия само с мисълта че ще изкарваш повече пари и ще си по-щастлив, няма да си. За приятелите, това вече е сложно. И аз съм така до някъде, но не защото не мога да имам такива, но защото просто не намирам така наречената сродна душа, просто не намирам човек с моите разбирания и представи за света. Баща ми на времето също така е заминал за Англия без идея какво ще прави (разликата е била че той е знаел доста добре ангийски по това време), но с времето от ровене в кофите за боклук в момента е щастлив възрастен човек с 7 щастливи години изкарани в Англия, но не и заради парите. На първо тръгни на някакви занимания, йога, фитнес или нещо което повече ще те запознае с нови хора и да видиш след около месец можеш да намериш най-добрия си приятел или дори някое момиче. Също така по прочетеното виждам че много си се отпуснал и застоял. Ако ще го говорим емоционално, отпуснал си се тотално, толкова си се предал че търсиш помощ от хора по интернета (не че има нещо лошо, всеки има такива депресирани моменти в живота), за да оправиш това ти предлагам да ходиш да се раздвижваш и да виждаш повече светлина, просто има нещо вълшебно с слънцето което ще те зареди с енергия на макс. За физически, тръгни на фитнес или както казах по рано някой спорт/хоби. Сигурен съм че ти с времето най-добре ще намериш какво ти харесва, но не заминавай за някъде другаде с мисълта че там е по-добре, само ще загубиш години от живота си които по-късно ще осъзнаеш че са били пропилени :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fedae0a29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мъж на 30:

Приятелю, може и да не съм прав, но ще ти кажа следното: опитай се да спреш тревата, аз пуша от 17 години, но съм си правил дълги паузи.
Когато спрях да пуша трева за 3 години период станах по-решителен.
Започнах работа, станах малко по-социален, почнах да се интересувам и да спя с жени. Като цяло впечатление ми прави, че тревата вреди на решителността. Може и да не съм прав, но опитай, знам че е трудно.
Но не говоря за пауза да не пушиш няколко дни, а да не пушиш години...
Успех....!!! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 01242b21da
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Липсата на приятели не е нещо лошо. Самия Христос е бил сам, в най-трудните моменти от своя живот. А и не само той, но и много, даже всички Светии - християни са били самотни, необичани, отхвърляни от силните на деня, дори гонени.
А и аз имам теория, за хората, които са популярни. За мен това са лицемери. Които са готови винаги да се подмазват, да играят някакви роли, от страх да не ги отхвърли обществото. Това са страхливи и комплексирани хора, за които самотата е кошмар номер едно в живота им.
Силният човек може да оцелее сам. Слабия се нуждае от глутница. И още нещо. Забелязала съм, че хора, които се обединяват в "приятелска" група, се настройват на една вълна. И тази вълна е злобата към различните.
Това са сиви, безлики същества, които ненавиждат - пъстрите, необикновените.
А като добавим, че света днес е едно масово лицемерие, масово всеки се ръководи от интереса, от парите, обич между хората няма. Разбери го - обичта между хората е почти изстинала.
Някога ни учеха, че човек за човека е брат, другар, поддръжник, помощник.
Днес - човек за човека е вълк. На улицата е една джунгла. По-злобния, по-мръсния, по-подлия оцелява.
Не ходи в Англия. Работи нещо, което да ти помага. За пари, да се разсейваш от мрачните мисли.
Успех!!!!
Ж 46

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f23e2f6a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спри тревите като за начало. Второ, потърси си подходяща работа, която ще ти доставя удоволствие. Където и да отидеш, няма как да избягаш от себе си, в смисъл трябва да си в хармония със себе си. Трудно е, но не е непостижимо, намери начин да изплуваш от дъното:). Всеки е падал, намери изход от това положение, знам, че можеш:))))))Успех:))))

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 743fbd1280
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Единственият човек, който може да ти вдъхне смисъл и надежда, си само и единствено ТИ! Ти си господар на живота си, никой друг. Според мен идеята за заминаване е много добра за човек в твоето положение. Можеш да започнеш на чисто - в нова държава, нов град - място на което никой не те познава. Естествено, рисковано е, дори опасно, но именно рискованите ситуации карат човек да се развива. Това ще ти е като казарма. На повечето хора не им стиска да направят подобно нещо, но повярвай ми, така ще станеш мъж. Ако цял живот стоиш в комфортната си зона близо до мама и тати, няма начин да достигнеш пълния си потенциал. Без език обаче ще ти е много трудно. Учи езика усилено поне 2-3 месеца и след това мисли за заминаване. Там вече след като си в средата, ще го научиш много бързо, защото ще си принуден да говориш постоянно на английски. Пък и е доста лесен и приятен език. Не е като немския или скандинавските езици например. Успех и давай смело!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker