Чувствам се по-добре без семейството ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се по-добре без семейството ми
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1248 пъти
Аз съм момче на 13(почти 14) години. Преди да започна искам да кажа, че не мразя никой от семейството ми, обичам ги но се чувствам по-добре без тях. Та нека да започна с брат ми и сестра ми. Брат ми е на 16 и деля една стая с него. Той си се занимава с негови неща и аз със мой. Помагаме си и тн. Но той се мисли за по-голям от колкото е. Предполагам че на тази възраст е нормално но все пак е гадно. По някога ни карат да чистим апартамента. Той чисти коридора и ми оставя всичко друго на мен. Казах му, че не честно аз да чиста почти всичко а той ми каза, че понеже съм бил по-малък от него съм щял да правя каквото той ми казва. Доста често върша неговата работа(защото иначе няма кой друг да я свърши) а той даже не ми казва благодаря. Също така пуши цигари и пие алкохол. Знам, че в днешно време децата на по 10 години почват да пият и пушат, но според мен не хубаво да си разваля живота толкова рано. Нашите му позволяват почти всичко. Сестра ми е на 6. Знаете как са 6 годишните. Постоянно искат да и се купуват неща, искат внимание... Но аз не съм правил такива неща като съм бил по-малък. Но тя е малка и е разбираемо. За родителите ми. Баща ми е много по-близък с брат ми от колкото с мен. Когато брат ми е направил нещо се карат и на двамата. Аз им казвам, че нямам нищо общо но той ми казва, че и аз съм щял да бъда такъв даже и по-зле и да съм слушал. А когато аз се прибера с 10 минути по-късно ми се карът, че можело да стане кой знае какво. Майка ми не я интересува толкова за мен и дали съм добре или зле. Не отсъствам от училище не зависимо дали съм болен не ми е добре със счупена ръка или нещо друго. Нея я интересуват само оценките. Това не е чак толкова лошо в предвид, че има хора които нямат и семейство. Но все пак си мислех, че да си средното дете не толкова лошо колкото казват, но се оказа, че е. Обичам да седя сам в къщи защото това е единственото време в което мога да седна и да размишлявам за куп други неща които ме тревожат, но няма да навлизам в подробности. Но идва момента в който някой се прибира и всичко отива по дяволите. Просто обичам да бъда сам или с приятели отколкото с тях. Не знам защо е така. Според вас това нормално ли е? Благодаря на тези които са отделили време да го прочетът. Съжалявам ако има правописни грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: a282295712
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормалните триения в едно семейство, но не си мисли, че като живееш сам или създадеш свое семейство един ден ще е много по-различно и не си мисли, че като 6 годишен си бил по-различен от сестра си. Тя и като момиче има малко по-различно положение и отношение особено в тази въраст към баща ви и се стреми към неговото внимание, лигави се общо взето, но ще го израсте.
Просто средното дете е може би трудно да бъдеш, но като цяло да си със семейството си е по-добре от това да нямаш, а твоето семейство изглежда нормално.
Научи се да се налагаш пред брат ти и искай ясни правила кои какви задължения има и покажи границите на сестра си, но общо взето си гледай и ти своя живот извън семейството - приятели, спортове, хобита, училище, курсове, уроци...
Иначе ти препоръчвам да гледаш филма Малкълм, това е сериал за дете като теб - средното в семейството, Malcalm in the Middle, много смешен сериал и не се взимай много на сериозно, а гледай по-хитро да се измъкваш между шамарите. Малкълм също е средното дете в лудо и щуро семейство с 4 деца и общо взето и той е по-добре без семейството си :), но такъв е животът...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ddc894cee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много родители не се отнасят правилно и справедливо към децата си. Независимо дали имат едно, две или три.
Брат ти е на път да стана глезльо на минимална заплата.
(Ама това не му го казвай!!! )
Ти реши от сега с какво ще се занимаваш след 18 - учи, интересувай се, развивай се. Не чакай обаче похвалите днес и в следващите няколко години. Започни работа след гимназията, завърши и университет. Развивай се в работата, взимай висока заплата. Нека брат ти през това време да пие и да пуши цигари, а и кой знае какво друго още. Ще видиш как един ден ти ще блестиш! Трябва да си търпелив и постоянен обаче и да не се поддаваш психически на начина, по който се държи с теб, да не го приемаш навътре, да не го взимаш на сериозно!
Гледай да не му се връзваш на глупостите и да не спориш много много с него, не защото заслужава респекта ти, а ЗА ДА НЕ СЕ ХАБИШ ТИ ПСИХИЧЕСКИ!
Не се дразни на малката си сестричка, обичай си я и се дръж готино с нея. По - напред във времето, ако има нужда от съвет, от помощ за нещо винаги й помагай - така един ден ще е по - близк с теб, отколкото с брат ти.

А коментара на номер1 е пълна боза.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4128a2fdd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз съм така прибере ли се някой вкъщи ставам друг човек, не мога да си събера мислите нищо не ми се прави.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e0f8268f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трудно е да си трето дете, но какво да се прави. Брат ти е по-голям и трябва да правиш каквото ти каже понякога, но баш да вършиш неговата работа и постоянно да му се подчиняваш не. А за сестра ти тя е малка, но понякога точно, защото е малка и да те дразни и, да ти се иска да я напляскаш не може, ама и покажи и границите! За родителите ти тях не можеш да промениш за жалост.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 557d32c52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, аз съм момиче- малко по- малка съм от теб - на 11 години съм мога да ти бъда сестра. Но искам да ти кажа разбирам те била съм в същото положение като твоята сестричка, която е на 6 години.

Мило момче, разбирам искаш да си самостоятелен. Не е лошо да помогнеш и на 17 годишния си брат а колкото до теб ти си на четиринайсет -14 и можеш да имаш свободно време, но въпреки всичко помощта е важна. От 5 годишна се занимавам с чистене и правя всичко както мама.
Успех мило момче

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker