Не ме харесват, защото съм различна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ме харесват, защото съм различна
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 3494 пъти
Здравейте! Пише ви момиче на 14 години, 8-ми клас, което от три и повече години се чувства изключително самотно, макар, че всъщност е заобиколено от хора.... Ситуацията е следнта: Не споделям каквито и да е от общоприетите интереси, като например не слушам чалга помия, която трайно уврежда мозъка, не съм запалена по външния си вид, не създавам интриги, за да привличам внимание, а страня от тези неща, не се държа с някого зле, за да ме забелязват или уважават, не съм лицемер, когото не хресвам, не се занимавам с него.. Прекалено е гнусно за мен да се мазниш на човек, който не ти е приятен, същевременно с това да не го понасяш.. Абе, разбрахте ме.. В същото време, обичам народна музика, която и изпълнявам, също поп музиката със смисъл, изкуство, обичам да рисувам, да снимам, да съм сред природата, обичам да чета и да пътувам.. Всички около мен са едни овце с еднакви интереси и държание, как да се справя в подобна обстановка, която ме заобикаля ит доста време насам.. Не мога да се концентрирам върху ученето, самотата ми е обзела цялото съзнание.. За местене в друго училище да не става и дума, искам да си продължа с музика..
Моля ви, добри хора, дайте ми някакъв съвет..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: b9e925ee99
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потрай още малко, продължавай да бъдеш себе си и ще започнеш да попадаш на други хора като теб. Обещавам ти.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1a0a8f2dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се предавай и не се променяй. Живеем в извратен свят в който няма ценности, но ние сме тези които могат да го променят!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4cbd69e5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съвета е да си търсиш компания с твоите интереси. Другите да се живеят в посредственост, нищо не можеш да направиш... И аз съм го минал тоя процес. Като започне пубертета, младежите стават по-социални, и повечето започват да копират поведението което се счита за модерно. За съжаление е проблем на цялото общество какво се смята за "модерно" в днешно време, и тези които го отнасят са най-вече са твоята възрастова група защото нямат изградена представа и цели в живота, и попиват като гъба.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3285859077
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Значи и аз съм като теб и ще ти кажа от личен опит в това училище няма да ти е добре. И аз влязох в училище с специалността, която обичах, ама така и не ги понесох тия ретарди, а колкото за ученето, няколко частни урока и си минала измисленото образование в училището ти. Повярвай ми прав съм. Но това не значи със сигурност, че в другото училище ще ти е по-добре ако се преместиш, но със сигурност шанса е по голям.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 121a159308
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ех защо не бях на твоите години.. Все едно описа мен (без свиренето на народна музика обаче). Веднага щях да те взема за едно гадже. И аз мразя чалгата - за мен дори музика не може да се нарече тая помия. Слушам рок, метъл, транс, дъбстеп и подобни (но както ти каза - наблягам повече на песните със смисъл в тях). В много отношения мисля по-различно от останалите хора. Имам свои възгледи над нещата от живота.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 42c5462d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Май не те харесват защото си много надута. С нищо не си по-специална. Докато се мислиш за голямата работа никой няма да те харесва.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 91284813cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен, не трябва да си пука какво мислят другите, тъй като един ден ще се разделиш с тези хора. това е по-добре да започнеш да учиш (докато е началота на годината), защото оценките ти са важни за бъдещето ти, както се описа.. ми изглеждаш много добро момиче (ако искаш може да се запознаем). Изпадала съм в подобна ситуация, но съм вдигала глава и съм преминавала. Ако нещо те тревожи.. поговори с майка ти. Сигурна съм, че тя може де те успокои и да ти даде някакъв мъдър съвет ^^

Ж13

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d0679f0ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Търси себеподобни

Отстояние

И ти ще станеш най-щастлив
тогава, когато всички те разочароват.
Недей на свойте мисли позволява
връз истината като в гроб да ровят

Тя нека стане твоя жива болка
която не желаеш да споделяш.
Не си в свети места на обиколка
нито в окоп залегнал за да стреляш

Спасявай свойта обич към звездите
коита винаги стоят над тебе
и вкусвай преснотата на водите
и радвай се на всеки мирис хлебен.

Недей съветва в нищо синовете
те своя път различен са поели
И нека твоята усмивка свети
с цвета на пътищата запустели

Радой Ралин

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d5006714fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ах мила, добре дошла в клуба. Простоотията наоколо е смазваща, но не се предавай. Имаш хубави интереси, аз бих потърсил интересни и интелигентни хора в хези среди. Има много училика за народни танци примерно. Със сигурност има хубави хора в тях. Ако обичаш природата може би знаеш че има няколко природозащитни дружества които имат проекти и доброволчески инициативи където също има хубави хора, твои връстници. Средата у нас е брутална. Но не се отчайвай а намери сродни души. Успех.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: abc0a4f976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз те харесвам ;)



-Момче на 13 в същото положение като твоето

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a4d71e014f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво искаш да чуеш от нас? Че си твърде добра и "чиста" за този свят ли? Че си нещо повече от връстниците си?
Докато възприемаш всички около теб като "овце" няма да си намериш приятели. Не бъди повърхностна и не слагай всички под общ знаменател.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c5a0fef367
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От авторката: Искрено ви благодаря за отговорите и съветите! Ще се опитам да остана силна. Желая ви само хубаво!
Във връзка а негативните коментари: Всеки има право на мнение. Не сте първите, които ме смятате за нанадута, чувам го постоянно. Но може и така да звуча, не знам. Споделих всички тези неща с вас, за да си изградите някаква представа за това колко по-различен човек съм от типичните тийн на моята възраст, а не за да се хваля по някакъв начин. Не съм нарекла връстниците си с нищо обидно, нито се смятам за нещо повече. Всеки си има своето прозвище, но аз ги намирам за крайно еднакви и скучни, което разбира се си е мое мнение. Въпреки това, уважавам вашето мнение и се радвам, че го споделихте! :)
Пс. Тъй, като видях, че някои от вас искате да се свържете с мен, мейла ми е наде деведесет и девет на английски, завъртяното "а " точка бг. Радвам се, че се отзовахте! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c5a0fef367
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От авторката: Искрено ви благодаря за отговорите и съветите! Ще се опитам да остана силна. Желая ви само хубаво!
Във връзка с негативните коментари: Всеки има право на мнение, като и вие. Не сте първите, които ме смятате за нанадута, чувам го постоянно. Наистина, не ми в никак приятно. Но може и така да звуча, не знам. Споделих всички тези неща с вас, за да си изградите някаква представа за това колко по-различен човек съм от типичните тийн на моята възраст, а не за да се хваля по някакъв начин. Не съм нарекла връстниците си с нищо обидно, нито се смятам за нещо повече, но е крайно просташко единствената музика, кято ти е в телефона да е чалга, да се гавриш с останалите.. Преди време всички бяхме заедно, но цялата тази злоба се породи точно в границите на два месеца, . Загубих много приятели, направих опит да си ги върна.
. просто, не знам какво се случи. Не ме искаха, аз също не харесвах в какво се превърнаха.. А аз се превърнах в аутсайдер.. Проблема е, че всеки, който дойде се държи по същия начин, и за сега не съм намерила хора, с които да комуникирам нормално, тоест без да се изпаувам и извикам.. Във връзка със самочувствието ми.. Ами, никога не съм имала такова, а тази самота и неразбраност допълнително ме смазват.. Аз съм изключително срамежлива.. Всеки си има своето прозвище, но аз ги намирам за крайно еднакви и скучни, копиращи един от друг, на кратко казано "овце", което разбира се си е мое мнение, и не ви карам да го приемете. Въпреки това, уважавам вашето мнение и се радвам, че го споделихте! :)
Пс. Тъй, като видях, че някои от вас искате да се свържете с мен, мейла ми е наде деведесет и девет на английски, завъртяното "а " точка бг. Радвам се, че се отзовахте! :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 45fb12a48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Абе всеки на твоята възраст се мисли за специален и по-различен от другите. Като минеш пубертета, ще видиш, че не си толкова различна.
На мен не ми се вярва ВСИЧКИ около теб са са тъпи и повърхностни. Със сигурност има такива, които са, но по-скоро ми се струва, че ти си възприела един определен светоглед, който ти е удобен и си живееш в сапунен мехур. Което обаче не е фрапиращо предвид възрастта ти.
Съветът ми е да не бъдеш предубедена към света и хората изобщо. Ще се изненадаш колко можеш да научиш и колко добри приятели могат да ти станат онези, които смяташ за овце без да си ги опознала. То даже в случая се получава някакъв парадокс - ти казваш, че 'те' са повърхностни, но ги съдиш отстрани, което всъщност прави теб повърхностна.
Абе, общо взето, не го мисли много и бъди отворена към нови неща. Сега си на такава възраст, че само след година възгледите ти ще бъдат съвсем други, след още година - пак и така. Тъй че не си прави генерални заключения.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7849b95c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ех, знам какво ти е! Аз съм на 15(9 клас) и от миналата година все се чувствам не на място. От 5 до 7 клас пак бях в това училище, но класът беше коренно различен. Имахме около 4-5 много прости съученици, но в сравнение с останалите 25 са поносими. Имаше около 10 човека, с които не се харесвахме и почти не говорехме. И имаше около 10 човека, които бяха супер яки-винаги се разбирате, помагате си, не се закачат, абе най-просто казано държат се човешки. Имаше точно 4 човека, които ми бяха много близки-споделях им всичките си проблеми и ми бяха верни. Имах си и ндп, с която седяхме заедно и си се разбирахме все едно имахме един мозък. Даже помня по математика, като решавахме заедно просто това беше уникален синхрон. Имали сме и около 4 пъти доста сериозни караници, но то просто между нас си имаше огромно привличане и си държахме една на друга, ценяхме си връзката, а и проблемите бяха породени винаги от това, че момичето е доста наивно и имаше една гаднярка, която я манипулираше доста умело. Имах още 6 човека, с които не се мразех и също си бях близка, но не чак като много добър приятел. Този клас ми се струваше смахнат, но сега бих дала всичко да се върна там. Истината е, че имаше много противни хора, но и много приятни, които ми липсват всеки ден толкова много, че чак ми се плаче в момента. Това са просто милиони спомени. Нямаше ден, в който да се чувствам зле. Всеки ден се смяхме толкова много. Никога няма да забравя последните 2 седмици от 7 клас. Те бяха уникални! Мислено се връщах преди в това време, но спрях, защото само се наранявах така. Тогава казах на приятелите ми, че ще ида в профил с български език, а те ходеха математика. Приятелката ми много се разстрои и ми каза "ела си при нас, по-добре ще си ти е", същото ми каза и най-добрият ми приятел момче"не отивай там, защото много ще съжаляваш, там ще идат само тъпи хора", но аз бях твърдо решена и убедена, че това, че ще бъдат тъпи няма да ми повлияе. Е, сгреших!! Направих най-голямата си грешка. Тя е базирана на едни много прост принцип-в среда с конкуренция ти ще ставаш по-добър и ще се развиваш. Средата, в която попаднах е плачебна. Пълно е с някакви от села(не ме разбирайте погрешно, допреди срещата ми с тях не съдех по категории като "селяни" и "граждани", но в този край разликата е огромна и очебиеща) и нямат никаква мотивация за учене, за живеене, никакви цели(освен да си вземат дипломата с 3-ки) и никакъв мозък. Те не могат да говорят(буквално), да пишат, за четат, да смятат-кръгли нули са. IQ-то им е под 10. В началото ми беше чак смешно, но после осъзнах, че това ми се отразява зле. Просто вече не издържам, тази простотия и селяния ме задушава. Тях ги върнува само колко харесвания ще съберат във Фейсбук, с колко момчета/момичета ще си пишат наведнъж и колко фалшиви приятелства ще завържат, само за да има кой да им харесва и коментира снимките. Аз съм различна-много по-осъзната от повечето си връстници съм, стриктна съм(бих казала малко перфекционистка), интересуват ме работи като образование, култура, какво се случва по света, всяко ново нещо, всяка капчица знание я поглъщам жадно и винаги обичам да научавам нови и нови неща-каквито и да са(дори някой да ми каже колко букви има в еди-коя-си азбука, аз пак се впечатлявам), имам влечения към езици, непрекъснато се интересувам от определени езици, обичам да гледам много сериали, обичам филми със супергерои, с историческа тематика(абе като цяло всякакви филми гледам), за мен не е странно, че някой харесва нещо различно, дори този човек го гледам по още по-интересен начин, за мен не е странно ако някой е заинтересуван към определена култура, не е странно някой да гледа корейски сериали или анимета, дори самата аз съм гледала няколко корейски и бих гледала още, ако не бяха по цял час епизодите им, аз съм гледала 2-3 анимета и едно от тях винаги ще бъде огромна част от мен-"Наруто", обожавам да чета книги с всякаква тематика, за мен не е странно някой да харесва неща като "Хари Потър", за мен не е проблем да оставя телефона си за 45 мин., защото имам учебен час.. Просто не мога да изброявам. Непрекъснато мисля за местене в друг клас, въпреки че няма да го сторя, защото там ще съм аутсайдер. В този си намерих една-единственена приятелка и това е. Едно приятелства излезе от този клас. Но съм щастлива и на това-поне е истинско. Имам братовчед, с когото общувам и един приятел, който обаче започва да се променя по ужасен начин, който въобще не му приляга. Прави се на купонджия, все се бута при "готините" и т. н. Просто си повтаряй, че ще си намериш някой ден сродните. Аз съм доста разстроена от това положение, в което съм. Но проблемът не е в мен-аз не съм виновна, че съм умна и намирам истински смисъл във всичко. Намерих смисъл в едно аниме, което ме научи на толкова неща, но ако кажа нещо подобно пред съучениците си-оо, повярвай ми, ще ме махнат от Фейсбук и Инстаграм и официално ще бъда най-тормозената от целия випуск. Ще разказват и на другите класове каква смотанячка съм била, но няма да рабират колко са зле те. За съжаление ще трябва да преглътнеш всичко това, колкото и да те задушава. Следвай си целите и не се поддавай на такива хора. Аз си намерих опора-най-добрата ми приятелка, която е 2 год. по-голяма, сестра ми и момичето, с което се запознах в новия клас. Просто не им се хващай на акъла ;)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b314584ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Скъпо Наде, не се имай сама за различна и не се изолирай от другите! Слушали чалга-голяма работа! Чалгата не те прави лош човек. Като те поканят върви с другите да се забавляваш. Ако не дадеш шанс на хората цял живот ще си сама. Вярвай ми, аз цялата гимназия също така се имах за много извисена и голямата работа пък другите овце и странях от класа, а те ходеха да си дивеят по дискотеките. Ами сърдитко Петко празна му торбичката, както се казва. От много индивидуализъм никой не е спечелил, човекът е стадно животно. Днес класа си не харесваш, утре ще са колегите и цял живот ще си аутсайдер. На мен на дърти години все пак ми дойде акъла, че няма нищо лошо да си като останалите. Младостта е веднъж, ако изпуснеш връщане няма.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 357b551616
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Все едно сме сродни души.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4037b138f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ураааа! Не съм била само аз! Аз съм в същото обкръжение и наистина понякога се чувствам като последната откачалка. Докато другите се тъпчат с Junk food и слушат мазна долна чалга, пушат наргилета (на 13) и обсъждат с кого искат да си легнат, аз ям сандвич или салата, слушам някаква българска музика, чета книга и говоря с приятелките си за анимации или нещо нормално, нещо за годините ни, защото на 13 твърдя, че съм дете. Убийте ме, ако греша, ама да си надуваш гнусната чалга по време на час и да знаеш всички певци на „Планета“ и песните им, но четейки да сричаш като в детската градина и да не знаеш таблицата за умножение (не се бъзикам, имаме ги и такива), не е нормално. Понякога като ги гледам, ме е срам да кажа, че сме от една държава. Просто ме е срам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 98412d65c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   За жалост ценностната ни система е сбъркана
За съжаление за повечето ми връстници е важно да имаш гадже, да имаш маркови дрехи, да имаш скък телефон и т. н.
Радвам се че има хора като теб и аз съм същата
С времето ще си намериш истински приятели
Пожелавам ти късмет
Момиче на 13:)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cebbbb0d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Момиче, не се притеснявай... разбирам колко ти е трудно.. стискай зъби и постигни целите в живота си. Радвай се, че си различна и не си част от масата простаци... това някой ще го оцени рано или късно... трудно се оцелява в тоя свят пълен с боклуци ама няма какво да направиш... само не се променяй и да не ти пука.. имаш себе си това е достатъчно и не само себе си ами и морални ценности, което е най-важното за един значим човек, който държи на себе си! Горе главата и успех! :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a8524fa4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ами жалко, . че не те харесват, но прекалено си горда, че не си лицемерна и не слушаш чалга. Ти си с хубав характер но недей да се възгордяваш с тов.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b6e97929b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Ами да ти кажа според мен ако се погледнеш отстрани вече няма да си мислиш, че те са овцете. Не си с нищо поввче от тях дишаш, храниш се, спиш, не виждам нищо повече в теб, май не те харесват защото си много надута.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d5006714fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ти си много хубaво момиче. Моля те пиши дaли сa се опрaвили нещaтa в училище.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 54a58a57ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Леле аз съм същата, е почти, сега се преместих в Испания и имам само 4 приятели в България, но когато бях там положението ми не беше различно. Някак си обаче изтраях, стоях си кротко на чина и си рисувах в тетрадката. Съжалявам, но нямам съвет :(

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker