Майка ми ме кара да се затварям в себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми ме кара да се затварям в себе си
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1308 пъти
Здравейте. От доста време се чудя дали да пиша тук, защото лично аз не виждам как може да се промени нещо. На 17 съм. Става въпрос за майка ми, човека който имах за най-близък. От известно време забелязвам, че се държи по-студено с мен. Винаги й споделям всичко, а сега тя го обръща срещу мен. Ще дам няколко примера. Преди няколко години имах проблеми в училище с две момичета. Постоянно ме тормозеха и не само мен, позволяваха си и да удрят. И казах на майка си. Класни, родители, това спря. Но сега когато с по-малкия ми брат се сдърпаме за нещо и той ме удари му отвръщам, при което тя казва 'ти брат си удряш, а съученичките си когато трябваше не ги удряше'. Друг пример: когато бях с бившия ми приятел, като кажа нещо за него и тя казва 'аа той ще те зареже'. Чувала съм да ме обсъжда как всеки мой приятел ме зарязва, защото съм била високомерна, надута, не съм ходила по кафета с него. А далеч не е така, не се държа надуто с тях. Напротив. Винаги аз съм тази която дава повече. Не веднъж съм си преглъщала гордостта, за да сме заедно. Винаги аз прощавам, аз правя компромиси. Не излизам по кафета, защото нямаме пари. Не чакам те да ме черпят. А относно зарязването, те искат само секс. Това мен не ме устройва и съответно се стига до раздяла. Това как да й го обясня? ! Сега когато се роди и сестра ми съвсем ще се влуши всичко. За баща ми нямам какво да кажа. Същата работа, че и по-зле. Той също предпочита повече брат ми. Не знам как да продължавам. От скоро спрях да споделям, просто не искам да отнасям подигравки с неща, които ме нараняват

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: fe5616c146
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен майка ти се преуморява. Не е лесно с толкова деца. Натякването винаги го има във всички семейства. Това се случва в изблик на нервно състояние, не е кой знае какво. Някои го практикуват, като медот за манипулация и за по-бърз начин да се вслушаш в думите им. До колкото разбирам си най-голямата. Това означава, че трябва и да си по- самостоятелна и да намираш решение сама, а не за всяка дреболия да се обръщаш към мама, защото тя се претоварва. Също така гледай и да и помагаш с бебето, това е голям плюс, когато след време решиш да имаш деца. Моята майка замина да работи в чижбина, като бях на 16 и започнах да разчитам на себе си и на собствените си възможности. Това ме направи уверена, самостоятелна и ме изгради, като личност. Ти сама трябва да знаеш вече, кое и как е най-добре за теб. Опита се трупа с лични преживяваня. Трябват ти приятели, но внимавай с какви хора се забъркваш. Гледай да са свестни пък било то и аутсайдери, защото пък след време точно тези хора са най- предани и честни. Майката е майка и тя винаги ще те подкрепи, дори и да си сгрешила, каквито и глупости да говори в изблик на ярост. Сблъскай се малко с живота и реалноста, човек се учи от грешките си, действай сама смело. Но пак казвам внимавай в какви ситуации се забъркваш и с какви хора. Добрият път е по-трудният. Надявам се да си свестно момиче.
Ж. 25

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2cf8dc7b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И моята майка е така. Дори не смея да й кажа, когато съм болна, защото започва да ме тормози. Не споделям с нея, имам приятели, които ги е по-грижа за мен. Имаш още една година, устискай и започни да работиш или учиш, по възможност в друг град. А сле дгодини, когато родителите ти остареят и имат нужда от теб, не им се обаждай и не се грижи за тях. Който каквото си е посял, това и ще пожъне.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0d464fc41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И моят съвет е да спреш да й споделяш. За съжаление отношението й не е никак справедливо. Майка ти изобщо не е права или поне в случайте, които описваш.

Съчувствам ти, но трябва да се примириш и да гледаш на нея повече като на майка, а не на приятелка. Защото явно за приятелка не става. Може би просто не успява да се постави на твое място, за да разбере какво ти е и затова с поведението си те обижда. Казваш, че скоро е родила и още едно дете - сигурно е била допълнително изнервена и от това.

Иначе поздравления за теб и начина ти на мислене. Разбира се, че няма да стоиш с разни типове дето само искат да те използват. То в случая ти ги зарязваш, а не те теб. Така че продължавай в същия дух, все някога ще се появи и твоята сродна душа :)

Успех

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a9784e608c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо не споделяйки всичко, все пак има граница и лично пространство. Освен това, смяташ ли че е нормално да има шамар и вкъщи между теб и брат ти. Като те удря му задръжки ръката, но не отвръщат насилието ражда насилие. Майка ти е бременна очевидно хормоните и летят така ме имай го предвид. Гледай си уроците и не драматизирай. От много разсъждения няма да стигнеш далеч.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 10e0a63e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Голяма си вече. не разчитай само на майка си, направи си дневник, пуани си тъжна песен поплачи и всичко ще мкне :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c575944c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От целият ти разкзах се чудя само едно. Майка ми от какъв зор е родила брат ти. а сега и сестра ти след като нямате парит? Ти не можеш да едно кафене да отидеш пък тя ражда още две деца. Как смята да ти оглежда? Бебетата исках специална грижа. памперси. детска храна. Всичко това изисква много пари. На днешно време в България е лукс да имаш бебе. Другият път като ти каже нещо й кажи. че е като циганките. цял катун деца народила. Кажи й. че не ходиш по кафенета. защото нямате пари. Кажи й. че късаш с приятите си. защото те искат само за секс. Кажи й всичко директно. Не искам да те уча на лоши неща. но на твое място бих си намерила по-голям на години приятели. който има повече парични възможности и като стана на 18 бих се изместила при него и да си живея добре и да видим майка ми с какви пари ще издържа още две деца. Не мога да разбера защо тя се държи така с теб като ти си най-голямото дете от трите и трябва да те обича най-много. защото си й първата радост. Следващия път като ти каже. че не ходиш на кафе тогава си отвори портмонето и й покажи. че нямаш пари с които да си го платиш. а ако гаджето ти плати кафето ти ще трябва да заплатиш със секс на него. Питай я дали това й харесва.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5a4b828ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Кажи и всичко което си ни написала тук покажи и че се чувстваш наранена от това че се те пренебрегва и се отнася с теб така ако те разбере разбере! Ако ли не догодина като станеш пълнолетна заминаваш да работиш на морето тя не може вече да те спре и припечелваш там няколко месеца пари после може да започнеш нещо почасово след училище без да и казваш и завършиш ли се изнасяш и заминаваш да следваш и работиш в друг град. Когато бях 12 клас преди 4 години едно момиче от съседния клас, което живееше самостоятелно на квартира и през деня идваше на училище а вечер работеше като танцьорка в нощен клуб не и беше лесно, но се справи след завършването я приеха да следва в Англия. Какви бяха причините да се отдели не съм се интересувала. Оттогава няма връзка с нея но предполагам все още е в Англия и надали ще се върне у нас повече.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d157429f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Майка ти ти подлива вода, защото самата тя не е изживяла живота, който е желала на твоите години, и сега не иска и ти да го правиш. Много типична ситуация за съжаление. Най-доброто, което можеш да направиш, е да спреш да разчиташ на нея и да осъзнаеш, че тя също е човек и като всеки човек има свои недостатъци. Освен това, възможно е в семейството ви тя да се чувства пренебрегната от мъжа си (баща ти) и да те възприема като съперница за внманието му. Тази ситуация също е доста често срещана, но е в сферата на табутата, т. е. забранените теми, и затова не се разисква нашироко.

Та, скоро ставаш пълнолетна, най-добре ще е да помислиш и да живееш отделно (например на общежитие, ако запишеш висше).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker