Баща ми е против стила ми и вкуса ми за музика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми е против стила ми и вкуса ми за музика
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2003 пъти
Здравейте аз съм момиче на 15 години и имам проблем, който много ме дразни. Както се подразбира от заглавието е ясно за какво става въпрос. Баща ми е против това, че слушам метъл и че се обличам така, и това много ме дразни. Той явно има грешна представа за метълистите той си мисли, че са агресивни, невъзпитани, наркомани и тем подобни. Той е единствения от семейството, който не одобрява стила ми и музиката, която слушам. Майка ми е съвсем друг човек тя винаги ме е подкрепяла, защото и тя самата като е била на моята възраст е обожавала метъла и винаги ми е казвала да не обръщам внимание какво ми говори баща ми, но просто не мога. Метъла е моята същност чрез моя стил аз съм себе си, на мен ми доставя удоволствие да слушам такава музика и да се обличам така, но баща ми не го осъзнава. Моля ви за съвет какво да направя. Ще ви бъда много благодарна :) Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: f4690c3dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто седни и проведи един нормален разговор с баща си. Обясни му, как стоят нещата, промени представата му за метълите, опитай се да го запознаеш с това, което харесваш. Покажи му, че това си си ти, така че да няма причина да мисли, че ще станеш наркоманка и т. н. Той трябва да ти има доверие.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2d55ec34cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако искаш да му угодиш направи така - спри да се обличаш като матълка, но продължи да си слушаш музика на слушалки. Това е добър вариянт. Но по-добрия е да говориш с него - кажи му, че си отговорна и сериозна като човек и няма от какво да се притеснявя.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 163e56d101
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Едно е да харесваш метъла или която и да е друга музика, друго е чак да се обличаш като тези дето я пеят. Леко си се вманиачила и най-вертоятно това е, което най-вече дразни баща ти.

Иначе относно вкуса за музика, раличията ви не идват от факта, че той е на други години ами просто хората харесват различни неща. Това си е напълно нормално.
Глупаво е да се разправяш с баща ти за такива неща. Нито той ще хареса метъла, каквото и да му кажеш, нито пък ти ще спреш да харесваш тази музика, защото на него не му допада.

По добре се опитай да погледнеш себе си отстрани и да прецениш дали не парадираш прекалено с метъла. Все пак едва ли слушаш музика в негово присъствие, та да ти знае вкусовете. Проблемът според мен, пак казвам, е по-скоро в облеклото.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 378f44e2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 аз съм му обяснявала, че по този начин съм себе си и така изразявам своята същност, обясвявала съм му, че метълистите не са такива хора, за каквито ги мисли, а са свестни хора и даже много добри. За съжаление не може да се излиза на глава със него.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 27f98ed781
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Обличай се както ти харесва без да изпадаш в крайности. Метъл може да се слуша и без да се правим на маймуни. В този ред на мисли черни дрехи и малко грим са ок, но ако прекаляваш баща ти е прав да не одобрява.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3e5267b58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хех, и аз съм метъл, и сигурно съм на възрастта на баща ти.
Също имах известни проблеми с родителите си навремето, като обаче никога не съм се обличал с метълски дрехи, синджири, пирамидки и тем-подобни щуротии. Най-обикновен тойн си бях, само че със склонност към тази музика.
Седни верно и поговорете с баща ти. Обясни му, че метъл-изпълнителите са си хора като всички останали, само че са и артисти, които влизат в определени "агресивни", "бунтарски" и т.н. роли. Сега - как се филмират феновете им си е съвсем отделен въпрос...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 163e56d101
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторке, кои са тези метъли дето ги познаваш, та да знаеш добри или лоши хора са? А и да познаваш 1-2 те достатъчен брой ли са, за да определят какви са ВСИЧКИ останали.

Просто баща ти се страхува от теб да не стане поредната празноглава кукувица, която цял ден клати глава със слушалките и облича всякакви парцали, които някой определи за "модерни". Метъл, рок, чалга - все едно. Просто баща ти иска да те предпази от затъпяването.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1d5e862fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Стига с тея метъли. Трябва си нещо по така... За душата.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e6442e4f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Но башща ти е прав. Повечето ... метъли са именно невъзпитани и агресивни индивиди, прекаляващи с наркотиците.
Поне, за разлика от чалгарите искат да имат някакво ниво и търсят някакви ценности, но и двете групи са крайно неадекватни, за да отговорят на стандартите на едно малко по-висше общество.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 378f44e2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 8 мога да ти кажа, че точно от чалгата се затъпява, а не от метъла. Не може да се харесам на всеки. Този който слуша метъл ще ме харесва точно такава каквато съм.
От авторката.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 859022669b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 10, извини ме, но пишеш абсолютни глупости. Повече от 10 години съм в тези среди и нямам приятели, употребяващи наркотици, повечето си учат и си живеят живота. Аз самата никога не съм опитвала дори цигари и водка. Така че не слагайте всички хора под общ знаменател. Боклуци има във всички субкултури. Сигурно е много извисено да въртиш кючеци на изключително гнусна "музика" и да слушаш песни с елементарни текстове, в които материалността е издигната в култ.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b5dfc5cd42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей, авторке.
Баща ти просто ти мисли доброто и иска да те предпази от лоши хора и това е една естествена реакция на всеки родител, който се интересува от децата си. Браво, че поне се интересува от теб, защото има родители, които не се вълнуват особено от собствените си деца.
Общувала съм с всякакви хора и съм стигнала до изводът, че за да съществува даден стереотип за болшинство от хора, движение или суб/ култура, значи има някаква истина в него, което означава, че съществуват зле изглеждащите агресивни метъли, както и заблудените плоскоразсъждаващи чалгари, пропадналите рапъри и пр., но естествено не всички фенове отговарят на тези стереотипни определения. Абсурдно е да слагаш всички фенове на даден музикален стил под подобен общ знаменател, защото освен общите характеристики, всеки сам по себе си е индивидуален.
Обясни на баща си, че музиката, под каквато и да е форма, не вреди и че изцяло от теб зависи дали ще бъдеш от стереотипните метъли или ще бъдеш човек с добри маниери и прилично поведение. Обясни му, че на 15 години може да си достатъчно отговорна за тези неща и че
обикновено, хората с лабилна психика или филмарите попадат в такава стереотипна категория. Докажи му, че можеш да бъдеш такава. Метълът като музика не би трябва да ти пречи в това отношение

Относно начинът на обличане - това е твой личен избор и щом ти харесва, имаш пълното право да ходиш облечена така. Не е филмиране, както казват някои хора тук, защото филмираните метъли са нещо по- различно. Това е просто въпрос на вкус. Но ми е правело впечатление, че когато се говори за метълски дрехи, все се споменават изцяло черни и раздърпани "парцали" (както беше споменал някой в коментарите) или "дрипи", вериги и шипове, грубиянски кубинки и клошарски вид. Не, че няма метъли, които да ходят по този начин, но някои се обличат доста прилично. Повечето метъли, които познавам, ходят с нормални обувки, нормални дънки, даже повече светли такива, мешка, тениски и суичери, отговарящи на техните размери и повечето са с добро поведение. Естествено, и метъли- диваци познавам, виждала съм такива с ужасна визия... Ти, като момиче, може да се обличаш като метълка, но по- женствено, за съжаление не е лесно да се намерят тениски с дамски модел, но може да си поръчаш такива, може да слагаш лек грим, да си правиш прически, дори и токове да обуеш, няма да е нещо ненормално. Много от метъл вокалистките или музикантките се обличат женствено като Симон Саймънс (Епика), Алиса Уайт- Глъз (Арч Енеми), Анджела Госоу (бившата вокалистка и настоящ мениджър на Арч Енеми) Таря Турунен (бившата вокалистка на Найтуиш, не знам дали сега е в метъл средите), Кристина Скабия (Лакуна Койл) и др. Давам ги само за пример, но ако тръгнеш да се обличаш точно като тях, ще се възприеме като филмиране.

Слушам метъл активно от пети клас, сега съм дванадесети, и за тези години преминах през агресивното поведение, широките и изцяло черни дрехи, вериги и шипове до моментът, в който преди две години не осъзнах, че агресивното поведение е ненужно, освен ако по някакъв начин не те нападнат - вербално и/ или физически - и пак невинаги и че дори да ходя с такива дрехи, е желателно да приличам и да се държа като момиче. Повечето от най- близките ми приятели никога не са били метъли и не е нужно да са такива. Не е хубаво да се ограничаваш само до компания от метъли. Почти всеки може да ти от полза с нещо и да научиш нещо ново от него.

Като финално заключение ще обобщя това, което казах в началото - изцяло от теб зависи дали ще бъдеш приличен метъл фен или метъл неандерталец. Музиката, каквато и да е било тя, не би трябвало да пречи на поведението ти личностното ти развитие. Само трябва да го докажеш на баща си и всичко ще е 6. Пази се от лоши хора, било то метъли или чалгари и подбирай хората от обкръжението си! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0974012efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   http://drugitenovini.com/intelektat-zavisi-ot-muzikalnite-predpochitaniya/ - дай му да прочете това и ще се успокои! Според изследването най-интелигентни са точно хората, слушащи тежка музика! И това изследване не е единствено. Всеизвестно е, че хората предпочитащи тежка музика и класика имат много по-развита мозъчна дейност от останалите. Много психолози са правили подобни изследвания. Така че, баща ти ще се успокои, че няма да агресираш и да пропаднеш, заради музикалните си предпочитания.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4bd644a80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей :)
От малка харесвам метъл музиката. Най-много ме влече рок музиката, но доста често си пускам и чист метъл да си слушам. Споменавам го за да не си мислиш, че някой чалгар коментира. Винаги съм се обличала с дрехи, които ми харесват. Няма лошо да си слушаш музиката, но не се прави на клоун :) Няма на кого и какво да показваш. Не дрехите определят същността ти и човешките ти качества.
Ж25

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 378f44e2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 16 много си прав/a и аз съм чела, а и самата аз знам, че хората, които слушат твърдата музика са интелигентни хора.
От авторката.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker