Лошо ли е да си свръх амбициозен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Лошо ли е да си свръх амбициозен?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1754 пъти
Здравейте! Ученичка съм, 11 клас. Семейството ми е с доста ограничени финансови възможности, не искам да казвам бедно, защото сега всички ще почнат "Уу хем си бедна пък имаш и компютър с интернет". Нямат пари да ме издържат да уча по-нагоре. Тръгнах на работа още на 15, от тогава всяко лято работя, взимам стипендия за успех и със събраните пари изкарах курс за професионален гримьор, защото ми е страст и го умея, пък и чувам че в чужбина се търсели такива услуги. Аз от много години се занимавам с рисуване и съм доста добра, дори рисувам портрети по поръчка, от където също си печеля някакви средства. В момента се готвя да изкарам втори курс за кино и театрален грим, което ще стане скоро, надявам се. По някое време пък реших да ставам графичен и уеб дизайнер-проучих си нещата, но в университетите специалността е само за редовни, което мен не ме устройва, защото трябва да работя и видях, че може и с курсове. И сега пък събирам пари след 12 клас да се запиша и на такъв курс. После си казах, че не може и най-големият простак да има висше, пък аз да нямам, при положение, че в Бг се взима толкова лесно. Мислих доста, мислих за право, икономика, счетоводство, но накрая осъзнах, че съм скарана с математиката и ще е по-добре да се ориентирам към нещо в моята тематика, свързано с хуманитарните науки и си избрах журналистика. Знам, че у нас това не е добър вариант, но това ми харесва най-много. Днес обаче влязох в youtube и случайно ми излезе видео за пътя към успеха, и първата тема, която засегнаха е точно да знаеш какво искаш и да се концентрираш само над него, защото ако едновременно се занимаваш със 100 неща, нито едно няма да стане както трябва. И осъзнах, че трябва да реша-с какво искам да се занимавам най-много? Отделно от това и не възнамерявам да стоя цял живот в България, все още нямам точен план, но си мисля, че няма да се задържа тук прекалено дълго. И сега не знам към кое да се ориентирам. Кое ще допринесе най-много за моето бъдеще и ще мога да работя и да се развивам извън пределите на България? Help me!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 47af261a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво на това дете! Сигурна съм, че ще успее, с каквото и да се захване!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6e8b115a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, в твоя случай дори е добре! Ти си един страхотен млад човек, който знае, че иска да постигне нещо и се стреми право към това. Правото се влиза с история и български, икономиката, да, има математика, журналистиката защо да няма бъдеще тук? Има, както и предните две! Поздравявам те, че не мрънкаш само и не разчиташ на вашите, при положение че знаеш каква е ситуацията. Имам много приятели, които са доста зле финансово, някои от тях само с един родител, вече са на 16-17-18. Един от тях работи един път за два дни на автомивка, не го викнаха повече и тотално се отказа и само се оплаква, че нямало какво да работи, а познавам толкова много хора, които работят от 15-16 годишни даже и след даскало. Даже доколкото го познавам имам съмнения, че си е вършил поради нежелание работата с небрежност и затова е станало така. Само се оплаква от живота, не търси начини да си го оправи. На почти 18 е. Едно друго момиче е с един родител, на 16 е, от професионална гимназия е, готвач е професията, вече имат стажове, не знам дали са платени, но има право и да работи като цяло. Издържат се от на майка й заплатата, която е минималната, от другаде помощи не знам.. най-много от бабата и дядото, които са пенсионери. Общо взето трагично. Тя го вижда това. Едва свързват двата края, но тя няма никакво желание да потърси работа някъде, дори и временна. Ходи на някакъв спорт, от който хем се оплаква, че се държат с нея ужасно постоянно, хем все някога ще трябва да го спре.. най-късно като отиде в университет след две години, а и сега й е само разходи.. Обаче не, не й се работило, забавлявало й се още. Да, нормално е, но като виждаш в какво положение си, трябва да направиш нещо.. Затова си поставяй цели и смело напред!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 36925db402
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е журналистиката със сигурност. Исках да го уча, успях да се срещна с директор на средно голямо радио, който ми посочи News Room-a погледна ме и каза:
-Виждаш ли всички тези хора? Няма нито един, който да е дипломиран журналист. Имам прависти, икономисти, филолози и нито един завършил журналистика. Не си губи времето мойто момиче.

Но да, на добър съвет си попаднала - избираш област и се развиваш в нея. Което естествено не значи да нямаш никакви други интереси или богата култура.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0468dfbeb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво, че се издържаш сама и си амбициозна. Научи чужд език и потърси в Интернет сайт за работа в страната с езика, който знаеш. Там ще се ориентираш кои професии се търсят най-много. Журналистика няма да може да работиш в чужбина. Учи нещо, което ще ти даде професия, пък и занаят.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4df99517bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо - браво че искаш да учиш, и си готовя да се бориш за бъдещето си.
Второ - направи всичко възможно да учиш графичен дизайн.
И накрая трето - моят съвет е да отидеш на бригада в чужбина, или на постоянна работа за няколко години, да събереш парички и да се запишеш в университет.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ea305c0961
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може ли линк към видеото

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 173c291052
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В 11 клас е лошо да си супермабиционез, защото със сигурност повечето ти съученици не са.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 47af261a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7 със сигурност не е, с този правопис...

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6e0924f60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката съм, благодаря на всички за коментарите, стана ми много приятно, че сте отделили от личното си време, за да споделите мнението си. Доста се колебая, може би ще се откажа от журналистиката или по-късно ще я уча като втора специалност, ако може така, не знам. Правото ми харесва, но ме спира това, че с него мога да работя само в Бг, защото законодателната система навсякъде е различна. Може би ще запиша икономика, но не знам дали няма да изоставам, защото математиката наистина не ми е най-силният предмет. Иначе знам английски на ниво Б1, до 12 клас ще стигна до Б2 предполагам. До номер 6-за съжаление не си спомням точното име на клипа и не го намирам, но каналът знам, че се казваше Together Bulgaria, потърси го :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c1ee1b174d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, пише ти момче на 19 години, което се е занимавало с графичен и по-скоро уеб дизайн.. За твое сведение има академия в София, която включва графичен дизайн като развитие и може да си на задочно, лекциите са онлайн и само на тестовете трябва да си там. Ако минеш всичките нива с отличие получаваш сертификат, в който 80% от фирмите ще те искат :) Ако наистина те влече графичния дизайн, не се отказвай! Радвам се, че има такива амбициозни и трудолюбиви момичета като теб, аз също като теб съм тръгнал от нулата, но сега съм в средата на стълбата, само защото бях като теб.. бъди себе си преди всичко и се наслаждавай на живота!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker