Къде да уча след 7 клас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Къде да уча след 7 клас?
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 27368 пъти
Съжалявам за дългите обяснения, но искам да разясня ситуацията. Моля Ви, прочетете го, имам нужда от странични и безпристрастни мнение : )

Здравейте, момиче съм на 14 (от скоро). Сега съм 7 клас и ми предстои кандидатстване. Проблема е, че ако не в някое специализирано училище (гимназия), то трябва да е в профилирана паралелка, защото в София вече обикновенни паралелки няма. Освен в 33 една и циганското училище във Филиповци : ) За това трябва задължително да избера къде да кандидатствам. Мога да си остана в моето училище, което всъщност предлага добри възможности, и аз със сигурност ще напиша една от паралелките, защото ви харесва и за всеки случай. Тя се води Маркетинг и реклама или нещо от сорта, но е хубава. Има чужди езици и с биология. Сметнах, че ако искам да уча език ще си вляза в съответната гимназия (по възможност), а пък по Биология и Химия хич ме няма, затова отпада.

Най-същественият проблем всъщност е, че НЕ ЗНАМ КАКВО ИСКАМ. Ако знаех щеше да е добре. Знам, че няма кой знае как да ми помогнете, но ако имате желание бих искала да разбера кои са най-преспективните професии, и изобщо според мен ще е най-добре, ако мога да си избутам средното образование по възможно най-лесния начин, за да мога да взема хубава диплома и да вляза в хубав университет.

Но пък аз мисля и за друго-хората в съответното училище. Сега познавам почти всички хора от училището (говоря 7 клас и нагоре), но пък има хора, които не понасям и ако се паднем в една паралелка не мога да си представя те да са ми спомена от училище и с тях да завърша 12 клас, просто не мога.

Затова искам да се преместя, въпреки че създадох приятелства със страхотни хора, познавам и учителите. Говорих с майка ми, тя ми каза също, че ще е най-добре да избутам по възможно най-лесния начин с възможно най-високи оценки (разбира се, нямам предвид само оценките, трябва и учене, ноо .. )

Искам да отида в ново училище да се запозная с нови хора, но и да не трябва много да се напрягам да уча. Попринцип никога не съм учила, освен уроците по История, които всъщност съм ги зубрила, но винаги съм имала високи оценки. Тая година малко се стегнах..

Кажете какво мислите от обшиииирните ми обяснения?
Да остана в това училище и по-лесно да си изкарам оценките без много учене (не че училището не е добро), но с няколко човека, които ненавиждам (и с тях да завърша 12 клас - !?!?), или да отида в ново училище и да трябва малко повече да поуча, но да се запозная с напълно нови хора (което е супер).

Сега ще кажете, че винаги има дразнители, които няма да мога да понасям. Не ми пука за тях, но под "хора, които ненавиждам" имам предвид едно определено момиче и си имам причина (основателна-не за отвлечено гадже). Предпочитам да си запазя в тайна причината...

Кажете си мнението?


П.П. Отвоно съжалявам за дългите обяснение, но искам да сте наясно със ситуацията. Съжалявам и за грешките, но не мога да ги поправям-когато пиша понякога вместо да вмества букви, започва да ги измества, когато имам грешка и искам да я поправя.. ако разбрахне какво имам предвид, де.

БЛАГОДАРЯ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1be6bccde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ние няма как да знаем какво искаш- съветвай се с родителите ти. Брат ми е на 15 и той си избра училище един месец преди да свърши срока за записване. Обикновено учителите трябва да говорят с родителите, за това в кое децата са най - добри и така те да се ориентират накъде да вървят. Решението си е твое :]

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 26acdea707
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   актьорство майсторство, биология, химия, маркетинг, право, медицина.. толко са много.. просто разгледай в нета и си избери, но не прибързвай защото това все пак е твоето бъдеще..

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: dcb8712b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами на мене миналата година ми се налага да взема това решение. Преместих се в езикова гимназия, а след 12 клас смятам да уча медицина, но аз съм избрала да уча. А тебе като те гледам нямаш голямо желание за това и ако ме питаш по-добрия вариант е да останеш в старото си училище. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d7b13b672c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Аз също съм 7-ми клас сега през април ще навърша 14 и съм мислела доста по този въпрос - така първо мислех за 1-ва или втора англ защото от там излизаш с дота добър англ и също и втори език , а няма специалност , после си помислих за строителния техникум - там има 16 часа англ седмично - ако си в англииска паралелка - , в англииските гимназии часовете са 18 - тези по англииски за 1 седмеца - тези 2 часа не са кой знае колко , аз и без това ходя на уроци ! Затова си избрах строителния и ще уча архитектура. Незнам колко е логично за момиче , но това е моят избор , но не аз не ти препоръчвам да оставаш в твоето училище ! Аз ще ти кажа защо да не оставаш , четох 2-3 пъти това което си писала и не видях да има специалност там където учиш сега , и после дори и високите уценки няма да ти помогнат ако искаш више или хубава работа . Сега забелязах , че не харесваш химия и билологията - според мен зависи по кой учибници учите , на нас ни смениха сего учибнците и ми е много по - лесно Ако искаш може да си пишем тук да казваш какво си решила и т.н. просто пиши и ти в темата ти , казвай какво мислиш иначе да това за маркитинга и добре да се учи , но аз още съм на мнението за новото училище !


Съжелявам ако имам правописни грешки - пак по същите причини който е написала авторката !

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c1b6d4dea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Незнам дали ще съм полезна ( защото съм 6 ти клас, а и вече е малко късно), но според мен трябва да смениш училището (в прочем ти къде учиш? ). Щом не ти е приятна обстановката няма какво да търсиш там. Предлагам ти някоя езикова( въпреки, че са ми казвали, че вече и те не са едни от най-добрите освен ако не искаш по-нататък да се развиваш с език... ). Вторият вариянт е Фотографското и останалите... (ако те влече рисуването, снимането, модата и т. н). Но в твоя случей ти предлагам някоя непрофилирана гимназия, не го приемай като обида... съжелявам за правописните грашки ;д

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 98829a2364
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз също съм 7 клас и се чудя къде да кандидатствам. Навсякъде има и добри, и лоши страни...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d636bbc9ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Ми и аз съм 6 клас и размишлявам за какво да уча след 7 клас така, че ако искаш се премести това си е само твое решение!! И аз още мисля толкова много неща искам да уча а трябва едно от тези да избера!! Ако не искаш да си там, просто се премести!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 337319a3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (75 гласа)

8.   Трябва да си кажем истината, че в България няма достатъчно такива училища и дори няма никакво разнообразие. Така, че...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: fb86f06bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не знам за теб, но аз искам да ми е по-лесно за това отивам в професионална гимназия няма смисъл да ходя в езикова и после 4-5 години да се измъча.


Знаеш ли кой видях брат?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7f9cb36b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Здравейте, аз вече направих своят избор и това бе Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография - гр. София. Надявам се не съм сгрешила, исках на много места да вляза, но накрая реших тук... Ще видим като минат тези 5 години на какво мнение ще съм и се надявам да не съм сгрешила :) Поздрави и мислете хубаво, все пак от това зависи бъдещето ви :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: fb86f06bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз и моя фр се колебахме дали отидем там, защото сме от София, ама се отказахме за какво ми е фотография.


Знаеш ли кой видях брат?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: dd4f992c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Избери това, в което си най-добра и успехът ти е гарантиран. Ние наистина няма откъде да знаем какво искаш. Аз например не съм добра в нищо освен в езиците. За осми клас съм. Живея в Севлиево но си уредих живота и кандидатствах за езиковата в Търново и сега ще уча там немски и испански. СЛЕДВАЙ МЕЧТИТЕ СИ!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7b0c49acef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Съжалявам, че с коментара си не помагам за избора ти, но ти си на училище заради хората там или да учиш? Естествено, че е най-добре да отидеш във възможно най-елитното училище! Тук зависи и от оценките, които ще изкараш, но ако изкараш 5, 50 на матурите защо да оставаш в своето училище при положение, че можеш да се развиеш в по-добро..

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2efcaa26eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами наистина зависи какво искаш да учиш и с какво искаш да се занимаваш в бъдеще. Според мен най-много ще ти помогнат езиците. Честно да ти кажа... много елитните училища, поне в София, не са много препоръчителни. Хубаво е винаги да си по средата, т. е не в училище с много нисък бал, но не и в такова с много висок, лично мое мнение. Аз кандидатствах и ме приеха в 35то СОУ "Добри Войников" гр. София, в паралелка фе, ре, бел. Много съм доволна, прекрасно училище, добри учители и т. н. Единствено базата му куца, но според мен това не е от значение. Просто направи своя избор и реши какво искаш да учиш... посъветвай се с вашите, приятели и т. н и реши сама, ние няма как да ти кажем.... ако искаш да учиш езици, кажи какъв точно и ще ти кажа училища, в които наистина се учи.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 047fa17d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   ами и аз съм 6 клас и няма каква идея да ти дам, защото и аз си търся идеи.. но за сега мисля във фотографското

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b423876ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   аз сикаш да уча в дойчето ама те немали след седми клас приеми.... тъй че успех

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 45df3be54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Бягайте към езиковите, в чужбина има бъдеще, тук не! НЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ СПГЕ "ДЖОН АТАНАСОВ"!!! 12 клас съм там, положението е жестоко. Пародия и половина. На пръв поглед изглежда хубаво, престижно, но не! Чуете ли СПГЕ, бягайте!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 23e98f5e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Остани си в същото училище. Това е моето мнение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: dbcaaaaee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   Здрасти!!! Аз се казвам Илияна и съм на 14 от Стара Загара!!! И сега ми предстой да кандидатствам, моят проблем е че, желая да кандидатствям в Казанлък в художествено училище, но родителите ми не ми позволяват! Моята препоръка е да отидеш в хубаво възпитано училище, но не само родителите да избират училище за децата си ами и те да вземат участие в избирането!!! Това беше от мен!!!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b10055ec45
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Искам да ви питам някои да е в гр. Правец и как е гимназията там за компютърни технологии и система

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b10055ec45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Извинете,може ли да ми кажете как е около софийската област с гимназиите,защото съм се запътила към град Правец защото искам да уча там за компютърни технологии,а родителите ми се притесняват защото ще нощувам всеки ден там

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 43718826a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   До номер 23
Мисля, че гимназията по ПГ по КТС в гр. Правец е добра. Щом като те влекат компютрите там е отлично място за това.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker