Всеки път казва: "ох, добре мина" "оттървах се" "много лесно беше". Лесно? Да! Ама за нея! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Всеки път казва: "ох, добре мина" "оттървах се" "много лесно беше". Лесно? Да! Ама за нея!
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 3144 пъти
Здравейте!
Искам да споделя за едно момиче, което ми се пише приятелка. Казвам,че ми се пише приятелка тъй като ми е най-близка от класа.

Седя с нея и все пак по цял ден сме заедно. Но нейното държание не го разбирам..първо, че аз й помагам по всички предмети- на всички контролни и за всички домашни. Много ме дразни, че в повечето пъти аз й изкарвам оценките..даже не мисли, че нещо съм направила за нея- все едно сама си е изкарала 6.

След такива случки вика "ох, добре мина" "оттървах се" "много лесно беше". Лесно? Да! Ама за нея! Как може да е толкова нагла? Едно благодаря не ми казва. Дори когато общо правим нещо в часа, на което после ще ни пишат оценки, то тя само пише, а аз диктувам. Накрая тя го чете и хоп пак ме прекарва! Сега съм болна и съм си у нас вече 2 седмици- моля я само да ми казва какво са взели и дали имам отсъствия (понякога не пишат), за да знам понеже често боледувам и ме няма, а не бива да прекалявам с извинените отсъствия..на всичко отгоре пак не ми казва какво са правили(забравя ли не знам..), а няма кой друг да питам! А за отсъствията ми казва, че не гледала и че ще си видя сама вече като оздравея. А само за 2 неща съм я помолила. Много ми е гадно наистина.

Заслужавам ли такова отношение? Нищо не съм й казала, но наистина ми е много неприятно да ме използва така..Благодаря за това, че прочетохте. Ако имате съвети ще се радвам да ги чуя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 7e9e97821b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не заслужаваш! Тази твоя приятелка е много неблагодарна и те използва само. Друг път не й помагай - ако те пита нещо, ти кажи, че не знаеш.
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0d213a5ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласен с 1, никога не давай някой така да те използва.. кат се прават интересни сами да се оправят.

-Death_Blade^

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 2d12eb05d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   това не ти е никаква приятелка.. Ето как стоят нещата според мен. Първо ти си от онези учени момичета, които имат приятели само извън училище. В клас си седят по чиновете не говорят почти с никой, ако случайно това стане, говорят в много малка компания. Второ другите съученици са "известни", топирани, пушачи, мислят се голяма работа, правят се на приятели и мачкат по нисшите. В случая ти си момичето от класа, което знае и което всички могат да използват. Защото се даваш лесно. Кога за последно отказа на човек?? Или на твоята "приятелка"??? Кога ще решиш да кажеш НЕ и да застанеш с усмивка нищо че после ще те одумват в класа.. Помисли си и НЕ не го заслужаваш. Много хора са "разбити" по този начин и понякога емоцията надделява :)~
*Пух*

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 39e5734d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:никога не съм отказвала нищо на никой. Помагам на всички- било то с домашни, било то да им давам листове, учебници, химикали, ножици, салфетки и тем подобни. Просто не мога да откажа- толкова са настоятелни. Понякога се принуждавам да излъжа, че нямам нещо, защото не мога да кажа "не, няма да ти дам". Осъзнавам ,че така не е правилно , но не мога...явно съм слабохарактерна. Аз съм си малко така по-свита и това ми пречи не само в този случай.
Благодаря за отговорите!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 23ef677380
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мила, бях в твоето положение чак до 12- ти клас и с различни готованковци на гърба. Раздавах си и домашните даже на съседния клас, за да видят как се пишело есе например.
И така в 10-ти клас- едно момиче от съседния клас не ми върна тетрадката в междучасието, а учителката е събирала изневиделица домашните - тя откъснала етикета и предала моята тетрадка като нейна. Съответно аз нямаше какво да предам. Разбира се, говорих с учителката - тя много добре ни познава почерците. Аз получих 6, а тя 2, но замалко да е обратното.
Това ми беше за урок.
Обаче имах и една съученичка, която просто си беше мързеливичка и по-тъпичка, не беше виновно момичето. Иначе беше много точна и готина. По физика щяха да я оставят на поправителен и аз с риск за „живота си„ буквално в последния час, когато й бяха дали само на нея контролна - взех листа и го подпълних, даже направих и практиката - цяла електрическа верига. Получи 5 и мина. Скъса се да ме хвали, купува ми вафли и даже ми предаде благодарностите на родителите си.
Сега ми става ясно, че учителката нарочно ни е оставила да й напиша контролното, защото не е искала да оставя момичето на поправителен, но тогава много ме беше страх, и въпреки това помогнах.
Поуката е - помагай, щом Бог ти е дал ум, не на всеки е дал, но не рискувай кожата си за неблагодарници. Уважавай усилията си и не си губи времето с такива хора - вместо това си избери няколко добри приятелки!!!
Мари

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 2cada00598
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз ако бях щях да и направя гадно както и тя на теб щях да и кажа истината в очите нямаше да се замисля.Нека тя хубаво да си помисли какви отношения ще има към теб

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 6b7eda36a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, и аз имам подобни случаи - хората ме използват и после не ми благодарят. Но веднъж на един му дадох да разбере, че не мога вечно да му спасявам задника и го оставих да се оправя сам, вече не смее да ме пита нищо, и да ме пита, аз се правя на ударен :D:D:D Не, че е похвално, но не може да се самопрецакваш по този начин, кажи и го откровено - тя е неблагодарница.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 189656511e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не трябва да помагаш по този начин на никой!Акъл не се подарява!От такива хора после стават некадърни доктори,строители,техници,учители!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 74a529de83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Щом си го позволила значи сама си си го направила. Аз не бих търпяла такова отношение. Според мене трябва малко да се стегнеш, защото такива като тебе винаги ги използват. Не искм да бъда груба, но казвам истината. Но честно казано твоята приятелка е доста лицемерна. Аз например имам приятели, на които държа, бих направила почти всичко за тях (всеки е от части егоист), но има и хора, които не понасям - слабохарактерни, на тях си им го казвам, а те понеже си траят пак си ги използвам. Защо вместо да бъдеш от използваните, не станеш тази, която владее ситуацията. Покажи й, че можеш да се оправиш и без нея. Ако ще и щастливо щастие да е в началото, покажи й че не тя е тази, около която се върти животът ти.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 71daaa7ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила,ти си прекрасен човек и винаги поставяш другите на първо,а себе си на последно място . Не трябва така ! Да,помагай,но не трябва ти да си прецакана ! Обясни и как стоят нещата,кажи и,че ще продължиш да и помагаш,но да не очаква всичко от теб! Сега..няма смисъл да си разваляте приятелството,чесно да ти кажа и аз с една моя фр. сме така просто тя е мнг добра в ученето и ми помага..бях прекалила и аз,тя ми го каза и сега сме си супер ! Пак си помагаме ама взаимно ! Успех , нядявам се да съм ти помогнала по някакъв начин .

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 8ca19ae208
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Приятели-предатели-използвачи. В днешно време повечето са такива. Спри да и помагаш и се отдръпни от нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker