Искам да пиша хорър и фентъзи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да пиша хорър и фентъзи
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2977 пъти
Здравейте, пише ви една тийнейджърка от Пловдив, страшно голяма фенка на хорър и фентъзи киното и литературата. Любимите ми филми са Интервю с вампир, Кралицата на прокълнатите, Дракула на Форд Копола, Гарванът, Слийпи Холоу, Ван Хелзинг, поредицата Подземен свят, Аватар, Ерагон, Златния компас, Звезден прах, трилогиите Властелина на пръстените и Хрониките на Нарния, поредицата Хари Потър, Булката труп. Любимите ми книги са Дракула на Брам Стокър, Планините на безумието на Хауърд Лъвкрафт, и Франкенщайн на Мери Шели. Заемат почетно, специално и централно място в огромната ми домашна библеотека. А любимите ми автори са Стивън Кинг, Ан Райс, Тери Пратчет и Хауърд Лъвкрафт. Та сега вече директно към повода за темата. От известно време имам няколко идеи за фентъзи роман


Първата- Става дума за любовна история между вампирка и върколак. Действието се развива в Средновековна Европа, края на XVII и началото на XVIII век. Върколак спасява млада и красива вампирка от група свои събратя. Двамата се влюбват силно и дълбоко един в друг, но тъй като двата вида са в война, всички са против тях и любовта им, и ги прокуждат. Не след дълго обаче, те срещат много силна и могъща вещица, която решава да им помогне. Вампири и върколаци загърбват вековната вражда, и се обединяват срещу хората, с цел да ги унищожат. Главните герои обаче застават срещу своите, на страната на хората. С помощта на своята вещица, те успяват да ги защитят от другите вампири и върколаци, и да им помогнат да оцелеят. Скоро след това им се ражда дете- хибрид между двата вида, по силно и от вампирите, и от върколаците, съчетаващо в вените си кръвта и на двата рода. Възцарява се мир между всички- вампири, вещици, върколаци и хора, и всичко завършва благополучно за всички...

Втората - Драконите се опитват да завладеят света, но елфите, джуджетата и великаните, помагат на хората в борбата им срещу тях. Кой вид ще оцелее накрая, и как ще успее да го направи???

Третата - Ангел и демон, влюбени в обикновено, смъртно момиче, колебаещо се между чувствата си към двамата. Борба между доброто и злото за човешката душа. Кой ще избере тя, и имат ли въобще шанс и бъдеще подобни отношения???

Четвъртата - Мирът между Четирите Висши Магически Раси - елфи, вещици, вампири и върколаци, е много нестабилен. Но никой не го признава, защото мирът е по-добре за всички от войната. Въпреки това, водачите правят всичко възможно да разграничат своята раса от останалите. Oтношенията им са обтегнати до краен предел, след като вампир и върколак се влюбват в млада и красива, но недостъпна вещица. В стремежа си да я спечелят, те молят да помощ елфите. Как ще се развият събитията, кой и как ще успее да спечели сърцето й? Кой от двамата ще избере тя и как ще се отрази решението й на мира между Четирите Висши Магически Раси?

Петата - Сукуба, влюбена в човешко момче - ще се отдаде ли на чувствата си към него, рискувайки живота му, или ще предпочете да го предпази, каквото и да й струва това? Как и от къде, по какъв начин ще се захранва с енергия? Защото ако не го прави - ще загине. Заедно се опитват да намерят някакъв източник - любовта. Но в един момент, това вече не й е достатъчно, не й достига енергия, и има опасност да умре. Ще успее ли той да я спаси, или не? Как ще се развият нещата помежду им? Имат ли шанс и бъдеще отношенията им???



Обмислям и няколко Horror разказа
- за духове / призраци в зловещ стар замък, или в изоставена психиатрия
- за зомбита в старо гробище
- за вещици в зловеща гора
- за извънземни
- за зъл клоун
- за обладана кукла
- за маскиран сериен убиец в безлюден, призрачен град
- за подземна влечугоподобна раса (рептили) в зловещи подземия
- за плашила в зловещо царевично поле


Коя от тези идеи най-много ти харесва??? Предварително много благодаря на всички коментирали, моля без отрицателни мнения!!! Да коментират по възможност фенове на двата най велики жанра кино и литература!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: b4e8ebd0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Леле, колко много ше пишеш. Сега хората, които четат са на изчезване. Да не говорим колко намаляха горите заради "писателите". Ше стане по-иннересно ако почнеш да правиш филми за тва. Може и само клипове, които да снимаш с твои приятели, познати и роднини и да ги качваш в Ютюб и Вибокс. Един мой приятел си прави супер тъпо кулинарно предаване в Ютюб и може да го уредат и по телевизията. Може в бъдеще да кандидатсваш за сценарист, режисьор или актриса. Ако искаш да пишеш надали ше има много читатели, както на Емил Конрад, макар и неговото да не е нещо особено.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d3b0fd83d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами защо не започнеш да пишеш по малко от всички теми? И накрая, която те завладява най-много, нея завърши. Просто започни да пишеш и отговорът сам ще дойде, поне при мен става така. Ще се впуснеш в самата история. Иначе темите са прекрасни и ме завладяха още при прочита на самото оформление, пък и аз също много харесвам фентъзито! Не му мисли толкова, просто им "вдъхни живот", както се казва! Сигурна съм, че от теб ще стане страхотна писателка за в бъдеще!
П. С. И е забравяй, като си готова, да ги публикуваш в сайта, нямам търпение да ги прочета! :)

момиче, 15 също от Пловдив :)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: da777843f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Идеите ти са много добри... Даже няма как да харесам само една, защото те всичките са страхотниии!!! Щом искаш да пишеш хорър и фентъзи, има приложение за писане на книги - Уатпад (безплатно е). Гарантирам ти, ще те последвам, защото ме завладяха фентъзи идеите ти и бих искала да прочета още...
А за идеите ти за хорър разказите - клоунът, куклата и зомбитата най ми харесаха като идеи (не че и другите не са, но тези се открояват от останалите).
Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3ec95fcced
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш наистина доста интересни идеи. На мен най-много ми харесата първата, втората и третата. И ако напишеш роман с такава идея бих го прочела. Също така ако толкова искаш да напишеш роман или разказ бъди постоянна и уверена в решенията си не позволявай да убият желанието ти.
Успех! :)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a8166ee3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   "Без отрицателни мнения" значи, че не търпиш критика, което според мен е грешно, тъй като човек трябва да се учи от грешките си, стига да ги разбере. Както и да е...
Не съм най-големия фен на фентъзито, но определено го харесвам и има доста попадения сред филмите, които ми допадат.

За "Първата" история - отначало звучи леко банално с тая вражда м/у вампири и върколаци, защото вече до болка сме гледали и чели за тях, но историята, която описваш изглежда интересна и написана или филмирана правилно, би станала хит сред hardcore фентъзи феновете.

За "Втората" история - да примесиш толкова митични същества ми се струва рисково, но както казах - всичко зависи от теб и дали ще развиеш историята така, че да се получи една добре изградена сюжетна линия.

За "Третата" история - идеята има доста потенциал признавам! Не си писала много за тази история, но мисля, че би се получило нещо, стига да не е сладникава романтика примесена с фентъзи по възможно най-лошия начин - като Здрач.

За "Четвъртата" - доста ми прилича на "Първата" и "Втората" история примесени заедно. Съжалявам, че ще те разочаровам, но не ми звучи интригуващо.

За "Петата" история - това за сукубата не е толкова разпространено в жанра, така че идеята не е никак зле.

За horror-а, и аз съм измислил доста истории(за филми главно)тъй като съм огромен фен на жанра, както книги, така и филми. Няма да те лъжа, но всички изглеждат комерсиални без последните две. Разбира се, това не значи, че не биха се получили хубави истории, ако са по-оригинални и заплетени. Дерзай! Имаш потенциал!

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f48b41e423
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, момиче, пише ти дърта фенка( на 45 години съм) на хорър жанра, в частност на Стивън Кинг. Фентъзито така и не ме грабна, макар че му дадох шанс. Не искаш отрицателни мнения мила, но няма да ти спестя моето. Виж сега, тези сюжети, които си изредила, сме ги гледали и чели много пъти. Опитай нещо друго, ново, твое! Само един пример ще ти дам- твоят клоун, с какво ще е повече, от този на Кинг, та да го забележат и запомнят хората, помисли над този въпрос. Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 416b7a4269
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Адмирации за млад бъдещ талант като теб! Но си посъбери малко идеити.. малко е разпиляно всичко, ако искаш да пишеш нека да не става банално повечето прочетени идеи са добре познати и гледани и четени в много варианти.. мисълта ми е, че няма да ти е лесно да ги разчупиш в нова светлина. Но щом имаш увлечение се впусни и се раздай за това което искаш да правиш! Не се отказвай! Опитай! . Ето и моето мнение; Първата история малко ми напомня на "Дневниците на вампира". ЧЕТВЪРТА И ПЕТА наистина звучат интересно! ОСОБЕННО 5 ИСТОРИЯ! Започни с нея и качи резултата да почетем. КАТО ЗА НАЧАЛО ПОЧНИ С ЕДНА ИДЕЯ! РАЗВИВАЙ ЕДНА ИДЕЯ! НЕ СЕ РАЗПИЛЯВАЙ! УСПЕХ!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bdac4d2363
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Дойде ми и нова, поне според мен- страхотна идея за хорър разказ. Става дума за хорър писател, чиито произведения.... СЕ СБЪДВАТ!!!


Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9d7c0c372d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Четвъртата ти идея за роман звучи интересно, стига атмосферата да е достатъчно мрачна и злокобна.
Останалите неща ми се струват малко банални - твърде много такива книги, филми и сериали има вече с подобни сюжети.
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 14057b9074
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Романи се пишат трудно, по-добре почни с разкази. Ако толкова искаш за пишеш пиши на английски, но да знаеш 1 история звучи, толкова изтъркано, че просто не е истина. А другите сигурно са повлияни от хобит и другите книги, които четеш. По-добре измисли нещо оригинално, за да пробиеш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 14057b9074
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Прочети поредицата Занаятът, може да я дръпнеш от чи Читанката. На колко години си всъщност, аз, който си падам страстен читател не чета толкова тежки и дълги книги. Най- дългата ми поредица е Хари Потър. Един съвет- първо напиши три- четири разказа. Може и по 60 страници да са, макар че вече не се води разказ и тогава мини към книгите. Така ще се поопражниш и ще изчистиш стила си на писане. Погледни и за писането на Стивън Кинг.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: bdac4d2363
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Признавам, честно казано ,че в жанр така претъпкан и препълнен с клишета ,които яко са се набили в главите на всичките му фенове, е много трудно да ги избегнеш, колкото и да се опитваш... Но все пак, ще пробвам ,няма да се отказвам . Благодаря на всички за коментарите !!!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f48b41e423
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Евала, упорито дете си! Аз съм номер 10, и въпреки, че каза, без отрицателни мнения, си се вслушала, и много приятно ме изненада, като не започна да спориш и да се цупиш. Виж сега, новата ти идея е по-малко експлоатирана, но и това го има. Не казвам, че не трябва да пишеш по тези сюжети, в никакъв случай! Използвай ги да си развиваш въображението, стила, да се очупиш един вид, да добиеш навика да пишеш определени часове всеки ден и в някакъв момент със сигурност ще ти изплува наистина оригинална идея. Един интересен сън, една необичайна случка, един предмет дори може да ти даде материал за размисъл и да прерасне в нещо изумително. Дерзай, малка писателко! Strinka71

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 458d333a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Авторке, браво за това, че си написала, че не искаш да четеш негативни коментари. Не слушай номер девет за грешките. Впрочем не е много редно да споделяш идеите си преди да напишеш тварбите си, защото някой може да открадне идеите ти

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9139105151
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Здравей! Аз съм на 16 и обичам много да чета фентъзи. Една от любимите ми книги "Хекс Хол" на Рейчъл Хокинс. Това всъщност е трилогия и също се разказва за върколаци, вещици, вампири, демони, зооморфи... Най-много ми хареса първата ти идея. Любовната история е примесена с фантастичните мотиви. Надявам се да имаш успех!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: bdac4d2363
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Здравейте!!! Тези дни почнах с писането на разказите


- за духове / призраци в изоставена психиатрия
- за вещици в зловеща гора
- за маскиран сериен убиец в безлюден, призрачен град, убиващ безмилостно и жестоко всеки, случайно попаднал в него
- за подземна влечугоподобна раса (рептили) в зловещи подземия
- за плашила в зловещо царевично поле, преследващи и убиващи всички, попаднали в него
- за хорър писател, чийто произведения... СЕ СБЪДВАТ!!!
- за конструктор на играчки... използващ ИСТИНСКИ ЧАСТИ за тях!!!



Иначе - изоставените сгради, и специално пък най вече психиатрии, както и царевичните полета, винаги са ме ужасявали... За третия разказ - много мисля и се колебая какво да е оръжието на серийния убиец. Засега вариантите са ми бейзболна бухалка, моторна резачка, мачете, брадва и кука. Та така - общо взето, това е засега. Благодаря много на всички коментари - както за подкрепата, така и за критиката. Лека вечер на всички, че стана късно, и честно казано, взе да ме хваща страх.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1d52a95706
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Здравейте, първите два разказа са почти готови, когато ги довърша, с удоволствие ще ги споделя.

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2f3f1505ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Хей. Бих те посъветвала да пишеш в Watpad, защото имаш хубави идеи. Но да ти кажа, ако си добре с английския, по - добре започни директно на него, защото българските истории често са за групата One Direction.. за това и чета на английски..
Както и да е.. Аз не съм човек с професионално мнение, а просто една тийнейджърка, но идеите ти са хубави. Не знам защо, но най - много ме хвана това за писателя, чиито истории се сбъдват. Но да ти кажа, сега повече се четат любовни романи. Но имаш потенциал, развивай го. Ако решиш, да пишеш в Watpad, драсни тук.
Успех и целувки,сладур.
-Kawai-

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cd29a1aefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Това, което пишеш ми се струва много интересн, но най-многоза духовете в психиатриата, плашилата в царевичното поле, за клоуна и за репитилите. Въпреки, че ме е страх да чета или гледам хорори ми се струват много интересни. Успех

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9140ff66f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   И аз съм фен на хоръра и ти давам една идея-човек който под хипноза се връща във всичките си минали животи и изживява всяка смърт от която е умирал, например бил е разстрелян като мексикански дилър, бил е изгорен на клада в инквизицията през 15-ти век, обесил се е в японската гора на смърта, улучен от индианска стрела стрела в дилижанс и т. н. и след събуждането започват да се появяват необясними белези по тялото му... Това не съм го гледал никъде, сам го измислих и мисля че ще стане яко.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 32733852c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Слушай сега авторке, човек пише и не съчинява. Писателите са изпитали това, което пишат на гърба си.
Ти изпитала ли си това, за което мечтаеш на гърба си?
Отговори си на този въпрос... ама честно и тогава ела ни занимава с твоите "фантазии".
----
Само за твое ползване, "фентъзито" Соларис на Станислав Лем, чела ли си го? Прочети го, и ни разкажи какво фантастично има в него.
---
За мене това е НАЙ-ВЕЛИКОТО "ФЕНТЪЗИ" на света.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f48b41e423
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Това българите сме компетентни по всички въпроси и трябва да го изревем с пълен глас! По логиката на някои познавачи, авторката трябва, ако реши, аджаба, да пише за сериен убиец, да натръшка десетина човека, та да не си "съчинява" фантасмагории, а да го е изпитала на гърба си! Има жанрове, които могат да задоволят изискванията на номер 28, наричат се мемоари, документална проза. исторически хроники и т. н. Какво е "Соларис" на Лем, ако не класика в световната фантастика? ! Препоръчвам на литературния експерт и почитател на Лем, да се запознае с биографията и творчеството му, а също и да се поинтересува за значението на термините "фентъзи" и "фантастика". Горещо моля, модераторите да публикуват коментара ми, защото с интерес следя темата, с нетърпение очаквам в най-скоро време първия разказ и са ми са изключително неприятни изявления, които биха попарили ентусиазма на авторката и биха я обезсърчили! Хайде, малка писателко, кога ще ни зарадваш? ! Strinka71

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f48b41e423
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Извинявам се за грубата грешка ( са ми са), развълнувах се.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1d52a95706
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Здравей, авторке!!! Предполагам си чувала, че според някои култури, огледалата са портал към други светове и измерения? Според мен- това е една доста интересна теория, която ако се поразмислиш, и я доразвиеш, може да се получи нещо много интересно. Успех ти пожелавам в трудното начинание!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: bdac4d2363
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Здравейте . Отново съм тук . Искам да ви съобщя, че не съм се отказала от плановете си, но просто засега ги отлагам за известно, неопределено колко точно дълго време . Направих няколко опита , но все нещо не ми достигаше, и можеше повече, и по добре, имаше какво да се иска още . Често казано - май за да пишеш наистина добре в тези жанрове , трябва да си поне над 20, ако не и над 25, така че само времето ще покаже какво ще стане след време.



Авторката

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f48b41e423
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Здравей, мила! Аз съм 10, 20 и 29. Тази сутрин реших да ти пиша, че нещо се поизгуби, от време на време се присещам за теб и честно казано ми е много криво, викам си: отказа се това дете, язък и с изненада виждам последния ти коментар, пропуснала съм го. Миличката тя, не лесно, разбира се, никак даже! Защо не пробваш с нещо по-кратичко, 2-3000 знака, макар че там, пък рамката ограничава, но не се отказвай, работѝ!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ef5fff10bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Смъртта на вампира

Поглеждайки назад, той можеше да види целия си живот. Векове се нижеха един след друг като мъниста на гердан. Малко помнеше детството си, но никога нямаше да забрави онази нощ, когато умря и отново дойде в света на хората. Оттам нататък всичко бе един вечен фонтан от кръв, убийства, страст и копнежи. Затвореше ли очи, се връщаше в онези епохи, които сега за хората са просто бегъл спомен, малък фрагмент от историята им. Бе там, когато Римската империя бе само идея, родена в човешкото съзнание. Бе там и когато тази мечта бе разрушена под пламъците на този някога велик град. С най–малката подробност ме спомняше всяка война, всяко малко събитие, оставило отпечатъка си в историята на хората.

И през цялото това време той бе един от наблюдателите. Някой от събратята му не се криеха, правеха всичко възможно да оставят своя отпечатък в световната история, понякога за добро, понякога не. Но имаше и много като него, които предпочитаха да останат в сенките на нощта.

Бе се наслаждавал на живота, пиейки от силите му като ненаситно животно, но и никога не бе станал част от него. Бе изпитвал чувства по-силни от което и да е простосмъртно усещане. Бе обичал, бе мразил, но всичко бе само малка част от живота му. Животът го бе научил да не се интересува от малките ежедневни грижи и тревоги, които покоряваха човешките сърца. Само веднъж обаче не успя да се пребори...

Още помни зелените й очи, пронизващи го дълбоко. Единствено пред нея е бил самия себе си и тя бе единствената за него. Сродната душа, която бе успял да открие, но и да загуби. Независимо от времето, което бяха заедно, всеки миг бе безценен. Но тогава зората му я отне!

Никога не бе подозирал, че може да изпитва толкова силна болка. Дори и в този ден още не може да я преглътне. Бе се лутал безценно, търсейки и най- малкия знак, че трябва да продължи напред. Но така и не го откри. Така дойде и този миг!

Вече нямаше смисъл да продължава напред. Бе един от първите, древните, но и това не бе причина да изчака следващата нощ, скрит в самотния си ковчег.

Ето!

Слънцето вече изгряваше зад синьото море. И той го очакваше! Разтворил широко ръце, прегръщайки го като любимото същество. Нямаше сили да продължи напред, животът го бе отегчил до степен, в която вече копнееше да го напусне.

Първите лъчи проблеснаха в небето!

Да, нека се покаже по-скоро и му отнеме и последната капка от този безсмъртен живот. Нека го заведе при любимата му, която го очаква от другата страна. Искаше отново да усети хладните й устни върху своите, да прегърне тялото й.

Накрая слънцето се показа с цялата си сила и изящност.

Цял ден на морската скала горя силен огън. Никой не го бе запалил, но и никой не бе способен да го спре. Едва с идването на нощта той изгасна, оставяйки купчина пепел на мястото, където бе горял.

Едно малко момиченце бе наблюдавало огъня с голям интерес, привлечено от красивите му, наситени шарки. През нощта то излезе от къщи и отиде на скалата. Там още седеше купчината прах. Вятърът задуха по-силно и част от нея отлетя с него, следвайки го в безкрайното му пътуване.

Нещо блестящо привлече погледа й. Приближи се и забеляза след саждите нещо блестящо. Вдигна го! Беше красив медальон – никога не бе виждала нещо подобно. Красиво гравиран по страните, върху черния фон на камъка бе изобразена изострена луна. Отвори го и се зачете в надписа вътре. “Завинаги твой, любов моя”.

Без да се замисли, го сложи на врата си. Сълзи се стичаха по лицето й. Загледа се за миг в купчината прах, бе осъзнала това, което никой друг дори не подозираше. Извърна поглед към морето. Бе толкова красиво, но и някак си самотно.





Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ef5fff10bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   В духът на самотата!!!

(Сянката на молитвите)

Духът ще заридае без глас, сломен от страх печален,

и в хор ще викнат ангели на глас,

от не една душа страдална.

Но тогаз по-напред ще викнат в молитвите нетрайни.

С теб били са, и ще бъдат с теб навред,

сред сенките от духове незнайни.

Пръст в пръстта.

Плът в плътта.

Кръв в кръвта.

Сълза в сълзите.

Очи в очите.

Души в душите.

С надгробният воал от мечтите, някъде там -

сред мъртъвците.

И стенат живите в прегръдка, от не една сълза,

и безброй са те, в безмилостна целувка...

Душата на мъртвеца, загубена сред сенките от самота.

Но бди с примирие ти бди, пред таз изстрадала душа,

когато духовете зли, ще бъдат по-щастливи посред

нощната тъма.

С нови одежди, и вечни надежди,

и вопли нетрайни, и думи незнайни,

сред сенки, които умират тихо,

в тъгата незнайна.

Скрита дълбоко, под тихият ропот

на тленни останки, и призраци странни,

на мисли нетрайни, в сънища нелеки.

И влизат тихо печални образи навред,

сред сънища, които съзирам аз в мислите

издъхнали, на някой нищожен човек.

Но сред вопли тогава, един самотен глас

ще възроптава, в самотата на духът.

И отново, когато падне здрач-

сянка потайна, зла и безкрайна, ще тегне -

като злокобна смърт.

Тогава гарванът, като птица,

сред мъртвите полета ще прелита -

на шир и на длъж.

И отново в безкрайност, тъгата незнайна,

ще бъде тя с мен спътник навред.

Щом душата отлита, с молитвите скрита,

ще заридае тя без глас, и лутаща се в

пространства... далече напред без име,

което в утеха скитник ще върви,

по пътят си все надалеч.

И в ангелски хор ще ридаят, в

тъмен кръгозор, сред самотните

сенки на духове зли.

Но щом се заздрачава, някой друг

ще възхвалява тази прокоба-

невидима смърт.

И друг ще открие, когато сме ние,

далече от този невидим сън.

И само в мрак от безжизнена плът,

отново ще заридае духът на

самотник - смирен и безмълвен.

Сред сенки от кръв, с целувките

мрачни на някой зъл дух.

В тайни заспиват сломени без глас,

молитви нетрайни, и болки незнайни...

сред сенки, които ще плуват завинаги

в кръв.

Сълзите далечни, са думи безмълвни, които

заспиват във всеки един от нас.

От всичките тайни, там има една

на гроба на всеки мъртвец.

И сякаш тогава, нов свят ще възхвалява

смъртта от странства и страх.

И тя ще идва отново, като нощна прокоба,

като невидима бяла мъгла, когато

се преплита с писък от викове, сред сенките

отвъд нощта.

В символ незнаен и миг нетраен,

от тайни незнайни и призраци мрачни,

потънали дълбоко в духът на някой

самотник.







Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ef5fff10bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Това са засега най добрия ми разказ, и двете ми най добри стихотворения - наистина много се надявам да ги оцените, и да ви харесат. Естествено - приемам и градивна критика, разбира се. След Нова Година, живот и здраве, започвам да пиша фентъзи трилогията. Така че, ако ми се получат нещата (дано), след някоя друга година очаквайте нещо, което никой никога досега не е правил, дори в световен план и мащаб - направо цели три книги, цяла трилогия да издаде наведнъж. Стискайте палци всичко да върви както трябва!!!



Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ef5fff10bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

38.   Мъртви Цветя

Мъртви цветя, гълъби и поети.

Мъртви цветя - далечно минало,

на край далечен.

Една въздишка - говор, суета,

целувка тиха, и в думите-сълза.

И нищо не чувстват. И нищо не виждат.

Копнежи пусти - невежи гласове,

на черно мъртвило от погубени чувства.

На любов и сълзи, на мъртво и пусто.

Мъртви цветя, гълъби отлитат.

Тъга и песни, в минало се те

преплитат.

Дни отминават, край далечен.

Дни и нощи, изстрадали и вечни.

Вечни копнежи, тъга и болка.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d7d444192a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   На мен най-много ми харесва идеята, да започнеш да четеш нормални книги с факти, от които ще подобриш културата и познанита си и от своя срана, това ще ти помогне да се бразоваш и един ден да имаш добра работа и достоен хубав живот.
Ако продължаваш да четеш тази простащина, евентуално ще се озовеш между кофите за боклук, където ще прекараш живота си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bdac4d2363
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   39, Кой / коя сте Вие, да определяте цял жанр в литературата като простащина, и да казвате кой какво да чете??? Въобще не се и опитвайте да попарите ентусиазма , и да подрежете крилата на детето, , злобна стара мома такава / незадоволен чикиджия такъв!!! И да ви кажа - само тук изкуството в всичките му форми и разновидности, се приема по този начин, така обидно пренебрежително и несериозно... Навсякъде другаде си уважават талантите - било в музиката, било в киното, било в литературата. Трябва да се научим да го правим и ние.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4de38e173b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Хората които четат хорър, са с увредена психика. На брат ми бившата му жена четеше само това. Още като я види човек, ще разбере че тя не е добре - цигарите една след друга, очите и ококорени и ръцете и треперят, все едно че надървен динозавър я е гонил.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ef5fff10bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   41 , само по един случай , уверявам ви , не може да съдите за всички фенове на този жанр литература и кино . Най малко , извинете - да ви кажа честно , прекалено много са . Хора на различна възраст ,с различен социален статус , образование , професии , семейно положение , като характер , така че извинете , но ако обичате си задръжте мнението за себе си . Познавам много хора от ,, сериозни ,, ;) :3 и уважавани професии като адвокати и лекари , харесващи хорър и фентъзи киното и литературата , така че какво да ви кажа повече . Плюс това , някои хора имат нужда да се отдръпнат поне за малко от еднообразната реалност и сивото ежедневие , разберете го . Както и това , че не сте пък точно Вие , който има право да им го забрани .

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1c239bfc89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Здравей! Пише ти голям фен на жанра фентъзи. За съжаление идеите ти ми се виждам скучни. Някак си във всички фентъзи книги или филми присъства почти едно и също, това го има и във троите идеи. По - просто казано - звучат клише.
Разчупи малко мисленето си.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: a3aae3a91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Втората идея е интересна и има потенциал. Драконите като могъщи и древни същества, които се опитват да завладеят света, са класически злодеи, които могат да създадат напрегната и вълнуваща история. Елфите, джуджетата и великаните като съюзници на хората срещу драконите добавят разнообразие и дълбочина към конфликта.

Нещо, което би направило тази история още по-интересна, е ако добавиш някои обрати и неочаквани елементи. Например, можеш да включиш някои герои, които преминават от една страна на конфликта към друга, или да разкриеш, че драконите имат свои собствени вътрешни конфликти и раздори.

Друг интересен елемент би бил да изследваш причините, поради които драконите искат да завладеят света. Може би те се чувстват застрашени от хората или имат някаква отдавнашна вражда с тях. Разбирането на мотивацията на драконите би направило историята по-нюансирана и сложна.

Като цяло, идеята за история за битката между дракони и съюз от елфи, джуджета, великани и хора има много потенциал. С някои допълнителни елементи и обрати, можеш да създадеш една завладяваща фентъзи история.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: a3aae3a91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Духове / призраци в зловещ стар замък, или в изоставена психиатрия:

Това е класическа хорър идея, която предлага много потенциал за създаване на атмосфера и напрежение. За да направите историята по-интересна, добавете неочаквани обрати, като например сюжет, в който призраците са доброжелателни или героинята се оказва истинският призрак.

Зомбита в старо гробище:

Зомбитата са винаги популярна тема в хоръра. За да поддържате напрежението, създайте зомбита с уникални способности или слабости. Например, зомбитата може да са способни да тичат бързо, да се крият в сенките или да бъдат имунизирани към някои оръжия.

Вещици в зловеща гора:

Вещиците са друга класическа тема в хоръра. Направете вещиците по-интересни, като им дадете различни магически сили или непредсказуеми личности. Може да измислите история за вещица, която използва магията си, за да помага на хората, или за вещица, която е обсебена от отмъщение.

Извънземни:

Извънземните са често срещани в научната фантастика, но могат да бъдат адаптирани и към хоръра. За да направите извънземните по-плашещи, дайте им необичайни външности, странни способности или непонятни мотиви.

Зъл клоун:

Злите клоуни са едни от най-страшните персонажи в хоръра. Направете клоуна по-интересен, като му дадете неочаквани характеристики, като например интелигентност, чувство за хумор или необичайна сила.

Обладана кукла:

Обладанието е често срещана тема в хоръра, но може да бъде особено плашеща, когато става въпрос за предмет, обикновено смятан за безвреден, като кукла. За да направите куклата по-плашеща, дайте й свръхестествени сили или способността да контролира хората.

Маскиран сериен убиец в безлюден, призрачен град:

Серийните убийци са винаги популярна тема в хоръра. Направете убиеца по-интересен, като му дадете необичайна маска, странни методи за убийство или неясни мотиви.

Подземна влечугоподобна раса (рептили) в зловещи подземия:

Представата за зловещи влечугоподобни същества, криещи се в подземни лабиринти, може да бъде много страшна. За да направите историята по-интересна, създайте уникална култура и общество за рептилите, или изследвайте темата за техните планове за завладяване на света.

Плашила в зловещо царевично поле:

Плашилата могат да бъдат доста плашещи, особено ако са самотни в царевично поле. За да направите историята по-интересна, оживете плашилата и им дайте способността да се движат и да нападат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker