Най-добрата ми приятелка умира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Най-добрата ми приятелка умира
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2232 пъти
Здравейте,
Не знам как да започна, но ще пробвам...
Наскоро разбрах, че един от най-скъпите и важни хора хора умира от най-коварната болест-рак. Просто не мога да си представя живота без нея. Винаги е била до мен, помагала ми е за абсолютно всичко, а аз сега нищо не мога да направя. Тя е толкова лъчезарна, прави се че нищо и няма, човек ако не знаеше, че е болна нямаше как да разбере. Обичам я, не искам да я изгубя. Даже в момента докато пиша това плача. Просто не знам какво да кажа. И не искам да ме упреквате, пиша я просто ей, така да споделя, защото имам нужда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 91acdf0ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наистина няма какво да направиш освен да прекараш последните моменти от живота й с нея - т. е. да се забавлявате, да вършите луди неща за да може после дори и да си без нея да си спомняш за хубавите моменти задно. За съжаление животът не се усмихва на всички. :(

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b1636437d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка няма кой да те упреква, ти нямаш никаква вина. Бъди до нея, но не мисли че умира, направи последните и мигове уникални, води я на различни места, за да може и тя да забрави за миг какво се случва.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2e7dd91071
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Може би най-добрата идея ще бъде тя да се захване с йога. http://www. blitz. bg/article/28773 - Ето този човек така се е възстановил от рак в мозъка ( куп други сериозни болести) при положение, че лекарите са му дали само няколко месеца живот. Освен това е пълно с хора, възстановили се напълно от рак в напреднали стадии, при които се е считало че няма никаква надежда, споделящи навсякъде как точно са успели и техният опит ще и бъде от полза. Много е важно да не губи вяра, че е възможно оздравяването, както и желанието си за живот. Просто нагласата на човек е най-важното и тя, сама по себе си, лекува със невъобразима сила. Не знам какво е състоянието и, но има огромен шанс тя да се оправи, и необходимата за целта информация е налична. Бъди до нея и и помогни да пребори тази коварна болест.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f686eba06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нека прочете някоя книга за самовнушението. Развеселявай я, гледайте комедии, нека има добри мигове. Ракът се лекува, когато вярваш!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2a69021f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей!
Не трябва да се примирявате с коварната диагноза, винаги има шанс за лечение, ако не в страната ни - то в чужбина. Популялизирай случая - интернет, тв, направи кампания в социалните мрежи. Ще се изненадаш колко много хора ще се отзоват! Пожелавам ви късмет, от сърце!

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0c0403f0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Може да пробвате с макробиотика, това е лечение чрез здравословно хранене , ако потърсиш в интернет ще видиш много истории на хора излекували се по този начин. В предаването The incurables разказват доста също така как хора чрез вяра, подкрепа и правилно хранене преборват коварната болест. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ac5954e21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нека и аз да те окуража с някоя дума.
Виждала съм жена болна от рак, която беше затворена в болнична стая абсолютно сама и само персонала я навестяваше в определени за това часове. Жената, мисля сама беше избрала самотата, защото на въпроса ми защо отказва това или онова, тя каза, че положението и е нелечимо. Значи, това и е било втълпено от някой, иначе тя няма как да го знае. Тя с болка ми каза тогава, че и близките и са я били отписали - лоша работа. Тя по-скоро имаше вид на цирозно болна, но ми каза друга диагноза-не знам, не съм сигурна.
Та за твоя случай, подкрепяй приятелката си и ако отпадне психически, просто я подкрепяй да не си втълпява неща. Докторите не винаги са прави в техните диагнози, вярата е тази която крепи човек... но в крайна сметка няма никой вечен и нищо не е вечно. Ако тя не показва признаци, че не може да се справи, не го мисли и ти. Това е начин човек да преодолява трудностите.
А колко са прави докторите като казват на пациентите си, нямам идея, но мисля, че стария начин беше по-добър. На пациента не се казва нищо, уведомяват се близките, а тяхната на близките задача е да направят така, че да могат да удължат живота на близкия си като го щадят и помагат с каквото могат.
Да Боже да разбираш, какво имам предвид. Самата ти не се предавай.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2184d04d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Миличка, искрено съжалявам за това, което се случва на приятелката ти, а и на теб. Знам какво е твой близък да гасне малко по малко, а на теб да ти се иска да щракнеш с пръсти и всичко изведнъж да изчезне, но... има ситуации в живота, в които наистина сме безсилни. Това, което можеш да направиш, е да бъдеш нейна опора и да си до нея. Повярвай ми, в момента тя няма нужда от сълзи и съжаление, няма нужда от още един човек, който да я оплаква и да й напомня постоянно, че е болна. Бъди силна като нея, давай й кураж и се опитвай да я разсейваш по всевъзможни начини, така че поне за малко да забрави за проблемите си и да се отпусне. Разказвай й някакви неща от ежедневието, говори й за момчета, за училище, споделяй й твои проблеми, така че да можеш поне частично да я откъснеш от нейните. Прави всичко друго, но не се дръж пораженчески пред нея и не падай духом в никакъв случай. И още нещо, недей да се държиш свръх мило и внимателно с нея, това може да я подразни. Понякога хората го правят несъзнателно, когато общуват с болен човек, защото искат да го накарат да се чувства максимално добре, но така може да й стане неприятно. В общи линии, бъди себе си- нейната най-добра приятелка и нищо по-различно. Горе главата!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker