Промяна на начина на живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Промяна на начина на живот
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1723 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 20 години и съм студентка.
Много искам да отслабна и да стана висока, чрез здравословно хранене и редовни упражнения.
Висока съм 163см. и тежа 60 килограма, искам да стана 45 или 50 килограма.
Също така нямам п риятели, поради тази причина.
Още в училище непрекъснато ме обиждаха с най-различни епитети, че съм дебела и ниска. Казваха ми, че ще бъде по-добре да не бях се раждала, и че ще трябва да умра.
Прилагаха ми физически и психически тормоз всеки ден, казвах на семейството ми, но нищо не се променяше.
В университета някой от колегите ми пак ме обиждаха така, казваха ми, че изглеждам възрастна, и че никога няма да отслабна. Според тях ако искам да имам приятели, трябва да пуша цигари, да взимам наркотици и да пия алкохол, а аз не ги одобрявам тези неща и нямам излишни пари.

Затова реших да променя начина си на живот и да започна от първият месец на Новата година да се храня здравословно с 1100 - 1200 калории на ден, и да правя упражнения редовно и след като отслабна да
продължа със здравословния начин на живот за цял живот.
Прочетох в Интернет, че израстването на височина спира чак на 24 - 25 години. Познавам момиче на моите години, което е било като мен пълно, но със здравословно хранене и упражнения и баскетбол за две години е станало високо и слабо.

Според вас добър ли е хранителният и тренировъчният ми режим и дали, като го спазвам ще отслабна за една година?

Примерно меню
Закуска: Овесена каша с 200 мл. зелен чай
Обяд: готвена храна
Следобедна закуска: Един плод
Вечеря: Салата и купичка кисело мляко

Само един път в месеца, ще ям от забранените храни, защото най-вече от тях напълнях.
Всеки ден или през ден ще правя упражнения от youtube. com, 15 мин. скачане на въже и по 30мин. ще играя баскетбол.

Бихте ли ми дали съвет как да забравя за тормоза, които ми прилагаха съучениците ми, и какво да направя, за да не се отнасят с мен така колегите ми, без нищо да съм им направила?

Според вас, за да имам приятели трябва ли да започна да пия алкохол, да пуша цигари, да взимам наркотици, както мислят някои от колегите ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 07a3d9da69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,
Мисля, че със здравословен режим и спорт ще се стегнеш, и станеш по-позитивно мислеща. Не съм сигурна обаче за израстването на височина-тя е генетично определена, според ръста на родителите ти. Ако искаш спазвай диетата на Ваня Червенкова-хранителен режим тип разделно хранене, за 12 дни се свалят 7-8 кг. 1-2 ден картофи леко подправени със сол и зехтин, 3-4 ден пиле-варено, печено, 5-6 ден салати от различни зеленчуци, 7-8 ден риба, 9-10 ден плодове, 11-12 ден кисело мляко,
Не променяй вкусовете си толкова радикално-не е нужно да пропушваш и да изпадаш в запой. Компанията ти не е за теб, ще намериш своята сред други хора. Търси компания с твоите интереси, не мисля че няма и други момичета като теб, бъди по-контактна.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4110ed3ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ей, аз съм имала проблеми с теглото, справих се с тях, но преди да ти дам някой друг съвет, ще ти кажа, че аз съм на 15 години и съм около 178 висока и никога не съм забелязвала ръста на другите, виж ръста ти е нормален, да си 163 е напълно нормално и теглото ти не е толкова зле. Та, щом искаш да отслабнеш, запомни, че е много важно да ядеш. Храни се разнообразно, приемай достатъчно плодове, зеленчуци, въглехидрати, (те са горивото на организма) магнезии, калции и се движи. Освен упражнение, можеш да правиш дълги разходки, важното е да има движение, но това, което си показала като примерно меню ми се вижда доста малко... Хапвай достатъчно, за да имаш енергия да се движиш, яж плодове, зеленчуци, телешко, риба, варива, да хапваш разнообразно и да се движиш, така ще се чувстваш добре! Но по отношение на ръста си е много добре. На мен повечето ми приятелки и познати са не повече от 160. Но най-важното е да имаш самочувствие! Обичай се такава, каквато си, излизай, мечтай и си живей живота! И да не ти пука за останалите и тяхното мнение, те могат да си говорят, каквото поискат не им се връзвай на глупостите късмет! :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fb9d70d12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За жалост баскетбола не прави хората високи, при жените растежа на височина спира доста по рано от 24, единствените упражнения за ръст са упражнения които подобряват стойката и не позволяват да се прегърбваш, до 2 сантиметра се пораства с тях. Може да ти се струва лошо но всъщност не е, твоя ръст е идеален за жена, а килограмите ти не са фрапиращо много, което значи че навярно си обездвижена и тялото ти не е оформено, една спортуваща редовно жена с твоя ръст изглеждаща готино би трябвало да е около 55-58 килограма, така се получава защото мускулите тежат значително повече от мазнините, така че твоята цел е да отслабнеш с около 4 килограма, но да замениш всички мазнини с мускули. Има и друго, предвид дадените от теб мерки не би трябвало да изглеждаш чудовищно зле, а и дори да изглеждаш така това не е причина хората да имат такова отношение към теб, всичко идва от това какво ти мислиш за себе си, те прочитат твоята слабост и се гаврят с теб. Виждал съм много дебели и направо свинеподобни момичета твоите 60 килца са едва половината от тяхното тегло, даже думата момичета не им отива и въпреки това те имат самочувствие до небесата, съответно винаги са били в центъра на компанията и никой не се е и осмелил да ги обиди, всичко е до това как се възприемаш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ad98481acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не, не, не. Не трябва да се променяш само защото не те харесват. И мен не ме харесват, но аз нарочно няма да се променя заради тях. Защо ти е да предаваш себе си само защото не те харесват? Така ще изглеждаш глупаво, повярвай ми. Аз съм имах комплекси като бях на 15 обаче, свалих няколко килограма не че трябваше, но моето тогава беше на психическа основа, никой не ми се подиграваше или нещо такова, но аз така си реших. Подиграваха ме за друго, отначало се връзвах, но с времето разбрах, че постъпвам глупаво и че удоволствието си остава за тях, а аз мене болката след всичко това. Както и да е. Промених си нагласата. Сега в университета не ме интересува какво говорят за мен, защото все пак всеки си има мнение. Няма как да се харесаш на всички. Просто ги игнорирай. И поздравления за това, че си решила да се храниш здравословно. Аз мога доста да говоря по темата, но за да постигнеш резултати трябва наистина да ограничиш вредното- сладко,тестено и пържено. Аз хляб по принцип не ям, а сладко много рядко. Пърженото съм го заменила с печено, а газираното- със сокове и студен чай примерно. Иначе по принцип газирано не пия. Това дето си го написала като диета е добро, може да погледнеш различни диети и да комбинираш. Аз примерно сутрин ям един фитнес, от онези десерти. На обяд белвита и кисело мляко и за вечеря нещо леко- спагети, картофи. Трябва да пиеш повече вода и да се движиш. Малко ти трябва да свалиш, а засега си на правилния път. Просто не се отказвай и не се комплексирай за това. Не позволявай на някой да ти казва какво да правиш, защото е глупаво.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cf38ddac79
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти, аз съм момче на почти 20. Мога да ти кажа, че си много добре. Не слушай и и не гледай другите. А относно приятел: аз лично много бих се радвал бъдещата ми приятелка да не пие и да не пуши. Вярвай ми, че малко хора ценят тези неща в днешно време, но за мен това е много важно. Не съм тръгнал да свалям непознати и тн, но ми се иска да се свържа с теб и ако не друго поне да поговорим като връсници. Ако искаш пиши да разменим координати, ще се радвам. УСПЕХ!

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: deae69ca22
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тренирай, гледай си живота и всичко ще се нареди. Със сигурност ще дръпнеш с 2 см, но дори и да не ги израстнеш не е проблем. Аз лично бих си избрал момиче което не е толкова високо. Спокойно всикчо ще се нареди вярвай ми, само ти трябва силна мотивация и фитнес зала, защото с 15 минутни упражнения в youtube няма да стане, няма да го приемаш на сериозно. :))))

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0f1cf78caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От. баскетбола не. миля, че ще порастнеш. Но пробвай с волейбол, ако искаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker