Как да се храня -студентка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се храня -студентка
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2141 пъти
Здравейте, аз съм първа година студентка по медицина и се оказа, че следването е трудно не са само, заради ученето, но и заради напрегнатото ежедневние. Бихте ли ми дали някакви съвети, как да се храня здравословно когато денят ми е запълнен с лекции и упражнение и нямам никакво свободно време. Допреди няколко месеца не бях сладко повече от три пъти в седмицата, а сега изяждам по цял шоколад всеки ден. Признавам, че съм свикнала на домашна качествена храна или хранене в заведения. Имате ли някакви изградени навици и какви са те? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: e2ba3ce186
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ем много е лесно - сутринта си правиш яйца или нещо друго, което се прави бързо, на обяд ходиш на някой стол, а вечерта като се прибираш, минаваш през някой голям хранителен магазин, купуваш си неща и си готвиш. Толкова ли е трудно?

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 722014f239
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Вашите могат да ти пращат готвена храна в буркани по еконт в студените месеци, яж яйца - варени, пържени бъркани, мюсли с мляко, можеш да си вариш ориз/картофи - не отнема много време. Научи се да готвиш леща или някаква яхния - готвиш веднъж в голяма тенджера и ядеш 5-6 пъти. Спирай сладкото и всички боклуци, които съдържат трансмазнини. Ако ще ядеш шоколад, яж натурален 75% и нагоре. Ако до университета хапваш отнякъде купена сготвена храна, попитай дали дават в кутия и си взимай вечеря за вкъщи. В топлите витрини на много хипермаркети се продава готвено, но е много некачествено, понеже ползват бракувани продукти.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 677736f7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моя съвет е да не гладуваш и да не се тъпчеш с боклуци от магазините и веригите за бързо хранене! Можеш да си приготвяш салати в една от онези кутии за храна и да си хапваш в свободното време, но дори да вземеш само няколко плода- пак е по-добре от шоколад или дюнер. Може да си взимаш и пакетче ядки или да си приготвяш сандвич по твой вкус.
Аз, винаги си нося една термочаша пълна с чай, натурален сок или някакво смути. Вкусно е. Добър заместител на гадните газирани и енергийни напитки.
Отнема повече време да се храниш здравословно и малко повече пари от тези за един шоколад, но е несравнимо по-добре за теб и органзма ти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e34964c47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Докато бях студент и аз търсех бързи, евтини и сравнително здравословни храни (е поне по-здравословни от дюнерите на манджа стрийт). Обаче без печка или поне котлон няма как. Има много лесни и бързи неща, които можеш да направиш: яйца, омлети, макарони със сирене, сандвичи със салам и кашкавал, препечени филийки и тн. За 10-15 минути стават тея неща. Лещата става за 1 час. Ако нямаш печка или котлон поне може да си правиш салати. Често си вземах консерва с риба тон в собствен сос и си правех салата... Вземахме удължители от съседите и изкарвахме котлона на терасата и пържехме цаца. Правихме пици и разни по-експериментални неща като соленки от картофено брашно (вариш картофите, правиш ги на пюре смесено със сирене и после отделни парченца ги запържваш и става доста вкусно). Та, един котлон от магазините за домашни потреби е 15-20лв.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c2f67e1a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Запиши се в стола към съответната болница.
От лични наблюдения мога да ти кажа, че кухнята която е към болница "Царица Йоанна" - бившата ИСУЛ храната е направо фантастична. Пълно е със столуващи, храната е разнообразна, персонала е с предимство. Ти като студентка, също имаш право да се храниш там.
Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker