Външният ми вид ме кара да се чувствам зле. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Външният ми вид ме кара да се чувствам зле.
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2228 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 години и от скоро външният ми вид започна да ми е проблем от както се преместих в ново училище. Проблемът при мен е, че чертите ми са по груби - широко лице, тъмна кожа, не достатъчно тънък нос и тнт... Та така от както се преместих в ново училище още в първия ден преди да съм се запознала с всички те започнаха меко казано да ме обиждат, приличала съм на лесбийка и от там ми пуснаха и тая дума. Сега всички ме наричат лесбийка момичетата ме питат дали искам сутрешен секс с тях, а момчетата ме ритат, блъскат ме удрят ме с юмруци, шамари, вкарват ме в тоалетните и ме смазват от бой, а ме е страх, че ако кажа на някого може да стане и по-зле. Също така не мога и да се преместя, защото много дълго време обеждавах нашите да ме преместят в това училище, а сега не мога да им кажа пак, че искам да се местя. От доста време вече и момчетата, които дори не познавам започнаха да ме гледат пренабрежително и да ми се смеят и сочат с пръст, защото преди бях екстравагантна, с лъскави дрехи, с много тънки вежди и силно гримирана а сега съм по естествена с лек грим и червило, а веднъж отидох на училище без грим и това беше най голямата ми грешка всички ми повтаряха колко съм зле и ако те били на мое място щели да се самоубият. Вече, когато се погледна в огледалото искам да не съм се раждала, защото заради външният ми вид всички ме съсипват от подигравки и побоища. Преди имах и гадже когато бях по натокана така да се изразя, а сега момчетата ме гледат все едно ще драйфат, а вече не ми е и до гримиране, защото това унижение ми уби желанието и за грим. Незнам какво да правя много ще съм ви благодарна за съветите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4e75145ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По добре сподели с вашите. Те ще приемат мерки веднага... Аз съм на 14 и тази година съм в ново училище и да ти кажа, че и аз исках много да се преместя, защото в стария клас ме обиждаха защото съм ниска и момчетата казваха че съм грозна... разбирам какво преживяваш в момента, но знай че в което и даскало да отидеш децата ще са същите... например аз от тази година съм в гимназия и вместо да ми викат в лицето и говорят зад гърба и не само на мен... хората са такива! Виж сега ти след няколко години завършваш и мой съвет е да не обръщаш внимание на тези обиди защото ако не се харесваш каквато си никой няма да те харесва.... но ако покажеш на хората че не ти пука и правиш всичко което те радва много скоро повечето деца ще ти завиждат. А за това че те бият не е никак нормално... по добре кажи на родителите си да говорят с директорката и най добре се премести другаде където така да кажем ще почнеш ''на ново"... горе главата няма значение цвета на кожата или чертите ти... все пак ако искаш винаги може да си направиш и операция :p

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 05037814f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре отиди при училищния психолог и сподели за какво става въпрос. Съветвам те да не обръщаш внимание на хейтърите, а да ги подминаваш с усмивка.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0d429ed605
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм на 17. Когато бях на 11-12 излизах да играя да играя пред блока, за съжаление там се събираше групичка от момчетата, които не ме харесваха. Аз бях с къса много къдрава коса и имах анемия, от което имах големи торбички под очите. Бях обиждана по всякакви начини, всеки път когато се поглеждах в огледалото, виждах всички онези обидни епитети. Пораснах, вече нямам нищо общо с малкото момиче с късата коса. Остана ми комплекса, всеки ден си изправям косата, всеки ден, си слагам коректор под очите. Отношението към мен е доста по-различно, постоянно момчетата се обръщат след мен. Това е днес, но не знам как ще е утре. Дерзай, всичко се променя. Дръж се така, както се държат с теб. Ти си колкото мен, така че трябва да имаш достатъчно сили, за да си извадиш поука. Не мълчи, сподели на вашите, сподели на педагожката, сподели на директора. Имаш достатъчно сила, за да промениш всичко, около теб. Комплексът винаги ще остане, но трябва да си достатъчно силна, за да се пребориш с проблема! Аз вярвам в теб и вашите ще повярват и ще ти дадат сили! Не се давай! Те не са нищо по-различно от теб и трябва да получат това, което заслужават! Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7c7b3fad5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

5.   Веднага кажи на родителите си, че те бият! Няма срамно в това да ги помолиш да се преместиш в друго училище. А си хубава на 16 г. Младостта е хубава.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 195d65680f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Мила, аз съм момиче на 18 години, от София. Наистина написаното от теб ме докосна и ми стана гадно, защото никой няма право да причинява тормоз-особено недорасли, неуспели деца, които не са способни на нищо без родителите си. Ако те не бяха мнозинство, никой нямаше да посмее да се забавлява на твой гръб. Попаднала си на място, където обитават само лоши хора.. но не забравяй-още малко ти остава от училището!!! Тези гадинки няма да ги видиш след 2 години. Мълчи си и бъди щастлива, имаш много причини.. най-малката е, че преставляваш един добър и качествен човек. Колкото и клиширано да звучи-всеки има своята красота, но попаднеш ли в тълпа от клонинги, всички ти лепват етикет "дефектна". Животът е кратък, не се съсипвай на крехка възраст и не пропилявай най-хубавите си години страдайки. Сложи едни "черни очила" и да не ти пука! Успех! :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 37ed86aa54
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В гимназията бях зубърът с очилата и като бях на 15-16 си мислех "ужасно е, всички ме бият. и ми се подиграват. и ме псуват. и говорят зад гърба ми"... а всъщност не ставаше нещо много повече от нормална ебавка за възрастта. Освен това далеч не всички бяха крайно негативни към мен, просто негативните ми влияеха най-много и оставяха общото впечатление, предполагам и при теб е така.

Какво направих? Започнах да спортувам и си сложих лещи... и 11-ти клас ми беше много по-добре. Та, ти сама си видяла, че като се грижиш за външния си вид те възприемат по-добре, тогава защо си спряла? Децата са повърхностни (то и болшинството от възрастните също) и се гледа много външния вид - не толкова дали си естествено красив/а, а по-скоро дали се самоуважаваш като се поддържаш. Имаше в гимназията един тип дето ме обиждаше на 'цирей', "пъпчясъл анус" и подобни, щото имах циреи по лицето.. ами прав беше човека. Започнах да ги изтисквам и да слагам крем против акне и определено имаше положителна промяна.

Та, виж как да си поддържаш външния вид и как да омекотиш чертите на лицето си чрез прическа, атрибути (обеци, колие и тн), очна линия, грим и тн. (има много женски трикчета, с които аз като мъж не съм запознат).

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2eb2a0b809
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей :) Аз съм момиче на 22 години. Макар и по-голяма, мисля, че мога да помогна. Когато бях на твоите години, бях пълничка и не особено привлекателна. Съответно, както можеш да си представиш, са правили опити да ме обиждат. Рядко са успявали обаче. Според мен основната причина да те тормозят е не видът ти, а това, че им позволяваш. Хората сме жестоки. Когато някой се окаже уязвим, е много по-лесно да го нападнем. Ето защо демонстрирай малко повече самочувствие. Не оставяй някакви лекета, които със сигурност не са най-красивите, най-добрите и най-умните, да въздействат на твоята самооценка и това как се чувстваш. Ако ти се мразиш и не можеш да се гледаш в огледалото, имай предвид, че това си проличава и околните го забелязват. Обичай се! По-добро и здравословно решение няма. Не е лесно, защото аз и до ден днешен изпитвам съмнения в себе си, дори и отслабнала и тн. Като съдя по себе си, мога да кажа, че някой хора се разхубавяват с възрастта. Сега мен ме харесват, на мен ми пишат, мен ме търсят "готини" момчета, а тези момичета, които бяха популярни в училище напълняха, изхабиха се, не преуспяха... Тоест, както се казва, колелото се върти. Нападат те, защото си сама и е лесно. Опитай се да се сближиш с някого. Огледай се за малка компания от 2 човека примерно, или някой, който е самотен. Ако искаш да промениш вида си (не ти казвам, че е нужно), можеш да погледнеш клипове за гримиране и да заложиш на нещо нежно. Същото е и с дрехите. Без да носиш рокли и поли пак може да си женствена. Дългата коса също омекотява чертите. Най-важно според мен обаче е поведението. Ако говориш на "брат" и подобни, няма как да нямаш мъжко излъчване. Ти си писала, че подигравките са започнали от първия ден, което ме кара да мисля, че са видели, че ще им се получава и за напред и затова те тормозят в момента. Пробвай да се опълчиш и малко по малко ще си изградиш някаква позиция, но работи и върху самочувствието си, защото това е най-важното. Ако няма подобрение, поговори с родителите си, или някой учител, директора, училищния психолог. Няма нищо лошо в това да потърсиш помощ. Със самосъжаление не се печели уважение. Повярвай в себе си и ще успееш! Коментарът ми стана доста дълъг, но се надявам да е от полза. Успех :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 41fe00ec01
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж, изобщо да не ти пука за мнението на другите! Те са нещо, много по-малко от теб! Те не са на твоето ниво, за да се обидиш от тях. Никога не се подценявай и не кланяй глава пред никого! Никой няма правото да те мачка и да си прави каквото поиска с теб. Не се занимавай с глупаци, не ги поглеждай дори! Не им обръщай никакво внимание! Това са хора без култура и ценности. Когато видят, че се ядосваш или плачеш, те още повече продължават да те мачкат. Представи си, че ги няма! Все едно си самичка! Щом те удрят и ти удари, покажи им, че не си слаба! Съветвам те да споделиш задължително с родителите си, класната, дори с директора на училището!! ..
Онези нещастници трябва да се накажат. Бъди силна, смела и винаги себе си! Не се променяй, за да бъдеш харесана от тях, правилните хора ще те харесат такава, каквато си!! .. Не е важна само външната красота, за да си обичан и харесван! Важно е това, което имаш вътре в теб.. душата ти, сърцето! Твоето уникално, единствено, незаменимо "АЗ"!!!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 455dff9dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Можеш да извадиш дивиденти за себе си.
Кажи им, че си рода с Уорън Бийти и не те е грижа за тяхното мнение.
Поне ще им затвориш чекмеджетата за известно време, до следващия жанр.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker