Мога ли да се науча да пея??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мога ли да се науча да пея???
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2381 пъти
Здравейте... момиче на 15 години съм и имам огромно желание да се науча да пея хубаво... проблема е, че никога не съм се занимавала с пеене, но доста често пея сама вкъщи. Проблема е, че на моменти е фалшиво и самата аз дори не си харесвам гласа/гласа ми не е дрезгав или лош ами на моменти по време на пеене звучи зле за мен/. Знам, че повечето ще ми кажете ''Талант е и или го можеш или не", но аз съм сериозно и искам да знам, че съм направила всичко възможно което мога, за да разбера дали ще стане! Моля дайте ми съвети и дали ако се запиша на педагог ще има полза? Упорита съм и бих направила всичко за да мога да пея хубаво въпроса ми е дали има смисъл да пробвам? /. Благодаря за отделеното време и на тези, които ми дадат съвет :D...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 598b2a69b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ох в последния месец отговорих на 10 такива теми. Вече ми писна да обяснявам едно и също на всяка една от вас. Ходих цяла година на пеене и нищо не се промени. Колкото и да се опитваш ще бъде само губене на време и пари. Наистина е или го можеш. или не. Няма такова нещо като научаване да пееш. Това е природен талант. Исках да участвам в x factor и се измъчих с уроците. но не стана нищо.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 598b2a69b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох в последния месец отговорих на 10 такива теми. Вече ми писна да обяснявам едно и също на всяка една от вас. Ходих цяла година на пеене и нищо не се промени. Колкото и да се опитваш ще бъде само губене на време и пари. Наистина е или го можеш. или не. Няма такова нещо като научаване да пееш. Това е природен талант. Исках да участвам в x factor и се измъчих с уроците. но не стана нищо.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d843cdfac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Педагогът може да те научи да пееш вярно, нищо повече. Другото вече си е талант. Или имаш глас, или нямаш. Средно положетие няма..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fbb4a4abe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пхаха номер 1 кво се правиш на интересна? Кво като си писала в 10 такива теми? Тя откъде да знае и тва че на теб не ти се е получило неозначава че и на нея няма да и излезе късмета. Мило момиче щом имаш желание опитай нищо не губиш и никога не губи надежда. Пожелавам ти късмет и дано се научиш да пееш много хубаво айде действаааааааай!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3bf86c0409
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За пеене не знам, но със сигурност можеш да се научиш да свириш.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8baf617128
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен трябва да отидеш при някой, който разбира от това. Ако ти каже че имаш глас се упражнявай докато не започнеш винаги да си харесваш гласа. При мен това подейства и ти го препоръчвам. Късмет

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e815e802bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да, можел. Това е умение, като всяко друго. Досега не съм срещнал добър певец, който да не е вложил много труд и усилие в работата си. Въпросът е, че това, до колко далеч можеш да стигнеш, зависи от заложбите ти. Потърси учители и си дай поне месец. След това, сама ще можеш да прецениш, дали искаш да го правиш, или не. В най-лошият случай, поне ще умреш да пееш правилно.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2bc2b6a5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За да разбереш дали можеш или не можеш дадено нещо се обръщаш към правилния човек.
В твоя случай звучи по следния начин: все едно отиваш при санитарката и я питаш " Става ли от мене Доктор"?
Какво да ти каже санитарката... освен... "отиди в Академията при "Докторите" - те ще преценят".

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 777d59c98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Апелирам към модераторите, коментари, започващи с "пха ха ха, пъх въх мъх, уха пуха" да не се публикуват- подигравтелни, унизителни и полза за автора-zero. Номер 1 е абсолютно права- и за това, че нямаш ли слух по рождение, няма да станеш нито певец, нито инструменталист, вярно, че успехът е 99% труд, НО, единият процент талант трябва да го има. И за другото е права- напоследък в почти всяка серия теми има и такава, в която някоя девойка пита, как да се научи да пее. Предполага се, че след като чете сайта, все ще е попадала на подобна история. Strinka71

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a8287b3fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Искам да ти дам съвет като човек, който може да пее, но никога не е ходил на уроци по пеене (и тъй като знам, че вероятно ще се появят коментари от сорта "щом не си ходила откъде знаеш че можеш да пееш" ще уточня, че съм ходила на хор 3 години, което много ми помогна, и съм пяла пред класа си, а те не са най - добрите лъжци и ако не можех да пея щеше да се намери някой "мил" човек, който да ме просветли). Та по твоя въпрос най - важно е да имаш силна воля, за да не се откажеш когато нещо не се получи от първия път и хъс за работа и разбира се най - важното е да обичаш музиката, все едно от нея ти зависи живота. Съветвам те всеки ден да пееш по малко дори докато правиш нещо друго, да си намериш някакви упражнения за загряване на гласа преди да пееш, което също подобрява гласа и вече за вокалния педагог мога да ти кажа, че ще ти бъде полезен най - вече за дишането, което е най - трудно и честно да си призная и аз заради това мислех да си намеря педагог. А относно това, че не си харесваш гласа... в пубертета гласа не само на момчетата се променя, твоя също може да се промени, а и казвам ти го като 17 годишна преди 2 години и аз винаги си намирах нещо, което да не си харесвам, но осъзнах, че трябва да се ценя такава каквато съм. Е надявам се да съм била полезна, ще се постарая да следя темата ако имаш някакви въпроси към мен и ти пожелавам успех в начинанието ;-).

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f91815a9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:
Благодаря на всички и най много на номер 11 за съветите :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 33a00c4fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Още си малка, а и да не беше няма проблем да се научиш да пееш. Но задължително трябва да се довериш на вокален педагог. Може да имаш талант, но да не си го развила. А какво точно е талант в музиката. Ще се опитам да ти обясня. За да пееш най - важното е да слушаш, т. е. да имаш музикален слух. Повечето хора го имаме, а ако не ти е толкова добър може да го тренираш с упражнения. Слушай музика на слушалки и се стреми да чуваш добре вокала и тончетата на песента. Запомняй това, което слушаш и го възпроизвеждай. Музикалният слух ти е нужен и за да можеш да се чуваш какво пееш. Хубавият тембър също може да се причисли за талант. Вокалния диапазон също е даденост, трябва да знаеш, че сега когато не ти е разработен гласа, вероятно ще можеш да го увеличиш. Той представлява кои и колко музикални тона можеш да възпроизведеш. Три са основните видове женски гласове: алт, мецосопран и сопран. Всеки вид глас си има очарование. Алта например е нисък женски глас, пример за алт е Адел. Какъв ти е диапазона, какъв ти е типът глас, какви песни са подходящи за теб и твоя тембър, това ще може да ти го каже вокалния педагог. Ще те разпее хубаво на пиано, ще ти даде съвети. Всичко се преодолява и подобрява стига да имаш воля. Как искаш ти без да си тренирала гласът си и без да си ходила на уроци да пееш като певиците. Рядко се срещат уникални таланти. Не губи надежда и щом ти се пее пей. Стреми се да научаваш от до, 1:1 песните, които ще учиш. Избирай си песни, които ти харесват и които са в твоя диапазон, имат цвят и можеш да научиш нещо от тях. Ако се учиш от чалгата.. повярвай ми след 2-3 месеца на уроци по поп няма да искаш да пееш поп - фолк и ще разбереш защо тази музика не става. В чалгата има едни извивки, които ти вземат много от въздуха и ако не си си застъпила добре тона звучи отвратително. Учи се от Бионсе, Кристина Агилера, Марая Кери, Адел, Тони Бракстън. Черните особено пеят уникално. Слушай поп, рок, RNB, българска естрада. Някоя песен на Силвия Кацарова направи или нищо, че си момиче, пробвай Васил Найденов или Георги Христов. Стига съм писал, надявам се си разбрала, тука никой няма да ти помогне, отивай на педагог да ти каже на какво си способна. Чакам да се похвалиш. Тренирай нещо, поддържай се и може да те видя на сцената след години. Чао :P

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2bc2b6a5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   №5, ако си сериозен коментатор прогнозител, кажи на какъв инструмент, а не пиши наизуст. Звучиш като абсолютен провокатор. Провокаторите, вън.
----
Само да добавя, че човек се учи да пее най-добре, като се хване за метлата(разбирай и мотиката, лопатата, кирката и др. ) и привика още група съмишленици и си пеят докато се получи, а и публиката ти е осигурена.
Така се почва, докато стигнеш нивото на известните.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 8db5c2432a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От номер 11:
Много се радвам, че се съм помогнала и съм те окуражила! Съветите на номер 13 също са добри и подкрепям повечето от тях, но според мен това, че трябва да учиш всяка песен както я чуваш едно към едно може да ти помогне само от части. Смятам, че когато си способен да промениш песента, както я усещаш, придобиваш креативност (което според мен е важно, защото Бионсе вече си имаме и би било добре всеки да има по нещо оригинално). Та под промениш имам предвид да добавиш свои орнаменти, да я изпееш по различен начин. Например ако една песен е динамична и бърза да можеш да я изпееш и като балада. Това много помага при пеенето на живо, защото придобиваш повече контрол върху гласа си, започваш да го усещаш и да знаеш кой тон ще излезе и ако евентуално сгафиш на живото изпълнение ще успееш да балансираш и да покриеш грешката без никой да разбере. И все пак номер 13 (поне от моя гледна точка ;-) е прав дотолкова, че трябва да гледаме от големите изпълнители и да взимаме пример от това, което ни харесва (ако харесваш ниските тонове на Адел или високите на Бионсе, опитай да ги имитираш; това би било добро упражнение).
Пожелавам ти успех във всички начинания, с които се заемаш, а за момента в пеенето! Никога не се отказвай от мечтите си!!!
П. П. Номер 13, от теб и аз научих няколко полезни неща за себе си! Хубаво е, че има хора, които все още дават съвети само от добро желание и не искат нищо в замяна!
Пожелавам ти успех във всички начинания, с които се заема, а сега в пеенето! Никога не се отказвай от мечтите си!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker