Не мога да се организирам.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да се организирам..
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1972 пъти
Зравейте, момиче съм, осми клас и понякога ужасно се дразня на себе си - не мога да се организирам. Твърдя, че нямам никакво време, а когато дойде ваканция или уикенд, само лежа и скучая. Не мога да си разпределям времето, а после се оплаквам и се мразя за това... Речникът ми е беден и сигурно имам правописни грешки, но вместо да седна да уча, аз се оплаквам. Голяма лигла съм..
Имате ли някакви идеи как да си разпределям времето. Не тренирам нищо, само понякога правя упражнения вкъщи. Втора смяна съм и се прибирам в 8, а излизам в 12. Надявам се да ми кажете как да с организирам, макар че си зависи от мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 92f436a4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дай боже, всички да имат твоя речник и правопис.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7d63d956c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Започни да си правиш график. Ако искаш на лист. ако искаш на телефона. Аз така правех като бях ученичка. Примерно ти казвам как пък ти си го направи с удобни за теб часове. Да кажем ставане в 8. Ядене до 9. Писане на домашно по български от 9 до 9 и половина. Писане на домашно по математика от 9 и половина до 10 и половина. И така за всяко нещо. което имаш. Ваканциите си прави списък на един лист с напълно всички домашни и си напиши кой ден кое ще пишеш и като го свършиш го драскай от листа като свършено. Така ще се чувстваш добре като виждаш. че намаляват. Аз така правих и успях за завърша с отличен успех средното си образование. Майка ми не спираше да мрънка. че съм неорганизирана. но с този мой метод се справих. Просто гледай да си спазваш графика и да го следваш. Имало е случай в които съм се хранила. но времето е свършило и трябва да съм почнала домашното и ставах от масата ненаядена. Спазвай си нещата и ще се справиш. Гази телевизора. спирай звука на телефона и го слагай далече от теб. Имай само часовник пред себе си и списъка. Ако се налага всяка вечер ще си правиш за следващия ден. Ще ти писне след третия път. но ако искаш да успееш ще го правиш. То си е за теб. не е за мен. Аз съм си завършила.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 671d0e0769
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Понякога и аз съм така, когато съм първа смяна. Просто нямаш време за нищо освен да учиш и учиш. Пробвай втория срок да се стегнеш и да осъзнаеш, че 8-ми клас е един от най- лесните класове. И аз миналата година бях почти като теб, но и тренирах. Ще ти дам мои изпитани съвети и се надявам да ги използваш.
1. Когато се прибереш от училище си почвени поне 1 час.
2. Подреди си стаята или бюрото, за да не се чудиш къде ти са нещата.
3. Прочети си урока и си направи малък план. За езиците ти препоръчвам да пишеш думите и да четеш на глас.
4. Използвай въображението си за разказвателните предмети. Представяй си нещата и събитията.
5. Запиши се на спорт. Той ще ти помогне да се разведеш, да се почувстваш отпочинала и ще даде кислород на мозъка ти. Може да пробваш дори танци вкъщи, аеробика, колоездене, или ако не ти се мърда много- йога. Спортът е важен иначе научаваш нещата по- бавно.
6. Липсва ти мотивация. Затова си измисли нещо, заради което би учила- да се похвалиш пред класа, да помолиш майка си, ако имаш 6 да ти вземе книга, шоколад или нещо друго, но не и лаптоп, телефон и т. н. или за самата себе си.
7. За да си обогатиш речника може да четеш книги, да играеш на игри с думи или да четеш статии и да търсиш значението на някоя дума и нейните синоними. Забавно е!
Съвет: Учи до 1 час и след това почини 10-15 минути и пий вода, за да не се дехидратираш. Мозъкът е 70% вода, така че...
Забавлявай се(40%), учи(40%) и играй на компютъра(20%)!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: aaa563d509
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз съм същата. Шести клас съм. Не знам и аз калво да правя. Помисли по - добре!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e60eeee376
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти,
Аз също съм много неорганизиран. Съвпадение или не, точно в 8-ми клас бях най-организиран, защото учех нощем. Тогава няма толкова много неща, които да те разсейват, тихо е и поне при мен действаше добре. Опитай. После спиш до обяд и отиваш бодра на училище.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 82f225fa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей, на скоро имах същият проблем, но осъзнах че колкото повече си казвам че нямам време всъщност наистина не ми остава време. Когато учиш спирай телевизор и се съсредоточавай. Ако ти е толкова трудно прави си график и гледай да го спазваш. А уикендите учи в събота и пиши в неделя или обратното както на теб ти е удобно. Успех! :-)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 82f225fa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, на скоро имах същият проблем, но осъзнах че колкото повече си казвам че нямам време всъщност наистина не ми остава време. Когато учиш спирай телевизор и се съсредоточавай. Ако ти е толкова трудно прави си график и гледай да го спазваш. А уикендите учи в събота и пиши в неделя или обратното както на теб ти е удобно. Успех! :-)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2afb28705f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Вместо да лежиш и скучаеш излизай навън с приятели. И не разбрах за какво трябва да си разпределяш времето. Ако говориш за ученето, ако можеш да ставаш рано учи сутрин, а ако не можеш учи и вечер. На 8-ми клас хубавото е че имаш 18 часа английски. Нямаш много предмети.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9c5258d835
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Благодаря на всички за съветите. Пробвах това със списъка и сега ми е по-лесно. Някак.. когато задраскам поредната задача, се чувствам по-добре. Мое би е на психологическа основа. Но, ако имате още съвети - давайте ги, предполагам не само аз се нуждая от организация.
Авторката ^^

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ed0459e782
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   ами излизай напред назад с приятели, спортувай и ще си запълваш времето когато нямаш какво да правиш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker