Тежък приемен изпит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тежък приемен изпит
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1159 пъти
Здравейте, хора! Ще карам директно. Имам тежък приемен изпит след два месеца и нещо. За да се подготвя уча по цял ден вкъщи и не излизам. От 5 дена не съм излизала и полудявам. Едно, че трябва да взема този изпит, второ, че като изляза и се притеснявам необяснимо. Лятото бях нон-стоп сред хора, общувах много, свободно и имах самочувствие. Сега нещо съм се сдухала и си внушам някакви глупости. Направо ми писна. Как да спра да си мисля простотии и да си общувам свободно отново? Може би всичко е стрес заради изпита..
Но се чувствам леко смачкана. Нормално ли е? Били ли сте на моето място?
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3bf3d868ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Определено не трябва да си стоиш толкова дълго време вкъщи. Излез на разходка, слушай музика или се виж с приятели, за да се разсееш от цялото мислене за изпита. Всичко ще се нареди и съм сигурна, че след два месеца ще пишеш как всичко се е наредило и притесненията ти са били излишни особено след като казваш че полагаш нужните усилия дори прекалени, ако питаш мен. Все пак пет дни са прекалено много. Излизай когато смяташ че си се изморила от ученето след час, два започни отново и ще видиш, че всичко ще се подреди ;-).

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4c8166cc3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
Проблемът с общуването ти явно идва от напрежение покрай изпита. Добре, но това е приемен изпит. След него идват една купица университетски сесийни и семестриални (междинни и крайни с окончателна оценка) изрити. Трябва да намериш начин да преодолееш това притеснение. Ключовата дума във всичко е баланс. Трябва да намериш начин да комбинираш здравото четене (за което те поздравявам впрочем) с подходящи физически упражнения и добри социални контакти. Прекаленого вглъбяване в даден проблем ( в твоя случай изпит) води до субективен поглед върху ситуацията, умора и отдалечаване от действителността. Няма как да се затвориш и да четеш без да спираш и да мислиш само за изпита. Ако изживяваш всеки изпит така, ще се разболееш и ще е наистина жалко. Хората сме комплексни същества и мозъкът има нужда да се занимава с разнообразни дейности, като да задоволява социалните ни потребности например- общуване, развитие и др. Учи много, бори се, това е страхотно, но не забравяй, че си човек, и че си имала живот и преди това.
Ще ти дам пример с мен. Уча една от най-трудните специалности, успехът ми до този момент е отличен. Наред със здравото четене обаче имам и доста приятели и излизам с тях и то доста често. През семестъра си чета за упражненията, а всяка седмица съм поне веднъж задължително на дискотека с приятели (обичам да тавцувам, хах), отделно често ходим на кафе, кино и други такива дейности. Рожден ден не се пропуска да се празнува също. Спомням си даже как най-добрият ми приятел имаше рожден ден седмица преди приемния изпит и аз отидох да празнувам с тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker