Не мога да се концентрирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да се концентрирам
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1498 пъти
Не съм и предполагала че ще стигна до това да пиша в сайт, но наистина имам проблем... Така... момиче съм на 14 години и от тази година уча първи език английски в гимназия... главния ми проблем е, че не мога да се концентрирам да уча и вече имам само 2, 3 и 4 а миналата година бях отличничка... Цял ден съм със слушалките в ушите и блея на някъде и мисля за бъдещето си толкова много, че не мога да се концентрирам в настоящето. Понякога ако уча гледам да мина набързо нещата или ако уча сериозно все се разсейвам.. От малка се занимавам с изкуства (танци, рисуване, гимнастика, актьорско, пеене въобще искам да посветя живота си към сферата на изкуствата) и това почва да ми влияе зле... майка ми и въобще никой от семейството ми не ме подкрепя всички искат да уча висше или да работя с компютри (или нещо подобно) сякаш вече са подредили моя живот, всеки роднина иска да стана като него и за това аз вече постоянно мечтая за живота, който искам да имам но нямам... Майка ми ме заплашва постоянно че ще ме спре от пеенето или от нещо друго за да уча, но как се очаква аз да се справям като всички ме натискат постоянно да спра да се занимавам с хобитата си и т. н. Още повече не мога да си разпределя задълженията и съм толкова изостанала с уроците вече, че в училище не разбирам нищо и кажа ли си "от днес се стягам" Еми нищо такова не става... прибера се вкъщи и всички почват да ми нарушават пространството и ми взимат учебниците да видят какво имам да уча и после ме разпитват аз съм 8 клас а се държат с мен като с 1ви... :( Не знам какво да правя как да им набия в главата, че искам да се занимавам с изкуства а не с това какво те искат още повече пък и да ме заплашват че ще ми спрат развлеченията които са живота ми. Да знам, че трябва да уча, но аз не мога да се средоточа и успеха ми пада вече моля дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: c2af8230d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На 14 не знам как родителите ти решават какво висше да учиш. Аз до 3 месеца преди да завърша 12-ти клас не знаех какво висше исках. Но като цяло ми изглеждат просто загрижени за твоето бъдеще, защото знаят колко много момичета искат да се занимават с изкуства, а накрая не могат да пробият и работят като продавачки например... Изкуствата не са благодатна почва за стабилни доходи като цяло, не само в България, а нвсякъде. Аз също исках да се занимавам с изкуства, но станах програмист и се занимавам с изкуства в свободното си време.

Относно концентрацията - медитация. На тихо и спокойно място сядаш в удобна поза и насочваш вниманието към дишането си (например усещането в ноздрите при вдишване и издишване). Когато ти дойде някаква мисъл я пренебрегваш и връщаш вниманието към дишането си. Когато чуеш външен шум например го пренебрегваш и отново насочваш вниманието към дишането си. И така каквото и да ти грабне вниманието - дали мисъл, чувство, емоция или външен стимул - го пренебрегваш и насочваш вниманието към дишането си. Отначало ще ти е трудно да се хванеш кога вниманието ти е отнето, но с пракиката ще ти става все по-лесно. С тази проста медитация ще предобиеш супер способности за концентрация. По 10 минути на ден и ще си като нов човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker