Мислят ме за тъпа?!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мислят ме за тъпа?!?
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2786 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 години (10 клас). Не знам от къде да започна... истината е, че ми е много трудно в училище. Езиците са ми много трудни, литературата също, но мога да кажа, че математиката ми е сила. Както й да е имам 3 приятелки в класа ( по принцип съм доста срамежлива и не съм много обшителна, защото до 7 клас бях обиждана по брутален начин) да се върнем на темата имам 3 приятелки, който много обичам и колкото и да им се дразня понякога знам, че мога да разчитам на тях. Една случка обаче не ми се избива от главата и съм доста разстроена от тогава. Един ден както си говорихме с 2 от момичетата стана на въпрос нещо за оценки и едно от момичетата ми каза нещо от сорта " абе ти благодари се, че съм аз иначе щеше да си 2-кажийка" (не знам по какъв повод го каза. Рядко ми подсказва нещо на контролните. ) и тогава другата и отговори " е че тя си е 2-кажийка"( това момиче по принцип е много откровена). Не можах да повярвам какво чувам и как те ме мислят за тъпа. Аз не съм двойкаджийка имам 4, 5 и понякога 6. Не мога да престана да мисля за това, защото аз съм много чувствително дете ( наистина много :( ) тогава най-добрата ми приятелка я нямаше ( 3-тото момиче). Чувствам се ужасно. Аз ВИНАГИ ги подкрепям във всичко и съм човек, който наистина държи на приятелите си. Винаги съм до тях не ги оставям и за миг, защото ги обичам и наистина държа на тях, но никога не съм си представяла, че може така да си мислят. Да не говорим, че едно от тези 2 момичета още пише "аС", а не "аЗ". Какво да правя? Знам, че това са бели кахъри, но много се засегнах! Какво да правя? Да се правя, че нищо не е станало или да говоря с тях? Благодаря предварително и много моля историята да бъде публикувана!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: b91f1efb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С такива приятели не ти трябват врагове.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 1f5cac1dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами това й й кажи-че аз се пише със з, а не ас. Когато ти говорят така, винаги отговаряй с факти и не показвай, че си засегната. А това момиче, което ти е казало за двойкаджийка, не ти е истинска приятелка.
Иначе е нормално на човек ако му вървят езиците и литературата, да не е добре с математиката и обратното.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e01e7b5d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Явно не са ти истински приятелки. Говори с тях за това, кажи им, че не ти е приятно да говорят така, а и сигурно и те не са от най-умните щом едната на 16 пише „ас” а не „аз”.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2756f9ab13
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ми това не ни го пиши на нас а им го кажи на тях и това не са приятели.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 5a03fcdeae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ако това е първи път, който го казват, значи по-скоро се майтапят. Но ако постоянно ти натякват по-добре си смени приятелките. Ти си винаги до тях, но дали те са винаги до теб?

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: dbf11595a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зарежи ги щом се отнасят така с теб ! По - добре без приятели от колкото в лоша компания !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 1454ea6f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На твое място бих започнала да уча -хем да имам самочувствие, хем да няма за какво за ме нагрубяват, а да ги яд :D

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a3912e98bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Искам да уточня, че между тъпа и двойкаджийка има голяма разлика! Аз познавам много тъпи зубъри с отлични оценки, които след два дни нищо не помнят. В същото време има приятели, които имат достатъчно логика и акъл с едно прочитане на урок да изкарат поне 5, но ги мързи дори да се дотътрят до училище. Целите са уцафарени, някои дори на изпит от мързел, ще ходят. И въпреки това са много готини хора.
Никой не ти е казал, че си тъпа, а двойкаджийка, защото най-вероятно те мързи да учиш, а това, че ти правиш погрешна асоциация е друг въпрос. Между другото да си мързелив е срамно, само ако нямаш полужителни резултати. Иначе на никой не му пука. А има и много мързеливи хора, които с малко работа постигат много и така доказват, колко са умни всъщност. Така, че ти избираш каква да бъдеш и как да се наричаш, а миналото ням значение, от него можеш да си извадиш само поуки, които да ти помогнат да промениш бъдещето.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e26a0cb8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не са ти приятели. Ама споко.

Съвет за литературата - четеш и толко. Важното е да покажеш някакво разбиране и да напишеш есето грамотно. Не е нужно да е правилно дори, затова му викат интерпретативно съчинение. Само споменаваш на няколко места къде е метафората, какво е хипербола и си готова.

Езиците просто трябва да се зубрят. За жалост е така. Но поне това не е трудно, само досадно.

След като математиката не ти е проблем, яви се наистина на някоя от олимпиадите. Първо се подготви добре, после им натрий носа на лиглите, които те имат за тъпа. Това не е шега. Ако си добра по математика, добри резултати от състезания ще ти помогнат при кандидатстване в университет, тукашен или чужд. Направи от математиката, която ти се отдава, нещо което ще ти даде преднина в изпитите, а и предмет, чрез който ще си вдигнеш самочувствието.

Отговори ако си заинтересована, има начини по които този предмет може да ти оправи самочувствието. Мога да предложа линкове и бизплатни книги при твой интерес.

Ако искаш, кажи какво не ти се отдава в литературата, и ще ти кажа как да го оправиш. Всичко си има решение.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 5515f64213
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Според мен се майтапят. Щом като твърдиш, че са ти приятелки, надали целят да те наранят, а може и просто да се дразнят, че ги превъзхождаш по даден предмет - това е доста често срещано, дори на мен ми се е случвало.
Поговори си с тях, и ги попитай какво се случва и има ли някакъв проблем.
А това дали си тъпа - тъп е доста субективно понятие, що се отнася до успеха ти в училище. Оценките в училище не оценяват интелекта ти, а някакви моментни знания, които не значат нищо. Важни са уменията, които имаш, и които ще ти послужат занапред в живота. Така или иначе ще завършиш училище след 2 години, и едва ли някой занапред ще те пита колко си имала по литература за срока. Извличай си най-важното за всеки предмет, така че да имаш по-нататъшни ползи от него в живота. Хич да не ти пука, ако не ти се отдава в даден предмет.
Аз съм ученик в 9-ти клас, и не ми върви математиката - едвам изкарах 5-тица за срока, но с огромни усилия и нерви, та съм се убедил, че просто няма смисъл да се ядосваме за глупости. :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d844b66dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, ти сама си слагаш определения. Тази дума в края на заглавието по кой предмет я учихте в училище? По наше време не се употребяваха такива думи.
Поговори с родителите и учителите си за проблемите, които имаш. Тук в този сайт няма кой да ти помогне.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fd7165e480
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И на това ако му се казва "приятелство"... нямам думи. Независимо дали са си направили някакъв тъп майтап, или реално са искали да те засегнат, ти не бива да допускаш да си в ролята на жертва. Стегни се малко, следващия път се защити и им кажи право в очите, че е много неприятно хората, които смяташ за приятели, да говорят така за теб и че е по-добре да се притесняват за собствените си оценки, вместо да гледат твоите. Мълчанието и примирението със ситуацията е голяма грешка, така ставаш още по-лесна мишена за обиди и нападки. Човек трябва да отстоява себе си и е време да се научиш да го правиш. НИКОЙ няма право да те кара да се чувстваш като нещо по-малко, само защото не си отлична ученичка. Уверявам те, че занапред ще срещаш още и още хора, които ще те разочароват и ще търсят поводи да се подиграят с теб. Кофти е, боли много, но такъв е животът, за съжаление. Затова е най-добре да започнеш отсега да градиш самочувствие и да си сигурна в себе си! Истински приятели рядко се срещат, миличка, затова недей да допускаш някакви лицемерни кифли да те мачкат! Надъхай се малко, няма лошо да си емоционална, но не до степен, в която и най-малкото нещо ще те събаря. Положи повечко усилия в училище, не може да не те бива по всички предмети, ще намериш силната си страна и ще дръпнеш напред, стига наистина да се постараеш. Щом другите могат, значи и ти можеш. И няма да се напъваш да изкарваш високи оценки и да учиш, само за да се харесаш на някого, а заради себе си, за да си докажеш, че можеш и да си повярваш! Да не мислиш, че всички успели в живота хора, са имали 6-ци в училище? ! Нищо не е на всяка цена и не е чааак толкова фатално, важното е ти да знаеш, че си направила каквото се иска от теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b4f63fa4b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Бих те посъветвал да се отдръпнеш от тях и да си седнеш да Д-то, да залегнеш над учебниците и да им покажеш, че ти можеш сама и без тях. А ако станеш по-добра от тях, още по-добре за теб. Тогава най-много да злобеят, но да не ти пука. След 2 г. ще кандидатстваш, нямаш време, сядай и учи, иначе само дето си ходила на училище 10 години.
А на всички такива откровенни приятели, но без тактичност.. довиждане

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2d04fee919
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Разбирам, че са ти приятелки и тяхното мнение е важно за теб, но се опитай да не им обръщаш внимание. Вероятно са се шегували и все пак можеш да им обясниш, че оценките съвсем не са показател за това колко знаеш. Всеки е добър в различни сфери. Спокойно! Сама знаеш, че не си глупава... тогава защо им се връзваш? Ти си имай мнение за себе си, а те какво мислят за теб изобщо да не те интересува! Сигурна съм, че и тях не ги бива в нещо, всеки човек е индивидуален. Не позволявай мнението на останалите да те засяга, работи върху себе си и ще успееш да постигнеш мечтите си! Ако отново засегнат тази тема се засмей и им кажи да гледат себе си... изобщо не го взимай навътре, успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker