Притеснявам се от брекетите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Притеснявам се от брекетите
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1558 пъти
Здравейте на всички :) Още от дете имах проблемни зъби и съм носила шини, но не ми помогнаха особено и сега искам да си сложа брекети. Проблемът е, че вече съм на 18 и не знам дали не бих изглеждала смешно с тях. Като малка нашите са нямали пари да ми сложат и чак сега сама успях да събера необходимата сума, но се чудя дали си струва. Честно казано всички ми казват, че зъбите ми не са зле и няма нужда, ортодонта също ми каза, че "усмивката ми е добра". Но аз искам да не е просто добра, а да е перфектна! Знам, че може би само аз се вглеждам в недостатъците си прекалено много, но искам да са перфектни, просто съм такъв характер, че искам всичко навсякъде да е перфектно и изрядно доколкото зависи от мен. Дори не ме е срам толкова много, тъй като в днешно време почти всеки носи брекети, по-скоро ме притеснява факта, че ми предстои университет и трябва да си намеря работа, а ако е свързана с комуникация с хора, може да преценят, че външния ми вид не става и да не ме вземат, само заради брекетите. От това се притеснявам най-много, защото за да уча е жизнено важно да си намеря добра работа. Тъй като брекетите биха се забелязвали много повече, отколкото проблема ми със зъбите, който за околните е почти невидим. Друго, което ме притеснява е дали след като ми ги махнат по зъбите няма да имам някакви петна или дупки, защото съм имала приятелки с такива случаи и това доста ме притеснява... май това е всичко, иска ми се вие да ми дадете някакви съвети, защото към който и да се допитам всеки казва, че не си струва, а за мен проблема ми изглежда не съвсем незабележим и избягвам да се усмихвам широко на снимки...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6ca4686eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сега започваш да учиш, сега ще започнеш практиката и стажовете си не рискувай нищо, щом има хубава усмивка не се притеснявай, парите си ги сложи във влог и когато завършиш и си намериш стабилна работа ако още искаш, сложи си!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 8cd2af01da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Duuudee! Ще ти издам една тайна, като един не напълно бивш перфекционист на един очевиден перфекционист... Готова ли си? ! XD Понякога истинското съвършенство се крие точно в несъвършенствата. Или с други думи... Не си губи времето с глупости, а си живей живота! Освен това, може би е добре да знаеш, че перфекционизма може да бъде като болест и то доста опасна. (Вярваш или не, знам за какво говоря. )

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f52a8e6f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Проблемът при теб не са брекетите. Перфектната е само в твоите възгледи. Ако за теб нещо е перфектно за мен не, кой е правят. Какво ще гониш. Такива като теб падат от най-висока и най-болезнено, изпадат в депресии защото не могат да се примирява че в живота, в природата няма перфектно. Поговорим с психолог. Тези твои възгледи ще ти създават проблеми във всеки аспект от живота ти. Щом ортодонта ти е казала, че си ок, значи е така. Погледни снимки на хора с мания са са перфектни, след куп интервенции искат още и пак не осъзнават, че изглеждат в пъти по-лек от първоначалната си визия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 092e3d535e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Няма от какво да се притесняваш. Сложих прекети като бях на 15 и ги носих докато станах на 17. Искам да ти кажа. че самото слагане не боли. После самото носене също не боли. но когато вечер започнат да се местят зъбите и стават чувствителни и няма да можеш да ядеш храни като ядки. Голямо предизикалество е. Пиех само ледени напитки. за да се справя. Сега имам уникална усмивка. Преди всички ми се подиграваха. че имам криви зъби. но сега всичко е супер. Нямах никакви остатъци по зъбите или дупки. Твоите приятели явно са ходили на някакви евтини брекете. Качествените започнат от 2000 лева. Искам да ти кажа. че брекетите не са само за красота. Кривите зъби започнат да падат и да се разрушават ако не са на местата си и това може да ти повлияе след години. По-срамно ще е ако ходиш с паднали или криви зъби. отколкото с брекети. Брекетите също така показват добро материално състояние. Бедните хора нямат брекети. Имам приятели. които са много богати и си сложиха само. за да е видно. че имат пари. Някаква мода им беше. Не виждам нищо срамно. По-грозно ще е ако говориш с някой свързано с работа и ти изкачат кривите зъби и човекът ще си каже. че щом не си оправяш устата. какво остава да вършиш правилно работата си. По-добре ги оправи сега докато е време ако наистина имаш виден проблем. който се забелязва.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 092e3d535e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма от какво да се притесняваш. Сложих прекети като бях на 15 и ги носих докато станах на 17. Искам да ти кажа. че самото слагане не боли. После самото носене също не боли. но когато вечер започнат да се местят зъбите и стават чувствителни и няма да можеш да ядеш храни като ядки. Голямо предизикалество е. Пиех само ледени напитки. за да се справя. Сега имам уникална усмивка. Преди всички ми се подиграваха. че имам криви зъби. но сега всичко е супер. Нямах никакви остатъци по зъбите или дупки. Твоите приятели явно са ходили на някакви евтини брекете. Качествените започнат от 2000 лева. Искам да ти кажа. че брекетите не са само за красота. Кривите зъби започнат да падат и да се разрушават ако не са на местата си и това може да ти повлияе след години. По-срамно ще е ако ходиш с паднали или криви зъби. отколкото с брекети. Брекетите също така показват добро материално състояние. Бедните хора нямат брекети. Имам приятели. които са много богати и си сложиха само. за да е видно. че имат пари. Някаква мода им беше. Не виждам нищо срамно. По-грозно ще е ако говориш с някой свързано с работа и ти изкачат кривите зъби и човекът ще си каже. че щом не си оправяш устата. какво остава да вършиш правилно работата си. По-добре ги оправи сега докато е време ако наистина имаш виден проблем. който се забелязва.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 092e3d535e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Няма от какво да се притесняваш.Сложих прекети като бях на 15 и ги носих докато станах на 17 .Искам да ти кажа.че самото слагане не боли.После самото носене също не боли.но когато вечер започнат да се местят зъбите и стават чувствителни и няма да можеш да ядеш храни като ядки.Голямо предизикалество е.Пиех само ледени напитки.за да се справя.Сега имам уникална усмивка.Преди всички ми се подиграваха.че имам криви зъби.но сега всичко е супер.Нямах никакви остатъци по зъбите или дупки.Твоите приятели явно са ходили на някакви евтини брекете.Качествените започнат от 2000 лева.Искам да ти кажа.че брекетите не са само за красота.Кривите зъби започнат да падат и да се разрушават ако не са на местата си и това може да ти повлияе след години.По-срамно ще е ако ходиш с паднали или криви зъби.отколкото с брекети.Брекетите също така показват добро материално състояние.Бедните хора нямат брекети.Имам приятели.които са много богати и си сложиха само.за да е видно.че имат пари.Някаква мода им беше.Не виждам нищо срамно.По-грозно ще е ако говориш с някой свързано с работа и ти изкачат кривите зъби и човекът ще си каже.че щом не си оправяш устата.какво остава да вършиш правилно работата си.По-добре ги оправи сега докато е време ако наистина имаш виден проблем .който се забелязва.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ed7251f871
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Все едно аз съм го писала :) напълно същата работа. Гледам всичко да е перфектно и това никак не е хубава черта на характера. Това само ни измачва, а другите дори не забелязват тези малки недостатъци. И аз имам един единствен зъб на горната челюст, който е малко по - нагоре. Като се усмихна леко не се забелязва, но като се усмихна широко се вижда. Не е нещо фатално, на 14 съм, и така и аз като теб се зарекох като порасна да събера пари и да сложа брекети. Ако питаш мен знам че не си струва, но такива сме си перфекционисти :D

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e09201451e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Един познат на брат ми, който е на четирийсет и кусур си сложи преди няколко месеца брекети. Имах и колеги в университета с брекети. А иначе аз лично съм на мнение, че ако няма някакво изкривяване напред или навън, което да е свръх грозно, няма смисъл да се слагат. Понякога дребните и много леки недостатъци (по-скоро несъразмерно разположение) допринасят за по-чаровно излъчване. Прецени си сама, дали сега чувстваш някакъв дискомфорт и дали ако предприемеш тази стъпка, ще се чувстваш по-добре.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 878608daaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   На никой няма да му прави впечатление, ако решиш да си сложиш брекети. И ще е абсолютно абсурдно, ако не те наемат на дадена работа заради тях. И все пак, ако желаеш да са по незабележими, съществуват сапфирени брекети (те са бели на цвят и се сливат с цвета на зъбите). Аз лично нося такива. Незабележими са, но имат два основни недостатъка. Първият е, че са малко по-скъпи от металните (при моя ортодонт, разликата беше около 250 лв. на челюст). Вторият е, че ластиците пожълтяват (особено ако пиеш кафе, вино или пушиш цигари). Вторият недостатък може да се избегне, ако се слагат ластици с различни от бялото цветове. Например-розови, зелени, сини и т. н. Но дори и да си с метални брекети, това никога не би ми направило лошо впечатление. Даже го намирам за сладко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker