За татуировките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

За татуировките
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2088 пъти
Здравейте! Момиче съм и съм на 15 години, скоро ще стана на 16. От много време искам татуировка и вече имам разрешение. Няма да е голяма и няма да е на видимо място (заради работата след време, това е по желание на родителите ми). Но ме интересуват няколко неща, които съм чувала.
Наистина ли се разтяга татуировката с времето (нямам предвид като остарееш, а примерно след 4-5 години, нещо такова)? Чувала съм, че на място което е по-близко до кокал боли.. Вярно ли е? Не, че ми е за болката, издържам я! Но ме интересува все пак. И другия ми въпрос е.. Дали може някой да ме ориентира горе долу колко е една татуировка?
И ако някой има някаква допълнителна информация, която ще ми е от полза ще е супер.

Благодаря ви предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: be751cb10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първата ми татуировка си я направих, като бях на 15. Да, боли повечко на кокал, не не се е разтегнала и за цената при всеки може да ти е различно.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ce2c9bd83a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Идеята да си правиш татус на 16 е тъпа поради няколко причини:
1. Да, разтяга се, защото още се развиваш. Когато спреш да растеш, ще е ок.
2. Никой себеуважаващ се татуист няма да татуира непълнолетно лице, независимо, че мама и тати позволяват. По това можеш да си извадиш заключения за професионалното му ниво... или липсата му.
3. Хубавите татуси са скъпи, започват от 80 лева. При някой драскач в мазе може да си направиш и за 20, но съм виждала масово плачевни резултати, които после трябва да се закриват.
4. Не искам да звуча като кисела лелка, но на 16 изобщо не си готова за перманентна рисунка. Нямам приятел, който да не е закривал татус от тийн годините си.
5. Дори да отидеш при добър татуист резултатът може да не ти хареса. Уви, така се случи с първата ми татуирвка - един от известните и кадърни татуисти в Б-я така я осра, че не можех да повярвам. Затова много, ама много внимателно търси, разглеждай, проверявай, питай, мисли... и, най-важното, не бързай!

Относно болката - да, около кокалите боли много. На ребрата, под гърдите, коляното, глезена и т. н. е кошмар. Също там, където кожата е нежна - вътрешната страна на ръката/бедрата, дланите. За мен най-безболезното място е от външната страна на прасеца. Чувството е като от обезкосмяване с епилатор.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2d7fda6194
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Кажи мястото и приблизителният размер и ще ти кажем долу-горе колко ще ти струва. Но преди всичко искам да те посаветвам при избора на татуист цената да не ти е критерии. В България има едно 100-150 татуиста, които взимат сносни цени, но като качество на работа са доста относителни. Ума и други 10-ма, които работят невероятно, и за да си направиш при тях трябва да чакаш с месеци, а цената им е тройна. Ако не ти е толкова наложително да се татуираш, събери още пари и отиди при някой свестен. И само недей да си татуираш "Only god can judge me " на предмишницата или на ключицата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 769e1584b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Откажи се най-добре, с нищо няма да ти помогне някаква грозотия по кожата.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0576f450dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз съм момче на 19 и дни преди Нова Година си направих един татус на гърба. И аз точно както теб още от 14 годишна възраст даже исках да си правя. Но нашите не ми позволиха тогава, а и татуста беше наш семеен познат и той също не искаше.

Та... направих се на мъж и исках да е малко по-голяма, а като за първи татус не се препоръчва да е много голяма. Обхвана ми горе-долу 1/4 от гърба. Правиха ми я малко повече от 2 часа и 30 мин.
Издържах и кефа след това е много голям :D, но няма да те лъжа... на места много болеше, но на други се търпи.

За разтягането (разлагането) - да, случва се, но само, когато тялото ти се промени доста. А честно казано не вярвам ти да искаш да ставаш bodybuilder-ка или да отслабваш драстично.

За съжаление за цена не мога да те ориентирам, защото на мене ми излезе без пари (както казах вече той беше наш семеен познат).

Това, което искрено ти препоръчвам е само да не си правиш я правиш много голяма (като за първа) или с много пълнежи, защото наистина много ще те заболи.
А вече за място... ти избрала ли си? (избягвай меките части по цялото като - корем, гърди, предмишницата и т. н., защото много боли).

Споменавам тука за болката просто, защото ти на такава възраст не знам как ще издържиш ако решиш да си направиш малко по-голяма. Аз лично при същите обстоятелства, ако бях на 14-15... даже и на 16 и реша да си направя същата, която имам сега - просто нямаше да мога да издържа.

Не искам да те плаша, не е болка за умиране. Ти сама трябва да усетиш каква е тръпката. Вече като ти я направят... кеф голям - повярвай ^^

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6ee19dc20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей относно разтягане на татуировката лично от 1 година не е мръднала както и цвета си не е изменил а лятото бях на море често така че не се притеснявай
2-рия въпрос: На мускул и кокал боли да но е търпимо лично моите татуировки минават рамената отиващи към гърба и ще ти споделя че си беше болезнено
3-тия въпрос: значи цената на една татуировка се определя от нейната трудност и големината и но предполагам че твоята ще ти излезе под 100 лева
Допълнителна информация гледай да знаеш какво искаш да си татоираш :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 48418f12c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

7.   То,има причина да е незаконно да се правят татуировки на лица под 18 години.За съжаление в България не е така и може с разрешение на родителя,но аз като човек с три татуса и планове за още не бих позволила.Сега тялото ти се развива,не мисли че ще останеш такава каквато си и за в бъдеще!Можеш да свалиш килограми или да качиш-нищо не се знае!Може пък да решиш,че вече не искаш този татус,особено,ако не значи нищо за теб.Не е задължително да стане така,но е възможно след години да съжеляваш.
Иначе,щом е малък няма да те боли особено много-за мен,дори на най-големия ми татус беше поносима болка,а лично за мен беше по-неприятно когато запълваха очертанията точно на месото,а не на кокала.Там си болеше все едно те режат с нещо.
Цената в студиото където ходя е 50 лева на час като това е и минимална цена за таутировка.Мисля,че само в по-големите студия драстично е повече.Не,че цената е определяща за България!В моето студио са страшно добри момчета,а взимат много малко по-пари,защото са в малък град...цветния ми татус беше 250 лева,което са смешни пари за това качество на работата.
Най-важното е да видиш,че работят с хигиенични материали и в чиста среда.Хубаво е да разгледаш снимки на предишни татуировки,за да видиш дали стилът ти оговаря и да прецениш дали качеството те устройва.
Наистина те моля да помислиш дали това което искаш ще ти харесва и след години и твръдо ли си убедена,че ще искаш да го гледаш до края на дните си?

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 85d3780338
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По ред на номерата:
1. Разтяга се или се сгърчва само и единствено при рязко и голямо наддаване или сваляне на кила. Ако килата наистина са много, може и при бавно сваляне / вдигане да се натакова.
2. Не точно. Най-болезнени са ребрата, лактите, колената, сгъвките на лактите и колената, интимните области разбира се, слънчевия сплит, длани, стъпала и врат. Усещането когато трака на кокал иглата е по-неприятно, но то не е от болка ами от самото усещане.
3. Цената зависи от избора на татуист. Ако става въпрос за мъничка татуировка, най-вероятно няма да ти дадат цена на час работа, ами цена за цялата татуировка. Цените, в зависимост колко е сложна и колко цветове се ползват, обикновено варират от 50-60 до 150-200 лева. Това зависи от тва колко е добър и колко известен татуиста.

ГЛЕДАЙ ПОРТФОЛИАТА, НЕ СИ ИЗБИРАЙ ТАТУИСТ ПО ЦЕНАТА!!!! Обръщай внимание колко чисто е студиото, дали се ползват ръкавици и прочее хигиенни материали.

bile

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 192daee14a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Боли най много при вените... не дей да си правиш една фр е на 16 и се отказа защото не биха те взели на работа ако е видима колко и да е малка и да може да СВ разтегне татуйровката само ако си я направиш на тази възраст защото още растеж и ти се развива тялото или мисля че може и ако наденелееш... а като станеш вече баба и кожата ти провисне ще изглежда като едно голямо черно замазано петно... сори че ти го казвам така ама недей още

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker