Животът е твърде кратък,за да научиш немски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Животът е твърде кратък,за да научиш немски
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1595 пъти
Здравейте,момиче на 16. Вече съм на път да се откажа от този език.Уча го от 3 години, 8-10 клас и съм кръгла нула :D Просто имам чувството,че колкото и да уча все не стига,винаги нещо бъркам,винаги забравям за някое изключение /поредното/ В този език има повече изключения,отколкото правила.Направо вече се плаша от него! А като си пусна нещо на немски не разбирам нищо. НИЩО!! Нищо от нищо-дори някакви елементарни думи като bitte не мога да хвана.Чувам само Их Их Их,то даже и Ich е звучи като Их,а по-скоро като Иш.Как да си тренирам ухото,като след десетата минута в която не разбирам нито думичка ми писва и го спирам.А с английския е толкова по-лесно,понякога дори гледам нещо на английски и сякаш го чувам на български,дори съзнателно не си правя усилие да се опитвам да го превеждам,дори различавам различните акценти,само по говора разбирам кога някой е британец,австралиец или американец,дори усещам кога английският е втори език на някого.Не може ли и с немския да е толкова лесно?? Защо не се получавааааа?????

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 24811431d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Немският език е много труден за научаване аз съм на 29г, уча го от много време. Ако наистина искаш да го научиш трябва да го учиш много здраво, по цял ден. Като има някоя нова непозната дума аз я вкарвам в изречение, за да мога да я науча по - лесно. Щом имаш някаква основа не се отказвай,защото по- късно много ще съжаляваш. Аз също се ядосвах отначало като го учех но с времето се свиква. Има самоучители може да си изтеглиш някой или да си го вземеш от книжарница.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d15c3ff9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   :D Мислиш си, че немският е труден? Започни да учиш френски и ще си промениш мнението. И немски съм учила и френски уча и повярвай ми няма такова животно!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1c56761d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Езикът се учи в държавата и сама се убедих в това. Когато живях в България знаех 4-5 думи на немски. Нямах го като предмет в училище и не съм залягала да го уча допълнително. От 4 месеца живея в Германия. като от 3 медеца ходя на курс по немски и вече знам доста. Успявам да се оправя при лекаря. в магазина. Знам сегашно и минало време. Все още не сме стигнали до бъдеще. но мисълта ми е. че за краткото време успях да науча доста. което малко хора успяват. Пиша си с немци. за да разбера как говорят те. Разбирам се горе-долу с хората. Гледам все нещо да питам в магазините. Напреднах доста. Цифрите и часа ми бяха най-трудни и точно за 1 седмица ги научих и сега свободно говоря за часовете. Моят съвет към теб е да се насочиш към Германия за университет ако имаш тази възможност и желаеш да научиш езика. Имам приятел. който е тук от 5 години и вече работи без никакъв проблем и знае идеално езика. Каза. че като е дошъл не е знаел как е здравей на немски и го е научил от хората. Съветвам те да си чатиш в сайтове за запознанства с немци. ако не искаш във Фейсбук. Помага наистина. Гледай филми на немски със субтитри на немски. за да виждаш и чуваш думите едновременно. Аз така бях преди с английския и сега гледам филми на английски без субтитри както теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3b111cb636
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какви изключения има немския език? Пример за език с изключения е английският, в който изключенията са приети за правило - едно пишеш, произнася се по друг начи, а означава съвсем друго. :D Немският е като българския - точен и ясен, има само няколко елементарни падежа, които са китка в сравнение с руските.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker