Училище! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Училище!
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1507 пъти
Хей!
Искам да кажа моите си проблеми с училището, защото просто искам да си ги споделя някъде.
Като за начало съм 7-ми клас и нещото което много ме дразни и се случва постоянно в училище е това че се пишат по-високи оценки на този който изобщо не е учил и по-ниски на този който е учил толкова много.
Примерно имахме да научим едно стихотворение наизуст и вечерта предишния ден, бях учила наистина много и почти цялото. А моята приятелка ми каза че не е учила, само малко 4 комплета а стана така че получихме една и съща оценка, при положение че аз казах почти цялото а тя по-малко. ( получихме и двете 5) почти винаги се случва така. Особено при мен, винаги става така че високата оценка я взима този който е отворил учебника само 2 пъти, а този който се е трудил толкова много и се е напрягал, получава ниската. Това ме дразни много, защото не е честно. Не е честно спрямо ученика, който е учил много.
И не знам как, но винаги си уча уроците, редовно но не мога да получа по-различна оценка от 4. Мисля че не си уча уроците правилно, но се напрягам и давам всичко от себе си за да имам по-високи оценки, но почти винаги крайната оценка не е по-различна от 4. Не знам как става така.. Мисла че уча ненужното... Примерно се подготвям за тест много и накрая усилието ми сякаш не си е струвало.. Особено на това със стихотворението. Та аз го бях научила почти цялото (тук таме правих грешки) а приятелката ми която е отворила един път да прочете стихотворението получава същата оценка като моята? Честно ли е според вас?
Също така все в училище ми се случват някакви неща.. напрягащи неща.. Или ще ме изпитват, или някой ще ме обижда, или ще получа ниска оценка, или ще ме боли стомаха или ще ми стане нещо друго... винаги... Винаги се случва нещо тревожещо ме... не знам само при мен ли е така... При вас така ли е? И винаги само и само мен ме изпитват... Всеки учител само мой номер улучва при изпитване..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: b3eace4a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много просто, просто спри да се тревожиш и не се затормозявай с толкова учене. На твоите години и аз бях така, голям мерак за високи оценки и накрая какво - тройкаджии и отличници завършват заедно. Не е важно с колко ще завършиш, важно е просто да завършиш. Гимназията е вятър работа, напрягай се ако ще следваш!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b3eace4a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много просто, просто спри да се тревожиш и не се затормозявай с толкова учене. На твоите години и аз бях така, голям мерак за високи оценки и накрая какво - тройкаджии и отличници завършват заедно. Не е важно с колко ще завършиш, важно е просто да завършиш. Гимназията е вятър работа, напрягай се ако ще следваш!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 44bd895444
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хей, прочетох историята ти и искам да ти кажа, че за жалост това е често срещано в нашата страна. Аз също съм ученичка въпреки, че съм доста по-голяма. Разбирам за какво говориш тъй като и на мен ми се е случвало много пъти да бъда подценявана, защото има хора, които винаги се подмазват или просто са симпатични на даден учител. Но с годините, колкото по-голяма ставаш, ще си дадеш сметка, че оценките са просто цифри в бележника, от които не зависи абсолютно нищо в живота ти. Оценките ти, дори и четворки няма да спънат развитието ти, важното е какво наистина можеш да правиш и още по - важно е да не губиш вяра в себе си и способностите си! Пожелавам ти късмет мило момиче, успешно кандидатстване в края на годината, надявам се да останеш доволна ти избора си и да осъществиш всичките си мечти!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 50b23e1bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А според мен много се напрягаш за тия оценки :D Нищо лично, но колкото и да учиш, да се напрягаш, то не ти ли е дадено малко повече мозък каквото и да правиш все тая ще е. Аз лично от 1 до 8 клас все със 6 завършвах. От 8 нагоре слабо :D Но винаги са ме избирали за разказвач в някоя сценка. Бързо помнех, бавно забравях. Всеки ми вика можеш, но те мързи. И си е вярно де :D Така че приеми това, че на теб Господ не ти е дал мозък, а може би нещо друго.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4615f2cb8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От Авторката: Ами да, може би се напрягам доста,но все пак опитвам се да съм с хубави оценки. Наскоро имахме родителска в училище и когато майка ми се прибра и такъв скандал стана че просто нямам думи... но благодаря за всички коментари!

 
  ...


...
преди: 7 години, 20 дни
hash: d73662c7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами , виж аз преди си играх да уча перфектно уроците , един път така ме изпитаха по История , бях си учил перфектно урока , обаче имах 4, защото не мислих логично , съсредоточавах се върху това което пише само в учебника! Вторият срок отпуснах края , и спрях въобще да си уча уроците и преди месец ме изпитаха отново по История , аз дори не бях чел урока! Беше нещо за комунизма и говорих това което са ми разказвали роднини , чел съм в книги и Интернет и така имах 6.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker