Как да кажа на нашите, че имам нужда от психиатър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да кажа на нашите, че имам нужда от психиатър
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1400 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 16. Ще започна от това, че имам страшно много проблеми във всяко едно отношение. Имам проблем с килограмите и всички ми се подиграват, но не ми е толкова за това какво мислят хората, а че просто аз самата не се чувствам добре в кожата си. Също така имам тежка форма на депресия, заради човека, който обичам. Познавам го от 4 години. Той ми е първия и след като няколкократно преспа с мен, той ме захвърли като парцал. Чувствам се ужасно, пренебрегната, самотна, като боклук. Отделно имам проблеми в училище. Да не говорим за това, че нямам приятели, по цял ден стоя вкъщи, нямам на кого да споделя. Искам да посетя психиатър, но не знам как да кажа на нашите, или по точно не знам какво да им кажа когато ме питат каква е причината, защото не мога да им кажа, че е заради момче, просто не знам как ще го приемат. Адски объркана съм, нямам сили за нищо, по цял ден ми е отпаднало и не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 39106c15db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ти трябва психиатър, а психолог. Не разбрахте ли вече, че двете професии са различни. Психиатърът лекува психично болни. Като ти прочетох заглавието си помислих, че виждаш разни ненормални неща (например). Психологът ще ти помогне с емоционалното състояние, в което се намираш. Мисля, че всичко се дължи на хормоните. Всички сме преминали през пубертета и си спомням , че приемахме всички неща, които ни се случват за най-важните в живота ни и сякаш никога няма да отминат неприятните моменти.
А в училище нямате ли психолог?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 9e4f517d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблем: Депресия.

Решение:

1. Психолог/Психиатър(ще предпише антидепресанти)
2. Чети литература за самопомощ(Наполеон Хил, Карнеги, Шарма) и мотивационни книги от успели автори(Тръмп, Шварценегер, Беър Грилс и т. н. ) Прочети "Човек в търсене на смисъл" на Виктор Франкъл. Гледай подобни филми - Късметлията, Роки, Животът е прекрасен, и т. н.
3. Започни да спортуваш и да се храниш разделно - намали сладкото, алкохола, тестените храни, белия хляб, мазните неща и т. н.
4. Концентрирай се върху себе си! Майната му на на този, който те е игнорирал! Това е в миналото! Гледай напред, най-доброто от живота ти предстои! Вярвай в това, защото е факт, а в противен случай ще го пропуснеш!
5. Отдели време да помислиш какво искаш от живота. Състави си план. Концентрирай се върху целите си!
6. Разхождай се сред природата. Най-добре е да го правиш сама, но ако е с хора, нека да са много близки.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d5b950473a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сподели с вашите този проблем на първо време с майка ти да се надяваме, че ще те пратят на психолог. Намери си някакво хоби спортувай, излизай с приятели и гледай да си запълваш постоянно времето за да не мислиш за онзи използвач. Не си заслужава за един мухльо да страдаш и да се съсипваш! Най - голямото наказание за него ще е един ден да те види успяла и щастлива докато продължава да тъне в калта! ж. 23

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: dd91cc2be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към номер 1 - Изразът Ви е леко егоистичен.
Освен това пациентите на психиатъра не са само тези, които "виждат разни ненормални неща". И как разбрахте, че депресията не е психическо разстройство? И не - не всичко се дължи на хормони.
Към авторката - Мила, като човек посещавал и психолог и психиатър те съветвам да не посещаваш училищен психолог, ако имате такъв.
Като за начало можеш да отидеш на психолог и да поговорите и да споделиш, че искаш да отидеш при психиатър, ако наистина го чувстваш. Всеки се справя различно - на едни разговорът ще помогне, на други - не. Колкото до медикаментозно лечение - там нещата са сложни. Не ти предписват едно лекарство и го пиеш докато се почувстваш по-добре. Трябва да се намери подходящото за теб, и в никакъв случай не се спира изведнъж. Трябва да се приема месеци. А до това да забравиш за този, който те е наранил, знам че не е лесно. Нека комемтиращите да не знаят много с изказвания от типа, че лесно се забравяло и че всичко е в миналото. Надявам се да се оправиш, мила!
Kitty

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fa4b4ed489
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Започни веднага спорт или танци. Те ще ти помогнат за килограмите. За момчето.... Случва се на всеки. Приеми, че това е част от трупането на опит. Следващият път преценявай момчето по-внимателно. Започни да си водиш дневник и в него споделяй всичко. Психиатър не ти е нужен. Това са периоди в пубертета, през които сме минали всички.
Успех.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0097904683
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Стопи килограмите! Използвай всички възможни начини за това. Ако те мързи, започни с диети и препарат на билкова основа. Казали са : " Здрав дух в здраво тяло". От опит знам, че обратното е напълно валидно.
Но, ако не те мързи, спортувай.
Концентрацията ще се подобри, а мислите ще се подредят и самоувереността ще се възвърне.
За бившия забрави! Приеми го просто като ранен житейски урок.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 92d1efd361
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ходи на фитнес така ще си решиш поблемите с килограмите и няма да имаш нужда от психолог. Лично при мен след 1 месец тренировки започнах да виждам нещата по друг начин, да бъда по уверен в себе си и позитивен

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8bbd167b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Поговори първо с майка си, тя ще ти помогне. Майките са най -добрите приятелки. И не се притеснявай просто трябва да имаш повече съмочуствие и да не се влиаеш от мнението на другите.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8bbd167b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Поговори първо с майка си, тя ще ти помогне. Майките са най -добрите приятелки. И не се притеснявай просто трябва да имаш повече съмочуствие и да не се влиаеш от мнението на другите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8bbd167b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поговори първо с майка си, тя ще ти помогне. Майките са най -добрите приятелки. И не се притеснявай просто трябва да имаш повече съмочуствие и да не се влиаеш от мнението на другите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker