Време е да мисля как да си подредя живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Време е да мисля как да си подредя живота
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1268 пъти
Аз съм момче на 19 години и сега ми е време да мисля как да си подредя живота. Тази година завършвам и мисля да започна да уча нещо в задочна форма и да отида в чужбина на работа, но има и нещо друго. Така имам си приятелка от 1 година и я обичам ужасно много, тя е няколко години по-малка от мен, но както и да е въпроса ми е как трябва да подходя да си остана при нея и да си хвана някаква нормална работа, но знаете в България просто заплащането.. А и нашите не могат да ми помогнат изцяло, и затова съм пред тази дилема, а иначе си живея при тях. Мисля за семейство с нея, разбираме се, но ме е страх, че с това отиване в чужбина нещата ще се влошат, но се държа само за едно, а именно любовта ми към нея. Благодаря за отзовалите се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 230800f77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си мисли, че в чужбина ще живееш много по-добре. Половината ти заплата ще отива само за наем. Отделно ще работиш най-тежката и калпава работа и няма да има нормално човешко отношение към теб. И за това да тръгнеш да си зарязваш любовта е глупаво. Тук поне наем няма да плащаш. А и ако си в чужбина, трудно ше те пускат всеки път за очни и изпити. Така че поне на първо време си остани тук. Ти като искаш след няколко години пак си замини, но точно сега според мен ще е голяма грешка.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ee7b6060f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен замини за чужбина. Ако утре се разделите с нея ще съжаляваш за пропуснатите възможности. Не пишеш на колко години е приятелката ти, но сигурно е тийнейджърка. Като порастне може да се окаже, че не сте един за друг, да се промени...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3837402fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей. Щом приятелката ти е няколко години по-малка от теб, значи има още доста да поучи в училище. Най-вероятно ще си запази местоживееннето и няма никъде да избяга или смени града. Така, че винаги (или поне докато завърши), ще знаеш къде да я намериш
Ако е разбрано и интелигентно момиче напълно ще те разбере, и ще е готова да се лиши от теб временно, само в името на едно по-добро съвместно бъдеще. Ако не се съгласи или те остави, докато си в чужбина мисля, че няма да има по ясен сигнал, че обичта ви е била временна, и че тя гони собствените си интереси.
Отново повтарям, ако те обича истински и има малко интелект ще те разбере и ще те дочака.

Задочното и работата в чужбина не знам как ще ги съчетаеш.
2 пъти в годината трябва да се връщаш за по няколко седмици очни, а после и за още 2 пъти по време на изпитните сесии.
Това ще рече нещо от сорта: Септември си на очни, октомври си свободен, след това ноември си на изпити, после февруари отново на очни, март си свободен, април си на изпити...
Нещо подобно ще ти е програмата, все пак зависи от университета и специалността, но сам виждаш, колко е разпокъсано времето, и постоянно ще се налага да се връщаш тук заради задължения в университета, а и трябва да си намериш чужд работодател там, който да допуска това. А при такъв трудов пазар, и толкова кандидати, които няма да отсъстват, едва ли ще те държи и трае много.

Все пак ти пожелавам успех, и се надявам наистина момичето да не те разочерова и да постигнеш всичките си цели.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2b899cdc96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Започни в някой ресторант, примерно, където дават и обучение. В повечето плащат на час, така че зависи от тебе, колкото часове си навъртиш, толкова парички ще вземеш. Има много варианти и най-добрия не е чужбина :)

П. П. Още си млад да мислиш за семейство... и да си "подреждаш живота", тея приказки ги остави за след 5 години като си взимаш дипломата от университета :)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 58d7a1a39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако връзката ви се крепи само на твоята любов, притесненията ти са основателни. Ти я познаваш, ако влюбването не ти замъглява разсъдъка, би могъл да прецениш по-добре от мен ситуацията. Аз не я познавам, затова мога само да предположа, че е още малка за сериозно решение. То и ти не си особено зрял. Но при всички случай ще имаш нужда от средства за живот. Едва ли ще ти се паднат 12 милиона, като скорошният "късметлия", затова се замисли за професионалното си развитие и образование.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker