Най-добрата ми приятелка е по-добра от мен във всичко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Най-добрата ми приятелка е по-добра от мен във всичко
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1964 пъти
Най-добрата ми приятелка винаги е по-добра от мен.. Винаги когато говорим в час все на мен ще се скара учителя.. когато правим тест тя винаги има по-добра оценка, а все казва, че не е учила.. веднъж на един тест учителката и беше преброила грешно точките и ги беше изкарала повече и тя не каза нищо и вместо да и пишат 4 и писаха 5 просто тя винаги има повече късмет... миналия ден идвете се смеехме в час по математика и даскала ни каза да извадим лист и ни даде задачи и аз не реших нито една а тя реши почти всички и изкара пак по-добра оценка много пъти съм я питала за задачите и тя ми казва че не знае как се решават.. просто ме е яд е за такива дребни неща.. много добре я познавам и знам, че се чувства добре когато тя има по-висока оценка от мен. Тя винаги ме копира ама винаги и се дразна супер много, обаче гледам да не го показвам правя се, че не ми пука. Казвам, че ми е най-добра приятелка, защото седим и правим всичко винаги заедно понякога се защитаваме и нда.. Просто се дразня от факта, че тя винаги има повече късмет от мен :) знам, че трябва да приема, че има и по-добри от мен, но...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 1625d9e0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човешко - ти би ли казала на учителката за сбърканите точки? НЕ. Ти самата не би ли се радвала на по-добра оценка - БИ
Тогава какво се сърдиш на приятелката си? Просто се дистатанцирай от нея ако се комплексираш, НО ние не сме родени еднакви - възможно е тя да има талант в математиката, ти ще имаш друг талант. И вместо да се ядосваш, че някой е по-добър от теб в училище - или си дай зор и учи повече, или си търси други таланти, но не очаквай от някой друг да намали своя успех, за да ти угоди и да се чувстваш добре. Разбир се, че учи приятелката ти, но ти дали учиш е въпрос и още - дали имаш талант за математика и така нататък - има фактори, които и не зависят от нас. Не се раждаме еднакви. Приеми го. Цял живот ще има по-добри от теб в нещо. Ти трябва да намериш някакво поприще, талант свои

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1ef1526bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма разлика какво тя говори - важен е резултат. Живот е такъв.

Никой не гледа колко ти изкарала часове за учене, върша работа, тренира се. Всички и винаги гледат резултат.

Ако ти трябва да учиш за да знаеш и можеш да решиш задачите - седни и да учи! Ако ти бавно бягаш - почваш да тренираш, ами не казваш защо другите по-бързи.

За всеки от нас трябва да върша някаква работа да стигнеш резултата. Дори и за твоя приятелка

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b8efaec554
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами почни и ти да учиш здраво, за да я надминеш вместо да се оплакваш и да си избиваш комплексите тука! За контролното по математика ами нормално да и пишат по- хубава като си е решила почти всички задачи, а на теб лоша след като не си направила нищо. Ти какво искаш момиченце, да ти пишат 6, а да не направиш нищо така ли? Ами не става така! В гимназията бях на мястото на твоята приятелка и дружах с една кифла, която само ме използваше, за да си вдигне успеха. Веднъж ми се нацупи, защото на един тест по химия отказах да и реша задачите по простата причина, че тя разчиташе да и правя всичко наготово, а на мен ми дойде в повече тогава. И тя също като теб си мислеше, че вечно другите и копират стила дрехите и всичко - аз не съм ама 2 момичета от класа им се дразнеше примерно защо едната си е купила подобен на нейния колан, а другата същия модел ботуши като нейните но в различен цвят. Когато станахме 12 клас на матурите се паднахме в различни училища и аз имах 5 на едната и 5 и 83 на другата, а тя и на двете си изкара тройки колкото и бяха реалните знания. След завършването пътищата ни вече се разделиха аз станах студентка, а тя продавачка и по - добре, защото малко след това научих от общи познати какви ги е говорила зад гърба ми то аз си знаех, че не ми е истинска приятелка , но все си затварях очите. Днес съжалявам, че по - рано не я разкарах от живота си! Дано поне приятелката ти не направи моята грешка и осъзнае навреме що за човек си! ж. 23

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6429295e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   То пък едни ''приятелки" сте двете... едната я лъже, че не знае нищо.... другата й завижда постояно.... всичко при вас е лицемерие както и при повечето жени!!!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: d6ea534c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз имам подобна приятелка...Станах любимка на един учител, тя разбра направи всичко за да се хареса...Когато точките ми бяха грешно преброени тя каза на учителя и ми написа по-ниска оценка...
Такъв човек НЕ МОЖЕ ДА ТИ Е ПРИЯТЕЛ. Те са перфекционисти,винаги искат да са по-добри във всичко. Но не тъжи ти имаш нещо което си по-добра,а в друго не чак толкова! Не се дразни, не мисли за това и всичко ще бъде наред.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2acc2b4763
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Срам ме е да го кажа, но аз бях същият като твоята приятелка.
Винаги лъжех, че съм учил, а по тестовете се е случвало дори и да давам умишлено грешни отговори, на моите приятели, които са искали да им подсказвам, Беше ме яд аз да уча, а те да се размотават и в същото време да има резултати, като моите.
Също така се подмазвах на учителите и се държах кротко и скромно пред тях, така че сама се сещаш кого наказваха, дори и когато аз говорих и нарушавах дисциплината :) :). Сега знам, че съм постъпвал неправилно. Тогава, макар и приятелство, вероятно съм изпитвал и неприязън и вътрешна омраза спрямо тях. Вероятно съм ги чувствам като конкуренция и съм искал да изпъкна пред тях. Но не бях единичен случай, всички от класа ми, дори и приятелите, бяха такива като мен. Изглежда, че средата е такава, че дава предпоставки за развитието на това нещо у хората. В момента съм на 22, студент съм и се опитвам максимално да се компенсирам за тогава. Например по изпитите и курсовите, работи сам предлагам помощта ми и подсказките ми без никой да ме е молил, но това няма да промени нищо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 38f9de17fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами моята също според мен е по-добра във всичко, а според нея аз съм. :) Просто се обичаме и се подкрепяме във всичко. Аз съм по-добра в някои предмети и й помагам винаги, тя ми помага по други и много често учим заедно. Тя ме мотивира да се стегна и да стана отличничка по математика, защото виждах, че тя може, и си казвах "Щом тя може, и аз мога". Ако питаш мен тя е много по-добър човек, по-състрадателен, по-блгодорен и не знам как изобщо съм заслужила приятелството й, но тя твърди обратното, че аз съм по-всеотдайна и грижовна. Не знам това вашето какво приятелство е, но когато хората се обичат, те си помагат и се мотивират взаимно. Другото е лицемерие и завист.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6a03ebdac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Завистта е низшо чувство. Вместо това осъзнай, че покрай нея може да израстнеш много повече, отколкото ако си с някоя утайка по-зле от теб. Превъзмогни личното его за кратко и ще спечелиш много!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b8efaec554
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Трябва да се научиш да се оправяш сама утре като тръгнеш на работа никой няма да ти подсказва как трябва да си изпълняваш работните задължения! Никой не е длъжен да ти помага и да ти подсказва на тест! Пикла!
Момичето навярно му е писнало постоянно да го караш да ти прави контролните и домашните и затова те реже!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: b8efaec554
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Напротив номер 6, напълно си бил прав , не е честно ти да се скъсваш да учиш и някакви мързели къде не са отворили учебник цяла година да чакат на тебе наготово ! Няма за какво да се чувстваш виновен да си учат сами на никой не си длъжен !

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 72e85e4997
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм 5 клас, уча доста и имам само 6 и понякога 5. Моята най-добра приятелка също има само 6 и доста рядко 5. Просто трябва да седнеш и да учиш много и усилено. Аз не харесвах математиката в началото на годината. Беше ми много трудно и имах 4. За края на първия срок си казах, че не мога така и успях да го завърша с 5. Втория срок си казах, че ще уча по математика. И сега имам няколко 6-тици и само една 5-тица. Даже на последния тест изкарах 5. Но не се предадох, седнах, решавах задачи, отидох на поправителен и си изкарах 6. Искам да кажа, че ако ти имаш желанието да се развиваш...никой не може да те спре. Просто трябва да го искаш много силно. С моята приятелка винаги се подкрепяме. Едната може да има по-ниска оценка от другата по един предмет, а другата по друг. Винаги си помагаме. Ако на едната не ѝ е ясно нещо, другата ѝ помага и така. Учим си заедно. Опитай се да се радваш на нейните успехи и ти да учиш повечко. Успех! :)
- П.П.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2416490e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мога да кажа, че е рабирам. Или поне до някъдр. Дпоред мен първо трябва хубаво да помислиш дали отношенията между двете ви са приятелство. Оказа се, че не винаги, когато живота те събира с някой и буквално си принуден да бъдрш залепен за него по осемчаса на ден е за това, чче си пасвате добре. Имах такъв случай и то точно наскоро. Сега съм 12 клас и смятах момичето, което седи до мен за по-близко от останалите хора, но въпреки това постоянно ѝ се дразних, за дребни неща. Винаги има хора, с които имаме подобни отношения. Моя съвет е да се отдалечиш от това момиче (аз от понеделник вече стоя на дтуг чин, след няколко преди това неуспешни опита и се чувствам по-спокойна - вечр не се дразня на някой, а и не усещМ високомерието ѝ към мен) и спри да мислиш за това. И ти имаш силни страни - може да не са науките, а например, езиците. Или да можеш да пишеш музика, или пък спорт... Можеш да и кажеш спокойно как се чувстваш и да ѝ кажеш чр искаш ново начало. Сменяш си мястото и пробеаш нови неща, за да откриеш в какво си добра. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker