Моята история..Моля ви за съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моята история..Моля ви за съвет!
преди: 7 години, 27 дни, прочетена 1525 пъти
Здравейте, бих искала да споделя моята история, която като цяло не е много цветуща. Ще бъда благодарна на всеки, който ми даде съвет, защото просто нямам с кого да споделя проблема си. Надявам се да прочетете написаното от мен докрай.

Момиче съм, уча в гимназия в 11клас и през последните 3-4 години загубих всичките си "приятели", ако изобщо мога да ги нарека така. Причината бяха редица тежки думи, които те бяха наговорили за мен и дълго време бях в депресия, затворена сама в себе си. В рамките на няколко месеца не излизах никъде, поради простата причина, че нямаше с кого. В крайна сметка с течение на обстоятелствата се "сближих" с едно момиче от предишното ми училище, като не бяхме в един клас докато не дойде време да кандидатстваме в гимназията. Ще нарека даденото момиче Даниела. До тогава нямах никакво лошо впечатление за нея, но често чувах, че дадени хора не се чувстват добре в компанията на това момиче. Аз не ги разбирах, защото тя не правеше абсолютно нищо, с което да ме засегне.
Така се случиха нещата, че в крайна сметка станахме близки и както тя, така и аз в един момент загубихме връзка с "приятелите", които имахме до този момент.
От 8 до 11 клас не ми правеше кой знае какво впечатление, но започнах да забелязвам, че през тези години доста често се случваше в нашата скромна "компания" да се помести още някой друг човек, но в крайна сметка с този човек винаги влизахме в противоречия и прекъсвахме взаимоотношенията си, при което отново оставахме само двете. А се скарвахме, защото усещахме как този човек все повече прекарваше време и насочваше внимание върху Даниела, а аз оставах винаги изолирана и имаше все нещо, което аз не знаех, винаги бях на заден план, като втора опция.
Започнах да забелязвам, че съучениците ми се обръщат към нея с "Дани", тоест на галено, а към мен се обръщаха рядко и като цяло с грубо изказване на името ми, докато с нея се държат мило и приветливо. Всъщност имах лошя "късмет" да се събера в един клас с пълни егоист и, всеки от които мисли само за собствената си изгода, която да извлече на гърба на другите. Егоцентрици и бележкари, които не притежават никакви знания и които живеят благодарение на неверни слухове и клюки за хората. Това мое мнение го споделят не малко хора, включително и Даниела. Въпросът е там, че тя се страхува от факта да не бъде намразена и буквално прави всичко за тях. Обяснява им урока, ако имат затруднение, принтира им доклади, а понякога ги и пише. Докато в същото време ги обижда и реди наред зад гърба им. Жадна е за внимание и с двуличното си поведение го достига. Дани често се прави на жертва и търси самосъжаление, казва "много съм грозна", за да я успокоят нашите съученици, че е прекрасна, въпреки че и тя вътрешно си го мисли. Дани винаги е в центъра на вниманието, участва в час и винаги има гледна точка по актуалните за деня проблеми, но когато някой друг участва и се подмазва, както прави тя, ще го нарече "натегач", но не в очите а само пред мен. Тя е атрактивна, стройна и умна, винаги има идеи и се стреми да е оригинална, изчаква всеки да се изкаже, за да направи триумфален завършек и да накара всички да се чувстват глупави пред нея. Тя казва на съученичките си "каква красива риза", а после тайничко само на мен ще ми шушне, че ризата е ужасна.
Докато аз не съм като Дани, аз винаги съм честна и когато не харесвам нещо не правя излишни и лъжливи коментари, за да се харесам на хората. Всички обичат ласкателства и комплименти, но понеже аз не мога да лъжа така долно, оставам лошата приятелка на Дани, която е
"Груба", както казват те, и отдръпната. Винаги когато аз мога да помогна на някого по даден въпрос, съответният човек няма да помоли мен за помощ, а ще пита Дани, въпреки че точно по тази тема аз съм човека, който разбира повече.
Живея в едно вечно сравнение със седящата до мен Дани, винаги тя е по-напред от мен и по-умна и по-всичко, по мнението на другите. Всички я прегръщат и харесват, а аз стоя встрани и се чудя как да излизам от тези неудобни ситуации на пълно невнимание и изолация.
А аз никога не съм казала лоша дума на никого, просто не съм се последвала така долно. Когато усетя, че ме използват и преставам да контактувам с този човек. Докато Дани винаги помага на-всички онези, които мрази повече от всичко, а съучениците ми винаги се обръщат към нея.
когато тя отсъства идват и ме питат " какво и има, горкичката, защо я няма? да и пратиш много поздрави.. ". И така вечно аз съм безличната приятелка на Дани, на която никога никой не и мисли доброто, а се смеят когато страдам и навеждат главите и принудително ръкопляскат когато постигам целите си.
Всекидневно след като се прибера и плача с часове и не мога да се концентрирам върху нищо, което имам да свърша. Това е един тормоз и преминавам много тежко през този период от моя живот. Сега вече разбирам защо в старото ми училище много хора се оплакваха от Дани и защо се отказаха от приятелство с нея.
Тя винаги е на моя страна и вижда, че страдам и се измъчвам, но в същото време отново привлича вниманието към себе си - излиза, че я съжаляват за дето трябва да се справя с човек като мен. Казват ѝ, че съм "бариера" която пречила на Дани да бъде приятелка със съучениците ни, тоест за всички аз съм пречка.
Вярно-е реалист съм, понякога и песимист, често се затварям-в себе си, но не мисля, че това е повод да ме мразят всички и отблъскват. Когато се събираме по коледа и за завършванията винаги когато влизам в ресторанта ме гледат злобно и обсъждат дрехите ми, а аз се обличам най-нормално, а нямам нищо разголено и т. н. Когато успея в нещо казват - "ако и ние опитаме и ние ще можем, дори много по-добре от нея - ще я добием в земята". Докато когато Дани успее всички и казват: "браво Дани, пак обра точките, ти си най-добрата, прекрасна си". Тя винаги споделя мои идеи и виждания и получава пълно одобрение, а мен дори не ме питат за мнението ми, просто небрежно ме прескачат.
Много е тежко да се се изкачваш към върха, а всички постоянно да те дърпат надолу. Моля ви, дайте ми съвет, как да преодолея тези събития, защото се опитвам да се справя, но когато ежедневно се сблъсквам с тези хора аз просто се срутвам.. Моля ви! Понякога карам да страда и семейството ми, а то не го заслужава! Моля ви за съвет, как да преодолея този труден етап от живота ми на вечни сравнения между-мен и нея. Силно се надявам когато завършим всеки да поеме по своя път и да започна на чисто..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 26 дни
hash: 3dd5e5f7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скъпа авторке и аз като теб не понасям лицемерното поведение! Вярно е че понякога се налага да бъдеш любезен към някой от когото зависиш например учител или работодател, въпреки че не го харесваш. Но да използваш лицемерие към всички в ежедневието си е прекалено. Дани е разбрала че с това си поведение ще има приятели и всички ще и обръщат внимание. Само че те не са и истински приятели. Защото няма как един човек винаги да е добър и мил, всеки има криви моменти, всеки избухва. Самия факт че тя не се кара никога с никого показва, че е фалшива, защото не е възможно да харесва всички. Но това е нейния избор остави я, изглежда тя се страхува де не бъде отхвърлена и изолирана и затова се държи така. Честно да ти кажа и аз имах много такива съученички. След като завършихме те на са приятелки вече, но в клас бяха винаги заедно. Не че се харесва помежду си, но се търпяха и накрая се изпокараха. С лицемерие и ласкателство спечелиха и всички момчета от класа при условие че бяхме 10 момичета и 20 момчета. Аз и моите 4 приятелки бяхме винаги изолирани. Вярно 2те бяха доста задръстени и правеха забележки за пушенето и други подобни, но аз и другите 2 въпреки че бяхме отличнички бяхме готини и искахме да излизаме на диско и на др места и пак ни отбягваха. И аз съм правела много пъти първата крачка и към момичетата и към момчетата, но съм срещала стена. Какво правеха тези момичета, че всичкото внимание беше върху тях още не знам. Повечето класове в гимназията са така, за съжаление лицемерите имат повече приятели. Но да не ти пука. Ти щом не можеш да си така двулична, което е нормално, недей да се влияеш и заради тях да се променяш. А ако Дани толкова те дразни просто следващия път като ти каже нещо различно от това което е казала на другите я питай защо се държи така. Да видим нейната реакция. Желая ти успех и не се ядосвай за глупости. Класа в който си не е завинаги. Ще видиш че след гимназията няма да поддържаш връзка с тези хора, нито Дани ще поддържа връзка с тях. Просто хората се разделят. Затова не го приемай за нещо важно, защото не е!!!

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 8773a4ade0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да ти дам съвет за конкретната ситуация. Но от начина ти на изказване и писане си личи, че си доста умно и интелигентно момиче и не трябва да се подценяваш или да се чувстваш нещо по-малко от другите. И не се впечатлявай от мнението на хората, поне не на всички.

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 191967c227
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А ти защо продължаваш да дружиш с "Дани", след като не се чувстваш добре с нея и не одобряваш поведението й? Решението е очевидно - трябва да се дистанцираш от нея. В началото ще се чувстваш още по-самотна. Но вместо да си губиш времето с нея и да страда самочувствието ти и самооценката ти, по-добре я остави да парадира с егото си сама. И в никакъв случай не й споделяй повече твои мисли, идеи, тайни и т. н. Това момиче страда от комплексни и начинът й да ги избива е като манипулира околните, за да я харесват, одобряват, аплодират и т. н. Нарцистична личност. Прекрати отношенията с нея и се огледай за някой стойностен и честен съученик/съученичка, пък било и то от друга паралелка (или клас). Успех! И горе главата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 26 дни
hash: c3ad9a1c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей момиче,
Просто бъди себе си, реалист и истински човек. Не се сравнявай с тази Дани. Стоиш в нейната сянка, затова се чувстваш така. Общувай повече и с други хора. Разчупи модела си на поведение, бъди по-ведра и засмяна. Това че премълчаваш доста неща и не ги споделяш гласно те прави добър приятел. Имаш хубави идеи за живота.
След години ще намериш своя си път, този труден етап от живота ти е порастване. Бъди по-разговорлива, стани по-опитомена и предвидима за околните около теб. Тогава биха те приели, през годините ще смениш и приятелите си. Още не си се оформила като характер и поведение.
Силна си духом, мислиш зряло.Ти си едно силно момиче, което ще се докаже в живота.
Успех с периода на училището, то е част от живота, но не е най-важният етап от него. После ще следва университет и стабилна работа. Изграждаш характер и воля, а приятелката ти те използва -копира идеите ти и така изпъква на твой гръб. Така я забелязват, ти й служиш за стълбичка по която да се катери, и с която да я сравняват. Носиш я на гърба си- стани по-устата, директна и пряма. Казвай истината, определяй кога да премълчиш и кога да кажеш всичко.
Погледната от страни си страхотен човек и приятел, обичаш да се затваряш в себе си-донякъде обичаш самотата, така избистряш ума си.Желая ти късмет!

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: aa81f82a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами спри да си приятелка с нея! Виждаш я колко е лицемерна. Тя и за теб така говори лошо зад гърба ти, а пред теб е мила. Сигурна съм, че лошото отношение на другите ти съученици към теб се дължи на дани, която говори лоши неща за теб зад гърба ти. А после се прави, че те утешава.
Не бъди наивна. Както се прави на добрас другите, а зад гърба им говори лоши неща, така прави и с теб. Тя не ти е приятелка. Тя няма приятели изобщо. Тя манипулира и използва хората. В предишното училище са я разбрали какво представлява. И тук ще я разберат, споко. А то спри да й вярваш. Тя не ти е приятелка. Спри изобщо да си контактиваш с нея. Все ще си намериш друга приятелка. Не бъди наивна. И няма смисъл да плачеш. Има такива хора и колкото по-рано го разбереш, толкова ще ти е по-лесно занапред. Просто не си общувай с нея повече.

 
  ...


...
преди: 7 години, 26 дни
hash: f0154cde0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей аз също съм в подобно положение, даже бих казала почти същото. На 12 съм момиче преди имах много приятели( говоря в детската), разбирах се с всички. Постъпкваики в училище ми останаха отношенията с едно момиче, което за жалост не беше в моя клас. След време тя си намери приятели и сега вече дори когато я срешна на улицата не ме разпознава.
Така идва моментат в които се запознавам с настоящата ми приятелка. Винаги аз съм втората по важност. Въпреки че аз съм по милата и се държа по добре с всички никои не ме харесва, дълго търсих проблема в себе си изреждаики всичко наи вече външен вид. Е промених се но пак е същото. Всички се държат така добре с нея нищо общо с това което им отвръща. А зад моя гръб все се говори никои не ме харесва, съвсем нормална съм не е като да мириша или нещо толкова. Питам се дали проблема е в мен..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 26 дни
hash: 6fc95f776b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички, които споделиха мнение и дадоха съвет. Искам да кажа, че около мен хората са като цяло на групи, така да се каже, и рядко биха искали някой "новак" в компанията си, а в случая визирам себе си. А и аз не обичам да се ровя в отношенията на хората. Опитвала съм, но всеки си има своята компания.. Наистина съм подтисната и фалшивите "приятелства" тотално ми разбиха представите за ближни хора.. Съмнявам се във всичко и мисля, че всеки има злобни намерения към мен.. това се превръща в жестока травма на психическа основа. Станах и недоверчива.. много трудно мога да си намеря приятели..
Освен това мога категорично да твърдя, че Дани не говори нищо лошо за мен, поради простата причина, че тя също няма приятели и съответно няма на кого да сподели. Като цяло "дружим", само защото няма на кого друг да се опрем.. И това ни е ясно и на двете. Тя често се чувства гузно за това, че винаги аз съм като нейна сянка, но никога няма смелост да попита останалите защо имат такова отношение спрямо мен. Тоест "хем сърби, хем боли.. ". Често ми казва "ти трябва да си от желязо, за да търпиш отношението на всички". Тя не ги печели като приятели, извън училище никога няма да я поканят на кафе или разходка, но в училище винаги я аплодират и ѝ се възхищават, че туко така може пък да изкарат някоя незаслужена оценка, ако тя им помогне. Печели аплодисментите и похвалите, но нищо повече. Но просто това лошо отношение към мен ме кара да се чувствам зле, но след вашите коментари се мотивирах да вървя напред.
...
Наистина е умно момиче, но със своите желания да се хареса на всеки, а интересното е, че хората обичат да им казват разни хубави неща, поради което тя успява да постигне своето. И аз се старая колкото мога, но дори и учителите се държат така подло - моите постижения са пренебрегнати, а нейните са последвани с хвалби. Въпросът е, че винаги когато аз успея се чуват принудителни и иронични ръкопляскания от двама-трима, а останалите се правят на ударени, сякаш успехът ми им разваля настроението и ги кара да се чувстват зле. Но когато Дани се изяви подобаващо я изкарват най-великия човек на света, само защото тя ги ласкае с фалшиво поведение.

 
  ...
преди: 7 години, 18 дни
hash: 9ff9b91010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Виж и аз мразя доста хора от моя клас, но съм мила и понякога им услужвам с нещо. Обаче твоята приятелка прекалява в това отношение. Аз се държа добре с тях колкото да няма спорове и караници.
Съветвам те да не споделяш мнението на тази твоя приятелка, защото накрая да не се окаже че всичко си казва пред съучениците ти и внимавай какво й споделяш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker