Как да науча английски? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да науча английски?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1254 пъти
Учила съм общо 8г. английски в училище и съм гола вода. Докато госпожата преподаваше, аз си ръчках телефона, в основното пък въобще не вдявах за какво говорим и така вече съм в 11 клас, нямам английски в програмата, само немски, където положението е горе-долу като с английския... знам, че е резил да не знаеш един западен език, но чак сега пораснах умствено до толкова, че да осъзная, че без език съм за никъде. Скоро ще се запиша на уроци, като си намеря подходящ учител, но проблема е, че не мога да си позволя някакви интензивни курсове, а най-много по 1 час седмично или нещо такова, което значи че трябва да уча сама, защото с 1 час седмично език не се учи. Искам да помоля хората, които са добри в този език да ми дадат някакви указания как да уча. Например за 1во ниво, т. е А1 и А2 каква е основната граматика, която трябва да усвоя най добре? Думите не са ми проблем, в учебника ми за ниво А1, който си пазя има към 3000 думи, от които знам една малка част, но ще се мобилизирам и ще започвам да ги уча. Общо взето граматиката е това, което ме притеснява повече, защото не искам да говоря английски, както циганите български, без да си знам граматичните правила. С кое да започна, с какво да продължа, има ли нещо по-особено, на което да наблегна повече като по-важна граматика? Иска ми се до края на гимназията да стигна едно ниво Б2, с което да мога да отида на бригада или да си намеря работа, защото отново и за работа искат английски. Яд ме е, че до сега си щраках с пръсти и сега всичко ще ми излезе през носа, но какво да се прави. Ще се опитам да поправя грешката си и да наваксам пропуснатите години учене, но се надявам да ми дадете някакъв план на работа с този език, който да ме улесни максимално. Благодаря, че прочетохте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: a4ffa3cad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аз уча нови думи всеки ден, опитай и ти.
Вярно, че е трудно, но все пак... е по-добре от нищо.
Има много безплатни видео уроци по английски, ако искаш може да ги погледнеш!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b3f9a74586
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   М29
Ако наистина искаш да научиш езика бих те посъветвал следното :

- Започни да учиш езика сама като си набавиш учебници за твоето ниво, които имат отговори, за да можеш да сравняваш след това. Когато стигнеш до някъде, където има граматика и не ти е ясна провери в интернет има много материали. Аз си изтеглих всички учебници по немски език от пиратски уебсайтове, спестих доста пари.
-Винаги когато има непознати думи си ги вади на листи и ги повтаряй всекидневно.
-Гледай Youtube видеа на английски език

Аз научих Немски на доста добро ниво сам, почти C1 по този метод.
И може би най- важното е, че трябва да учиш колкото се може повече. Аз уча по 10-12 часа на ден когато имам свободно време. Бих те посъветвал да направиш същото и с немски език.
След като решаваш учебници няколко месеца, започни да си говориш сама на глас това много помага при ученето на чужд език.
Много добър начин е да четеш книги на глас, това много помага, разширява знанието на думи, в същото време помага при граматиката.
Ако правиш това достатъчно дълго време ще научиш езика.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f06ed15c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има и по зле от теб аз от детската градина съм започнал да го уча, сега съм на 25 още не го знам. Единственото нещо което помага при мен да го научавам е реалното му използване. Значи влизаш в един чат в който пишат на английски и започваш да се стараеш да разбираш за какво говорят, лека полека се опитваш да се включиш, използвай гугъл преводач за да разбереш как се пишат някои думи. Другото което много помага е гледането на клипове и филми без субтитри, това е много ефективно защото подсъзнателно ти се набива в главата как звучи езика, как са построени отделните изречения, как е подреден словореда и ти без да осъзнаваш в един момент ще започнеш да построяваш изреченията доста по правилно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 296d4ac07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с горните коментари. Мога да допълня още, че не се учи английски точно като немски, защото при немския тежестта идва от граматиката и трябва да се правят много упражнения, а при английският е труден правописа, думите, по-често има идиоматични изрази и акцентите са трудни за разбиране.
Тренира се ухото с гледане на англоезични филми БЕЗ СУПТИТРИ дори да не разбираш всичко, а сега има и youtube влогъри. Най-лесен за разбиране е калифорнийският американски, най-трудни са за мен австралийски акцент, британски английски.
Моят първи език беше немски, а английски научих по стария изпитан начин - НЕВОЛЯТА. Отидох в Германия да уча и се оказа, че половината лекции са на английски, 100% от научната литература - също. След като се провалих на 4 изпита един семестър, седнах лятото и само книги на английски, всичко на английски и го научих на прилично ниво, достатачно за да мине номера в унито, но не можех да говоря. Сега общувам и мога да говоря, имам несигурност в правописа, граматиката е фасулска в сравнение с немската.
Заминаваме да живеем в САЩ за 4 г. и там се надявам да се науча да говоря по-свободно.
Най-големите грешки на хората при ученето на език са, че прекалено много разчитат на курсове, на учители. Важно е в началото за основа, но език се учи у дома с поне 2 -3 часа занимания всеки ден - учене на думи, упражнения по граматика, трениране на ухото, четене и превод на книги.
Около 10 000 часа отнема усвояването на каквото и да е в живота, за да сте добри. Езикът не прави изключение. Не става само с курсове и пари за частни уроци.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f99d3af12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен най-добрият начин да научиш чужд език или по-точно английския, е да го практикуваш. Аз съм на 13 години (знам, че съм малък, но ме изслушай) и вярвам, че знам английски на почти перфектно ниво (на 11-то място съм в цяла България от 7-мите и 8-мите класове на Национално състезание по английски). Започнах наистина да научавам езика на 11 години (когато започнах да играя онлайн видео игри постоянно) като си пишех с онлайн приятели и четях информация в интернет на английски. Постепенно се подобрявах и обогатявах речника си, и ето ме сега, 2 години по-късно - говоря езика като native (потърси го в Google Translate, незнам как да ти го преведа на български). Препоръчвам ти да научиш някои основни думи, изрази и граматични правила (ако не знаеш никакви) и да започнеш оттам. Постепенно започни да четеш различни текстове на английски (на каквато и да е тема, може например да търсиш наръчници или помощ с проблеми в живота като този на английски), да гледаш видеа (за да упражняваш и слуховите си умения на езика) и накрая да контактуваш с други хора на английски (видео игри, форуми, Фейсбук ако го използваш, каквито и да е социални медии и т. н. ).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker