Сутиен - помощ в избора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Сутиен - помощ в избора
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1538 пъти
Ето, че дойде и моят ред да споделя своята история в този сайт...
Та, здравейте! Момиче на 11 години съм /след месец на 12/ и отскоро мисля да си взема сутиен. Гърдите ми не са толкова големи, но не са и малки. Ходя с бюстие, удобно ми е, но ще ми е още повече с един малък сутиен. Та имам 2 въпроса относно избора и не само.
1. Как да кажа на майка ми? В смисъл... като знам колко трудно си извоювах бюстието, направо не ми мисли за сутиена. Вие как получихте вашия първи сутиен?
2. Къде мога да намеря най-малкия размер? Знам, че е 65а/70а. Просто във всички магазини за бельо, които съм ходила не съм откривала. Знам, че в магазините като H&M мога да открия, но не ми се дават 50-60 лв. за сутиен, който утре ще ми стане малък. В нашия град бях видяла едно такова малко сутиенче в магазина по левче. Беше 65а, но надали още стои, пък и няма пробна. В момента съм на почивка и ако по магазините видя някой по-малък ще питам майка си дали може да го премеря. Предложения къде мога да намеря 65а?
Благодаря предварително на всички, които са отделили мъничко време, за да прочетат историята ми. Надявам се тя да бъде одобрена и да получа съвети, които ще ми бъдат полезни и не само на мен. :)
- К.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 3bc85fedaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Седни и поговори с майка си. Обясни и че вече порастваш и ще се чустваш по-конфортно с сутиен. Относно избора на сутиена-не си поръчвай от сайт, защото трябва да премериш няколко сутиена преди да избереш с кой ще се чустваш най-добре.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2df15997f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! На почти 16 съм. И аз като теб в началото се срамувах да говоря с майка ми за "дамските неща", но после разбрах, че тя също е жена, и също е преминала през това. Просто седни и й кажи, че се нуждаеш от сутиен, за да се чувстваш по-комфортно. Първият си сутиен си купих на 13, беше чашка АА. Сега нося А. Не се срамувай да влизаш в магазини, да говориш с продавачките, и да ги питаш, защото това е тяхната работа, те са там, за да помагат. Ако не ти харесва отношението - отиди в друг магазин. Магазини за бельо има почти навсякъде в София. Не се притеснявай и да пробваш. Всички минаваме през това. Успех и всичко ще бъде наред! : )))

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 49f40b7f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А бях 6ти - 7ми кла, когато ми дойде мерак да нося сутиени (допреди носех бюстиета). Просто си избрах и си купих сама, майка ми като ги видя каза "Много са хубави" и това беше общо взето. Макар че тогава гърдите ми бяха чашка А и очевидно нямах нужда от сутиен (не че досега това се е променило :D), но на нея й беше ясно, че искам като всички други да нося и не ми се е месила.
Сега като по-голяма (на 18 съм) някак ми мина този мерак непременно да нося сутиен, просто вече не е нещо ново и интересно както когато съм била на 13-14, а е съвсем нормално. От година и половина съм се върнала пак към бюстиета, защото има толкова красиви - дантелени, с изрязан гръб и просто ми харесват повече, а и чашка А мога да си позволя да ходя и с бюстие, и със сутиен, и дори без нищо (в зависимост от дрехата, която ще облека).
Моят съвет е да не си взимаш сутиени за по 5-6 лв, за нищо не стават, но и 50-60 на тази възраст няма смисъл да даваш. Точно в h&m има нелоши сутуени за 20-30 лв, имат и за най-малкия бюст (70А мисля). Важното е да мериш, размера е ориентир, но най-важното е кое ще ти пасне и ще се чувстваш добре. Аз бих ти препоръчала без банел, имат няколко много сладки модела. За сегашния ти размер гърди няма никакъв смисъл. Може да си вземеш 1 повдигащ сутиен с банели, който прави гърдите да изглеждат по-големи и ги оформя, но за ежедневието ти препоръчвам да си вземеш 2-3 без.
Ако си имаш твои пари някакви, направо си избери и купи, ти си тази, която ще ги носи все пак. Ако не, говори с майка си, кажи й, че вече растеш, че повечето ти приятелки също носят и че ще ти е по-комфортно със. Мисля, че като жена би трябвало да те разбере. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 54e782586e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Както казах сме на почивка и днес като разглеждахме какво има по магазините видях бюстиета с тънка подплънка. Мисля да поискам едно такова с уговорката, че ще слагам подплънките при тънките и прозрачни блузки. Реших, че може би за сега ще ми по-удобно така. Все пак идва лятото и не искам да се изпотявам от банелите, които понякога излизат и започват да те бодат и дебелия плат.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e483409beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За какво ти е този сутиен щом нямаш големи гърди. Аз съм на 17, размер 75С и първия си го купих когато бях на 14, мисля че беше 75В. Тогава много се вълнувах и исках да си го нося, но честно да ти кажа в момента супер рядко нося сутиени. Неудобни са и лично според мен излишни(освен, ако не е някакъв претъпкан с подплънки и от чашка А не си ги направиш да изглеждат Д, тогава вече може би не са излишни, но пък е глупаво и по-скоро безсмислено). Ако толкова много имаш желание си купи някакъв и сама ще видиш, че след известно време няма да искаш и да го погледнеш. Аз си имам стегнати, не много големи гърди и доста рядко нося, само когато съм с прекалено прозрачна или тясна и прозираща дреха

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 дни
hash: 6a03f87782
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На 15 съм и нося само спортни бюстиета. Ползвам повдигащи и с тънки подплънки. За мен е важно удобството, а и не откривам правилния размер, докато при бюстиетата си е само M или пък S. Наистина нямаш нужда от сутиени. Дишай свободно докато можеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 дни
hash: d77929ce6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей мило момиче аз съм мъж- но да ти кажа от скоро нося женски дрехи - бисексуален съм. Първия сутиен сложих миналата година.

Поговори с майка ти на тази тема. Може и да се съгласи да отидете в някой мол да си избереш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker