Няма научаване тоя английски! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Няма научаване тоя английски!
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 2329 пъти
От много време си мечтая да живея някъде в чужбина, да се срещна с нови хора, с нов светоглед и различна култура. Струва ми се толкова уникално и интересно! Но колкото и да уча все нещо ми куца. Мислех си, че не съм толкова зле, докато не започнах работа след часовете, която е свързана с общуване с доста чужденци и осъзнах, че всъщност знам 1% от това, което ми трябва, за да го говоря свободно без да мисля 10 мин как да си структурирам изречението, а то просто да идва от самосебе си правилно. Уча английски в училище и на курсове, но много малко, 2 часа в училище и 1 час на курса. В момента като цяло съм на 1ви урок в учебника за А2. И преди съм учила английски, но тогава бях малка и не ми се учеше, съответно и нищо не разбирах, та от 9 клас насам започнах да го уча пак от самата 0, а до 12 клас ми се иска да го говоря перфектно. Сега съм 10ти. Мисля лятото също да ходя на курсовете. Колкото повече ровя, толкова повече се убеждавам, че този език е необятен и никога няма да го знам като native speaker и ми става много тъпо. Възможно ли е един език да се знае перфектно, без да си бил в англоговоряща среда? Дори и да не е перфектно, просто не искам да правя някакви абсурдни грешки, защото граматиката малко ми куца, доста смесвам времената и като цяло не обичам граматика, много ме обърква. Освен това, ако цяло лято работя по 5-6 дни в седмицата, дали ще изостана с езика? Защото към този момент гледам всеки ден да уча думи, когато цял ден съм на някъде гледам поне по 5 думи, а като съм си вкъщи цял ден уча по 20, но 5 думи съм си го сложила като граница за абсолютния минимум. Само с по 5 думи на ден ще успея ли да науча нещо като хората изобщо? За мен е срамно в 21 век да не знаеш поне 1 западен език, но аз уча и немски и там положението е трагично и ми става супер тъпо.. :д

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: aaaa1542c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пишеш, че си изучавала английски преди, но учиш от учебник А2 и си на първия урок, та ти какво очакваш? Има научаване не само английския, ами всеки език, но трябва наистина да посветиш време на изучаването. Не е важно, колко време отделяш, а какво правиш през отделеното време. Подхождаш много нетактично, какво за бога е това - 5 думи на ден. На курсовете не ви ли карат да си вадите непознатата лексика? Ако да, вярвам, че тя може да достигне стойности до 40-50 думи. Започни да гледаш видеа на английски (ако ти допада), филми, чети статии, каквото и да е. Важното е да си обкръжена от езика, постоянно да го чуваш и да виждаш. Разпореди си правилно времето за изучаване, защото понякога е по-добре да четеш нещо на английски и да провериш непознати думи, отколкото просто да назубряш случайни думи, които си си записала в речника. Колкото до това, дали ще говориш като 'native speaker', това няма да се получи, докато не започнеш да живееш в англоговоряща страна, така че не се притеснявай. Гледай да научиш основите, а и пък при уличната реч не се обръща толкова внимание на граматиката и е допустимо да правиш грешки при използването на различни времена.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 84c620f796
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Всеки език може да се научи. Проблемът е там, че английския може просто да не ти се отдава. Трябва и да ти е приятно да го учиш, а не да става насила. Освен рутинното зубрене на думи можеш да слушаш музика, да четеш на английски, пък ако щеш дори да си говориш сама вкъщи. Препоръчвам ти и да гледаш ютюбъри. Всичко на английски помага. Но най-важното си остава да ти идва отвътре и да ти е приятно.
Kitty

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2dedd37c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не искам да те обезкуражавам, но за 2 години трудно ще го докараш от А2 до перфектно владеене (С1 да речем). Аз уча английски от 4-годишна, сега съм на 18 и бих казала, че го владея, ако не перфектно, то на доста високо ниво.
За да ти се набива в подсъзнанието и да ти идва от само себе си, както се изрази, трябва да гледаш филми, сериали и да ЧЕТЕШ КНИГИ на английски. Така ти се набиват в главата не само думи и изрази, но и граматически конструкции, стилистични особености и т. н.
Ученето на думи не е лош навик, но само с това не очаквай кой знае какви резултати. Хубаво, ще знаеш много думи, но като ги свързваш в синтактични конструкции на ниво А2 изказа ти няма да е добър.
За да говориш един език като истински native обаче наистина трябва да поживееш известно време в съответната държава.
Намери си добър учител и ходи ако трябва 2 пъти в седмицата.
Въобще не е толкова труден езика, но за да го усвоиш и да ти идва отвътре трябва да си изложена на него постоянно. Гледай филми и чети.
Аз например след толкова време го усещам съвсем естествено, както се казва и настн да ме бутнат. Без майтап, наскоро ми се наложи операция и при събуждането от упойката съм бръщолевила на английски почти цял час (повчето от това време не го помня :D).
Трябва постоянство и правилна методика).

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: b76de3eb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Език се учи с малко теория, много практика и още теория. Поне това е моят опит.
Да учиш по 20 думи на ден е безмислено, ако не можеш да боравиш с тях. Повярвай ми, думите идват лесно, когато започнеш, да говориш езика. Не ти трябват повече от 600-700 думи, за да можеш, да формираш прости изречения. Съветвам те гледаш чуждоезични филми, един път със субтитри, един път без. После пробвай да говориш. Гледай сериали и пробвай идиоми, които ти харесват. Чети на английски. Записвай си новите думи и се опитвай да ги ползваш.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e4625a53ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей! И аз бях като теб с английски език до 8 клас нищо не знаех, едва успявах да прочета едно изречение. До 8 клас едвам хващах 3 за срока. Английският не съм го научил от училище, нито от курсове, нито от учебници. Научих го от филми и игри за компютър с английско аудио. Така научих английския защото ме мързеше да чета субтитрите които са на български. Но не съм го научил веднага, научих го да го говоря добре и да пиша добре за около две години и половина. Сега съм в 11 клас и по малко от 6 няма как да ми пишат по английски. Затова гледай повече филми на английски и чети нещо което е на английски всеки ден и ще го научиш. И един съвет от мен видях че искаш да заминеш в чужбина да опознаеш нови култури и да се запознаеш с нови хора, няма нищо лошо в това, но да знаеш че на запад няма какво да се види, там е пълна цигания по-зле е от България, а и ако ходиш Великобритания да знаеш че англичаните ненавиждат хора от източна Европа, дразни ги това че в източна Европа сме по цивилизовани от тях. Ходил съм на запад и повече никога няма да ходя на там ако ще и пари да ми дават. По добре отиди в Русия, Япония, Иран, Полша, Унгария там има какво да се види, доста красиви и хубави страни са. Успех с английски език.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e657540b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравейте. 7-ми клас съм. По др предмети се справям отлично, но по английски имам четворки. Граматиката, почти не я разбирам, на тестовете с избираем отговор закръглям това което ми се струва по-благозвучно, накрая има да пишем съчинение по зададена тема там долу-горе го пооправям и накрая скалъпвам една 4-ка. Почти всички контролни са устроени така. За уроци не искам и да чувам, защото ми е супер неприятно, ходил съм при 2 частни учителки, едната беше добра, но спря да преподава уроци, защото остаря, а другата беше, меко казано луда. Думите, долу-горе ги пооправям, понякога правим контролни на думи на които имам 4, или 5. Неправилните глаголи ги назубрих, но не мога да ги използвам. Когато чета нещо на английски разбирам за какво се говори, но не мога точно да го преведа. Та въпроса ми е, ако започна да уча преводи на песни, чета книги на английски и уча солидно думи, ще го понауча ли? Искам да кандидатствам медицина, както казах по-горе по др предмети имам 6-ици и до колкото разбирам ще ми трябва. Все пак няма много информация и книги за медицина на български и затова ще трябва да чета такива на английски. Ако чета много книги на английски, ще науча ли граматиката инстинктивно?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 31747629e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, чети и ще научиш много неща точно инстинктивно!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 764cf09507
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Уважаема авторке,

Аз започнах да уча английски в 12 клас на външни курсове. В програмата ми в училище английски нямаше (сам си я бях избрал такава, защото като бях седмокласник мразех английския поради кофти учители). Изкатерването от начално ниво до С1 ми отне 4 години, но не постоянни занимание - средно по едно ниво на година. Ошлайфането от С1 до С2 вече си дойде с практиката и времето. Ключът е да не спираш да практикуваш - четене, филми, песни, разговори (ако имаш с кого) и малко по малко нещата ще се наместят.

А колкото до замислянията преди да кажеш нещо - поне според мен това е проблем, характерен за езиците, изучавани в училище - човек много трудно се отпуска и постоянно се чувства все едно е на изпит и се страхува да не сбърка. Аз например мисля по 100 часа преди да изръся нещо на немски или руски (езици, учени в училище и то сериозно), докато с английския или с крайно ограничения ми шведски никога не съм имал подобен проблем - плямпам и хич и не го мисля.

Ако наистина искаш, ще го научиш, че и не само английския.

Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: fbdacefce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тренировка, четене и практика.
Чети книги, учи фрази, тренирай ги пред огледалото, пиши текстове. Намери си учител, който ще се съгласи да погледне над нещата ти и да ти каже, какво не е наред с тях.
Аз съм прочел поне 100 книги на английски и твърдя, че това ми помогна много. Съвет - не чети новата тийнеджърска драма, а се насочи към световна класика, публикувана през последните 150 годни! Набави си една хубава тетрадка и записвай трудни думи и фрази. Много може да ти помогнат и книгите, за подготовка за SAT изпити в САЩ.

И да, заставаш пред охледалото, записваш с телефона, какво казваш, докато внимателно гледаш, как признасяш думи и фрази. Много е важно, как си отваряш устата и как признасяш звуците.

А за накрая - най-важната част! Практиката. Говори с хора на английски. Говори с други ученици на английски. Ако намериш някой чужденец, кажи му, че желаеш да си подобриш английския и го помоли, да ти стане събеседник.

И да ти кажа - концентрирай се, над това да позлваш езика. Граматиката е важна, но ако не можеш да говориш и да се изразяваш, на никой не му пука, че нямаш правописни грешки.

Ами това е. Аз така се научих. Така научих и още два чужди езика. Сега уча четвърти, но някак си не ми идва музата.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1d2e05b62b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Английският никак не е сложен език. Разбирам да ставаше въпрос за китайски или корейски, обаче говорим за английски. Без него си за никъде, буквално. И какви са тея 5 думи, аз в гимназията учех по 50-60, ако не и повече, вече нямам спомен. Чети литература, гледай филми без субтитри, слушай много музика, запознай се онлайн с повече чужденци. Не може така в днешно време да се лежи само на българския.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 14e6153c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нaпълно те рaзбирaм. И aз съм тъй с aнглийския. Просто имa хорa, които явно не могaт дa нaучaт език, aко не го говорят. Знaчи, 15 години съм го училa тоя език (сегa съм нa 26) и пaк не го знaм. То не е въпрос сaмо до думите. Може 1000 дa знaеш и пaк дa говориш ужaсно. Вaжно е ПРAКТИКAТA. Нямa кaк дa се нaучиш дa състaвяш прaвилно изречениятa, aко не четеш и не говориш с хорa нa aнглийски. Aз знaм много думи нa aнглийски. Aко трябвa нещо дa четa, рaзбирaм. Тaм нивото ми е B1-B2. Обaче кaто трябвa aз дa говоря... ужaс. Не ми идвaт думите и товa е. A aко ми говорят, трябвa двa пъти дa ми повторят зa дa схвaнa.
Зa рaзликa от товa, испaнския го нaучих зa 3 месецa! Кaто дойдох в Испaния веднaгa взех дa го говоря. Отнaчaло почти нищо не рaзбирaх, aмa след 3 месецa почти всичко рaзбирaх, имaх богaт речник. След годинa престой в Испaния, говорех перфектно. И испaнския грaмaтически е двойно по-сложен от aнглийския.
Съветвaм те дa се ориентирaш към чaстни уроци с aнглоговорящ. A aко имaш възможност, иди 1 месец в Aнглия. Ще видиш че зa 1 месец ще нaучиш много. Сaмa ще се учудиш. Просто кaто си в тaкaвa средa, неусетно зaпочвaш дa мислиш нa този език.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker