Как да помогна на приятел.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да помогна на приятел..
преди: 7 години, 27 дни, прочетена 1025 пъти
Здравейте на всички! Аз съм момиче на 14 г. Имам най-Добър приятел, който има отчаяна нужда от помощ, но не знам как да му я окажа!
Той също е на 14 г. и сме комшии от деца, а майките ни са най-добри приятелки. За огромна жалост неговата майка си отиде твърде млада и той остана сам. За него по принцип се грижи леля му, но тя отиде уж да работи в друга държава и така не се грижи за него. Негов настойник сега е дядо му, който не е добре здравословно и моят приятел изцяло е извън контрол: прибира се по нощите, мисля, че вече пуши, а и най-страшното-отхвърлил е образованието настрана. Не искам да се мъчи като порасне. Не искам да бъде прост работник, защото знам, че той е много интелигентен и може много. Опитах да говоря с него на тази тема за мечтите му и той каза футболист. Това не е цел, а мечта.. Не го харесвам, той ми е много близък и не искам да си провали живота. Него всички го мразят, маршират го като боклук, нищожество. Гадно ми е да гледам тези неща, но за жалост такива децата в днешно време-мръсни, гадни и много отмъстителни. Кажете ми как да му помогна? Повечето ще кажат, че не мога, какво ли може да направи една 14 годишна "пикла"? Или къде са моите родители? Ами и ние не сме от най-богатите семейства. Може ли такова неща да стане с разговор или няма надежда? Не ми трябват съжаления, а съвети и идеи как да му помогна! Ще съм ви много благодарна, ако публикувате историята ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 25 дни
hash: e9999be4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличка, са съжаление, ако той не желае сам да си помогне твоите усилия ще са напразни! Имах един такъв съученик - родителите му работеха в Кипър, а той по - големият му брат бяха оставени на грижите на баба им, а женицата накрая трудно се оправяше с две буйни момчета. Брат му тръгна по прав път след завършване на училище, обаче той в началото на 11 клас се събра с лоша компания от квартала си и започна бавно да деградира - тръгна да се занимава с незаконни далавери, някои от които свързани с продажба на наркотици и спря да идва на училище. Всички се опитваха да го убедят да се върне в правия път съученици, учители, класната ни дори ходи до тях на крака да го умолява. В края на 11 клас остана по 7 предмета на поправка и цялото му лято мина в училище. Издържа ги, обаче в 12 клас пак не идваше и учителите накрая вдигнаха ръце от него все пак вече беше пълнолетен и всичко си беше за негова отговорност. Той не завърши и пропадна още повече. За последно го видях миналата година в магазина и това беше не си казахме нищо. Ако мислиш, че ще имаш успех с това момче опитай може дори да разкажеш за него на социалните ама да знаеш промяната към добро първо трябва да дойде от него иначе напразни ще са всичките ти усилия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker