Човек на изкуството,но без въображение?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Човек на изкуството,но без въображение??
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1141 пъти
Толкова много ми се иска да напиша книгаааа, но може би нямам талант. Това е тъпото при мен, че съм добра по литература, добра съм в писането и в рисуването, но нямам въображение. Дори не сънувам, просто лягам и се събуждам. А нали въображението е в основата на всички велики творби? Що се отнася до рисуването, ако не гледам от някъде не мога да нарисувам нищо. За момента съм задобряла в правенето на реалистични портрети с цветни моливи, нещо като портретите на Heather Rooney. Но в тези рисунки няма нищо, което да си е мое, нищо абстрактно или пък интересно... същото е и с писането. Имам речник(уж), имам обработен изказ(уж), поне всички учители, пък и приятели го твърдят, а нямам никакви интересни идеи, за да напиша книга, която някой би искал да прочете. Това значи ли, че нямам заложби? Или може би просто не е дошъл моментът? Някъде бях чела един цитат от Пикасо, ако не се лъжа, може и да греша... та той беше казал, че великите творци умеят много добре да крадат. Тоест, когато видят нещо, което сметнат за интересно и куриозно, те взимат идеята и по такъв начин я пречупват през своята призма, че да се получи нещо, което дори и този, от когото е откраднато, като го види да не може да се сети, че са го ограбили. Но аз сигурно не умея дори да крада добре и предполагам бързо ще ме "хванат" на местопрестъплението :)) Като цяло има ли смисъл да продължавам да опитвам, или просто да се примиря с това, че не го мога и да оставя някой с по-иновативни и оригинални идеи да пише книги, които да възбуждат интереса у читателя и да го задържат с течение на книгата...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: f72dee1c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако правиш такива добри портрети по снимка, значи си добра и има начини за реализация, можеш да правиш портрети по поръчка хората ти пращат снимка и ти ги рисуваш. Истински ценените художници са наистина тези които показват своя вътрешен свят и не рисуват дословно реалността, но въпреки това обикновените хора се радват на талант като твоя, защото те не могат да рисуват по снимка. Другия вариант е да си вземеш един добър фотоапарат и да правиш снимки, после да рисуваш от тях, така не прерисуваш от чужда творба, целия процес си е твой. Относно писането, отново можеш да се насочиш към преразказването на действителни събития нещо като документалист.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 25f086c548
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо точно си решила, че трябва да се занимаваш с изкуство? Ако толкова държиш, можеда напишеш документална книга или биография. Там ще се придържаш към реални факти и няма да се наложи да измисляш. Същото е и с рисуването-правиш пейзажи или портрети.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 884c989086
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако ти кажа, че и аз съм напълно същият :) Човек на изкуствата съм, обаче винаги трябва да вземам от някъде идеи, дори ако щете го наричайте плагиатство... много ме гризе тази съвест, всъщност с подобна помощ успявам да измисля нещо що-годе оригинално, обаче без помощ въображението ми е на никъде. Не знам какво се прави в подобни ситуации

 
  ... горе^
преди: 7 години, 29 дни
hash: d57d2c557c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Въображението може да се развие. Ние всички сме деца на безкрайния Хаос, който е безкрайната творческа енергия на Вселената. Като част от безкрая, имаме безкрайна креативност. Единствената причина да нямаш въображение е, ако като малка са ти ограничавали въображението или в минал живот дълго време си се занимавала с механична, ограничена дейност. Но дори и така да е, въображението се развива - просто трябва да свикнеш да си в потока. Трябва да свикнеш да влагаш енергия във въображението. Може да започнеш така - сядаш удобно, отпускаш се, вдишваш няколко пъти дълбоко и започваш да си представяш нещо просто в ума - примерно ябълка. Ама си се концентрирай върху ябълката. После слагаш ябълката на една маса, ама виж масата дали е с покривка или без. Ако няма покривка - какъв цвят е дървото на масата? Ако има - какви мотиви има върху покривката? Пък после тая маса трябва да се намира някъде нали... може да е в банята (представи си я там! ), може да е на открито (може и да е на открито под някое дърво) и тн... Абе схващаш, надявам се - идеята е, че въображението трябва да се подхранва отначало. После може ябълката да стане наполовина футболна топка и малки деца да я ритат... Щом започнеш да влагаш във въображението, мозъкът изпада в алфа честота, което автоматично усилва креативността.

 
  ...
преди: 7 години, 29 дни
hash: 3178de50ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм на мнение да пробваш. Хората, с по-оригинални книги нека пишат техните идеи и гледни точки, а ти напиши своята. Всеки човек е различен, така че действай смело. Аз нямам тази смелост. Имам много идеи, и писане, но съм решила чак като стана много възрастна тогава да публикувам нещата. Сега се страхувам и не си вярвам достатъчно. Става въпрос за стихотворения и роман.
Но се надявам някога да издам книга в научната област, с която се занимавам. Това може и да се случи. Все пак това ми е професия, а не хоби, върху това градя.
За рисуването трябва много практика. въображението помага, но щом можеш да рисуваш значи имаш заложби и не се тревожи. Там трябва да подобряваш техниката, да вървиш напред.
Аз правя това, но между другото, защото за мен рисуването е само хоби и се съмнявам, че някога ще имам таланта да нарисувам всичко, както си го представям мислено с помощта на въображението, което винаги ми е било плашещо огромно.
Но ти не се притеснявай и действай, ако мислиш, че можеш да понесеш последствията.
Никога не кради нагло чужди произведения. Можеш да взаимстваш нещо, но не всичко. Ако взаимстваш всичко, поне не ги публикувай с цел парична облага, а вмъквай името на оригиналния художник. Приеми това само като полезен съвет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker