Отчуждих се от всички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Отчуждих се от всички
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1564 пъти
Може историята ми да ви се стори странна, но наистина ми е нужен съвет, защото чувствам празнота в себе си... Ще започна с малко информация за мен. По това време миналата година аз бях по-различен от това, което съм в момента. Бях страшно общителен, с мен нямаше скука, можех да говоря на всякаква тема с който и да е, имах невероятно чувство за хумор, винаги карах хората около мен да се смеят и усмихват, редовно се събирахме на купони с приятели и аз бях от първите поканени. Но нещо се промени. Сега общувам с 1-2 човека, съответно които са приятелката ми и най-добрият ми приятел. Предишните ми приятели (за маса) като че ли забравиха за мен и вече не ме канят на техните събирания и купони. Не съм толкова общителен и не си говоря редовно с тях-просто като че ли нямаме обща тема за разговор, защото съм се отчуждил от тях. Сега предпочитам да стоя настрани, защото се чувствам нахален. А преди не съм изпитвал никакъв срам, винаги можех да говоря свободно за каквото и да е, а сега сме на общи приказки "кво става, бива" и това е. Хората, с които се събирах също се промениха, но докато аз се чудя дали моята промяна е добра или лоша, тяхната със сигурност не е в правилна посока-пушене на цигари, трева и пиене на алкохол почти всяка седмица. Аз също употребявам алкохол, но не съм посягал към наркотици... Възможно ли е да ги е страх да не кажа на някого, че се дрогират? Как да се върна към старото си аз, което беше в пъти по-забавно и обичано? Искам просто да върна старият си начин на живот, искам да се събирам с тези хора, но не и да се напушвам и напивам на всяко събиране, а не знам дали е възможно. И как изобщо да се върна като дори няма какво да си кажа с тях? Моля ви за съвет, чувствам, че изпускам времето, в което трябва да се събирам с връстници и да се забавлявам... :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 85d9dfa5ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това са нормални неща. По-добре качество отколкото количество. По-добре е да имаш истински приятел, отколкото много познати, които не са ти близки. А старата ти компания според мен нагазва все повече в наркотиците и затова не те викат. Те се променят също, не само ти. Това, впрочем, е нормално за възрастта. По-добре се дръж към качеството, отколкото към количеството.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 70e42fc69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е странно. Предполагам, че си около 14 годишна възраст. Тогава хората вече съзряват по-бързо. Проблемът е, че не всички се развиват. Работата е там, че си по-интелигентен от тях. И аз съм така и наистина няма друго обяснение. Не си в грешка ти, а те, въпреки че както се казва тяхна работа дали пушат или не. Просто ти минаваш на друг етап, а те си остават с бебешкото мислене, и се избиват комплекси с дроги и простототии. Няма как да станеш тъп като тях. Просто се радвай, че имаш приятелка и приятел, че някои хора и това нямат.

За жалост в днешното общество интелигентните и възпитани хора стават аутсайдери.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d32f0095af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Между впрочем и при мен е същото... С тази разлика, че съм момиче, но и аз както ти казваш, изпитвам отчуждение и то от хората с които до скоро бях близка.
Не знам на какво се дължи, но от известно време имам чувството, че всички, които познавам станаха по-сериозни и дистанцирани.
Може да е от възрастта, вярно, но не е само с мои врастници.. Не знам,
възможно е и да се дължи на промяна във възприятието ти за света - просто да порастваш. Както има приказка - света е огледало, както се държиш, така ще се държат и другите с теб. Съответно ако си станал по-сериозен ти, на останалите това може да не им допада, защото не те разбират..примерно, нз.
Другото което е, почти всички големи компании се състоят от малки групички от по 3-ма 4-ма души с един или двама, които ги сплотяват като намират общи интереси и правят голямата група. В повечето случаи, за жалост въпросният общ интерес е алкохол или наркотици. На теб като не ти допада, е нормално да седиш по-настрана от общото мислене.
Ноо все пак недей да търсиш вина в себе си, щом като обкръжението ти не ти допада особено, по-добре изчакай докато не те намерят твоите хора. Четейки това, което си написал, ми изглежда, че си интересна птица. Ще се намерят хора, спокс.
Затова, просто бъди себе си и изчакай да порастнат и останалите.

Леле, направо имам чувството, че те познавам :д
За малко се обърках дали не си един приятел, но разликата е, че той няма приятелка

Късмет и горе главата ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d5538371c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А на колко години си?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 96ba6280f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И момента, в който тя разбира че не е единствена с проблеми... всеки си има падения въпроса е колко бързо ще излезем от тях. Просто си намери друга компания или не

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker