Само за мен ли още са важни семейството и ученето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Само за мен ли още са важни семейството и ученето?
преди: 7 години, 27 дни, прочетена 1600 пъти
Какво се случва? Или какво се е случило? Децата вече не са деца. В главите им има какви ли не неща, ни детското не е сред тях? В мен ли е проблема, аз ли съм старомодна и не разбирам?
Аз съм на 17г, нормално семейство. Родителите ми са доста либерални, никога не съм била ограничавана ( пресилено е никога, по-скоро откакто пораснах ме държат по-свободно. ) На 14 г си хванах първото сериозно гадже, бяхме заедно две години. След него имах още увлечение към друго момче, но продължи за кратко. Правила съм секс, нося грим, обличам се нормално.. Държа на семейството си, прекарвам доста време с тях, обръщам внимание най- вече на тях, защото за мен семейните отношения и дома са на първо място. Уча си, спортувам.. Нормалните неща за едно момиче.
Все си мисля, че съм нормална.. Усмихнато, позитивно, амбициозно дете, обаче връстниците ми са ходещи провали. Каква е тази апатия обзела младежта? Разбирам, хормони, но вече сме на по 17 години, не е ли време да мине пубертета? Разврат на макс.. Момичетата не учат, не са възпитани, лицемерие, лъжи, клюки, ГРИМ, СЕКС, РАЗВРАТ.. И не говоря да правят секс с гаджетата си, та те си отварят краката НА ВСЕКИ СРЕЩНАТ. Момчетата по същия начин. Деградация- секс, алкохол, цигари, апатия.. Не се вписвам, изобщо. И гадже не мога да си хвана, защото искам някой, който да държи на мен, да четем книги заедно, да се разхождаме заедно. Дори не си мисля за секс, а момчетата около мен искат само това. Винаги съм търсила истинското, а в днешно време то се среща много рядко. Само за мен ли още са важни семейството, ученето? Може би наистина съм старомодна, и трябва по някакъв начин да се адаптирам към лицемерието, безразборния секс, грима, изкуственото поведение и заучените маниери?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 26 дни
hash: 357211be59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно си права. За теб на първо място са учението и родителите, но за други да си веят байряка и да ди вдигат левела... Голям потрес

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: 2586c4b6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто си живей живота и не се замисляй прекалено много кое е правилно и кое не.

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: 255129e903
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм момиче на 17 и те разбирам. Моите съученици са напълно пропаднали. Пушат си трева и само си мислят с коя/кой днес да правят секс. Аз никога не съм го разбирала. Не съм пушила и не искам, нямам и такова намерение. Проблемът е, че както и сама каза сексът, гримът и тревата са като начин за доказване, отколкото на възприемане. Не се променяй заради тях. Сама се попитай : Има ли смисъл? С какво ще ти е от полза, ако и ти станеш като тях? Изглеждаш ми добро момиче, не се проваляй. Като каза за гаджето, не само ти си така. Аз съм по същия начин, но предпочитам да намеря някое добро момче, а не поредната отрепка. Живеем в много лош свят, но нека разчитаме поне на себе си. Дано съм ти помогнала по някакъв начин.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 25 дни
hash: a9ff06e990
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Следкато се чувстваш неразбрана, опитай се и ти да разбереш. Не може да слагаш всички под общ знаменател. Има и хора като теб, опитай се да ги намериш. Всеки трябва да търси своето, а не да се оплаква, че света не се нагажда според него.

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: 865f59fd23
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не си никак старомодна, просто си здравомислещ човек с морални стойности. Без добро образование, хората ги очаква едно мизерно съществувне, в най-ниските слоеве на общесвото. Семеството е едно от на-важните неща в живота на всеки, защото обединява хората и ги прави силни като единица. Една държава със здрави семейни ценности е силна и здрава държава. Чрез средсвата за масова инфрмация в България, не само се опитват, но и правят много усешно, разрушаването на семействата, обрзователната система и морла на младите хора. Когато хората са необразовани, аморални и всеки се е свил в себе си, те са лесни за манипулиане и унищожаване.

 
  ...


...
преди: 7 години, 25 дни
hash: 2faeb6ec95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Такива момчета има, но нямат такъв чар каквито на вашите години момичетата изискват. Те не излизат много от вкъщи, няма да ги срещнеш в дискотеката и не са много приказливи. Относно момичетата съм съгласен, не мога да си представя как една от тези може да бъде майка на детето / децата ми в бъдеще, времената наистина много се промениха, но към лошо. Аз също се чувствам като консервативен тип от Средновековието, по-жалкото е, че съм на 17 години като теб, но без никакъв опит и желание за нищо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 25 дни
hash: f067b40945
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм момиче на 16 години в горе долу нормално семейство. Казвам горе долу, защото има постоянно спорове от страна на баща ми. Не ми дава да излизам до късно. Дава ми до 21:30, пробера ли се с 1 минута по късно съм наказана, което според мен е откачено. Имам си приятел от година и половина. Колкото мен е и се държи много мило с мен. Правили сме го. Той ми е първия и смятам да бъде и последния. Поне за на пред, но с интригите на майка ми и баща ми не знам. Истината е че днес повечето на нашата възраст пушат друсат се правят безразборен секс и после защо съм бременна, как се стигнах до тук и тем подобни. За мен родителите на тези са виновни, защото не са им дали елементарно възпитание!

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: 022b7c5a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "Ходещи провали" това ме разби просто... И така аз съм съгласно с номер 4. Трябва да се опиташ да ги разбереш от опит ще ти кажа, че повечето хора имат основателни причини за държанието си, но това в никакъв случай не значи, че трябва да станеш като тях. Има много млади хора като теб. Може би просто не учиш в елитно училище, но дори е така да е все има някой като теб там. Успех мила!

 
  ...
преди: 7 години, 24 дни
hash: 1e1b5cdd90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   След като си започнала да правиш секс на 14 не мисля ,че си в позиция да съдиш съученците си ! Първо виж себе си и тогава говори за дяругите ! Много ме дразнят хора такива хора -другите обсъжда ,а себе си не може да погледне .

 
  ... горе^
преди: 7 години, 23 дни
hash: baafe7db80
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Не се адаптирай, моля те! И аз не се чувствах в средата си като ученичка, макар и да съм завършила преди 13г.
Ти знаеш какво търсиш и какво искаш - не се примирявай с по-малко. Само ще си загубиш времето, нервите и прочие. Родителите ти са те възпитали добре - имаш ценности, за разлика от съучениците ти, на които им липсва внимание, любов. Наскоро работих с 14- и 15 годишни и направо се стреснах как грам срам и свян нямат. Намери точния човек за теб, даже изчакай - всичко ще ти се случи в правилния момент, когато и ти си готова. Дотогава учи и знай, че родителите ти няма да те изоставят никога! Само мога да си мечтая и моите деца да са като теб!

 
  ...

...
преди: 7 години, 22 дни
hash: c0ebe61f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 10.
Правих секс на 14 години, защото бях малко неориентирано дете, влюбено до уши. Всеки минава през този период, но приключи за мен. Осъзнах се, започнах да осъзнавам кои са важните неща и тнт. Да правят секс, добре, но нормално ли е да го правят без чувства и не с някого, на когото държат. Аз съм правила секс с едно момче, което обичах неимоверно много, а те с когото им попадне. Не съдя никого, но те са на по 17 години и не са се взели в ръце, в край на сметка, преминават границата. Не осъждам и не казвам, че има лошо в секса, пушенето и така нататък, но ученето, семейството, ценностите къде отиват? Не трябва ли да допускаме някой да докосва тялото ни, само ако имаме емоционална и душевна връзка с него? Къде са родителите на тези деца?
Родителите ми са заедно и се обичат страшно много, и аз искам същото за себе си. Не мога да си представя какви ли са семействата на тези деца. Жалко, че вече повечето родители са заедно по компромис и не дават пример на децата си..

 
  ...
преди: 7 години, 20 дни
hash: 6404a5b7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Само искам да попитам, какво те интересува теб другите как си живеят живота? Ако искат да си го съсипват, нека го правят. Ти си гледай своя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 19 дни
hash: 3d5a4698f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 5, така е и всички като нас трябва да бъдат консолидирани и да променим това, радвам се че все по често срещам хора знаещи и осъзнаващи тoва перфектно.

 
  ...
преди: 7 години, 5 дни
hash: d6874f8fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не се променяй. Не ставай като тези нещастници. Ти си различна, разумна, нормална. Изобщо недей да опитваш да се слееш с тълпата. Не всички на 17 години са такива, може би просто си попаднала в такава среда. Ще се срещнеш с интелигентни и приятни хора на твоята възраст, сигурна съм.
При мен също е зле. Само дето аз съм само на 14. Моите връстници пият, пушат трева и цигари, някои вече са правили и секс. Дори една от най-добрите ми приятелки се промени изведнъж, чак не мога да я позная. Доверява се на момчета, които познава само от социалните мрежи, ходи у тях и се натискат. Наскоро ми сподели, че дори направила свирка на някакъв. Най-лошото е, че тъкмо са се запознали и след това е отишла у тях. Нямах думи. Наистина. Направо я съжалявам и се гордея, че не съм като нея. Аз не се доверявам да ходя дори у приятелите ми момчета, които познавам от години.
Пълна трагедия сме децата. Да, все още сме деца. А повечето се чудят къде да отидат да пушат трева или да правят секс. И на мен ми се е случвало да си мисля за секс, да си представям някакви неща, но никога няма да го направя на тази възраст.
Смятам се за свястно момиче, не се доверявам лесно, уча си уроците, не пия, не пуша, не правя секс, защото съм малка, нямам и желание. Но не съм и задръстена, излизам, забавлявам се. Гордея се със себе си. Като гледам съучениците ми, връстниците ми и дори някои от тези, които мислех за приятели, ми става лошо. На 13-14 години нашите родители още са си играли с играчки и са тичали по улиците, а сега на тази възраст децата правят секс.
Аз примерно се стремя да излизам с хора като мен. Моите приятели също не са такива провали, така че не е толкова голяма рядкост. Изключение прави приятелката ми, която вече споменах. Знам, че това са си нейните решения, има си родители. Но и казах, че не одобрявам постъпките й. Може и да се е разсърдила, не знам, не ме интересува вече.
Тааа... недей да ставаш като другите. Сигурна съм, че родителите ти се гордеят с теб. Има много умни и добри тинейджъри, пожелавам ти скоро да ги срещнеш и да се сприятелите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker