Преписвачи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Преписвачи
преди: 7 години, 1 ден, прочетена 2375 пъти
Здравейте,
Понеже съм най- добрият в класа по български език и литература, многократно се случва, докато не съм в класната стая съучениците ми да ми взимат тетрадката от раницата и да преписват домашни. Според Вас добра идея ли е да кажа на госпожата? И ако не, ще ми дадете ли съвети? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 ден
hash: f45a65896b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е идея! Ако го направиш има риск да те запомнят с лошо и да не ти помогнат в някакъв момент. Очевидно не ви учат на важни неща в живота като например взаимност и тн.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 8b0e5743f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажи ѝ, разбира се!

 
  ...
преди: 7 години, 23 часа
hash: 667c44e273
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По-добре се справи ти с тях или поне опитай и само в краен случай кажи на госпожата ви.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 22 часа
hash: b349dc2820
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Карай така. Госпожата не я интересува защото тя си взема заплатата от друго място.
Знам че сега не е справедливо но след няколко години ще отидете да се състезавате за място в Университет или в частна фирма. Другарчетата ти дето преписват няма да издъжат и половин година в нито едно от двете защото няма да има кой да им дава на готово!
Ти ще можеш защото си правиш нещата сам.

 
  ...
преди: 7 години, 20 часа
hash: 11513f70b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не знам кой клас си, но трябва да знаеш, че не бива да позволяваш да те използват по този начин. И също да са преписвали от теб на тестове или изпити?

 
  ...


...
преди: 7 години, 14 часа
hash: ee67d550bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Добре де, знам, че те е яд, че влагаш усилия да пишеш домашно, а те преписват на готово, но... В крайна сметка това си е за тях. Нали знаеш, че в 12 клас има матура и тогава ще лъснат всичките години преписване? Камери, квестори, тогава няма да има как да препишат. Остави ги, нека си преписват. Пък и не знаеш дали един ден няма да се наложи ти да препишеш нещо от тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 14 часа
hash: 49b77830f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много ясно, дори и на директорката кажи! Това е недопустимо! И аз съм една от най-добрите в класа и често искат да преписват домашните. Веднага уведомявам класната. Не може едни да пишат домашни по цял ден, а накрая хора, които дори и не са чували, че има домашна да препишат за 5 минути. Другият вариант - започни да взимаш раницата със себе си. Просто хората, които учат и искат да постигнат нещо са хем много подиграване, хем най-търсени. В никакъв случай не им позволявай да препишат, защото може да те хванат, пък и така им правиш мечешка услуга. Днес ще има от кой да препишат - утре не.
Йонс

 
  ...
преди: 7 години, 55 мин.
hash: 69f6dcf57b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да, можеш да ги изкажеш на госпожата ви, но това ще ги озлоби към теб и до края на 12 клас ще се държат супер гадно с теб. А и принципно не е готино да си порта (е освен, ако не ти предложат мега тлъсто заплащане примерно ;-))

Ами защо не говориш с тях направо. Просто им кажи, че е нагло и дори циганско да ти ровят в чантата зад гърба и като искат да преписват домашно или каквото има за преписване просто да те помолят. И ти ще им дадеш.
А защо да им даваш - според мен е по - добре така, защото иначе ще ги озлобиш към теб (а в училище е тежно да си мразен), а и не на второ място реално за теб (напред във времето лонг тайм след 12 клас) е по - изгодно те и принципно възможно повече хора да са по - слабо образовани! ;-) Да, да учиш и пишеш домашни е труд, но този труд сега вие го извършвате за себе си, за да подобрите себе си! Ей това трябва да осъзнаете, ако не сте! (Те всъщност или не го осъзнават това, или просто считат, че няма да им е нужно да са добри по б. е. и лит. )
А вече когато завършиш училище и почнеш работа - труда ще е нещо, което ще правиш за да подобриш/развиваш/разработваш и. т. н. нещо си на/за някой (не да подобряваш теб) и съответно ще е срещу заплащане.
(а пък, ако е твой си бизнеса да, ще е за теб, но всъщност (пак)за да спечелиш пари, което пак е различно нещо от образованието)
Тогава вече нека всеки сам да прави каквото има като задание, защото тук вече говорим за труд срещу пари, а не труд за подобряване на себе си (като образование или тренировки във фитнеса или някакъв спорт).

Не знам, надявам се да си ме разбрал, защото по принцип не ми е много подредена мисълта и по литература съм имала все 4ки. Като цяло като се усетиш в някаква такава ситуация трябва да запазваш самообладание и добре да помисляш коя ще е най - изгодната крачка за теб, а за целта трябва да се научиш да се абстрахираш от първичното чувство на гняв или подобно.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5825d835ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Крий си тетрадката.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: b0f1e7b8ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Или говори лично с тях, или когато излизаш за по- дълго време навън, си взимай раницата с теб с всичките неща вътре. Така няма да преписват, а и е по- сигурно. В моя клас първите години често крадяха, защото "нямаха пари", накрая ми писна и започнах да си взимам нещата, така си и реших проблема.
Ако ги издадеш на госпожата, вероятно ще се озлобят към теб, даже и могат да те подиграят.

Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: dc142a950d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Не казвай на госпожата! Ето ти идея пишеш грешно домашно тетрадката. На отделен лист пишеш вярното домашно. Прибираш листа в джоба си. И те ще препишат грешното домашно. В часа вадиш листа слагаш като страница в тетрадката. Вдигаш ръка да прочетеш домашното и готово.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f2fbe78313
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Егати и хората... вие наистина ли сте големи хора или наистина ви има нещо. Какво лошо има сама да им я даде и да препишат. Че това си е проява на колегиалност. Дори авторката ако отиде и ги изкаже и им направят проблем ще е лошо. Така се възпитава индивидуализъм и се проявява в по-нататъшен етап в живота и в кариерата. Никакво изказване авторке. Вместо да се изкарваш жертва се стегни и им давай да преписват системно. Ако стане някакъв проблем и учителката разбере, че домашните са от теб си кажи, няма нищо лошо да стане. Ти си имаш знания и единствения начин да бъдеш санкционирана е чрез изпитване, което ако има знания само ще ти докара най-нормални оценки.

Споделянето е всичко!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: be3db7e305
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Не си мъкни цялата раница, а само тетрадката.
Или най-добре, направи си втора тетрадка и напиши пълни глупости за домашното в нея. :))))) Остави ги да ги препишат и после им гледай сеира.

Коментар 12 за колегиалността ме уби. В тази държава никой не цени труда на другия и иска да получи на готово. Ами, не, не е колегиалност това, а мързел. И още нещо - утре тези хора с преписването ще получат високи оценки и ще отнемат мястото в университета на някой, който го заслужава повече от тях, след това и работата му. Защото това става, когато се преписва. В чужбина за преписване и плагиатство могат да те изключат от училище, само тук в България се приема за нормално.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 82a5bf2fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Миличък, разбирам те прекрасно в гимназията имах една "приятелка", която разчиташе на мен за всичко плюс още няколко няколко съученика , на които помагах с домашни и контролни .Момчетата чат поне ми се отблагодаряваха с някой и друг шоколад от лавката , но госпожицата разчиташе за всичко наготово аз виждах колко ми е "приятелка", но нарочно си затварях очите . Сега съжалявам че по - рано не я зарязах ! На матурите в 12 клас се паднахме в различни училища и тя си изкара с бръмбарче в ухото тройки и на двете колкото бяха и реалните и знания . Не e приятно ти да си учиш и едни мързели да чакат на тебе на готово . Направи нещо да ги режеш нека се научат сами да си пишат домашното не оставай едни паразити чакащи наготово утре да се уредят по - добре от теб в живота ! Номер 12, ако искаш да знаеш преписването се наказва в 10 клас госпожата ни по математика ме хвана да помагам на съученичка със задачите и ми написа двойка за назидание , а на друга съученичка и намали оценката с една единица така , че не ми разправяй че за преписване учителите не наказват . Утре ако Не дай си Боже отидеш в университет приятно ли ще ти е да изкараш със собствени усилия и знания примерно 5 ца на изпит , а някой , който не е отварял цял семестър учебниците и не е идвал на занятия с преписване да изкара същата оценка като теб ? Не нали ! ж.24

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 49b77830f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Пак е номер 7. Леле, какви съвети давате на момчето! Значи, според вас е напълно нормално преписването. Това било колегиалност. Съжалявам, но това си е чисто използване. Например, утре имаш матура. Учил си много, искаш да влезеш в елитна гимназия/университет. Идват и няколко твои съученици, които едва изкарват тройка. Даваш им ти отговори и да препишат и бум! Приемат тях, а теб не. Уведоми учителите и родителите си за това! Дори и да те намразят няма да е болка за умиране. Сигурна съм, че има и други хора като теб в класа ти. Които учат и искат да постигнат нещо в живота. Така, че каквото и да се случи - не се отчайвай! Хайде, късмет!
Йонс

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 82a5bf2fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 12, приятно ли ще ти е ти да си вършиш съвестно работата и някой, който непрекъснато кръшка и взима фалшиви болнични да взема същата заплата като теб? Не нали.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f2fbe78313
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз съм Номер 12, леле какви жалкари сте всички!

Всеки опира до всеки в живота! В момента се сформират характери и много от нещата, които правят съучениците ще бъдат запомнени много напред в живота. Още от едно време портаджиите и тия, дето пееха на госпожите никой не ги харесваше и сега не ги харесва никой и се дистанцира от такива хора и никой не иска да им върши услуга за каквото и да било.

Авторче младо, не пей съучениците си, а сам им предостави тетрадката си. Ако не са прави и правят грешка, бъди сигурен, че сами ще се издънят в живота или няма да си вземат класното.

Не мога да повярвам за какви хора става въпрос. Наистина ли съветвате детенцето да иде и да ги изкаже. И какво ще спечели? Госпожата ще го похвали, защото ще е по-глупава от него, но реално, това е анти-колегиално и обратното на развитие.

Запомнете, че никой в живота не е отличник и все му се случва да опира до някого. Ако в момента автора сформира характер на порта и такъв, дето пее ви е бедна фантазията после какво ще е отношението към него.

Авторе, тия тука, майки и бащи, на по над 30-40год. дето те съветват да изпееш съучениците си, са същите неразвити индивидуалисти като теб. Запомни, в този живот, всички трябва да сме заедно, за да сме силни и да успяваме. Трябва да си споделяме всякаква информация и да не се правим на луди в такива моменти.

Аз съм млад мъж, на 24г., работа в успешна фирма като ИТ специалист и нямаме колега, който да знае всичко. Всеки опира до всеки, с този ти характер, ти може да си намериш работа за 300лв.

Сянката-

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8f4a6201c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ами не знам, според теб добра идея ли е да кажеш на госпожата за нещо нередно срещу теб?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b416ee349c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Защото всеки иска всичко наготово без да си мръдне пръстта сме на тоя хал. Преписвачите не им дреме за твоя труд, знания, нали не се бъхтят те да мислят? По-лесно е да са си гледали кефа и да препишат от някой като теб, защото ти си мълчиш и им позволяваш. Супер грешно мислене е да си траем, за да не се сърдят някакви ,дето ги мързи да учат.
Каква колегиалност, какви 5 лева?! Ако някой ти е приятел-да, но не и половината клас да те ползва.Това е използване. Правят го, не защото те уважават или ще ти помогнат някога си, а просто са мързеливи и търсят достатъчно добра и тиха душа, от която да препишат. Ако не си ти, ще е някой друг ученолюбив. Всеки ,който ще ги отърве от двойката, докато те са мяткали крачоли и купонясвали. Те гледат на теб като на средство, достатъчно тих човек, който няма да им се опре.
Колегиалност е когато сте колеги в работата, там нещата са различни. И там не е ОК някой да ти прехвърля изцяло работата си, или да копира твоята. Може да ти поиска съвет, но само до там.Но в училище се делите на умни деца и такива, които гледат как да прецакат и да измамят. Преписвачите са от втората група. После са си същите и в живота.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 30704cd0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Никога не съм позволявал да преписват от мене. Приятелството и одобрението на съучениците е измама, за да те забаламосат и използват. Приятелството е рядко явление, единственият ми приятел е моят брат, вече и приятелката ми. Хората са използвачи и гледат да те прецакат. Бъди пръв, ти ги прецакай. Аз също си носех раницата със себе си, сега в университета също.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker