Психиатър? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Психиатър?
преди: 7 години, 4 дни, прочетена 1367 пъти
Здравейте, ще карам направо.
Момиче на 15 години съм. От 2 години изпитвам симптоми на депресия, самонаранявам се, имам доста нередовно тегло, както и апетит, не мога да спя спокойно. Чувствам се тъжна през цялото време. Да, има причина, но сега ще я запазя за себе си. Мисля и за самоубийство доста често. Наскоро учителката ми видя белезите на ръката и си поговорихме, заведе ме при училищния психолог. Започнахме да се виждаме с него доста често и ми каза, че проблем наистина има. Поговориха си с майка ми, с нея и преди съм си говорила по тази тема, ама тя не ми вярва. Мисли, че всичко е от пубертета и ме кара да се чувствам още по-зле. Най-добрата ми приятелка ме е съветвала да ходя на детски психиатър, поне да видя дали ще ме диагнозира и дали ми има реално нещо. Но не знам какви документи изисква, колко струва, въобще дали ще намеря свестен психиатър, и дали се иска съгласието на родител, защото ще бъде невъзможно ако трябва майка ми да се съгласява.
Благодаря на всички за отделеното време и приятен ден! ^^

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 дни
hash: 56088d53fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти сама си знаеш причината, написала си го, За какво ще даваш пари тогава за психиатър, има нещо което те убива просто го преодолей.

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: 1bb3e67a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, я иди и питай личната си лекарка. Тя е длъжна търпеливо да ти отговори на въпросите и да те упъти.
А също можеш да попиташ за всичко това и училищния ви психолог и да му обясниш каква е майка ти.

Така ми се гади от ретроградни родители!

Номер1, нека на теб ти се случи нещо, което да те убива и ние ще ти кажем просто да го преодолееш ;-)

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: c4f2a48992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Рядко пиша коментари, но знам какво е, затова искам да ти помогна някак
На 17 съм, бях така около 3-4 години, хронична депресия и тревожност
Симптомите бяха 1 към 1 само дето аз спах адски много, също като теб бях тъжна постоянно, питах се защо като реално всичко ми беше наред, даже като бях 1ва смяна помня че молих майка си да не ходя и плаках. защото не ми се занимаваше с никой, не ядох кой знае колко, не защото исках да съм слаба, а защото просто не ми се ядеше, не ми се излизаше с приятели и т. н.
Не осъзнавах че съм в депресия, ама хич даже, мислех че е от пубертета. И докато не го осъзнавах, развих зависимост към алкохола, защото само това ме караше да се чувствам добре, което е много жалко от моя страна и е много тъпо за дете да пие, обаче в крайна сметка на бях и в такава компания (НЕ ти казвам да пиеш, в никакъв случай, споделям опит), но както и да е това в грешното нещо за правене
Един ден след като тормоза ми беше дошъл в повече реших да се самоубия, оттам се почнаха психиатрите... от тук и диагнозата, даваха ми антидепресанти, но от тях стана по зле, а и майка ми все пак не правеше кой знае какво по въпроса... училищен психолог също, и моята учителка ми видя белезите, казаха ми, че съм "тежък случай"
На отговора, как се справих и каква е била причината?
Срещнах момче, бях във връзка, но се влюбих в него от пръв поглед. Имах много лоша среда, това го осъзнавам чак сега, и той ме извади от нея, логично следва че депресията е била от средата.. може би да, а може би не, това никога не го разбрах.
2 години и половина съм с това момче вече.. самочувствието ми се вдигна, чувствам се добре, тревожността още я има, но поне не съм тъжна вече... мисълта ми е: не мисля че психолозите помагат, намери какво те прави щастлива, намери нещо което обичаш, нещо което държиш здраво и се насочи само и единствено в него... Без значение дали е човек, дейност, предмет или нещо друго
Надявам се че съм ти помогнала

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 дни
hash: 5312dde9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи си направление от личния лекар и посети психиатър. Той ще предпише антидепресант и ще се оправиш. Днес има много пречистени съвременни антидепресанти с малко странични ефекти.

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 138fa242af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1, със съвет "просто го преодолей" не стават нещата.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 134c30e8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей,
Аз съм момиче на 18 и съм минала по този път. Когато бях на 15 започнаха проблемите ми с депресията. Също се самонаранявах дори веднъж опитах да се самоубия. За разлика от теб обаче при мен не беше само депресия, имаше и по-сериозни психични заболявания. Много добре разбирам какво ти е. Трябва да вземеш мерки, защото в противен случай нещата само се влошават, от опит ти го казвам. Благодарение на 2 прекрасни психиатърки и една невероятна психоложка вече съм напълно здрава и най-важното - по-щастлива от всякога. И в края на твоя тунел има светлина, мила. За прегледа при детски психиатър, както и за този за възрастни не е нужно да плащаш. Единствено трябва да отидеш при личния лекар и да кажеш, че искаш направление за психиатър. Има и друг вариант. Ако не искаш личния лекар да знае, може да отидеш и на платен преглед. Там обаче е по-скъпо. Един преглед е около 40лв. Доколкото за присъствието на родител, там е малко по-сложно. Аз първоначално отидох на преглед в детската психиатрия и там беше 100% задължително присъствието на родител. Но после докторките се преместиха в поликлиника и нещата стоят различно. Те са много разбрани и по моему биха те пуснали и сама. Ако си от София мога да ти препоръчам най-свестните и готини детски психиатри (повярвай ми имам опит), също и невероятна психоложка. Справиха се с толкова костелив орех като мен, нява как да не ти помогнат. Ако имаш желание, драсни ми някой ред на имейл ludasumsi@abv. bg и ще ти дам телефоните, имената и адреса на месторабота на тези невероятни лекарки. Ние с тях сме си вече много близки, даже може да поговоря с една от тях да те пусне на преглед без майка ти да разбере. Ако ми пишеш ще ти разкажа повече за себе си и ще ти окажа подкрепата от която се нуждаеш. Разбирам те по-добре от всеки друг.
PS. С цялото си сърце моля модераторите на този прекрасен сайт да публикуват имейла ми. Няма да е за първи път, в по старите теми сте правили изключения. А и все пак става дума за живота на едно младо момиче, което мисли за самоубийство! Тук трябва да се намесят специалисти, а тя не знае към кого да се обърне. Също този имейл не е с конкретно име, анонимен е и не разкрива анонимността ми.
Благодаря! Поздрави!
<3

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 дни
hash: 7b3d016abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм съгласна с номер 1. Това,че тя знае причината за това не означава, че може да си помогне сама. Ако беше така нямаше хората да имат проблеми, нямаше хората да имат депресия или други психически проблеми, нямаше да ги има специалистите. Както и да е, това си е мнение на коментиралия преди мен.
Сега към авторката. Виж, разбирам те как се чувстваш. Преминавам през същото и аз също си знам причината за това ми състояние. На теб ти трябва психотерапевт. Аз проучих за моя град коя е добра терапевтка, но все пак нещо ме спира да отида. Все си мисля, че мога да се справя сама, но с някои неща просто не можем. Не съм съгласна и с майка ти, че това е просто заради пубертета. Аз почнах с тези неща, които правиш и ти още като бях на 14 и си продължават и досега, въпреки че минах вече пубертета. Просто на някои неща трябва да им се обърне сериозно внимание, като това със самонараняването. Не знам, за да отидеш при специалист дали ще ти трябва съгласие от родител, но можеш да проучиш. Това не е като да си направиш татуировка и да ти трябва съгласие. Просто проучи и питай дали ще можеш да отидеш сама. Аз за себе си разбрах, че такъв преглед ще ми струва 40лева, но зависи от специалиста. Да, това не са малко пари и като се има предвид, че ще ти се наложи да отидеш отново...
Съвета ми е да посетиш специалист. Не слушай какво ти говорят другите, че това са глупости, защото не са. Депресията е опасна, още повече ако не се вземат мерки. Аз не съм отишла все още, защото имам разни страхове, но съм си казала, че скоро време ще отида. Просто събирам още смелост :д Проучи нещата и отиди да се консултираш с терапевт, той ще ти помогне.
- Infinity

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: b5736666ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Душица мила... Всичко ще мине.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 880fe0b26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: Благодаря на всички за коментарите. <3 В крайна сметка реших да взема едно направление, та да видим какво ще става.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 23 часа
hash: cdf1a2447c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Моля те пий жълт кантарион ще се оправиш гарантиеам ти аз бях в голяма дупка това е билка

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 496a55383d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Деца, при психиатри се ходи когато си толкова забил че не можеш да осъзнаеш причината за депресията си. А за депресия почти винаги си има причина. Тези причинени от хормонален дисбаланс са по-редки от негрите албиноси. Та основната работа на психиатъра е да определи каква е причината за депресията ти. Което не значи че повечето ще успеят. Предписват си хапчетата понеже обикновено имат резултат, макар да е насислствен. Но като ги спреш, обикновено пак си депресиран понеже не е излекувана причината, а само моментното състояние.
Ако наистина знаеш каква е причината - искай съвети. Като тук примерно, но пък ще ти е трудно да отсееш най-вероятно адекватните отговори. Най-добрия вариант е да попиташ за съвет някой възрастен човек от обкръжението си с повечко опит на който имаш доверие как да се справиш с проблема който те мъчи и те докарва до това състояние. Ако майка ти не отговаря на тези критерии и нямаш никой друг в обкръжението си подобен - потърси професионална помощ. Но по закон така или иначе ще трябва родителско съгласие. И освен ако проблема не е директно свързан с родителите ти, ще се търси тяхното съгласие.
Иначе за тия за които "преодолей го" не било достатъчно - то наистина не е, но няма какво друго да кажеш на човек който не иска да сподели проблема си, дори и като анонимен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker