Асоциалност в тийнеджърството! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Асоциалност в тийнеджърството!
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1738 пъти
Искам да ви попитам тъй като аз бях доста асоциален в по-ранните си години от 12 годишен до 18 годишен, сега съм почти 19 и почвам лека по лека да се излекувам от това, но е много трудно, като не си общувал с други хора освен със семейството си, и от време на време с някои от даскало. В момента работя за да си изкарвам пари, защото сме зле финансово и още страдам от емоционални проблеми които ми пречат в работата и нормалното общуване между колеги, но вече ги контролирам повече, имам чувството, че асоциалността ме е направила доста наивен и негативен дори за най-дребното нещо спрямо истинския свят и това доста лоша шега ми изигра в работата, но както и да е продължавам да се боря срещу нанесената психическа щета от изолирането ми от външния свят. Имам чувството, че понякога не показвам никъв характер и хем ме дразни това хем не мога да го поправя и доста пъти си проличава. Моят въпрос към читателите е каво ще ме посъветвате за да изградя характер, какви стъпки да започна да изпълнявам за да не изглеждам страхлив в очите на хората, ами самоуверен?? Бих искал да прочета съвети как да се справя с този проблем или ако има хора, които са били в подобно положение като мойто да ми обяснят как са се излекували от това.
Също искам да споделя, че не съм живял с моят баща от малък още, само сме се виждали от време на време, дали това също е признак за мойто ниско самочувствие и характер. Знам за баща ми, че и той е бил като мен и той повечето време е седял вкъщи като е бил тиийнеджър, след казармата се е отворил повече откъм живота.
Поздрави М18

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 36fe7f1fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би е добре да отидеш на психолог, з да се види причината за това състояние. А може и да е свързано с баща ти. Според мен може да натрупаш самочувствие като работиш, имаш свои пари. Също се зПиши на някакъв курс или в клуб по нещо, което те интересува. Например-фантастика, спорт, планинарство, шах или каквото ти хаРесва. Там ще срещнеш хора, с които ще си говориш за неща, които наистина те интересуват. И така ще имаш социален живот.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 502e1d6718
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, ще започна с това, че няма от какво толкова да се притесняеаш. Познавам много притеснителни хора, аз самата стм изключително свита и неоправна, а света навън е табу за мен. Както каза ти, идва момент в кото ти се налага да поемеш живота си в свой ръце и сам да се бориш за да оцелееш. Съветите, които ще ти дам може би ще са малко нелепи, но не ти пречи да опиташ. Ще започна с това, че според мен имаш нужда да оставаш сам. Но не просто сам, губейки си времето на компютъра, ами обмисляйки кой си и какво искаш. След като дадеш точни и ясни отговори на всички въпроси относно личността си, започни мислено да разсъждаш върху някакви проблеми. В 21 век, света е изправен пред множество проблеми, така че ако не можеш да измислиш нещо, просто влез във фейсбук и ще прочетеш фостатъчно новини, които могат да ти дадат почва за размисъл. Лека полека, започни да разсъждаваш върху дадената ситуация, икзавайки и изграждайки своето мнение и позиция по темата. Прави всичко това бавно, не прибързвай, обмисляй нещата добре, но в същото време без да товатиш съзнанието си. Намери начин и да разпускаш от време на време, защото ако решиш да се вслушаш в съвета ми, със сигурност въпросите които ще си зададеш могат да те натоварят. Смятам, че това ще ти помогне да разбереш кой си, какво е мнението ти по дадени въпроси и да изградиш здрава позиция. Отделно ми било добре да излизаш по често, защото не върви разбира се по цял ден да стоиш вкъщи да мислиш, това ще е самоунищожение. Запиши се на някакъв спорт, някъде където ще имаш сходни интереси с останалите хора. Знам, че притеснението ти и антисоциалността, може би ще предизвикат някакъв страх за това решение, но не гледай на проблема си толкова на дълбоко, опитай просто да действаш. Срещайки се с нови хора, ще започнеш лека полека да се отпускаш. Ще видиш колко много нови приятели ще откриеш, теми за размисъл, хобита и тн и тн. Ако в краен случай, не можеш да се изправиш пред страха си по този начин, за начало започни да влизаш в сайтове за запознанства, които не изискват регистрация, ами ти осигуряват анонимен чат с непознат. Започвайки тема на разговор с непознатия, отново ще успееш да се научиш да изявяваш черти от характера си. И въпреки всичко, според мен би било по добре да отидеш в някой клуб, група, където ще се срещаш с реални хора, защото в интернет не знаеш кой стои отсреща и нещата на живо са различни. Ако не успееш да преодолееш проблема си, добър план би бил да отидеш при психолог, който би ти дал най добрия съвет за това какво и как трябва да го направиш. И пак казвам, не бързай, дай време на себе си, на съзнанието и психиката си, просто опитвай да се изправяш ежедневно пред страха или нежеланието си да си сред хора, защото така или иначе, искаш или не ще ти се наложи. Надявам се да си ме разбрал правилно и да не съм те объркала още повече :) Желая ти УСПЕХ! Моника/17

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5a391178c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам те, аз съм на 19 и от 14-годишна "живота" ми беше вкъщи>училище>вкъщи. В гимназията не се разбирах с никой и гледах само как да завършвам по-бързо. Нещата ще се оправят - само трябва да общуваш повече с хора, трудно е, но няма друг начин - без много опити и провали няма как да се справиш с проблема. Помисли си над това какъв човек искаш да бъдеш и се прави на него, докато не се превърнеш изцяло в него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 98a9e02f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не мисли директно за това какъв характер искаш да имаш. Мисли за това как е редно да постъпваш и нека това изгради твоя характер.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker