Преследва ли ни, или аз преувеличавам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Преследва ли ни, или аз преувеличавам?
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1371 пъти
Най-вероятно ще има хейт и много хора ще кажат:, , Тая пък какви си ги измисля", но съм адски уплашена от действията му. Не знам до къде би могъл да стигне. Историята не е кратка и съм се постарала да ви кажа всички детайли, за да не станат недоразумения и да се стигнат до прибързани заключения.
Преди известно време - да кажем към средата на март - една приятелка ми, с която пътувам сутрин към училище, ми сподели, че някакъв мъж е отишъл и се е запознал с нея в мола. Разбрах само, че ситуацията е била странна и тя си е казала първото име. Няколко дни по-късно ме попита спомням ли си за този случай и ми показа някакъв напълно невзрачен мъж (под невзрачен - някой, когото не бих запомнила, ако го видя случайно по улиците или в метрото), който бил същият.
В началото изобщо не се притеснихме, но той започна да пътува с нас всяка сутрин - от СУ до Люлин, и винаги се навърташе около нас. Ако аз се кача от третата врата, а той - не, ще се присламчи задължително. Постепенно започнах да се притеснявам за приятелката си, още повече, че веднъж пътува с нас до Сливница и я издебна, даде й някаква бележка под предлог, , че й било изпаднало от чантата" и тръгна нанякъде.
Покрай училище ние се оказахме извън страната за една седмица и през това време той - нямам си и на идея как - ми беше намерил фейсбука и ми беше пратил покана. Дори не се замислих и веднага я махнах. С приятелката ми поговорихме от къде може да ми е намерил фейсбука като той за мен не знаеше нищо - най-много да е дочул да ме наричат с първото ми име, нищо друго. Дори се обадих на едни приятели, които не бяха с нас дали не са давали данните ми на някого. Но не - ударихме на камък. (по-късно разбрах, че профилът на приятелката ми не е заключен и най-вероятно от там)
Малко след като бях махнала поканата му, той беше писал на една съученичка и от текста звучеше изключително обиден от действията ми, , след като дори не съм се поинтересувала както иска, какъв е" и че, , искал да се извини на приятелката ми за това, че я бил злепоставил в метрото онзи ден" и т. н. След първоначалният шок пренебрегнахме съобщението му, но аз настоях тя да каже на родителите си, защото цялата тази ситуация просто не ми харесваше. Тя отказа, защото нямало нищо притеснително.
След като се върнахме нещата утихнаха и дълго време не го бяхме виждали, преди една сутрин приятелката ми отново да ми го покаже. Честно, изкарах си акъла. И веднага след като той отново започна да пътува с нас, изведнъж някакъв, , мистичен пътник" ми пише в инстаграм - отново си нямам на идея как ми го е открил - и ме пита дали, , да смени вагона, или влака, а най-добре направо и двете за всеки случай". Игнорирах съобщенията му и притиснах приятелката ми да каже на родителите си, а когато тя отново отказа без да ми дава причина, аз казах на майка ми. Опитахме да ходим с по-ранното метро, но не се получаваше - приятелката ми все закъсняваше. Отделно сменихме вагона, но и това не се получаваше, отново защото приятелката ми ставаше късно и хващаше метрото в последният момент.
И въпросният мъж изчезна за кратко, но само преди няколко дни, освен че пътува с нас, слезе на Сливница и тръгна в посока на училището ни, а тази сутрин го видях ясно да ме наблюдава кога ще се кача.
След тази изморително дълга и пълна с детайли история осъзнавам, че не знам защо я написах. Освен за да споделя (вече и двамата ми родители знаят, но приятелката ми настоява никой друг да не знае, за да не се раздухва, защото, , нищо не било станало"), искам да ви помоля за оценка - дали аз преувеличавам, или наистина имаше нещо нередно в действията му. И ако може да дадете някой и друг съвет какво мога да направя, за да избегна да се стигне до нещо по-сериозно.
И отново заради хейта - мислила съм по въпроса дали не ходи на работа и точно това метро му е удобно. Няма как - не може всеки ден да пътува до различна станция и винаги около нас. Надявам се, че не го набеждавам, но е поне с десетина години по-възрастен, а аз съм на 15.
Благодаря ви за отделеното време - надявам се не е изгубено.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 10feb2dc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Наистина, неприятна история. 100% имаш основание за притеснение. Не разбрах, след като сподели на майка си, какво ти каза тя? Баща имаш ли? Брат? Някой по-възрастен, пълнолетен, близък човек? Покажете му снимка на този индивид, за да знае как изглежда и дръжте контакт с него, когато забележите притеснителния индивид. След това, нека излиза заедно с вас, но да ви наблюдава от дистанция и да следи действията на този психар. Така ще може да реагира при нужда, а ако няма такава - все пак ще можете да отидете заедно в полицията и да опишете детайлно какво се случва. Все още сте много малки и ако отидете сами, вероятно няма да ви обърнат сериозно внимание. Затова те съветвам да водите някой по-голям, пълнолетен човек. Там ще ви посъветват как да постъпите, след като подадете оплакване.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f2fac494c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Определено ви следи! По мое трябва майка ти да поговори с майката на това момиче!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f2fac494c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Както има хора във влака, отиди пред него и го питай какъв му е проблема. Да го видим какво ще каже. Ако стане нещо напечено, направо му кажи да си очаква ограничителната заповед.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7ae8407d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извикай баща си някой ден с теб, да го хване и да го спука от бой.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 406d0145ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Миличка, веднага кажи на вашите за този индивид, покажи им какво ти е писал и подайте оплакване в полицията. Може също да направите следния номер - баща ти или някой друг роднина да върви след вас на отдалечено разстояние и когато ви доближи и тръгне да ви заговаря да му каже няколко приказки. Или пък като ви заговори му се развикай с всичка сила, за да привлечеш вниманието на колкото се може повече хора - все някой ще се намеси да ви помогне. Колкото до приятелката ти смятам, че тя си е измила ръцете като му е дала твоите данни, за да се измъкне - няма как иначе да ти научи телефона. Зарежи я на мига , защото тия неприятности са дошли покрай нея! Този проблем не е за подценяване и колкото по - бързо вземеш мерки, толкова по - добре! Днес те следи утре може да опита да те нападне и изнасили - винаги си носи в теб един лют спрей! На този педофил мястото му е зад решетките! ж. 24

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: de1296a8ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   ДОбре е, че си казала на майка ти. Нека тя да каже на майката на приятелката ти. Добре е известно време да пътува някаой с вас-родител, по-голям брат... А твоята приятелка може да флиртува с този мъж и така да го подстрекава да ви преследва. Във всеки случай нейното нежелание да каже на родителите си е съмнително. Той може да е сводник, може да е психопат... А приятелката ти може да се чувства поласкана от вниманието му и да го предизвиква.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4f9092f632
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моля модераторите да публикуват линка ми ! Миличка, сега в социалните мрежи се появи снимка на педофил който ходи по транспорта и опипва момичета https://www.facebook.com/gushni.bg/photos/a.159088598438.115324.131645618438/10154932549038439/?type=3&theater . Може ли да ми кажеш дали това е мъжът , който ви преследва ?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker