Mразя всички. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Mразя всички.
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 2575 пъти
Напоследък в мен започна да се поражда една омраза към всички на моята възраст. Елементарни, банални, орепки на обществото, без грам възпитание и трезво разсъждение.

Нямат морални ценности, не знаят защо всъщност живеят, нямат цели в живота. Харчат парите на родителите си за наркотици, алкохол и курви, самочуствие до небесата, без покритие разбира се, обичат да са център на внимание : "Вижте ме нося адидас, надрусан съм като свиня, и мога да пребия всеки" . Уникален начин на живот! Просто живот мечта, "те са това което са, thug4life!", пффф mainstream смешници такива. Уважението сред тях е мит, единственото нещо което ги крепи е оргомното им его.

Знам че има и наистина различни хора, които имат морални ценности, които могат да разсъждават трезво и са способни в много сфери на дейност, но те са изключителна рядкост. Какво да ви кажа, мразя това деградирало общество, толкова повърхностни и елементарни че няма на къде. Какво е бъдещето на страната ни с такива боклуци? Тук не става въпос за 2ма-3ма биткаджии които са ми взели джобните или се ме пооступали, и сега да пиша тема с послание към тях. Говоря за мнозинството, 90% от връстниците ми, не знам в другите градове как е но тук е ужас! Момче на 18 съм, от Русе.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 51b3ab9daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!

Отчасти споделям мнението ти, но не съвсем. Животът не е черно - бял. Има всякакви хора - готини и боклуци. Боклуците, естествено, са повече, но и от двата вида има - във всяка възрастова група, всяко съсловие, народ, вероизповедание...

Познавам човек, който мисли точно като теб. На моята възраст (21 год.) С тази омраза не стигна далеч. Въпросното момиче сега е една озлобена бабичка в кожата на млада жена, която все се оплаква от нещо, все някой ? е крив, никой не е достоен за височайшата ? компания, никой няма "морални ценности" и т. н. Съвсем сама е. Като кукувица. Няма си приятел (естествено!, нали сексът е мърсотия, а всички мъже само това искат). Няма и близки хора, няма приятели, защото мрази всички. И от ден на ден става по - откачена... Прилича на някоя Баба Яга, знаеш ли какво налудничево изражение е докарала... Все от злоба и омраза.

Не ставай като нея! Човек не може без другите хора, така сме устроени, просто. Трябва да намериш начин да общуваш поне с "по - нормалните". Тази омраза до нищо добро няма да те доведе. А и какво толкова си се загрижил за "ценностите" на другите? Това си е техен проблем. Ти си се гледай теб и не се оставяй на разни негативни емоции да ти провалят живота.

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f54fb9e238
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз съм момче на 20 години, много дълго време размишлявах и все още размишлявам по въпроса, сред такива хора се чувстваш отхвърлен, или поне аз така се чувствах. Един от коментарите на друга изповед с подобна тематика дава отговор на повечето въпроси. Ето го и него:

Млади момко, похвални са наблюденията, които правиш, както и въпросите, които си задаваш. Единствено критика търпи начина, по който го правиш - терзаеш себе си заради грешките, особеностите и недостатъците на" другите" . Остави ги- моралът и добродетелният живот не са нещо, което може да се наложи (или самоналожи) на някого въпреки волята му. Те са резултат от Осъзнаване, от събран духовен опит, който не се натрупва само за един живот. Младите души, които за пръв път се сблъскват с живота в човешката му форма преживяват реалността много по-различно, по-първично и его-центрично, отколкото по-опитните. В това отношение те са абсолютно първосигнални и са съвсем близко до животните като поведение. И както се казва" не виждат по-далече от носа си" , т. е. техният" аз" е изцяло концентриран във физическото им тяло, с всичките му инстинкти, пъровигнални усещания и липсата на какъвто и да било кармичен опит. Това обаче не е повод да гледаш на тях толкова критично и да ги съдиш, защото и ти някога си бил такъв, макар и да не си го спомняш. Нещо повече - бил си за момент такъв дори и в настоящия си живот, просто защото всяко ново превъплъщение в телесна форма в началото преповтаря в ускорен вариант цялата духовна еволюция на индивида, така както ембрионът преди да се офрми като човешко подобие преминава ускорено през цялата верига на биологичната еволюция на вида. Та гледай на тях по-скоро като на палави деца, които не съзнават какво правят, и че от това, което правят ще се порежат, простудят или изгорят, отколкото да ги съдиш и да им се възмущаваш. По-скоро се концентрирай върху себе си, търси контакт със себеподобни, с които да си споделяте и взаимно да ускорявате развитието си. Ако си израснал в калпава среда сигурно живееш с безнадеждното усещане, че такива хора няма, но това просто не е вярно - има ги, и те изживяват реалността по много подобен на твоя начин. Само с такъв човек можеш да създадеш стабилно семейство, което наистина да стимулира развитието и на двама ви, а и на децата ви по-нататък.
Дегенерация всъщност няма - има просто пренаселване на света с млади и неопитни души, носещи със себе си цялото си" просташко" поведение (а то е такова поради неопитност - те просто не осъзнават, че е такова... за тях това изглежда единствения възможен начин за изживяване на реалността). Т. нар. " дегенерати" нямат" всичко" - те имат множество материални неща отвън (понеже концентрират цялата си енергия в придобиването им) и една огромна черна духовна дупка отвътре, която се опитват да запълнят с все повече предмети, джаджи, информация, външни дразнения и удоволствия, но всичките тези каламбури и грам не им помага пред ужаса от смъртта на физическото тяло и съответно - егото.
" Няма безплатен обяд" , особено в кармичен смисъл - всичко взето се връща с лихвите, всяко нанесено унижение следва да се изживее от извършителя, хвърлиш ли камък по нечия глава, той отскача като от гума, връща се и счупва твоята - жалко единствено, че не е толкова очевидно...

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3d14110376
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей,

И аз бях като теб, отначало много ме дразнеха с това което си описал, но всичко се промени като промених средата си. Изместих се в друго даскало, по-късно влязох в университета... единственото решение е да "отхвърлиш" тези хора, но не със лошо, защото ще срещнеш тези хора в бъдещето и не искаш да се изгаврят с теб. Нали? Така, че си подбирай хората от обкръжението и приятелите

>>> Тишански <<<

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f54fb9e238
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може и той да се изгаври с тях (devil) :)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 6b6f6290da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Е, като имаш толкова много енергия, че да мразиш, май е по-добре да я "изхабиш" в... например да се опиташ да промениш обществото по някакъв нов добър начин (възможно е!) Пък и, има нещо като поговорка, че когато мразиш много нещо, можеш и много да го обичаш - така че можеш много да обичаш хората и обществото и да им помагаш :)

Иначе, аз познавам прекрасни хора на нашата възраст (аз съм на 19 от Пловдив). Вярно е, че съм се срещнала с един - тук, с друг - там, а не с всички на куп. Все някога ще си намериш точно средата, в която искаш да си.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e6ecfbac5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напълно споделям мнението ти. Сегашното младо поколение е пълна измет (в по-голчмата си част де). Страшно е да си обграден само от отрепки и гъзарчета и който не го е прежишял няма да те разбере.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d825c7ea34
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от номер 6 аз съм на 10 години и те подкрепям

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e3d468aded
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз съм на 12 от София и съм съгласен с автора и коментар номер 6!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f608cc5baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Божеее най-сетне един свестен човек на този свят! Напълно те подкрепям!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7888a692b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хора, приличате на бабички, седнали на някоя пейка - недоволни, намръщени, одумващи всичко и всички... Но, кучетата си лаят, а керванът си върви...

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b726666e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Какво да ти кажа, положението е плачевно, но възпитанието на всички тийнове в момента или куца доста сериозно, или въобще го няма такова... Момиче съм, на 16, и имам проблем, но не с околните. Със себе си. Не мога да ги понасям - ами не са виновни те. Виновна съм аз, че не бих могла да се пречупя и да падна на тяхното ниво. Нали казват, че "На кривата ракета светът й е крив" - в този смисъл - щом всички те дразнят, значи нещо ти не си в час. И аз избухвам без причина, и на мен ми е криво, но се държа и се надявам да срещна някого, в когото да се влюбя и да забравя за простащината на околните :)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2dad21ee26
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм момче на 17 и съм един от малкото свестни. Съгласен съм с автора.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker