На кръстопът - да простиш или да отмъстиш - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На кръстопът - да простиш или да отмъстиш
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1779 пъти
Мили хора,
Толкова силна болка имам, че не знам откъде да започна. Момче на 16 години съм. Реших да пиша тук и да поискам помощ от Вас. Имах един много добър приятел, най-добрият ми приятел. Беше ми като брат. Учихме заедно с него в едно училище до 4 клас, след това аз се преместих в по елитно училище. Той нямаше възможност да се премести и затова продължи да учи там до 7 клас. Той, разбира се ме копираше постоянно и през трите години, когато не бяхме заедно финансовото им положение се оправи и влезна в моето елитно училище. Вече две години учим заедно.
Проблемите ми с него започнаха в 8 клас. От самото начало той ми завиждаше, защото аз бях приет на първо място в паралелката. Неговият успех, разбира се рязко падна и това още повече го раздразни. Много ми завиждаше за всичко. Просто той беше нищо в сравнение с мен. Аз разбирах от мода, обличах маркови, скъпи дрехи. Имах много приятели. Постепенно той започна да злодейства. Започна да говори лоши неща зад гърба ми. Казваше, че съм гей, лъжец, клеветеше ме, подиграваше ме, че съм дебел, а не съм. Така ме скара с всички мои приятели. и всеки път, когато си намирах нови, той също се сприятеляваше с тях и пак ми ги отнемаше. Така той стана по-по. Много ме е наранявал. Сега се сдобрихме чрез родителите. Неговите родители се молеха на моите да му простя и дори го наказваха, че е направил така.
Въпреки това аз още съм му обиден. Не мога да му простя. И още повече... У мен се породи злоба. Аз бях добър и страхотен човек. Не мислех ничие зло. Сега е точно обратното. Знам, че мъдрият човек трябва да прости, но аз искам да видя как той страда. Но доброто в мен не го позволи, въпреки че можех да направя всичко това.
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МУ. КАКВО ДА НАПРАВЯ, ЗА ДА СПРА ДА СЕ МЪЧА. СЕГА СМЕ ПРИЯТЕЛИ, НО ТОЙ МИ Е ТОЛКОВА ПРОТИВЕН, ЧЕ ВСЕКИ ДЕН МАЛКО ПО МАЛКО УМИРАМ. КАК ДА МУ ОТМЪСТЯ? ПОМОГНЕТЕ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: d79da28114
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Самочувствието ти май е в малко повече. И темата ти изобщо не е зададена правилно. Аз бих я кръстила, , Начин да отмъстя'', а не, , на кръстопът... ''. В това, което си написал, се вижда, че ти си решен да отмъстиш на твоя приятел, а според мен това не е нужно. А и двамата сте деца, ще се карате и ще си прощавате. Така е и при възрастните. Никому не е нужно отмъщение, а и просто се опитай да му обясниш, че на теб не ти е приятно да говори неща зад гърба ти, а не да търсиш начин за отмъщение по форумите.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 18681dc9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поговори с него, изяснете се защо се държи по този начин. Може причината да е различна, спрямо това, което си мислиш.
Дай му още един шанс (все пак сте приятели отдавна), но ако нещата не се променят, отдръпни се.
Не се занимавай с отмъщение, защото така или иначе явно той вече е нещастен. Само един не щастлив от живота си човек може да постъпи така.
Ж28

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9daad2dbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, мъдро се постъпва като мислиш и за себе си, и за другите. В случая си пренебрегнал себе си. На него кажи, че си му простил, но просто нямаш сили да се преструваш, че приятелството ви може да е като преди. Сигурна съм, че и той го усеща така. Казваш, че ще поддържате едни нормални отношения, заради училище и така. Но за друго не си длъжен на никой. С отмъщение ще ти е тежко... Защото в същността си си добър.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: a89ecb6440
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж, дори и да си гей или дебел, никой няма право да ти се подиграва за това. Недей да отмъщаваш, но и недей да му бъдеш приятел повече. С действията си този човек е доказал, че е не е добър и че не е достоен за твой приятел. Съдбата сама ще го накаже за лошите му постъпки. Всеки сам гради "кармата" си и отговаря за действията си.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: b898c6fa8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ужас, ами хората много завиждат и да имаш едно хубаво нещо и ще искат да ти го вземат, дали за дрехи или друго, но така е за съжаление. Ако ти се чувстваш добре а те зле, не става не върви. Недей да му отмъщава, опитай се да запазиш част от доброто във себе си и да стоиш по настрани от него, няма цял живот да се сдобрявате заради родителите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 51084781bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На тая възраст (поне досега) всичко е било "детска работа". Няма смисъл от отмъщение, ако виждаш, че си е взел поука - просщаваш му. Ако не си е взел - не му обръщай много внимание, и така докато завършиш. После няма да имаш тоя проблем с него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0e82c8e820
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Той не ти е приятел. Не споделяй с него, игнорирай го напълно. Търси си други приятели, истински. Не се занимавай да му птмъщаваш, разкарай го от живота си и го забрави. Прости му в себе си и повчв не му обръщай внимание.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bb9158d1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако ти е неприятно да си в неговата компания не бъди. Няма смисъл да му отмъщаваш. Ако ти е толкова противен не бъди с него. Стой на страна от него, но недей да отмъщаваш. Бъди си с твоите приятели и не го мисли толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7fe02d5c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Щом не ти е приятна в компанията му бий шута и това е! А на вашите категорично заяви, че не желаеш да си приятел с него - неслучайно има поговорка „ На сила хубост не става ”.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c93c7f33f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен проблемът ти е, че си "приятел" с него насила. И оттам трупаш негативни емоции. Ами кажи му просто, че не можеш да му простиш (щом не можеш).
Предполагам той също се е "измъчвал" от завист и не се е сдържал и го е направил.
И както са написали по-горе - той си страда достатъчно, не се безпокой.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f9fd5607b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторът:

Всички сте казали, че сме деца. Да, може да сме деца, но едно дете не мисли злото на друго, както прави той.

До номер 2: Не мога да разбера защо си мислите, че имам високо самочувствие. Всички мои приятели казват точно обратното. А също така аз не търся начини да му отмъстя тежко, а просто искам и той да се почувства като мен.

До номер 3: Опитах се да поговоря с него, а той ми се подигра.

До номер 4, 5, 8: Много Ви благодаря.

До номер 7: До някъде сте прав.

До номер 10: Всичките ми приятели станаха негови.

До всички: Аз писах тук, за да получа подкрепа, а не критика. Съжалявам, че се реших да помоля вас за помощ. И вие направихте така както всички други. Благодаря Ви.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6a71672fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Излей си всичко, каквото си насъбрал!!! Казвам ти го от личен опит, аз на твоите години и по-малка, бях постоянно обект на подигравки, завиждаха ми и т. н.
Тогава малка, разбира се че исках да си отмъстя, но доброто в мен надделяваше и си казваше: "Има БОГ, той ще ги съди", "Всичко се връща".
Какво съм преживяла, само аз си знам, но дойде време и пораснах.
Няма и помен от малкото и невинно момиче.
В момента съм на 21 години, тежа 40 кг, но това не ме спира, да се скарам с хората, когато са ме обидили или не са прави в дадени ситуации.
Не ме е страх, че могат да ме ударят, убият и прочие.
Когато нещо е нередно, не мога да си замълча и да наведа глава, не пропускам конфликти.
Избухвам, дори пред семейството си, това най-много ме боли.
Сега ти е времето, да си излееш душата навън, все още си малък и ще ти мине, не позволявай да ставаш, като мен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 72f8712fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Слабите отмъщават, силните прощават. Не тръгвай по неговия път, за да не стнеш жалък, нещастен злобар като него, на който живота се е изпикал на главата му. Прости му, но го дръж на страна, защото той вече ти е разкрил душата си; малък, завистлив, злобен интригант, пълен с простотия. Такива хора не се променят, защото такъв е характера им и такъв ще си остане. Не трябва да му отмъщаваш, защото той и така страда от злобата и завистта си. Завистта кара душата да страда и развива и други негативни качества. Човек никога не трябва да завижда на постиженията на другите, те трябва само да го направят по-амбициозен.
Мисли си за него като за палячо, който може само да разсмива хората с просотията си. Такива хора трябва да ги държиш на далече, защото те вътрешно, никога не се променят.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 064034c0f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей, аз съм момиче на 15. Разбирам как се чувстваш и знам какво е някой, който мислиш за близък да ти забие нож в гърба.... Но според мен той достатъчно е страдал... Не го защитавам нито подкрепям постъпката му, но ти си бил пред него, той е бил в твоя сянка... Нормално е да завижда, явно завистта е по-силна от моралните му ценности, но какво да се прави... Опитай се да го разбереш, прости му, поговори с него приятелски. Все пак ти имаш повече финансови възможности, с по-добър успех си и т. н... Нищо няма да постигнеш, ако му отмъстиш или, ако го накараш да страда. Ако си му истински приятел бъди до него и го подкрепяй, не пълни душата си със злоба и мъст!!!! Той е сгрешил, подвел се е, кой не греши!!! Успех :))))))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker