Артистични професии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Артистични професии
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1440 пъти
Здравейте. Момиче съм на 18, този септември ще съм 12 клас и се колебая какво да кандидатствам догодина. Със сигурност ще е нещо свързано с рисуване и изискващо креативност - изкуството е моето призвание, винаги съм го чувствала.
Професиите, между които се колебая в момента, са продуктов/индустриален дизайн, моден дизайн и автомобилен дизайн.
Други варианти са интериорен, графичен и софтуерен дизайн, но те не ме привличат толкова.
Давайте и други идеи, върху които да помисля. Започнах курс за подготовка на портфолио и трябва да реша в най-скоро време върху какво да наблегна, защото изработването му отнема месеци. Може и да подготвя портфолиа за 2 специалности, но това е максимума.
Забравих да спомена, че най-вероятно ще кандидатсвам в Италия (другите варианти са Холандия, Англия и може би Франция, но Италия ми е първия избор, а и говоря добре езика).
Помагайте. :) Благодаря на всички, които ще се включат в темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: da8ffa3355
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз живея в Италия и мога да ти кажа "браво" за избора на страна, в която да се развиваш с такава специалност и квалификация. Италия е страна на изкуствата, на креативните личности(в частност тези на изкуството), на нестандартното и романтичното. За пример може да се даде фактът, че единстеният музей на киното в света се намира в гр. Торино, Италия. Ще ти е необходим CELI - Certificazione Italiano Generale - сертификат, който удостоверява нивото на владеене на италиански език на всеки гражданин на страна извън Италия, който кандидатства за работа(само за определени длъжности), както и на кандидатстващите в италиански университети. Изпитът за този сертификат се провежда два пъти годишно - през юни и ноември, като записването става единствено и само в Италианския културен институт(София, ул. "Александър Жендов" №1), като записването струва 80 евро и става ЛИЧНО. Дойдох в Италия още като дете, майка ми и баща ми се явиха на този изпит, за мен казаха, че няма нужда, тъй като в този момент бях малолетно лице, но въпреки това миналата година се явих на изпита и получих сертификата. Догодина ще мога да кандидатствам и за гражданство(трябват ти 10 години постоянно пребиваване, но в някои случаи този срок може да бъде съкратен), например ако сключиш брак с италиански гражданин, някой от родителите ти или друг твой роднина(баба, дядо) е с италианско гражданство, както и някои други случаи. Ако има нещо друго, което те интересува, можеш да питаш. А да, ако родиш дете в Италия, без значение от твоята националност и тази на бащата, детето става пълноправен италиански гражданин. Ако има нещо, пиши, ще следя. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e16a3fd9d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Софтуереният дизайн, няма нищо общо с рисуванете, освен ако не считаш блок схемите за рисуване.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 27a92c8f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря ти, номер 1. Напълно споделям мнението ти, Италия е прекрасна страна, ходила съм доста пъти, пообиколила съм и все не мога да й се наситя. Аз уча езика от почти 10 години (2ри клас), но може да се каже, че е по-сериозно от 5 (7ми клас). От училище ще получа диплома, която удостоверява, че владея езика, както и някои от предметите ми са на италиански. В такъв случай необходим ли е сертификата (не, че ми е проблем, ако се наложи ще си го изкарам)?

Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 20b4e32e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, най-добре ще знаят хора от Италия какви специалности има там. Щом не ги разгледаш в интернет

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8b8a1cd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В повечето случаи хората си избират специалността по това кое ще им е по лесно и по приятно за учене и безброй други фактори, като някак си всеки път на заден план остава реалната професия. Това е нещото което реално трябва да гледаш, защото ще учиш 5-6 години но след това ще трябва да го работиш това цял живот. Най добре е да намериш реален контакт с хора работещи тези професии, които можеш да работиш след като завършиш една или друга специалност. Виж от първо лице работата им, начина им на живот. Това ще ти даде реална представа накъде да опъваш платната. Едно е да учиш нещо и съвсем друго е да го работиш!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 27a92c8f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   2, e аз съм написала, че не ме привлича. Просто много хора са ми казвали, че има пари в това, затова написах, че го има като опция, и по-конкретно една мацка, която учи Product design & engineering, ми казваше, че най-много търсене има за виртуални продукти. Но надали ще правя това - ако ще създавам неща, предпочитам да са реални.
5, благодаря ти искрено. Това беше един от най-смислените съвети, които съм получавала. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker