Набърках се в измама! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Набърках се в измама!
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2465 пъти
Здравейте. Моля да не ме упреквате знам, че това което съм направил е отвратително. Историята е:
Преди месец ми хрумна идея която тогава си мислех, че е гениална. Щях да купувам фалшиви айфони(реплика) и да ги продавам за истинската им цена. Щях да съм на около 800 лв печалба за всяка бройка. Аз и един приятел бързо задействахме нещата. Поръчахме репликата. Проблемът беше, че беше доста лошо направена. Само на външен вид изглеждаше като айфон, но самата операционна система не беше направена да изглежда изобщо като IOS. Пуснахме обява и за около един час имахме 4-ма куповача. Един човек предложи 1000 лв. и му приехме офертата. На следващият ден изпратихме телефонът по еконт. Мисля, че служителят разбра какво искаме да правим, но той просто си вършеше работата. На следващият ден пристигна(в събота). Чаках до понеделник и реших да пиша на човекът. Той ми се обади към 16:00 и ми каза, че е ходил, пратката не е имала преглед и за това не я е взел. Каза, че по късно ще ходи и ще поиска някак си да прегледа пратката и, че ще ми се обади. Така и не ми се обади и не знам какво е станало. Не съм сигурен дали еконт ще му дадът да я прегледа, обаче ако му дадът той ще разбере, че телефонът е менте. Не знам дали просто ще изпрати пратката обратно или ще иска да ни обади в полицията. Много съм уплашен и знам, че не трябваше да се забърквам в такива работи. Просто исках да изкарам пари през лятото понеже още не мога да работя(на 14 съм). До колкото показва в сайтът на еконт пратката не е взета и още седи в офисът. Има ли някакъв начин по който да мога да си върна пратката или нещо такова. Моля помогнете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 81083675b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е чиста измама и кражба!!! Точно така се тръгва по лошия път в живота. Не се разправяйте с тези простотии. Ако човекът се подлъже и даде парите му ги върнете преди да е станало страшно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f03a8deb2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Що правиш такива гнусни измами? Като не можеш да работиш през лятото прави нещо друго. Ако толкова ти трябват пари прояви малко повече въображение и ще измислиш нещо. Почни да свириш на китара и ходи да свириш на морето например. Надявам се никога да не ти върнат "айфона". Баси долните измами човек.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7eaa469b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Звънни му и му обясни, върни му парите. По-добре късно отколкото никога, иначе ще стане по-зле. Пък може и да е разбран. Не мисля че някой за такава измама ще си затвори очите, особено по-възрастен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f2e21f4c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Няма да му дадат да я прегледа. Ще я върне. Пък и ти си на 14 - дете. В смисъл нормално е да се. приеме че може теб да са те заблудили. Иначе да не си на загуба пусни нова обява и напиши че телефона е реплика и на по- ниска цена. Не бъди алчен и не се прави на тарикат защото ще загазиш рано или късно

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7074374dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Е да, лошо. Друг път да знаеш, че лесните пари парят. Но нищо. Да си жив и здрав и да се научиш на работа, всичко ще си е наред.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 06d6060428
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе пич така не се печелят пари в черния бизнес... Преди да правиш каквото и да е бъди сигурен, че никой няма да разбере и да стигне до теб!

Сега нищо не можеш да направиш. Надявай се да не му позволят. Но той няма как да не разбере за измамата и на 100% ще се оплаче.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 64b0380add
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Би ли дал 1000 лева за нещо, което не можеш да провериш? Това ще ти отговори на въпроса защо не е взета. Иначе няма как да загазиш, просто ще трябва да платиш доставка в двете посоки да си вземеш телефона обратно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d259f406b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Лошо е тва което правиш, но реално тва е сделка между вас си, ако му хареса ще го вземе ако не му хареса няма да го вземе, ти не си фирма която произвежда фалшиви стоки, ти просто имаш това нещо и го продаваш ако на някой му хареса си го взима на собствена отговорност, не си производител за да даваш гаранция или нещо подобно, така че реално не носиш отговорност пред полицията. Ето примерно аз сега мога да пусна обява за старите ми скъсани дънки, и да сложа цена 5000, въпреки че са парцал аз имам правото да си ги продавам за колкото си искам, в същото време ти имаш правото да ги купиш или да не ги купиш като ги видиш. Ще е проблем ако сте продали бая бройки и доста хора скокнат да се оплакват, защото тогава се разбира че ти пласираш солидно количество а не е единична лична бройка която продаваш, примерно защото си си взел друг телефон. Всичко това ти го казвам за да не се шашкаш толкова, толкова боклуци се продават че направо си нямаш идея, а реално никой не е осъден за такова нещо. Но ако ти искаш да си добро момче и ако мислиш че това е лошо което си го направил със сигурност трябва да обясниш на човека всичко и да му кажеш да си намери друга обява, а ти да си прибереш телефончето! Хората убиват човек на пътя и на следващия ден си се разхождат свободни че и книжката не им взимат, ти се притесняваш че ще се оплаче човека. Някои грешно ще ме разберат, тук за това ще го кажа по ясно, иска ми се сам да осъзнаеш че е лошо това което си направил, а не защото ще те погне полицията, полицията спи и я мързи нищо няма да ти направят. Въпроса е ти да осъзнаеш за себе си кое е правилно и кое грешно и да вземаш решенията си по мъдро занапред. Би ли бил доволен някой да те излъже така? Колко време би събирал парите които искаш от човека, ти сам без чужда помощ? Как ще се почувстваш като разбереш че си дал парите си за нещо което е много по евтино и въобще не е това което искаш, но връщане назад няма?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7575b611fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, бе, много гениална идея... Кой знае колко цигански махали с това се издържат. Оня ако не потърси пратката ще ти я върнат. Пусни го на ниска цена като реплика и не се занимавай повече с неща, които не ти се отдават.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 07018dddd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   ХУбаво беше, когато имаше ТВУ - Правиш золум, влизаш там до 18 години. Излизаш, полицията "намира" в теб наркотици и не излизаш цял живот от системата... ама пуста му демокрация и малоумни човешки прави... еххх какви хубави времена бяха.
Ама ще се оправиш, споко!

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1cb4f64776
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Айдеее пак се намериха моралистите, които да очернят и искарат едно малко дете грабител, измамник и какъв ли не.

Отговорът е не, няма какво да ти направят. Може да кажеш много неща, че не разбираш от телефони, че си се объркал и тн. Реално погледнато за колко ще продаваш една вещ си определяш ти. Ми по магазините дрехите и обувките на известни марки? Дето го пазарите? И не се оплаквате... търговците правят бол пари от подобни реплики, но вие не се оплаквате. Колко неща се продават по магазините за по 200 под претекст, а реално търговеца ги е взел от Китай или Турция за 30лв бройката...

Лицемерно е да гавритв и хулите едно дете по този начин, да не е прав, но не е редно да гп осъждате по тоя начин.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d97468eac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ами ти ако не си пратил пратката с опция за преглед, нормално да не му дадат преглед...
Виж сега, успокой се, и да види телефона и да реши, че е менте - едва ли ще му се занимава да се обажда в полицията и. т. н. Просто ще откаже да го купи и така. Ще ти го пратят обратно, като ще трябва да платиш там 4-5 лева разход за връщане (освен, ако не си отбелязъл, че получателя ще плаща връщането, а не ти)

А ако изобщо се откаже да ходи да си гледа пратката, то от куриерскат фирма ще ти се обадят до 1 седмица (мисля, че толкова беше срока на престой на нещо изпратено във офиса/склада им, не съм съсем сигурна) да ти си я пратят обратно, като ти ще трябва да си платиш разход за връщането.

Иначе друг път наистина вече не рискувай да правиш такива неща, не просто защото е незаконно, а защото прецакваш не просто държавата, а в случая и обикновен човек. Иначе сега гледай да запазиш спокойствие, защото в момента реално изпадаш в излишна параноя.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 60a1951b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Това е доста тъпо.
Не знам как си представяш, че някой ще клъвне на реплика, дето се опитвате да я продадете за оригинал.
Освен това много ясно че няма да приеме пратката като е без преглед. От къде да знае че не си сложил половин тухла вътре и му я продаваш за 1000 лева.

Дано ви е за урок, в най-най добрия случай ще ги продадете горе долу на цената дето сте ги купили, ама не лъжете че са оригинадъ :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 66ad4f6195
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Достатъчно малък си, за да скъсаш завинаги с тези мерзости. Ако поискаш, ще станеш човек и след няколко години сам няма да можеш да повярваш какво си опитал да направиш. И ще си страшно доволен колко по-добър си станал.

Сега му звънни, обясни му и ако си получил пари му ги върни. Ако го направиш, си в безопасност. Кой би погнал вече разкаял се човек. Това важи и за родителите ти - ако аз бях родител и детето ми беше направило така - пробвало такава магария и после спряло и събрало кураж да си признае и да оправи нещата, щях да съм много повече впечатлен, отколкото разочарован.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4c5e974d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   15, и какво трябваше да направим, за да ти се хареасме? Да го аплодираме за тази постъпка ли? Да го насърчаваме? Да му даваме съвети как да се прикрива по-добре или какво?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5ed2c30f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Ами аз не съм н15, но съм съгласна с него. Според мен същите тези, които имате смелост да отворите уста и да четете морал на това момче, то 1000 процента съм сигурна, че ще мълчите и даже ще напълните гащите, ако ви се отдаде възможност да нахраните/морализирате някой 40-50 годишен врял и кипял в сивата икономика ;–)
Лицемерни сте за това, защото на деца имате смелост всичко да казвате, всякак да се държите с тях, а там където трябва реалоно да се настъпят определни хора всичките навеждате глави и се ослушвате.. Ей за това държавата ни е в такова положение все още.
Също така не мисля, че номер15 се е опитал да се хареса на някой. Аз също не се опитвам, определно ;-)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 239f4e9b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Нищо не могат да ти направят. Номер 9 е прав, добре че го е написал, спестява ми доста писане.Може да се оплаче, ако сте фирма, щом не сте да е гледал какво купува и дали си заслужава. Като иска истински Айфон има специялни магазини за това, с гаранции, касови бележки и книжки с упътване и сертификати. Да не е взимал от OLX

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0deda8f513
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Доста плоско сте го измислили това. Както някой ти писа - ти би ли борил хилядарка за нещо което не можеш да видиш предварително - вътре може да има и тухла даже, не реплика (има и такива случаи). Успокой се, нищо няма да ти направят, само ще ти върнат пратката и ще заплатиш 5-10 лв такса. Един съвет от мен - за да се занимаваш с такива неща трябва да ти стиска да си понесеш последствията ако те хванат. Като те гледам вече си напълнил гащите от страх. Просто не се занимавай с това, така не се става богат, а и се свършва доста зле в повечето случаи. Колкото до тези, които защитават подобни неща- когато вас ви дялнат така друга песен ще запеете. В тези магазини за които говорите в крайна сметка стоката е изложена и никой не ви е карал на сляпо да купувате ментета. Съвсем доброволно сте си купили поредния боклук от мола. Обаче да продаваш менте за оригинал на цената на оригинала си е чиста измама. Както казах дори да мине по този начин, после лесно може да се издири продавача и да му се начупят кокалите. Това имах предвид под лош завършек на тези неща.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 07018dddd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   22 - Защото врелият и кипелият има зад гърба си полиция, съд и поне 7-8 трупа. Той не е за четене на морали, той е за разстрел.
За разлика от 14 годишните, 44 годишните са много, ама много наясно какво правят и в тях не е останал грам морал.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ff5b38789b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   22, Именно, именно! Затова първо ходете да разстреляте тези 44 годишни. Защото сега вашите думи са без покритие и изглеждате в очите на тези 14 годишни от безсилни към жалки. А децата подръжават на силните, на тези които постигат резултати. На тези, които печелят!

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f03a8deb2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   до 22: Логика нулева! Даже под нулата. Нито има паралел между ситуациите, нито нищо. Абсолютно нулева логика, е, а от написаното изглежда, че ти си по-лицемерна даже и от хората, които се опитват да вкарат автора в правия път. Твоето е все едно да не направиш забележка на детето, че чупи играчките си, защото видиш ли "и възрастните хора чупят разни неща". Или ако детето хвърля камъни срещу други деца, да не му направиш забележка, защото видиш ли "и възрастните се карат помежду си". Изказването ти е абсурдно, глупаво и лицемерно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker