Без приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Без приятели
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1285 пъти
Здравейте.
Аз съм момче на 14 години. От доста отдавна се чувствам самотен поради причината, че нямам приятели. Нямам с кого да изляза навън, да общувам, а вместо това седя цял ден вкъщи пред телевизора или пред компютъра, а навън е лято. Тази година бях 8ми клас с нов клас. Опознах се с всички съученици, но просто сме нещо като "училищни приятели". Всеки един от моя клас си има собствена компания. Само аз нямам. Имам един приятел, с който излизам 1 път на 2 месеца, но ако не му се обадя знам, че той никога няма да ме потърси. Наистина се нуждая от истински приятели, с които да излизам всеки ден, да общувам, да се забавлявам, да говорим за всякакви теми. Писна ми от това да седя цял ден вкъщи. Всеки ден баба ми или майка ми ме карат да излизам с тях на центъра или в парка да се разхождаме, но аз винаги отказвам, защото знам, че ако ме видят съученици или други познати ще ми се подиграват поради това, че излизам само с баба и мама. Наистина се нуждая от истински приятели. Знам, че
истинските приятели се намират най-трудно, но аз вярвам, че някой ден ще ги открия.
Дайте ми някакви съвети, какво да правя.
Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: e0c05a571b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм момиче на 18 години. Аз също нямам много приятели 2-3, поради причината, че търся ИСТИНСКИ приятели.... Приятелството не означава да имаш с кого да ходиш на кафе или на дискотека само, а приятелството означава да имаш човек на, който може да споделиш без да те предаде.... Трудно се намират приятели.. В днешно време то се гради на материални неща за жалост... Не се измъчвай, че нямаш приятели, ти си на 14.... Има още много хора да срещаш ( университет, работа... ) Въпросът е да намериш сродна душа за приятел, а не запълване на времето...
Относно излизането с баба и мама - ами това няма лошо, какво толкова? Цени времето с тях, излизай, без да ти пука за мнението на твоите връстници, които се интересуват само от глупости... Или ти може би плащаш " данък хорско мнение "? :) Давай смело, това е твоят живот... Този, който се присмива има комплекси или завижда или по-лошо липса на уважение и е с извинение глупак.... Успех :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 00e68e11ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм също като теб, но сега съм на 19 и мога да кажа, че се промениха нещата, но всъщност и осъзнах нещо- предпочитам да бъда в собствената си компания и не се нуждая от хора край себе си. Покрай университета си намерих приятели, с които имам общи интереси и мога да кажа, че с тях ми е приятно, но не е същото, когато съм сама. Като съм сама правя това, което аз искам и дори все не ми стига времето, това не знам как става. Даже нарочно си намирам оправдания, за да не изляза с някого, за да мога да си запълня времето както аз искам. Имам една истинска приятелка и другите са ми просто познати. Виж, не се отчайвай, ти си на 14, тепърва ще си намираш приятели. Имаш още години да учиш в гимназията и все ще си намериш. А и няма какво да се срамуваш от баба ти и майка ти. Аз мислех като теб преди майка ми като ми казваше да излезем, за да не стоя сама, а аз отказвах, за да не ме види някой с нея. Но за да не стоиш сега сам излизай с тях, какво толкова? Можеш да се запознаеш и с някой по интернет, излизай и сам, все ще намериш някого, с когото имаш интереси.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 352cb8280a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей :)
Аз съм на същото положение и на същите години. Братовчедка ми смятах за моя истинска приятелка, че дори и кръвна, но и тя ме предаде. Ще трябва цял живот, за да открием истински приятели и хора, който виждат света като нас. Има хора, който никога не са открили истински приятели, но имами такива, който са го направили. Знам, че не ти се излиза с майка ти и баба ти, и че искаш човек с твоето мислене, но поне не се затваряй в себе си. Отиди в парка.. намери някой интересен човек, макар и по-голям и се запознай с него. Е, аз не намерих истински приятели с този метод, но поне 30 минутен разговор с непознат ще ти се отрази добре :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4bab48bb15
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също съм момче на 14. Въпреки, че в моята "компания" сме около 20 човека, но като махнем момичетата които почти не говорят с мен и също хората с които почти не съм близък остават около 4-5 човека които са ми истински приятели. На които мога да разчитам и те да разчитат на мен. Обаче истинско приятелство не става за 1 ден. Ще те съветвам да почнеш да излизаш ако трябва и да е сам и да ходиш някъде да риташ футбол в някой училщен двор или като цяло да играеш някакъв спорт. В вярно, че в началото ще им дреме само дали играеш добре или не обаче с времето ще се опознаете.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6620d9293f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Майка ти и баба ти са едни от най-важните за теб хора. Струва ли си да ги игнорираш заради някакви смешници?

Самоуважението е много важно и ако го нямаш ще се чувстваш като боклук. Спри да мислиш за мнението на тоя и оня щото утре ако нямаш стотинка никой няма да го е*е за теб (примерно).

Отивай навън и бягай на стадиона. Спорта действа успокоително и ще се чувстваш щастлив.

В твоето училище има доста ученици, нали? В такъв случай се запиши да играеш някакъв спорт, които ти харесва. Там ще се запознаеш с нови хора. Сега ти остава да бъдеш малко по-общителен и готово.

Баскетбол, футбол, бокс - възможности бол.

Бъди мъж и не позволявай на неудачниците да ти скапват настроението!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7cb31f6c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, аз съм момиче и също тази година бях 8 клас. Смених 2 училища (дълга история), запознах се с доста деца на моята възраст, но не мога да кажа, че съм имала приятели, в което и училище да съм била. Трудно намирам приятели и в 3-тото училище силно се надявах, че ще намеря такива, но не се получи. Бях започнала да променям себе си, да се самосъжалявам, да карам хората да ме съжаляват и си мислех че по този начин ще намеря приятели - неуспешен опит. Към средата на 2 срок едно момиче, което открито не ме понасяше се скара с нейната приятелка и ме привлече на нейна страна и аз приех ( имах отчаяна нужда от приятел, но не осъзнавах в какъв капан попадам). В началото тя се държеше добре с мен, но след известно време започна да ме използва да ѝ пиша домашните и тем подобни неща. Започнах да се замислям дали да не отида при нейната стара приятелка ( която за разлика от нея се държеше Мишо с мен когато бях нова в училището), но и тя вече не говореше с мен. След няколко седмици писах на другото момиче и ѝ обясних как стоят нещата и ѝ се извиних. Тя ми прости за това че съм се държала грубо с нея и така нататък. Мислиш си, че след това съм се скарала с грубото момиче, което ме използва, но не и все още сме, , приятелки, , . Та с това искам да ти кажа, че в отчаянието си да намериш приятели не прави грешни избори и не прави грешките, които аз съм правила. Бъди винаги себе си и истинският приятел сам ще те открие. Повярвай по добре сам отколкото с използвачи. Не знам какъв съвет да ти дам, но моят коментар дано ти бъде нещо като урок, не искам други да преживеят същото като мен и в това да излизаш с майка си и баба си няма нищо лошо. И се огледай по- добре може онзи приятел, който търсиш да е на място, което може да ти извади очите, а ти да не го виждаш. В повечето случаи е така. Късмет с намирането на приятели!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cebd9f1632
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм същата само че съм момиче.. все едно съв аз като го чета това. И аз имам една приятелка и то от доста дълго време, но вече изгубихме интерес да си говорим или каквото и да е.. преди 8 часа без спирка можехме. Приятелите омръзват а аз не си мръдвам пръста за нови. И аз бях сега 8 клас.. еми с никой от тях не излизам. Пожелавам ти късмет в намирането на нови приятели все пак. Бъди по-общителен и дори нахален. Хората усещат когато не си сигурен в себе си и си лесна клечка. Не се оставяй и само напред! Сега лятото върви на някакъв спорт или занимание и съм сигурна че ще намериш хора с които да се забавляваш. Аз ходих на танци, но спрях защото и сертификат имам да взимам по английски и много други работи.. приятелите не знам май няма време за тях. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ae6978b09d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Свали си очакванията. ИСТИНСКИТЕ приятели са рядкост. 1-2 макс в живота, шансът да се намерите е сравнително малък. Ама пък не можеш да си стоиш цял живот сам, така че зарязвай го тоя идеализъм и започни да излизаш с всеки, с когото ти се отдаде възможност.
Запиши се на спорт, играй някоя онлайн игра/карти, ходи на събития (дори и сам първоначално), заговаряй хората без да се притесняваш. Така поне ще имаш компания за мотаене и забавление, пък ако имаш късмет може и някое дълготрайно приятелство да създадеш. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 833975d479
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Съчувствам ти аз съм същата... знам какво е да си аутсайдер, да нямаш с кого да поговориш в междучасието, защото всеки си има приятели и група. Аз се държа добре с всички въпреки че никой не се държи добре с мен... Викат ми че съм задръстена, защото не слагам грим, нося униформа и не ходя по цял ден из мола

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 833975d479
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм пак номер 11

Просто се чудя как ставаш популярен
Нека се сравня с най популярното момиче в класа

1. Много по-умна съм от нея >>> имам много по големи възможности от нея
2. По красива съм от нея и без грим
3. Тя е леко пълна а аз съм слаба
4. Имам много таланти- имам много награди от спорт, пиано, рисуване а тя не е донесла веднъж да почерпи нещо
5. Държа се мило с всички веднъж не съм нарушава някого а така ми се е искало понякога...

Защо всички ме избягват!!! Дайте ми съвет! Моля ви, не разбирам защо не мога да си намеря приятели!!!! И да аз съм
леко затворено в себе си момиче...

Извинете ме за правописни грешки... просто бързам

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 671511c7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 14:
Не се сравнявай с останалите, не ти трябва да бъдеш най-популярната. По-добре с таланти и постижения, вместо приятели, които не са верни. И аз съм слаба, умна, предлагаха ми в началото на година да се запиша в музикални клубове, за изобразително изкуство, лека атлетика. Може би щях да приема, щях да намеря някой с подобни интереси, но в моята гимназия трябва да се учи, учителите искат твърде много да учим, по 9 часа на ден в 8 клас си е доста и най-често на следващия ден- тестове.
А след училището има университет, после работа, доста хора са по-затворени в пубертета, но като пораснат се прераждат и са изключително общителни. Приятелите от гимназията са до 12 клас, после всеки отива в различните краища на България и повече не се чувате.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 671511c7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 14:
Не се сравнявай с останалите, не ти трябва да бъдеш най-популярната. По-добре с таланти и постижения, вместо приятели, които не са верни. И аз съм слаба, умна, предлагаха ми в началото на година да се запиша в музикални клубове, за изобразително изкуство, лека атлетика. Може би щях да приема, щях да намеря някой с подобни интереси, но в моята гимназия трябва да се учи, учителите искат твърде много да учим, по 9 часа на ден в 8 клас си е доста и най-често на следващия ден- тестове.
А след училището има университет, после работа, доста хора са по-затворени в пубертета, но като пораснат се прераждат и са изключително общителни. Приятелите от гимназията са до 12 клас, после всеки отива в различните краища на България и повече не се чувате.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cf5f6bb8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей, разбирам те напълно. Когато нямаш приятели еднообразието наистина убива. Но не мисли че не можеш да промениш това. От опит научих, че за да се получат нещата трябва да излезеш от зоната си на комфорт и да бъдеш по общителен. Вместо да чакаш приятелите да дойдат при теб, открий ги ти. Хора има навсякъде, не винаги ще ти бъдат истински приятели, но поне ще разнообразяваш. Можеш да се запишеш в сайтове за търсене на приятели. Освен момчето от училище намери общата тема с някой друг, просто рискувай, пиши му и ще се получат нещата. Хич да не ти пука. Ако не рискуваш нямаш шанс за успех. Стоенето и чакането не водят до нищо. Започни нещо ново, прави нещо, което обичаш. Започни някакъв спорт или пък курсове, прави нови неща, за да срещаш нови хора и най-важното завързвай разговори. Истинското приятелство отнема повече време стига да намериш точния човек, ще го осъзнаеш. бъди честен и бъди себе си. Правилните хора ще те харесат. Успех и кажи как е минало!
-К&P

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker