Непрекъснато преяждане, а съм само на 16 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Непрекъснато преяждане, а съм само на 16
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1829 пъти
Помогнете ми, моля ви. На 16 години съм, момиче. 1, 65 съм висока 56 килограма. Не спирам да преяждам и след това толкова много се мразя. Тичам, правя упражнения вкъщи, ходя на танци, но пак продължавам да се чувствам виновна след преяждането. Ходя и на интензивен летен курс по френски цял следобед всеки ден, това допълнително ме изяжда. Един мой примерен ден ядене. Примерно днес - 12 кайсии, купа мюсли, 1 Активия (за закуска); 3 Корнита, 1 топъл шоколад, баница, 2 гризини, 3 бисквити Милка (за обяд и следобяд), вечеря (баща ми беше купил картофи със сметана, спанак и беше направил доматена салата). В момента се чувствам толкова зле, искам да повърна всичко и да се закопая в земята. Толкова се мразя. Сещам се, че още откакто бях малка не ми разрешаваха да ям някои неща, криех се и когато нямаше никой в кухнята ядях чипс и портокали. Тогава не разбирах какво се случваше. След това гладувах и сега отново се мъкна между нормално хранене и преяждане. Не искам да гладувам, сещам се колко ниско ми беше кръвното, как ми се виеше непрекъснато свят и как ми причерняваше преди 3 лета, когато бях на 13. Как забравях какво майка ми ми беше казала да купя в магазина и се въртях като зомби по рафтовете, как ядях само домати и пържола и след това тичах 2 часа на стадиона. Не искам това да се повтори, бях толкова нещастна тогава, но в момента съм още по-нещастна и дебела. Тогава поне бях 45 кг. Сега съм с десет по-дебела. Искам да съм 40 кг. Как да го постигна? Моля ви, кажете ми! По-добре да умра опитвайки се, отколкото да гледам затлъстял човек в огледалото!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: c4a36fb0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Не смятам, че си затлъстяла. В нормата си.
2. Това е много хубаво, че се движиш. Когато човек се движи много, спортува, тренира нещо, той може да си позволява изкушения по-често, отколкото обездвижен човек.
3. Единственият ти проблем е лакомията. Да, лакома си. Моят съвет е да ядеш само и единствено когато чувстваш глад. Ти си развиващ се организъм и трябва да хапваш от всичко по малко. Но прекаляваш. Вместо 3 Корнита - изяж едно, ако ядеш 4 филии бял хляб например на вечеря, започни да ядеш 2 и то черен хляб. Ето такива леки ограничения, но в никакъв случай не изключвай абсолютно никаква храна от менюто си, защото се развиваш и организмът ти има нужда от всичко! Късмет.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6b1f2c8647
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На твоите години съм. Аз на 13 бях 60
Вече съм на 16, 48 кг съм и повярвай ми не в добре. Вече не мога да ям като хората на ден съм само на кисело мляко и салата, ям ли повече го повръщам, не мога да направя и 10 нормални крачки, като съм повечко време навънка припадам, все ми се спи, причеенява ми всеки път като се изправя, изобщо не в оферта. Все се разболявам, имунитета пада, имам бактерии във влагалището именно защото имунитета ми падна от слабеене. и вече е хронично. И нямаш идея всичко струпано на куп колко гадно е. Ако искаш да свалиш наистина, свали до 50 но не по-малко, после ще искаш да си здрава и нахранена, обаче просто няма да можеш. Махни ги тия шоколади и изобщо всичко вредно от менюто си и продължавай да спортуваш, така ще се чувстваш добре, а не като си 40 кг, напротив, тогава няма да можеш даже. да станеш

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: df982d9a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сигурно в миналия си живот си била сомалиец и имаш много, много да наваксваш...
Ако трябва малко по-сериозно - сега си в периода на най=усилен растеж и е нормално постоянно да изпитваш глад и да ядеш повечко. Според мен проблемът ти идва точно от там, че се опитваш да потискаш това, което пък води накрая до освирепяване и съответно до преяждане.
Храни се по-често (5-6 пъти на ден) и по помалко. Гледай 2 или 3 от тези междинни яденета да са само плодове или нещо по-ниско калорично, примерно овесени ядки с нискомаслено (0, 1%) кисело мляко, таратор и т. н.
Пробвай да взимаш и хубави про-биотици (като Пробиотик-10 на LR). Понякога неправилната/неефективната резорбция на хранителните вещества в червата карат човек да поглъща многократно повече храна, отколкото реално му е необходимо.
Успех! И знай - успехът не се крие в ограниченията и в себе-мразенето! Най-напред трябва да откриеш истинската причина за проблема си, и след това търпеливо и правилно да го атакуваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4884dde9b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

4.   Не съм много сигурен, но ми се вижда, че имаш почти нормални килограми. Ако станеш 40 ще граничиш с болно състояние. Жена ми е твоя ръст, някъде /- 2 см и е 51 кг и ми изглежда на моменти доста кльощава. За този ръст бих казал идеала, че е 55 кг. Гледай да не залитнеш в грешна посока. Имай предвид и ще сега си млада, все още растеш, а и имаш бърз метаболизъм. Вероятно е достатъчно, ако се стремиш да ядеш здравословно и естествено не се тъпчи (тъпчене е когато 15 мин след ядене усещаш тежест, до болка в стомаха, а не някакви други измислени в главата на момичетата причини).

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6f5af881c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   40 кила на 165? И това по кой норми? Тоя бръмбар трябва да си го избиеш от главата. В момента килограмите ти са добре. За теб е важно да си стабилизираш храненето, а не да си 40 кила. Това е свързано с психиката ти.
Храната ти е само въглехидрати, от които ти играе инсулина, който ти засилва апетита. Освен това, нямаш нормално хранене, което да те засити за 4-5 часа и непрекъснато подхапваш, а уж не ядеш-от това изпитваш вина и т. н. Започни да се храниш поне 3 пъти ден нормално, но изрежи хляб, ориз, картофи, паста, бисквити, повечето плодове. Максимум 2 плода на ден. Яж489 месо, яйца, сирене/кашкавал, прясно мляко-не, и зеленчуци. Ако си гладна, дояждай си със зеленчуци.
Предполагам, че като малка си била пълничка и за това са ти забранявали да ядеш някои неща. Може да си склонна към напълняване. Можеш да посетиш личен лекар за хормонални изследвания за инсулинова резистентност и някои други, но не знам колко ще те вземат на сериозно. Защото, ти в момента си в норма.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a742585c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей!
Според ръста си теглото ти е нормално. Даже трябва да тежиш малко повече-около 60 кг. Щом не се чувстваш добре така може да намалиш малко храната-не казвам, че трябва да гладуваш. Яж повече плодове, зеленчуци, гледай да отбягваш вредните храни и соковете. Пий повече вода(около 2л на ден). Продължавай също и да правиш упражнения вкъщи и да ходиш на танци и ще видиш, че всичко ще се оправи. :)
Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 476db173a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Успокой се и си яж колкото искаш. Сега тялото ти расте и се формира и имаш нужда от всякаква храна. Забележи, обаче-когато си яла пържоли и домати си била 45 кг. Сега, когато ядеш тестени храни си 65 кг. Значи какъв е изводът-не яж тестено и сладко много, а яж зеленчуци и месо /протеини и ще си слаба.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c83c3d5b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Стига с тея корнита, бисквити милка, шоколади. Айде, 1 път в седмицата един сладолед или шоколад окей. Яж кафяв хляб както са ти казали и пий вода. Много е важно да се хидратираш. И мисли малко - примерно като си яла днес шоколад или сладолед, вечерта недей да вечеряш картофи със сметана, а само варени картофи примерно със някаква зелена салата. И също е добре да вечеряш рано - преди 8.
Сутрин гледай да си закусваш стабилно, а вечер освен да не вечеряш късно гледай и да е все нещо лекичко, да не е мазно. Пърженото и джънк фууда е добре постепенно да спреш да ги ядеш. И се движи всеки ден. Няма нужда чак да тичаш, но поне по 1 час на ден трябва да вървиш пеша. Сега е лято и е добре да се възползваш от свободното време и даже още повече да се разхождаш навън.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4e0563b253
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей :). В никакъв случай недей да отслабваш толкова драстично, защото в момента си нормално, почти идеално тегло. За да се чувстваш добре яж по 4-5 пъти на ден, но по малко. Сутрин закусвай солидно, защото закуската е най - важното хранене. Преди обяд може да хапнеш някакъв плод. Обядът също трябва да е засищащ и питателен. За следобедна закуска пак може да хапнеш плод. Вечерята трябва да е лека и не е добре да е в късните часове на вечерта. Понякога жаждата се обърква с глад, затова когато ти се прияде нещо първи пийни вода. Съветвам те да изключиш от менюто си мазни, тестени изделия и пакетирани десертчета, защото от тях най - много се преяжда. Успех!
- Ж, 14

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 21022d6c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От храната която изброи честно казано не виждам нещо ненормално. Щом ядеш зеленчуци и месо, картофи и тн. значи се храниш пълноценно. Виж ако преяждаше с кока-кола, чипс, сладоледи, бира, шоколади и торти всеки ден - тогава би било вредно.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b6b8e4770f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   ако искаш да отслабнеш, махни всички боклуци, които ядеш - корнита, бисквити, солети и т. н. Не си дебела, в нормата си, проблемът ти е в лакомията, която се опитваш да обуздаеш.
според мен тя идва от глада, ти всъчност нямаш нито 1 нормално засищащо хранене, а нонстоп залъгваш глада с глупости и на всичко отгоре си гладна. не виждам да поемаш достатъчно протеини, а само въглехидрати и тестени
яж печено месо (нетлъсто) или риба със салата; яж също яйца, млечни продукти, бобови храни, също и плодове и зеленчуци.
и забрави тия 40 кг, ще станеш скелет. нито е полезно, нито е красиво. имаш нужда от малко по-подходящо хранене и движение, това е всичко
успех!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e566cbee05
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От Авторката
Благодаря на всички ви! Ще послушам съветите ви! Реших да отслабна до 50 кг. Ще пиша скоро дали и как съм успяла!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7adaa79bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Защо първо място предлагате месо и мляко и на последно, ако остане - малко плодове и зеленчуци. От растенията няма да дебелее и ще се чувства по-добре. А за мен определо е по-добра идея това, отколкото месо, от което после да й става още по-тежко. Мисля, че откакто станах вегетарианка, не съм имала проблеми със здравето, а и менструацията ми се преживява по-лесно и приятно

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: addd69e42d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Не мисля, че си дебела или ядеш твърде много, просто имаш доста нездравословно отношение към храната.
Според мен преяждането и гладуването са израз на по-дълбоки проблеми. Ако ядеш твърде малко и си слагаш нереалистични цели (40кг за 165см високо момиче си е направо анорексия), много ясно, че ще преяждаш после. Това с храненето е малко като махало-ако отидеш в едната крайност, после тялото ти няма как да не те тласне и към другата.
Моят съвет е да не почваш никакви странни диети, да не се лишаваш и да не си забраняваш нищо, защото това само допълнително ще те прецака психически.
Вместо това се опитай да разбереш ЗАЩО преяждаш-дали е заради емоции или ти липсва нещо и се опитваш да компенсираш и т. н. Всеки път като се случи, си записвай как си се чувствала преди и след преяждането и така можеш да видиш какво го е причинило и да се опиташ да разрешиш проблема. Защото всяка ''лакомия' си има причина и няма да си помогнеш много ако се самонаказваш и самосъжаляваш.
Можеш да пробваш intuitive eating и малко по малко да заместваш ''вредните'' храни с малко по-полезни.
И най-важното-спри да се фиксираш върху храна и килограми! Едни от най-дебелите и нездравословно живеещи хора, които познавам, непрекъснато мислят какво ще ядат, коя нова диета да почнат... и накрая просто всичко захвърлят и се тъпчат. Излизай навън, мисли за хобита, приятели, купони... прави неща, които те карат да се чувстваш щастлива, защото килограмите са просто килограми и нищо повече. Ако се мразиш защото тежиш с 10кг повече, да си кожа и кости няма да те направи щастлива, а точно обратното. Не прави като мен и не си съсипвай живота с глупости.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5f2ebe43a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   За този ръст, определено 40 кг, са много малко, ще приличаш на скелет, ако искаш да свалиш малко свали 5 кг. Просто когато усетиш че малко си се наяла стани от масата, не чакай да ти стане лошо от ядене, аз така отслабнах

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker