Обстановката в гимназията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Обстановката в гимназията
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1475 пъти
Малко се притеснявам от гимназията и хората там. Какви ще бъдат? Как ще се държат? Сега ще бъда 8 клас и питам за това, понеже в предишното училище имаше тормоз върху няколко човека от моя клас и въпреки че не е имало такова нещо върху мен самия, пак ми беше много притеснено от тези хора. Със сигурност има значение че ме приеха в една от най-елитните гимназии в София и за това го пиша, но все пак притеснението остава. Моля да ми кажете как е обстоятелствата в така наречените елитни училища.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4141870a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В най-елитната държавна или частна ?
Но както и да е. Да, има идитои има и тормоз. Никога не оставяй някой да те тормози и търси помощ от учители, директори и родители, та дори и от полиция, но не и от приятели и интернет.
Ок, това е ...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c76d3eaf19
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Фактът, че са те приели в елитна гимназия е повод да имаш самочувствие. Няма начин да те тормозят без причина, затова поддържай приятелски отношения с всички, намери си готина компания и притеснението ще отмине :). Успех в новото училище.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2950db053b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Еми... изцепки, наркотици, навсякъде ги има. Моето училище се води едно от най-елитните в София, имам приятели в почти всяко от 10те най-елитни и да ти кажа, навсякъде има и пропаднали компании, навсякъде има и свястни хора, които поддържат висок успех и имат амбиции за бъдещето си. Гледай с какви хора се събираш, защото най-вероятно ще станеш като тях (клише, но съм виждала много пъти да става пред очите ми).
Другото е, че не трябва много да се лепят етикети на хората, защото познавам двама т. нар. "наркомани" (тревата им е рутина, амфетите по партита - също, всяка седмица, разнообразяват и с кокаин и други "екстри"), които са страшно умни и способни момчета. Единия го приеха да учи в един от най-хубавите колежи в Англия. С другия за съжаление не поддържам вече връзка, преди искаше да записва стоматология, сега от обща проятелка разбрах, че е решил да си вземе gap year и да побачка във фирмата на баща си, а догодина да си продължи образованието. Във всеки случай е много интелигентно момче с висок успех и съм сигурна, че ще си намери пътя в живота.
Ето ти пример за хора, които макар че друсат яко, изобщо не са "пропаднали". Поне не в социалния смисъл на думата, пък какво си правят със здравето вече си е тяхна отговорност.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 59b3a6bbd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом си в по-елитно училище няма да имаш такива проблеми.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8b82f5b3a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма от какво да се притесняваш. В гимназиите (поне в моята) всеки си гледа своята работа. Няма кой да се занимава с теб. Ако си мълчиш и не се отваряш пред по - големите, едва ли някой ще се закача с теб. В началото и аз също се притеснявах, когато ходех по коридорите вървях с наведена глава и се страхувах да не би някой да тръгне да се закача с мен. По принцип аз съм си доста притеснителна, но накрая как да се изразя.... да кажем позаякваш / придобиваш имунитет и разбираш, че няма кой да ти се репчи. А ако започнеш да се притесняваш много се постави на мястото на големите. Представи си, че ти си например 9 / 10 клас и има някви там, които са още, , зайчета" и са 8 клас и се притесняват от всички и всичко, ти би ли тръгнал да се занимаваш с тях и да се заяждаш с някое от тях. И така надявам се, че ще спреш да се притесняваш толкова. Надявам се да съм била полезна. Късмет и давай смело напред без притеснения!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4ad6a125ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато аз бях 8 клас (сега завърших 9) също имах някакви притеснения. Съвета ми е още от самото начало да се заговориш с някой и да си намериш с кой да движиш в междучасията или да стоите на чин. Също така още от самото начало трябва да покажеш на хората, че не могат да се подиграват с теб и да си изградиш някакъв респект. Няма от какво да се притесняваш не е толкова страшно, даже е много забавно защото се срещаш с нови хора и е интересно да ги опознаваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 93d1ff62f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако си в елитна, със сигурност няма да имаш проблеми относно тормоз от съученици, но от учители може. И аз уча в елитна гимназия и като започнахме бяхме 26, сега сме 20, понеже учителите се държат отвратително и имат невероятни изисквания към нас. Те си бяха отличници, просто не изтърпяха отношението на учителите към нас. И аз исках, но родителите ми не позволиха, както и на много други от класа, но с времето свикнах. Вече съм 12 клас и съм свикнал на тормоза, който ще ти помогне много за напред

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ad4bb90173
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не е същото. Когато кандидатствах имах същите притеснения, но когато отидох на първия учебен ден, нямаше нищо подобно. Хората се оказаха изключително готини и забавни. Нямаше нищо общо с очакванията ми. Класа ми е прекрасен. Хората са мега яките. Всички, когато кандидатстват си мислят същите неща, но накрая нещата се оказват супер различни. Не се притеснявай и дано харесваш класа си.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 18eb397328
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! И аз вече официално съм 8 клас. В предишното ми училище (началното) беше ужасно! Хората в него се държаха ужасно един към друг и към по-възрастните към тях.. сякаш са си у тях! Аз бях една от тормозените :(. но това никога не ме е натъжавало, защото всички знаеха колко струват.... Ще ти дам съвет като наборки :) : Не се притеснявай, усмихвай се и се запознай с новите си съученици! Аз така ще направя. Никога не съм била стеснителен човек.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 61224d3cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо, поздравления, че си приет там, където искаш! И да го мислиш, и да не го мислиш, комплексирани и заядливи хора ще има навсякъде, независимо колко "елитно" е училището, в което си. Вярно, че има една тенденция сред децата от по-заможни семейства, да гледат от високо и да си мислят, че са нещо повече от другите, ама.. това няма как да го избегнеш. Ще срешнеш такива, но пък със сигурност ще срещнеш и приятни хора, които ще са на твоята вълна. Бъди контактен, позитивен и отворен към нови запознанства, не оставяй притеснението да ти ограничи възможносите за контакт. Лично при мен, едни от най-истинските и здрави приятелства, които съм създала, са именно от гимназията. И вече са на повече от 10 години. Най-важното, което трябва да проумееш, е че нищо не е толкова значимо и сериозно, колкото си мислиш. Мога 100 пъти да ти повторя, че трябва да си "над нещата" и да не оставяш нищо да те жегне, но.. това едва ли ще се случи. Просто с времето ще разбереш, че никой не заслужава да хабиш нерви и енергия, когато можеш да ги вложиш в нещо приятно и полезно. В крайна сметка, гимназията ще приключи, важно е какво ще се случва по-нататък. Ще си спомняш и доброто, и лошото.. ама всичко ще си остане назад :) Опитай се да не се настройваш негативно още от самото начало, ами гледай по-лежерно на нещата. И още нещо, в случай, че наистина си жертва на тормоз, подигравки, подмятания и всякакви такива грозни неща, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не се затваряй в себе си и не се срамувай да споделиш на някого. Колкото и смешно да изглежда на всички, които са на твоята възраст, винаги е по-добре да се обърнеш за помощ и подкрепа към някого, вместо сам да се опитваш да се справиш с проблема. Не се дистанцирай от родителите си, не ги изолирай, само защото порастваш. Да, имай си личното пространство и самостоятелност, но не забравяй, че тези хора винаги ще искат да си добре и ще са зад гърба ти. Желая ти успех, по-малко притеснение и повече готини емоции!

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2ced5b6aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако се държиш като жертва, ще бъдеш възприет като такъв и може да привлечеш внимание и интерес на "тормозераторите". Дръж се приветливо, коректно, не стой на страни, а влизай в приятелства. Ако живееш сред елементарни хора, има по-голяма вероятност да си обект на издевателства. Не вярвам това да е нещо обичайно в елитно училище.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e747aacf03
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   4 - В "елитните" училища има също голям тормоз. Когато имаш идиотчета, чиито родители даряват по 20 000 лева на изцепка е много трудно, за директорите да ги изгонят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker